Presentació del Protocol local per a l'abordatge integral de la violència masclista

2018-02-20 00:00:00

El proper dimecres 28 de febrer es presentarà al Papiol un protocol local d'actuació davant els casos de violència de gènere i d'atenció a les dones que en són víctimes. Les professionals i els professionals que hi han treballat consideren que es tracta d'un pas endavant per al nostre municipi pel que fa a la problemàtica, ja que el document estableix les pautes d'actuació perquè puguin abordar-la d'una manera integral, conjuntament, coordinadament, en xarxa.

Els ajuntaments, com a administracions més properes a la ciutadania, tenen una gran responsabilitat pel que fa a la violència de gènere i poden tenir-hi un paper clau. Aquest nou protocol de què disposa el Papiol s'ha impulsat des de l'Ajuntament i ha comptat amb el suport tècnic i l'assessorament de la Diputació de Barcelona per a la seva redacció, així com amb aportacions de diferents àmbits: policial, sanitari, social, educatiu, escolar i polític.

L'elaboració del protocol ha requerit també una fase formativa. Hi ha participat per consensuar aquesta nova eina aquelles i aquells professionals que més a prop estan de les víctimes, així com qui pot detectar les agressions.

La comissió tècnica d'aquest protocol ha estat integrada per la regidora de Serveis Socials, una agent d'Atenció a la Víctima dels Mossos d'Esquadra, membres de la Policia Local del Papiol, treballadores socials del CatSalut i de l'Hospital M. Broggi, tot l'equip de treballadores i educadores socials dels Serveis Socials locals i la direcció de l'Escola Pau Vila del Papiol. No es tracta només de detectar i atendre; també de prevenir. Per això s'ha integrat en tota aquesta feina l'àmbit educatiu.

La redacció del protocol va finalitzar l'estiu passat i funciona des d'aleshores. Dimecres 28 de febrer es presentarà oficialment. A l'acte, assistirà, en representació de la Diputació de Barcelona, el diputat delegat d'Igualtat i Ciutadania Antoni García Acero.

En un futur al Papiol es podrien treballar protocols relacionats amb altres tipus de violències, com ja tenen altres municipis amb més recursos.

Imatges i vídeos

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: '22-01-2019 15:03