No cal alarmar-nos si trobem una vespa asiàtica

2019-03-06 00:00:00

La vespa asiàtica no és assassina, ni més verinosa ni més agressiva que la vespa autòctona, segons expliquen experts del Parc de Collserola. Si ens la trobem, cal actuar com faríem davant de qualsevol vespa o abella, sense alarmar-nos, com va fer ahir un veí del Papiol: en va trobar una al nucli urbà i la va portar a l’Ajuntament. Si en veieu una altra (i penseu que clarament pot ser una vespa asiàtica), el que heu de fer és avisar a l’Ajuntament o als Agents Rurals.

Es diuen vespes velutines i venen de fora. Són preocupants perquè són una espècie exòtica invasora que ataca els insectes del nostre ecosistema, com les abelles de la mel, de les quals s’alimenta. Pel que fa a la picada, potser fa una mica més de mal que la picada de la vespa autòctona, però no és més virulenta.

Si us pica una vespa asiàtica i no sou al·lèrgics, en principi no cal fer res. Truqueu al 061 si sou al·lèrgics a les vespes o a altres insectes, o si teniu moltes picades.

Fa temps que s’han detectat exemplars dins del Parc de Collserola, cosa que fa pensar que en algun lloc s’han de trobar els nius.

Davant un niu, cal ser prudent i no apropar-nos i, sobretot, no manipular-lo. En aquests casos, truqueu a l’Ajuntament o als Agents Rurals.

Ajuntament del Papiol: 93 673 02 20

Policia Local del Papiol: 93 673 20 00

Agents Rurals: 93 561 70 00

Per saber com identificar una vespa asiàtica i per a més informació, consulteu l'enllaç següent: https://www.parcnaturalcollserola.cat/la-vespa-asiatica-que-hem-de-saber/

 

 

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: '06-03-2019 11:21