Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

Prou Malbaratament Alimentari

'Prou malbaratar aliments. Què pots fer tu per aprofitar el menjar?'.
Amb l'arribada del Nadal, la sensibilització sobre aquest tema és especialment necessària i significativa.
L'educació per a una alimentació saludable és important per garantir les necessitats nutricionals de les persones, però és igualment important educar en l'aprofitament dels aliments. A través d'aquesta iniciativa, se sumen esforços per difondre consells, adreçats als consumidors, per ajudar-los a aprofitar el menjar, i prevenir i evitar, així, el malbaratament dels aliments.

De fet, a Catalunya es llencen més de 260.000 tones l'any d'aliments sòlids, segons dades de l'Informe de diagnosi del malbaratament alimentari a Catalunya, editat per l'Agència de Residus de Catalunya. Aquesta xifra representa que cada català, de mitjana, llença uns 35 quilos de menjar l'any, que es podrien haver aprofitat.

Segons aquest informe, el 16% del malbaratament es produeix als supermercats, el 12% als bars i restaurants, el 9% als comerços de productes alimentaris al detall, el 4% als serveis d'àpats i restauració, l'1% als mercats municipals i, finalment, com a dada més rellevant, el 58% del malbaratament es produeix a les llars. Per tot això és clau tornar a donar als aliments la importància que es mereixen.

Per aquest motiu, en aquestes dates pròximes al Nadal, època en què se sol comprar més menjar del que realment es necessita, és important sensibilitzar-nos sobre determinades pràctiques per evitar el malbaratament d'aliments. Coses tan senzilles com planificar les compres, conservar adequadament el menjar o elaborar receptes per aprofitar les sobres, entre d'altres, són estratègies molt interessants per fer front a aquesta situació.

Recursos relacionats


Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: