Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

Serveis Municipals

Notícies

Oberta la convocatòria per a l’adjudicació de les places de pàrquing de la Biblioteca
 • Oberta la convocatòria per a l’adjudicació de les places de pàrquing de la Biblioteca
  Data de publicació: 11.12.17
  Molt aviat entrarà en funcionament el pàrquing públic del soterrani de la biblioteca municipal del Papiol, al Passatge de Parellada, número 1. Fins al 31 de gener de 2018 es pot sol•licitar l’adjudicació d’un dels llocs d’aparcament municipal albergats per la Biblioteca Valentí Almirall, uns quaranta. L’adjudicació de les places es farà mitjançant un concurs públic.
Inaugurada la zona d’esbarjo per a gossos
 • Inaugurada la zona d’esbarjo per a gossos
  Data de publicació: 27.11.17
  Divendres passat es va inaugurar un nou espai molt sol•licitat al Papiol: un espai de sociabilització per als gossos, davant del Poliesportiu Municipal, on les mascotes ja poden córrer sense anar lligades i relacionar-se amb altres gossos. També hi ha una font perquè hi puguin beure i un dispensador de bossetes per recollir excrements.
Obres al pavelló poliesportiu
 • Obres al pavelló poliesportiu
  Data de publicació: 10.04.17
  Comencen aquesta setmana una sèrie de treballs al poliesportiu municipal del Papiol que tenen com a objectiu reforçar l’estabilitat de l’estructura d’acord amb la normativa vigent. Mentre durin les obres al pavelló, uns dos mesos, la vorera d’accés estarà tallada i el parc del Patufet, contigu a l’equipament, es tancarà de dilluns a divendres de 7.30 a 16.30 h per motius de seguretat. Pel que fa a l'activitat esportiva habitual del poliesportiu, no es veurà afectada per res.
Nous cotxes de la policia del Papiol
 • Nous cotxes de la policia del Papiol
  Data de publicació: 28.02.17
  Avui la Policia Local del Papiol ha estrenat un parell de vehicles de patrulla nous, dos models Nissan Qashqai especialment equipats que substitueixen els cotxes antics, dos Seat Altea. El canvi s’ha fet perquè el cos policial tingui les millors eines per dur a terme la seva feina.
 Els serveis extra que ens toca pagar per retirar els trastos que s’han deixat al carrer el dia que no tocava
 • Els serveis extra que ens toca pagar per retirar els trastos que s’han deixat al carrer el dia que no tocava
  Data de publicació: 30.01.17
  Al Papiol, el primer dimecres de cada mes un camió passa a recollir els trastos que hem deixat la nit abans (dimarts) al costat dels contenidors d’escombreries. És només aleshores quan es poden llençar: aquesta és la norma. La presència de trastos i voluminosos varis a la via pública pot comportar riscos i, per tant, s’hi han de retirar com més aviat millor. Que els veïns no respectin la norma fa que l’Ajuntament hagi de pagar serveis extra de recollida, com va passar la setmana passada, tal com es pot veure a la fotografia.
Els veïns es queixen indignats: “Per què hi ha algú que llença els trastos quan no toca?”
 • Els veïns es queixen indignats: “Per què hi ha algú que llença els trastos quan no toca?”
  Data de publicació: 25.01.17
  Imatges com aquestes no són del poble que volen els papiolencs. La setmana passada alumnes del Pau Vila es van queixar de la gent que no recull els excrements de les seves mascotes del carrer. Aquesta setmana n’hi ha que s’exclamen perquè, tot i les reiterades campanyes de conscienciació, es desperten cada matí amb muntanyes de mobles vells i trastos llençats a la via pública el dia que no toca. Els responsables municipals comparteixen la indignació dels veïns i aplaudeixen que siguin els propis ciutadans que demanin respecte i civisme per part de tothom.
dilluns 26 de setembre: propera visita de la unitat mòbil del DNI al Papiol
 • Podeu demanar hora per renovar DNI (dilluns 26 de setembre: propera visita de la unitat mòbil del DNI al Papiol)
  Data de publicació: 16.08.16
  Aquells ciutadans que necessitin renovar el seu DNI, modificar-lo, o que se'ls expedeixi per primer cop, poden fer-ho a l'Ajuntament del Papiol, a través de la unitat mòbil de documents d'identitat de la Policia Nacional de Sant Feliu de Llobregat. Aquesta unitat, que ens visita periòdicament, tornarà al Papiol el pròxim dilluns 26 de setembre, al matí. Els interessats han de demanar hora obligatòriament, a l’OAC del Ajuntament del Papiol, en persona o bé trucant al 93 673 02 20.


LíniaVerda fot 1
 • L’Ajuntament posa a disposició dels ciutadans l’app LíniaVerda del Papiol com a eina per gestionar conjuntament la millora de la via pública i altres serveis
  Data de publicació: 16.06.16
  Mitjançant l’aplicació LíniaVerda per a dispositius intel•ligents, com telèfons o tauletes, els veïns i veïnes del Papiol poden avisar a l’Ajuntament de les incidències que detectin, tant a la via pública com als edificis municipals. Parlem d’una app gratuïta que ja es pot començar a utilitzar, un cop descarregada l’aplicació a l’aparell. El seu funcionament és ràpid i senzill, molt intuïtiu, així com la descàrrega. Són molts els municipis que ja la fan servir i que valoren positivament la seva implementació: es tracta d’una eina que promociona la participació ciutadana, millora la relació entre ciutadans i Ajuntament, i permet gestionar amb més agilitat les incidències.
El Papiol a les Meses de concertació de la Diputació al Baix Llobregat
 • El Papiol a les Meses de concertació de la Diputació al Baix Llobregat
  Data de publicació: 02.06.16
  La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i el vicepresident primer, Dionís Guiteras, es van reunir ahir amb alcaldes de 13 municipis del Baix Llobregat, entre ells El Papiol, per determinar quines són les seves prioritats inversores per a aquest mandat municipal en el marc de les Meses de concertació. La Diputació de Barcelona, que té com a funció donar suport tècnic, econòmic i tecnològic als ajuntaments perquè puguin prestar serveis locals de qualitat, gestiona les seves línies de suport i assistència als governs locals (com ajuts o subvencions) a través de les Meses de concertació i dels Catàlegs de concertació.
Dilluns 23 de maig: data de la propera visita de la unitat mòbil del DNI
 • Dilluns 23 de maig: data de la propera visita de la unitat mòbil del DNI
  Data de publicació: 13.05.16
  Aquells ciutadans que necessitin renovar el seu DNI, modificar-lo, o que se'ls expedeixi per primer cop, poden fer-ho a l'Ajuntament del Papiol, a través de la unitat mòbil de documents d'identitat de la Policia Nacional de Sant Feliu de Llobregat. Aquesta unitat, que ens visita periòdicament, tornarà al Papiol el pròxim dilluns 23 de maig. Els interessats han de demanar hora obligatòriament, a l’OAC del Ajuntament del Papiol, en persona o bé trucant al 93 673 02 20.

Ja es pot consultar el cens electoral per a les eleccions generals del 26 de juny
 • Ja es pot consultar el cens electoral per a les eleccions generals del 26 de juny
  Data de publicació: 09.05.16
  Entre el 30 de maig i el 7 de juny, està previst que rebem per correu postal la targeta censal, que ens indicarà la secció i la mesa on ens tocarà votar. Des d’avui, però, ja es poden consultar als ajuntaments les llistes provisionals del cens electoral per als comicis generals del pròxim 26 de juny. Aquest cens es podrà consultar fins el 16 de maig. Al Papiol, els veïns que ho desitgin ho poden fer a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà. Podran votar al Papiol aquelles persones que, a banda de tenir dret a vot en aquesta convocatòria, constin empadronades en aquest municipi abans de l’1 de març de 2016. Les que s’hi van empadronar després, hauran de votar a la localitat on estaven residint anteriorment.
Maria Teresa Ahicart continua com a jutgessa de pau
 • Maria Teresa Ahicart continua com a jutgessa de pau
  Data de publicació: 04.04.16
  El Ple de l’Ajuntament va escollir per unanimitat dijous passat, entre els candidats que ho van sol•licitar, la papiolenca Maria Teresa Ahicart com a jutgessa de pau del Papiol fins el 2020 i el papiolenc Santiago Clua com a substitut. Tots dos ocupen aquests càrrecs des de fa anys. A continuació, la Sala de Govern del Tribunal de Justícia de Catalunya és qui els ha de nomenar.
Imatges dels primers passos de les obres al carrer Tarragona
 • Nou asfaltat a la via pública del Papiol
  Data de publicació: 27.05.15
  A partir del proper 1 de juny s’asfaltaran de nou set carrers del Papiol, un tram final de via pública de 4.742 metres quadrats. Aquesta actuació té un cost total de 75.000 euros, 46.800 dels quals van a càrrec de la Diputació de Barcelona amb qui l’Ajuntament del Papiol ha negociat una subvenció.
El Papiol, un poble viu!!!
 • L'agenda del Papiol. Juny 2015
  Data de publicació: 27.05.15
  L'agenda del proper mes de juny ja és a disposició de tots els papiolencs. Un mes que comença amb la festa més nostrada, la Fira de la Cirera del Papiol, i que tindrà també actes culturals diversos per a totes i tots els papiolencs. L'agenda del Papiol, publicació mensual editada pel mateix Ajuntament recull les activitats culturals i esportives més destacades de cada mes. El projecte d'una agenda mensual (excepte el mes d'agost) vol ajudar a les entitats i associacions del poble a promocionar les seves activitats i alhora evitar omplir les parets del poble de cartells.
Vista del poble del Papiol
 • El Papiol participa en el projecte “JOVES PER L’OCUPACIÓ 2015 – 2016”
  Data de publicació: 07.05.15
  L’Ajuntament del Papiol participa, conjuntament amb 19 ajuntaments de la comarca, del projecte “Joves per a l’ocupació 2015-2016”; un programa coordinat pel Consell Comarcal que té per objectiu la formació de joves entre 17 i 24 anys. Cada any, aproximadament, uns 70 joves del Baix Llobregat participen al projecte.
Escut del poble del Papiol
 • L'atur el mes d'abril
  Data de publicació: 07.05.15
  L'Observatori del Baix Llobregat ha informat de les dades d'atur a la comarca d'aquest passat mes d'abril de 2015. El Papiol té una taxa d'atur del 13,2% (la comarca del 14,2%). Actualment hi ha 48 persones menys registrades a l'atur que el mes d'abril de l’any passat.


Molt més que una cursa
 • Molt més que una cursa
  Data de publicació: 05.05.15
  La 13a edició de la cursa Vila del Papiol, celebrada aquest 1 de maig, ha tornat a transformar el nostre poble en el centre d’una gran jornada de participació popular. Una festa de l’esport i la bona convivència que ha reunit a corredors d’aquí i d’allà en el que és un clàssic de les dates esportives del poble.
Imatge del Polígon del Papiol
 • L’Ajuntament participa del projecte “PROMOURE L’OCUPACIÓ A LA INDÚSTRIA DEL BAIX LLOBREGAT”
  Data de publicació: 30.04.15
  “Promoure l’ocupació a la indústria del Baix Llobregat” és un projecte coordinat pel Consell Comarcal del Baix Llobregat i on i participen un total de 25 municipis de la Comarca, entre ells El Papiol, així com la d’altres entitats com Universitat Politècnica de Catalunya, Innobaix o Pimec, que té com a objectiu principal generar nova ocupació dins del sector industrial.
Un nou espai públic de qualitat
 • El parc del Patufet ja és una realitat
  Data de publicació: 29.04.15
  El parc del Patufet ja és una realitat i les nenes i nenes del Papiol ja hi poden gaudir d’una estona de lleure amb les seves famílies. 850 m2 dissenyats pels més menuts del poble que han transformat l’antiga pista de tennis de la zona esportiva municipal en un nou espai públic de qualitat per al gaudi de totes i tots els papiolencs.
Frances Mauri, home del temps, ens ha parlat de sostenibilitat
 • La Setmana Cultural més llarga de l'any
  Data de publicació: 24.04.15
  El Papiol segueix immers dins la Setmana Cultural més llarga de l'any. 16 dies plens de cultura per a totes i tots els papiolencs. Una setmana que aquest any compleix la seva 37a edició i que ja és un clàssic dels clàssics de l'agenda d'activitats del nostre poble. Encara queden moltes coses per fer i per gaudir. No us ho perdeu!!!
Ajudem a trobar feina
 • Trobaré feina.com
  Data de publicació: 24.04.15
  L’ Ajuntament del Papiol ha arribat a un acord amb l’empresa 'Trobaré feina' per a realitzar una formació als aturats del Papiol i per publicar una edició local al web municipal d’ofertes de feina de poblacions veïnes que poden interessar a tots els aturats del Papiol.
El Papiol, un poble viu
 • L'agenda del mes de maig
  Data de publicació: 22.04.15
  L'agenda del proper mes de maig ja és a disposició de tots els papiolencs. Un mes que comença amb la cursa Vila del Papiol i que tindrà també actes culturals diversos per a totes i tots els papiolencs. L'agenda del Papiol, publicació mensual editada pel mateix Ajuntament recull les activitats culturals i esportives més destacades de cada mes. El projecte d'una agenda mensual (excepte el mes d'agost) vol ajudar a les entitats i associacions del poble a promocionar les seves activitats i alhora evitar omplir les parets del poble de cartells.
Dutxa per banyera, l'arranjament més habitual
 • Programa d’arranjaments d’habitatges per a les persones grans
  Data de publicació: 20.04.15
  Des de fa quatre anys, l’Ajuntament del Papiol participa al programa d’arranjaments d’habitatges per a les persones grans, conjuntament amb la Diputació de Barcelona. Aquest programa té l’objectiu de millorar les condicions d'accessibilitat, seguretat, higiene i habitabilitat mínimes de les persones grans del Papiol així com també les de les persones amb qui conviuen.
Escut del poble del Papiol
 • L'atur al mes de març
  Data de publicació: 13.04.15
  L'Observatori del Baix Llobregat ha informat de les dades d'atur a la comarca d'aquest passat mes de març de 2015. El Papiol té una taxa d'atur del 13,1% (la comarca del 14,6%). Actualment hi ha 45 persones menys registrades a l'atur que el mes de març de l’any passat.
Un moment de les obres
 • Reurbanització del carrer Migdia i del passatge de Martí Albanell
  Data de publicació: 07.04.15
  Les obres de reurbanització del carrer Migdia i del passatge Martí Albanell del Papiol, ja han acabat i ara només falta completar alguns arrenjaments en la jardinaria d’aquest tram viari del nostre poble, una zona d’ús principalment veïnal a la zona del nucli antic de la vila. El cost de l’actuació ha estat de 95.836,21 euros (+ IVA) i el termini d’execució, que era de 4 mesos, s’ha complert.
Un moment a l'escola
 • Un any més de jornada continuada a l’escola
  Data de publicació: 07.04.15
  El curs vinent 2015-2016, l’Escola Pau Vila del Papiol mantindrà l’horari de la jornada continuada. La Generalitat de Catalunya ha decidit prorrogar un any més aquest horari que es va implantar de forma pilot el curs 2012-2013, amb el beneplàcit del Consell Escolar de l’Escola Pau Vila, format per l’equip de professors, la Junta del’AMPA i l’Ajuntament.
Vista del poble del Papiol
 • 'No” a la crema de residus
  Data de publicació: 07.04.15
  L’Ajuntament del Papiol ha aprovat una moció per unanimitat del Ple Municipal en la que declara el seu rebuig a que a la planta de triatge de Molins de Rei s’hi generin residus per fer «combustibles derivats de residus (CDR)» i els portin a cremar en cimenteres.
El butlletí que explica la gestió de l'Ajuntament als ciutadans
 • De Bat a bat. Núm.70
  Data de publicació: 30.03.15
  Aquest cap de setmana de finals de març s'ha repartit per les cases del poble una nova edició de la revista “De Bat a bat”, el butlletí d’informació municipal (en paper), que explica la gestió de l’Ajuntament del Papiol als ciutadans. En aquest nou exemplar, el número 70, es recullen les notícies més significatives dels últims mesos al nostre poble.
Firma del conveni a la Sala de Plens de l'Ajuntament
 • Prova pilot de telemesura d'aigua al Papiol
  Data de publicació: 27.03.15
  L'Ajuntament del Papiol i Aigües de Barcelona han signat un conveni per a la realització d'una prova pilot de telemesura per comptadors d'aigua al nostre municipi. Aquesta prova vol ajudar a progressar en l'adaptació de les noves tecnologies que afavoreixin tant la sostenibilitat medieambiental (que inclou l'estalvi d'aigua) com el benestar dels ciutadans.
Detall d'una manualitat elaborada al Centre de Dia
 • L'oferta del Centre de Dia
  Data de publicació: 26.03.15
  Aquest abril, el Centre de Dia Josep Tarradellas del Papiol, farà 17 anys que es dedica a assistir i millorar la qualitat de vida de la Gent Gran i amb dependències del Papiol i els nostres entorns.

El Papiol, un poble viu!!!
 • L'agenda del mes d'abril al Papiol
  Data de publicació: 25.03.15
  L'agenda del proper mes d'abril ja és a disposició de tots els papiolencs. Un mes marcat per la Setmana Santa, l'inici de la Setmana Cultural i Sant Jordi. L'agenda del Papiol, publicació mensual editada pel mateix Ajuntament recull les activitats culturals i esportives més destacades de cada mes. El projecte d'una agenda mensual (excepte el mes d'agost) vol ajudar a les entitats i associacions del poble a promocionar les seves activitats i alhora evitar omplir les parets del poble de cartells.
El conte del Patufet serà protagonista del nou parc
 • El Papiol tindrà un nou parc: el parc del Patufet
  Data de publicació: 19.03.15
  A finals del mes d’abril, aproximadament, tindrem un nou parc al Papiol: el parc del Patufet. Una superfície de 850 m2, ubicada a l’antiga pista de tennis de la zona esportiva municipal, que incorporarà un nou espai públic de qualitat per al gaudi de totes i tots els papiolencs, i en especial dels més petits. Es tracta d’una actuació que té un cost de 105.000 euros, que s’ha sumat al pressupost municipal mitjançant un conveni amb l’empresa que gestiona el cementiri de Roques Blanques. Les obres han començat a principis del mes de març.
Collserola, el nostre Parc
 • Participar en el Pla especial del Parc Natural de Collserola
  Data de publicació: 11.03.15
  L’Ajuntament del Papiol proposa als papiolencs i papiolenques que vulguin participar en l'elaboració del nou Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola (PEPnat) una jornada de treball on poder dir la seva. Aquesta jornada es desenvoluparà el proper 9 d’abril de 2015, de 19 a 21 hores, a la Sala de Plens de l’Ajuntament. Per apuntar-se a la jornada cal trucar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà del mateix Ajuntament del Papiol.
Un moment de la inauguració a la Biblioteca
 • 'Dones grans, grans dones del Papiol'
  Data de publicació: 10.03.15
  L’Ajuntament del Papiol ha celebrat el dia de la dona treballadora d’enguany amb la inauguració a la Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall, de l’exposició 'Dones grans, grans dones del Papiol'. La segona part d’una mostra que va començar l’any passat i que vol ser un sincer reconeixement a les dones grans del poble i a la seva història.
Recollir l'oli, una manera d'ajudar al medi ambient
 • Recollida d'oli vegetal residual al 2014
  Data de publicació: 06.03.15
  Des de finals de l'any 2013, el Papiol té repartits pel poble diferents contenidors per a la recollida d'olis vegetals domèstics residuals. Una nova oportunitat per a col·laborar en el medi ambient i, també, amb l'ajuda social al mateix Papiol. Al llarg de l'any 2014, el primer any complert amb dades, s'han recollit 1375 kg. doli vegetal residual.
Escut del poble del Papiol
 • L'atur el mes de febrer
  Data de publicació: 05.03.15
  L'Observatori del Baix Llobregat ha informat de les dades d'atur a la comarca d'aquest passat mes de febrer de 2015. El Papiol té una taxa d'atur del 13,6% (la comarca del 14,8%). Actualment hi ha 34 persones menys registrades a l'atur que el mes de febrer de l’any passat.
Discurs Inaugural de la inauguració
 • Inauguració dels nous carrer de la Diputació, passatge de la Pau i baixada de la Lluna
  Data de publicació: 03.03.15
  Aquest diumenge 1 de març l'alcalde del Papiol, Albert Vilà, el regidor de Territori, Òscar Alujas, i el President de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, han inaugurat de forma oficial les obres de reordenació dels nous carrer de la Diputació, passatge de la Pau i baixada de la Lluna. L'actuació que ha dut a terme l'Ajuntament ha comptat en un pressupost de 699.981 euros, 520.000 euros dels quals han anat a càrrec de les administracions. supramunicipals.
La regidora Olga Meca a la taula de ponents
 • Explicar l'experiència del Papiol en la protecció de la qualitat acústica
  Data de publicació: 02.03.15
  La regidora de Medi Ambient, Sanitat i Recursos Humans de l’Ajuntament del Papiol, Olga Meca, ha participat com a ponent a la jornada “Zones de protecció de la qualitat acústica i lumínica” organitzades per la Direcció General de Qualitat Ambiental (DGQA) de la Generalitat de Catalunya, on ha explicat el cas de la zona de protecció acústica del Papiol a la zona ubicada al voltant de Roques Blanques.
Un Papiol més viu, gràcies a tots!!!
 • L'agenda del mes de març al Papiol
  Data de publicació: 25.02.15
  L'agenda del proper mes de març ja és a disposició de tots els papiolencs. Aquesta publicació mensual editada pel mateix Ajuntament recull les activitats culturals i esportives més destacades de cada mes. El projecte d'una agenda mensual (excepte el mes d'agost) vol ajudar a les entitats i associacions del poble a promocionar les seves activitats i alhora evitar omplir les parets del poble de cartells.
Escut del poble del Papiol
 • Conveni amb Molins de Rei per a lluitar contra l'atur
  Data de publicació: 23.02.15
  L’Ajuntament del Papiol i el de Molins de Rei han signat un conveni per a dur a terme polítiques actives d’ocupació per als seus habitants de forma conjunta. Entre d’altres, cobriran els àmbits d’orientació, ocupació i formació amb els recursos humans i materials dels diferents ajuntaments i intercanviaran informació per al bon seguiment i la coordinació de les diferents activitats.
Cria Papiol, un espai per millorar la vida dels nostres infants
 • Neix Cria Papiol, un espai de trobada per a mares amb fills petits
  Data de publicació: 18.02.15
  El proper divendres 20 de febrer tindrà lloc al Papiol la primera trobada per a mares i futures mares (dones embarassades) amb nens entre 0 i 36 mesos que volen potenciar la criança respectuosa, aquella que reforça el vincle mare (pare)- fill, donant al nadó/nen la confiança i el suport per créixer amb seguretat, respectant els seus temps i les seves necessitats en el seu creixement i donant-li suport en el seu dia a dia.
El Carnestoltes, una festa tremendament participativa
 • Desfilades i disfresses del Carnestoltes del Papiol
  Data de publicació: 16.02.15
  Aquest cap de setmana del 14 i 15 de febrer ha estat el cap de setmana de les disfresses al Papiol. Els carrers del nostre poble han gaudit de la clàssica Rua de Carnestoltes i el Pavelló Municipal de la divertida desfilada de disfresses. Centenars de papiolencs i papiolenques s'han reunit pels carrers de la vila en una jornada d' auténtica festa grossa i el diumenge al matí, els ha tocat el torn als més petits, amb les activitats clàssiques del carnestoltes infantil.
La baixada del valor cadastral dels bens inmmobles ha estat una mesura important
 • Resum del mandat 2011-2015 (i V)
  Data de publicació: 10.02.15
  50 ACTUACIONS; MOMENTS I POLÍTIQUES QUE HAN MILLORAT LA QUALITAT DE VIDA DEL PAPIOL.

  Tal com exposa l’article 69 de la Llei reguladora de les bases de règim local 7/1985, “les corporacions locals facilitaran la més àmplia informació sobre la seva activitat” als ciutadans. Aquest sèrie d'entrades al web municipal, que continuem amb aquesta noticia, responen, doncs, a la idea de fer un resum de les activitats més destacades en les quals ha tingut un paper destacat la coorporació local al llarg d’aquest mandat 2011-2015 que és a punt d’acabar. L'article en el que es basen aquestes entrades ha estat publicat al butlletí municipal de l'Ajuntament del Papiol el passat mes de desembre.
Un equipament per treballar a favor del medi ambient
 • La deixalleria del Papiol l’any 2014
  Data de publicació: 09.02.15
  L’any 2014, la deixalleria del Papiol ha comptabilitzat 4.054 entrades d’usuaris, més d’11 entrades al dia. La majoria dels usuaris d’aquest equipament municipal són particulars (82%) seguits dels petits industrials (10%), els petits comercials (4%) i la brigada (2%).
El Papiol, aquest matí
 • Neva al Papiol
  Data de publicació: 04.02.15
  La depressió que afecta el país ha portat les primeres volves de neu al Papiol. El Servei Metereològic de Catalunya va emetre ahir un avis de risc de neu que afecta gairebé totes les comarques al llarg de les properes hores. Un risc que fa baixar les cotes de precipitació fins quasi el nivell del mar. L'Ajuntament està seguint l'evolució d'aquesta nevada, conjuntament amb els efectius de la la Policia Local i la Brigada Municipal, de cara a prendre les mesures necessàries si aquesta guanya en intensitat. A primera hora del matí, des de l'Ajuntament, es destaca que dins de l'excepcionalitat que significa que nevi al Papiol, la situació està controlada.
Gresca, Xerinola i molta participació marquen la festa del Carnestoltes
 • Obertes les inscripcions per la Rua i Desfilada de Carnestoltes
  Data de publicació: 02.02.15
  Tots aquells papiolencs i papiolenques que vulguin participar a la Rua i Desfilada de Carnestoltes d'enguany ja es poden inscriure, fins el dia 10 de febrer, a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà del Papiol. Ja sigui per a una participació individual, en parella o en comparsa la inscripció és imprescindible per poder participar a la desfilada que tindrà lloc el proper dissabte 14 de febrer a la nit pels carrers del nostre poble.
Un carnet amb molts aventatges
 • Resum del mandat 2011-2015 (III)
  Data de publicació: 28.01.15
  50 ACTUACIONS; MOMENTS I POLÍTIQUES QUE HAN MILLORAT LA QUALITAT DE VIDA DEL PAPIOL.

  Tal com exposa l’article 69 de la Llei reguladora de les bases de règim local 7/1985, “les corporacions locals facilitaran la més àmplia informació sobre la seva activitat” als ciutadans. Aquest sèrie d'entrades al web municipal, que continuem amb aquesta noticia, responen, doncs, a la idea de fer un resum de les activitats més destacades en les quals ha tingut un paper destacat la coorporació local al llarg d’aquest mandat 2011-2015 que és a punt d’acabar. L'article en el que es basen aquestes entrades ha estat publicat al butlletí municipal de l'Ajuntament del Papiol aquest mes de desembre.
Façana de l'Ajuntament del Papiol
 • Sortir de l'atur per treballar a l'Ajuntament
  Data de publicació: 27.01.15
  L'Ajuntament del Papiol ha donat la benvinguda a tres nous treballadors de la brigada que faran feines de manteniment arreu del poble al llarg dels propers mesos. Aquestes persones han estat contractades (dues per sis mesos aproximadament i una per 10 mesos aproximadament) mitjançant un programa de suport al foment de l’Ocupació Local de la Diputació de Barcelona aconseguit gràcies al projecte presentat pel mateix Ajuntament de “Manteniment, millora i adequació d’instal·lacions i equipaments municipals” .
Un servei per millor el medi ambient i el nostre entorn
 • Més parades per a la deixalleria mòbil del Papiol
  Data de publicació: 20.01.15
  A partir del proper dissabte 24 de gener s'augmenten les parades que farà la deixalleria mòbil al Papiol el quart dissabte de cada mes. La deixalleria mòbil consisteix en un vehicle adaptat de recollida que visita diferents punts del Papiol, un día de cada mes, amb un calendari de parades preestablert. És un camió amb caixa adaptada amb diferents compartiments per a la recollida de residus ordinaris (tèxtil, envasos lleugers, etc.), voluminosos i especials. Aquest servei serveix per a reforçar la deixalleria del Papiol, una instal·lació fixa del nostre poble que es troba plenament operativa.
Vista del poble del Papiol
 • Padró Municipal d’habitants 2014
  Data de publicació: 19.01.15
  L’Institut d’Estadística de Catalunya ha difós les xifres de població total declarades oficials pel govern de l’Estat a 1 de gener de 2014, fruit de la revisió del padró municipal. La tendència general és a la baixa. Catalunya compta oficialment amb 7.518.903 habitants, 34.747 menys que al 2013 (0,46% menys). La comarca del Baix Llobregat ha experimentat una baixada de població del 0,3% en relació amb l’any anterior, que es tradueix en una disminució de 2.395 persones, situant-se en un total de 806.249 habitants. Al Papiol la tendència també és a la baixa. La nostra població compta oficialment amb 4.023 habitants (2.000 homes i 2.023 dones), un 0,45% menys que l’any 2013.
El compost, abonar ecològicament
 • Nou compost pels horts municipals
  Data de publicació: 16.01.15
  Els horts municipals del Papiol ja han rebut la seva part del compost que es va produir amb l’esporga i la brossa orgànica que es va generar a l’inici de la tardor a les seves mateixes parcel·les. El compost de bona qualitat prové de la planta de compostatge de Sant Cugat del Vallès, i serà molt útil per a abonar ecològicament els horts.
Per un Papiol més sostenible
 • Per festes, recollim bé el paper i el cartró
  Data de publicació: 24.12.14
  Per festes és important recordar que el cartró i el paper que es generen als entorns domèstics i comercials i que no volem o podem reutilitzar té un lloc dins els contenidors de tapa blava repartits pel nostre poble. Per mantenir un Papiol net tots hem de posar el nostre gra de sorra.
De Bat a bat. Número 69.
 • De Bat a bat. Núm. 69
  Data de publicació: 22.12.14
  Aquest cap de setmana s'ha començat a repartir per les famílies de tot el poble una nova edició de la revista municipal De Bat a bat, el butlletí que explica la gestió de l'Ajuntament a la ciutadania. En aquest número de desembre (núm. 69), presenta un balanç del mandat 2011-2015, una explicació de les actuacions, moments i polítiques més rellevants dels últims quatre anys.

Vista del poble del Papiol
 • L’Ajuntament aprova el pressupost municipal pel 2015
  Data de publicació: 18.12.14
  L’Ajuntament ha aprovat, al Ple Municipal d’aquest 11 de desembre, el pressupost pel 2015. En paraules de l’alcalde del Papiol, Albert Vilà, “es tracta d’uns comptes ajustadíssims; encara ens trobem en un període econòmic crític i, per aquesta raó, treballem amb totes les idees possibles que ens ajudin a tocar el mínim possible la butxaca dels ciutadans i seguir mantenint uns serveis municipals de qualitat'.
Per un Nadal més sostenible
 • Per un Nadal més sostenible
  Data de publicació: 17.12.14
  Amb l'arribada del Nadal la sensibilització sobre el consum a les festes adquireix una dimensió més significativa. L'Ajuntament ofereix una conjunts de consells sobre consum que ens ajudaran a tots a fer d'aquest Nadal un temps de festa més sostenible.
Policia Local, policia de proximitat
 • El Papiol, un poble segur durant les festes
  Data de publicació: 15.12.14
  Un any més en aquestes dates nadalenques, els Mossos d’Esquadra i la Policia Local del Papiol, han posat en marxa el dispositiu 'Grèvol', amb l’objectiu de reforçar la presència policial en aquelles zones de més activitat comercial. L’estratègia policial té com a objectiu reforçar les patrulles de visualització, intercanviar informació de manera personalitzada amb els comerciants del Papiol i oferir consells de seguretat a través de l’ús de les noves tecnologies. La prevenció, el treball conjunt i la suma d’esforços són les millors eines per seguir amb els bons estàndards de seguretat del nostre poble.
Festa Major d'Hivern 2014
 • Festa Major d'Hivern 2014
  Data de publicació: 09.12.14
  Ja és temps de Festa Major d’Hivern del Papiol. Durant els propers dies, del 10 al 14 de desembre, el nostre poble celebra la festivitat més tradicional, dedicada a la patrona del Papiol, Santa Eulàlia de Mèrida. El programa d’enguany inclou la clàssica missa de Festa Major i el concert de Santa Eulàlia organitzat per la Societat Coral La Perdiu, dos concerts dels alumnes de l'Escola Municipal de Música Miquel Pongiluppi, el Mercat del trasto i un Correfòc pels més petits amb els Diables del Papiol i els Grallers i Timbalers del Papiol que conclourà amb una botifarrada popular.
La Pedrera Berta del Papiol
 • Moció a l'AMB contra el rebliment de la Pedrera Berta
  Data de publicació: 09.12.14
  L'Àrea Metropolitana de Barcelona ha adoptat els acords que proposa una moció impulsada pels ajuntaments del Papiol i Sant Cugat del Vallès on deixa clar que rebutja el projecte de reblir la Pedrera Berta amb residus que no siguin terres netes i residus de la construcció.
Un moment de l'acte de Benvinguda
 • Nova benvinguda als infants del Papiol
  Data de publicació: 08.12.14
  Aquest 29 de novembre ha tingut lloc una nova edició de la Benvinguda als Infants del Papiol. La Martina, el Marc, l'Alejandro, el Martí, la Marina, la Queralt, el Kai, la Rita, el Leo, la Laura, el Jaume, el Lucas, el Jordi, la Valeria, el Barou, la Lola, el Luca i el Denis, conjuntament amb les seves famílies, han estat els protagonistes d’aquest acte pel qual el nostre municipi ha fet públic un reconeixement d’acolliment als nens i nenes i s’ha compromès, conjuntament amb les seves famílies, a vetllar per la seva educació i a defensar i garantir els seus drets.
Els premiats amb la regidora Olga Meca
 • Premis de la Deixalleria
  Data de publicació: 03.12.14
  Aquest cap de setmana ha arribat el moment de fer el lliurament dels premis als millors usuaris de la Deixalleria Municipal del Papiol: les persones particulars, els petits industrials i els petits comercials que han demostrat al llarg de l'any una major implicació en ajudar a fer un Papiol més responsable en la conservació del nostre medi ambient. A causa de la pluja, que també ha obligat a cancelar el Mercat del Trasto del poble, posposat finalment al 14 de desembre, l'acte ha canviat el seu emplaçament i s'ha desenvolupat a la sala d'actes de la Biblioteca Municipal Valentí Almirall.
Dia i nit, treballant per millorar El Papiol
 • Reurbanització del carrer Migdia i del passatge de Martí Albanell
  Data de publicació: 02.12.14
  Les obres de reurbanització del carrer Migdia i del passatge Martí Albanell del Papiol, una zona d’ús principalment veïnal, ja que es tracta d’un carrer sense sortida, ja han començat. Aquesta zona es transformarà seguint les mateixes polítiques de pacificació del trànsit existents en altres carrers del centre històric.
Participants de la caminada
 • Dia Internacional Contra la Violència de Gènere
  Data de publicació: 25.11.14
  En el marc del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, el 25 de novembre, al nostre poble es duen a terme diferents activitats que volen expressar, de forma clara i rotunda, el rebuig a la violència envers les dones.

El Papiol tindrà horts urbans
 • Set nous hortolans als Horts Municipals del Papiol
  Data de publicació: 24.11.14
  L’Ajuntament del Papiol va obrir una nova convocatòria pública de places per a aquells papiolencs i papiolenques que volguessin convertir-se en hortolans i tenir un tros on cultivar les seves pròpies hortalisses al poble. Aquesta convocatòria, que va concloure el 14 de novembre, ha sumat 7 nous hortolans a aquest equipament municipal.
Al Papiol neix una mitja de 46 nens a l'any
 • Els naixements al Papiol els últims 10 anys
  Data de publicació: 20.11.14
  En els últims 10 anys han nascut 466 nous papiolencs al nostre poble. Una mitja de 46 nadons a l’any. Aquestes dades, recollides per un informe sobre naixaments a la comarca el·laborat per l’Observatori del Baix Llobregat, expliquen també que els noms de nena més comuns al Baix Llobregat dels nens que van néixer l’any passat són Lucia, Martina i Noa i els de nen Marc, Hugo i Eric.
La incorporació de la gespa artifical al camp de futbol ha estat una de les millores d'aquest mandat
 • Tres preguntes a Xavi Clua, president de l’Esport Base
  Data de publicació: 19.11.14
  Li fem tres preguntes a Xavi Clua, president de l’Esport Base del Papiol, una entitat molt important al nostre poble, pal de paller de l’educació en l’esport del Papiol, que el proper mes de maig compleix 25 anys.
Horts Municipals del Papiol
 • Nou Compost del Papiol
  Data de publicació: 18.11.14
  Els Horts Municipals del Papiol van generar molta esporga a l'inici de la tardor. De cara a millorar el canvi de cultius als horts municipals d’aquesta esporga se’n farà compost. Una part es produeix en els mateixos horts, a les caixes compostadores, i una altra part es portarà a la planta de compostatge de Sant Cugat del Vallès, on juntament amb la brossa orgànica recollida al nostre municipi (i a d'altres de veïns) es fa un compost de bona qualitat.
Moment de l'actuació dels castellers
 • Les entitats locals, un treball que cal subvencionar
  Data de publicació: 13.11.14
  El passat mes d’octubre va acabar el període de sol·licitud de subvencions locals per a les entitats del Papiol. Aquestes sol·licituds seran valorades per una comissió tècnica que en determinarà la quantia i, finalment, s’incorporaran al pressupost de l'any 2015 que treballen l’equip de govern i els diferents grups municipals i que s’ha d’aprovar al ple municipal per majoria.
Una obra per a tots
 • Les obres de reordenació del carrer Diputació superen el seu equador
  Data de publicació: 12.11.14
  Aquesta mes de novembre superem l'equador de les obres del projecte de reordenació dels carrers Diputació, la baixada de la Lluna i el passatge de la Pau. Una actuació que va començar el mes de juliol, té una durada estimada de 9 mesos i un pressupost de 699.981 euros, 520.000 del quals van a càrrec de les administracions supramunicipals.
Escut del poble del Papiol
 • L'atur al Papiol (Octubre de 2014)
  Data de publicació: 10.11.14
  L'Observatori del Baix Llobregat ha informat de les dades d'atur a la comarca d'aquest passat mes d'octubre de 2014. El Papiol té una taxa d'atur del 13,8% (la comarca del 15,1 %). Actualment hi ha 39 persones menys registrades a l'atur que el mes d'octubre de l’any passat.
Els cotxes elèctrics cedits
 • Cessió a l’Ajuntament de dos cotxes elèctrics
  Data de publicació: 05.11.14
  Aquest migdia ha tingut lloc l’acte de cessió gratuïta de dos cotxes elèctrics a l’Ajuntament del Papiol pels propers tres mesos. Uns vehicles que utilitzaran la Policia Local i els serveis municipals en els seus desplaçaments pel poble. Impulsar la utilització de vehicles elèctrics és una de les estratègies de l'Àrea Metropolitana de Barcelona pels propers anys en matèria de transport i medi ambient. Per a potenciar aquestes polítiques, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i Renault faciliten aquesta cessió.
25 anys d'esport i educació al Papiol
 • 25 anys d’educació en l’esport
  Data de publicació: 30.10.14
  A finals de la temporada que ara comença, el 7 de maig de 2015, farà 25 anys de la primera reunió que es va mantenir a la Sala d’Actes de l’Ajuntament per crear l’Entitat Esport Base del Papiol. Va ser una trobada organitzada per pares i mares del Papiol que va canviar la manera d’educar els papiolencs i les papiolenques més joves en l’esport. Amb els anys, els bons resultats i la confiança dels pares i mares (que són els qui formen la seva junta directiva) i de l’Ajuntament, han convertit aquesta entitat en l’autèntic pal de paller de les activitats extraescolars al nostre poble.
La nova bicicleta elèctrica
 • Un bicicleta elèctrica per a l'Ajuntament
  Data de publicació: 21.10.14
  L'Ajuntament del Papiol té, des del passat divendres, una bicileta elèctrica que s'utilitzarà per a les necessitats de mobilitat dels serveis municipals del mateix Ajuntament. Aquesta bicileta l'ha lliurada la Diputació de Barcelona i és una mesura que es contempla en el Pacte d'alcaldes per a la reducció d'emissions de gasos contaminants. La bicicleta va ser lliurada en un acte institucional per la diputada de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Mercè Rius, al Tinent d'Alcalde del Papiol, Òscar Alujas.
Arribada de la Mitja del CAstell
 • 1a edició de la Mitja del Castell
  Data de publicació: 21.10.14
  El Papiol ja té una nova cursa dins del seu calendari esportiu. La Mitja del Castell que ha tingut lloc aquest diumenge, i en la que han participat 400 corredors, se suma als actes i esdeveniments que, com la cursa Vila del Papiol, enforteixen la relació del nostre poble amb l'esport. Emilio Fernández, amb un temps de 1:37:14, ha estat el guanyador i Raquel Velasco Peidró, amb un temps de 2:09:49, la guanyadora.
El Bus de l'estació, un servei per tot el poble
 • Panell d'informació pels usuaris del Bus de l'estació
  Data de publicació: 17.10.14
  Des d'aquest dia 16 d'octubre, els viatgers del Bus de l'estació tenen a la seva disposició un nou panell d’informació a l’usuari, situat a la parada de l'estació de la RENFE, que informarà del temps de pas del servei. Aquest panell s'ha col·locat amb l'objectiu d'augmentar la qualitat del servei pels usuaris del transport públic amb autobús del poble. El servei, en els primers dies de funcionament, es troba en proves.
La Generalitat no fa un bon manteniment
 • Nou compromís de la Generalitat per solucionar el problema de les inundacions a l’entrada del poble
  Data de publicació: 16.10.14
  L’Ajuntament ha arrencat un nou compromís de la direcció general d’Infraestructures de Mobilitat Terrestre de la Generalitat de Catalunya respecte a la recerca de les solucions pertinents perquè quan arribi un proper aiguat al Papiol el mal manteniment dels col·lectors, els embornals i les canalitzacions que passen per sota de les seves infraestructures (antiga carretera, C-1413Z i la nova carretera, C-1413A) no tornin a provocar una nova inundació a l’entrada del poble i la zona del Papiol de Baix.
Vista del poble del Papiol
 • El Consell del poble es presenta a les entitats
  Data de publicació: 10.10.14
  La Bilioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall ha estat l'espai on s'han trobat l'Ajuntament amb les entitats del poble per a presentar el Consell del Poble. Aquest dimecres ha començat, doncs, un procés de constitució del que serà el major òrgan de participació del poble. Aquest acabarà a primers de 2015 quan s'espera poder celebrar la seva sessió inaugural.
L'alcalde lliura la moció
 • “Un dels millors moments com alcalde”
  Data de publicació: 07.10.14
  Albert Vilà, alcalde del Papiol, va participar en la trobada d’alcaldes organitzada aquest dissabte al Palau de la Generalitat, on els alcaldes de més de 800 ajuntaments de Catalunya van anar personalment a Palau a entregar la moció de recolzament de la consulta del 9 de novembre i del dret a decidir. Una jornada que va esdevenir per Albert Vilà “un dels millors moments com alcalde del Papiol d'aquests últims anys, doncs vaig poder representar amb molt d’orgull el nostre poble en un moment molt important de la nostra història”.
Escut del poble del Papiol
 • L’atur al Papiol (Setembre de 2014)
  Data de publicació: 06.10.14
  L'Observatori del Baix Llobregat ha informat de les dades d'atur a la comarca d'aquest passat mes de setembre de 2014. El Papiol té una taxa d'atur del 13,9% (la comarca del 15 %). Actualment hi ha 28 persones menys registrades a l'atur que el mes de setembre de l’any passat.
La Generalitat no fa un bon manteniment
 • L'Ajuntament torna a queixar-se a la Generalitat per les inundacions a l’entrada del poble
  Data de publicació: 03.10.14
  L’Ajuntament ha tornat a queixar-se per enèsima vegada a la Generalitat de Catalunya pel mal manteniment dels col·lectors, els embornals i les canalitzacions que passen per sota de les seves infraestructures (antiga carretera, C-1413Z i la nova carretera, C-1413A). Aquest mal manteniment és la causa, segons els tècnics de l’Ajuntament, que s’hagi tornat a inundar l’entrada del poble i la zona del Papiol de Baix amb els aiguats de les últimes setmanes.
El Papiol tindrà horts urbans
 • Nova adjudicació de parcel·les als horts municipals del Papiol
  Data de publicació: 01.10.14
  Els horts municipals del Papiol tornen a obrir convocatòria de places (fins el 14 de novembre) per aquelles papiolenques i papiolencs que vulguin convertir-se en hortolans i tenir un tros on cultivar les seves pròpies hortalisses.
Escut del poble del Papiol
 • L'Ajuntament aprova la moció en suport al 9-N
  Data de publicació: 26.09.14
  Aquest 25 de setembre, al llarg del Ple Municipal, l'Ajuntament del Papiol ha aprovat la moció en suport de la consulta del 9 de novembre. Ja són més de 850 els municipis catalans que donen suport explícit, a través d'una moció com la que ha aprovat El Papiol, a una consulta que permeti als catalans i catalanes decidir lliurement el seu futur.
Agenda del Papiol
 • L'agenda del mes d'octubre
  Data de publicació: 25.09.14
  L'agenda d'octubre ja és a disposició de tots els papiolencs. Aquesta nova publicació mensual editada pel mateix Ajuntament recull les activitats culturals i esportives més destacades de cada mes. El projecte d'una agenda mensual (excepte el mes d'agost) vol ajudar a les entitats i associacions del poble a promocionar les seves activitats i alhora evitar omplir les parets del poble de cartells.
La Pedrera Berta del Papiol
 • Moció a l’Àrea Metropolitana de Barcelona en relació a la Pedrera Berta
  Data de publicació: 19.09.14
  L’Ajuntament del Papiol i el de Sant Cugat del Vallès, a través dels seus grups metropolitans Junts pel Papiol i Convergència i Unió, presentaran una moció al ple d’octubre de l’Àrea Metropolitana de Barcelona on “es rebutja el rebliment i restauració de la Pedrera Berta amb qualsevol residu que no sigui compatible amb el medi ambient”.
Diada Nacional de Catalunya
 • La Diada Nacional de Catalunya al Papiol
  Data de publicació: 08.09.14
  Aquest any, 300 anys desprès de la caiguda de Barcelona i de tot un país, el Papiol celebra la seva Diada Nacional de Catalunya el vespre del 10 de setembre amb un seguit d'actes institucionals i populars que volen reivindicar el dret a decidir de les catalanes i els catalans.
  T'hi esperem!!!
Escut del poble del Papiol
 • L’ex alcalde José Guerrero demana disculpes
  Data de publicació: 02.09.14
  L’ex alcalde José Guerrero ha demanat disculpes en una carta dirigida a l’Ajuntament del Papiol pel seu escrit on acusava de forma totalment infundada al mateix Ajuntament i als seus regidors de possible tràfic d’influències. Així mateix, es posa a disposició de la institució per a assistir a un Ple Municipal i demanar “disculpes públicament a tots els representants públics que componen l’Ajuntament i que se sentin ofesos pel meu comportament”.
El nou compostador de 1.200 litres
 • Un compostador pels horts municipals
  Data de publicació: 01.09.14
  Aquest estiu els horts municipals del Papiol han fet una nova adquisició: un compostador de 1.200 litres que ajudarà als hortolans a obtenir compost de qualitat pels mateixos horts municipals.
El Papiol rebrà 92.820 € més de l'Estat espanyol
 • Calendari festiu del 2015
  Data de publicació: 01.09.14
  L'Ajuntament del Papiol ha aprovat el calendari festiu per al proper any 2015. La normativa reguladora demana als ajuntaments que proposin dues dates senyalades dins del calendari per a les festes locals dels municipis. El Papiol ha decidit que el proper any tindran lloc el dilluns 16 de febrer i el divendres 24 de juliol.
La gestió municipal, ben valorada
 • La gestió municipal a Catalunya
  Data de publicació: 25.08.14
  Els governs municipals de Catalunya són valorats pels seus ciutadans amb una nota de 5,25 sobre 10 i el 69% dels catalans, segons una enquesta elaborada per l’Associació Catalana de Municipis, fa una valoració globalment positiva de les gestions que es duen a terme al seu ajuntament.
Imatges dels primers passos de les obres al carrer Tarragona
 • Millores a la via pública del Papiol
  Data de publicació: 25.08.14
  Del centre del poble al PuigMadrona, l’Ajuntament treballa per millorar la vida dels papiolencs, tant en obres de grans dimensions com en petits arranjaments o canvis a diferents punts de la vila. En els últims mesos han començat o estan a punt de començar diferents actuacions a la via pública del poble.
Escut del poble del Papiol
 • L’atur al Papiol (Juny 2014)
  Data de publicació: 25.08.14
  L'Observatori del Baix Llobregat ha informat de les dades d'atur a la comarca d'aquest passat mes de juny de 2014. El Papiol té una taxa d'atur del 13,5% (la comarca del 14,8%). 28 persones a l'atur el mes de maig d'aquest 2014 han trobat ocupació el mes de juny.
Brossa orgànica, futur compost
 • L’orgànica, al marró. Torna a la terra el que és seu!!!
  Data de publicació: 06.08.14
  La brossa orgànica es genera bàsicament a la cuina i és allà on hem de mirar de tenir un lloc habilitat per separar-la, sense que ens provoqui cap tipus de molèstia. És per això que l’Ajuntament del Papiol posa a disposició dels seus vilatans i vilatanes, un cubellet airejat i unes bosses compostables que recullen la brossa orgànica i que es degraden conjuntament amb les restes de menjar durant el procés d’elaboració del compost.
Un moment de la Festa Major
 • La nostra festa. Agraiments de l'Ajuntament.
  Data de publicació: 30.07.14
  Des de l’Ajuntament del Papiol volem felicitar a totes les papiolenques i papiolencs per la seva participació a la Festa Major d’enguany. La important implicació que heu tingut als actes programats, la vivesa que impregneu a la festa i el caliu que es respira durant tots aquests dies grans del poble són les claus de l’èxit de la nostra Festa Major.
Pregó de Festa Major a l'Ajuntament
 • La Festa Major: una festa de tots
  Data de publicació: 22.07.14
  A la Festa Major d’enguany hi participen activament 39 entitats, penyes, equipaments, empreses i associacions del Papiol que juntament amb l’Ajuntament fan que aquesta festa sigui possible. Moltes gràcies a tots ells!!!
L'Ajuntament diu no a Eurovegas
L'Ajuntament diu no a Eurovegas
Imatge virtual de la zona reformada
 • Comencen les obres al centre del poble
  Data de publicació: 02.07.14
  Aquesta setmana ha començat el projecte de reordenació dels carrers Diputació, la baixada de la Lluna i el passatge de la Pau. Una actuació total que té en la racionalitat pressupostària un valor afegit, i que millorarà la qualitat de vida dels veïns de la zona i crearà nou espai públic per a tots els papiolencs. Una obra amb una durada estimada de 9 mesos i un pressupost de 699.981 euros, 520.000 del quals van a càrrec de les administracions supramunicipals.
Serveis Municipals en perill
 • Serveis Municipals en Perill (VI). Treballadors Municipals
  Data de publicació: 27.06.14
  Davant l’atac a l’autonomia local que imposa el Gobierno Central de l'Estat espanyol amb la reforma municipalista expressada a la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, el món local diu prou. Entitats municipalistes, sindicats i els mateixos ajuntaments, volem fer saber als ciutadans els efectes de l’aplicació de la Llei als nostres pobles i ciutats.

  Entre molts d'altres es posen en perill serveis imprescindibles relacionats amb l'equip de treballadors municipals:
La contaminació, un dels efectes sobre el nostre medi ambient
 • El Papiol comparteix més el cotxe
  Data de publicació: 25.06.14
  Ja fa un any que l'Ajuntament del Papiol va posar en marxa un servei per a tots els papiolencs i papiolenques que facilita el contacte entre els mateixos ciutadans que estan interessats a compartir el vehicle privat a l'hora de fer un viatge en cotxe. Actualment, el nostre poble té 72 usuaris d'aquest servei, el 68% dels quals tenen cotxe i la resta no. Aquest servei, que és gratuït, respon a la voluntat de l'Ajuntament del Papiol de seguir enfortint les polítiques i serveis que ajuden a preservar el nostre entorn i el medi ambient, alhora que promou l'estalvi en el cost dels desplaçaments habituals que fan els habitants del poble.
Els llibres, l'ànima de les biblioteques
 • Més biblioteca el mes de juliol
  Data de publicació: 25.06.14
  La Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall presenta la seva programació del mes de juliol, amb concerts, cursos i diferents trobades per farcir el programa d'aquest mes de Festa Major. La Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall, que recentment ha complert els dos anys, té la missió d'ajudar en la tasca cultural, educativa i de gaudi del nostre poble. Durant el seu temps de vida s'ha transformat en un vertader motor cultural; un espai plantejat com a punt de trobada comunitari per afavorir l’impuls creatiu de les papiolenques i els papiolencs i alhora col·laborar en la cohesió social.
Detall d'un dels cartells
 • Nova campanya contra els excrements de gossos al carrer
  Data de publicació: 20.06.14
  L'Ajuntament del Papiol comença una campanya per recordar a tots els papiolencs i papiolenques que tenen gossos la importància que té que en recullin els excrements quan passegen pel carrer. I ho fa donant veu als alumnes de 4t de primaria de l'escola Pau Vila del Papiol. Un carrer net d'excrements beneficia a tot el poble i els alumnes s'han prestat a col·laborar en aquesta campanya elaborant una sèrie de més de 20 cartells que es penjaran durant les següents setmanes per tot el poble.
Zona d'aparcament a la plaça de l'Esglèsia
 • Noves zones d'aparcament de 15 minuts
  Data de publicació: 20.06.14
  L'Ajuntament ha implantat una nova zona d'aparcaments ràpids al centre del poble als espais de més alta densitat comercial. Aquest nou espai de pàrquing temporal completa les actuals zones blaves d'estacionament gratuït del poble inaugurades ara fa cinc anys (juny 2009).
Una millora de manteniment
 • Millora de les àrees de jocs infantils del Papiol
  Data de publicació: 12.06.14
  L’Ajuntament del Papiol ha acabat la millora de les principals àrees de jocs infantils del poble, al Bosc d’en Blanc, al carrer Brasil i a la confluència entre els carrers Anselm Clavé i Cardenal Casañas. Aquesta millora és fruit de la voluntat de mantenir els equipaments del poble en un estat òptim, i en especial aquells dedicats als infants.
Escut del poble del Papiol
 • L'atur al Papiol (Maig 2014)
  Data de publicació: 09.06.14
  L'Observatori del Baix Llobregat ha informat de les dades d'atur a la comarca d'aquest passat mes de maig de 2014. El Papiol té una taxa d'atur del 14,8% (la comarca del 15,4%). 10 persones a l'atur el mes d'abril d'aquest 2014 han trobat feina el mes de maig.


Un carnet amb molts aventatges
 • Més Biblioteca pel mes de juny
  Data de publicació: 03.06.14
  La Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall presenta la seva programació del mes de juny, amb exposicions, tallers i diferents trobades per farcir el programa d'aquest mes estiuenc. La Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall, que recentment ha complert els dos anys, té la missió d'ajudar en la tasca cultural, educativa i de gaudi del nostre poble. Durant el seu temps de vida s'ha transformat en un vertader motor cultural; un espai plantejat com a punt de trobada comunitari per afavorir l’impuls creatiu de les papiolenques i els papiolencs i alhora col·laborar en la cohesió social
Eleccions Europees 2014
 • Eleccions Europees 2014 (resultats al Papiol)
  Data de publicació: 27.05.14
  Aquest diumenge 25 de maig s'han celebrat les eleccions Europees 2014. Un 47,06% de les papiolenques i els papiolencs amb dret a vot l'han exercit (a les eleccions del 2009 van votar un 35,90%). Els resultats a tot Europa han donat la victòria al Partit Popular Europeu, a l'Estat espanyol al Partit Popular. A Catalunya, ha guanyat la coalició d'Esquerra pel Dret a Decidir (Esquerra Republicana de Catalunya, Nova Esquerra Catalana i Catalunya Sí). Els resultats al nostre poble han estat els següents:
Una agenda pel poble
 • Una nova agenda pel Papiol
  Data de publicació: 23.05.14
  El Papiol tindrà una nova agenda. Durant la Festa de la Cirera podreu recollir a l'estand de l'Ajuntament la primera edició d'aquesta nova publicació editada pel mateix Ajuntament, amb les activitats culturals i esportives més destacades del mes de juny. El projecte d'una agenda mensual (excepte el mes d'agost) vol ajudar a les entitats i associacions del poble a promocionar les seves activitats i alhora evitar omplir les parets del poble de cartells.
Vista del poble del Papiol
 • El Papiol, amb un deute de 229 euros per habitant
  Data de publicació: 22.05.14
  El Papiol és un dels municipis menys endeutats de la comarca, amb un deute de 229 euros per habitant. Els municipis veïns com Molins de Rei (784), Sant Climent de Llobregat (911), Corbera de Llobregat (918), Cornellà de Llobregat (1.064), Sant Cugat del Vallés (738), La Palma de Cervelló (695), Martorell (679) o Pallejà (554) es troben per sobre.
Un pla per a tots els papiolencs
 • Sessió participativa pel Pla Mobilitat Urbana del municipi
  Data de publicació: 21.05.14
  El passat dijous 16 de maig l'Ajuntament va convocar una sessió participativa a la Biblioteca Municipal per acabar de recollir propostes ciutadanes i arrodonir, d'aquesta manera, el nou Pla de Mobilitat Urbana del municipi (PMU). El Pla, que vol configurar i definir les millors estrategies per a aconseguir una millor mobilitat al poble, es presentará al proper ple municipal per a la seva aprovació.


La col·laboració ciutadana és essencial en la lluita contra el Mosquit Tigre
 • La Generalitat finançarà el Servei de Control de Mosquits
  Data de publicació: 16.05.14
  Després de la protesta dels alcaldes del Baix Llobregat, la Generalitat ha rectificat i ha confirmat el finançament per aquest any 2014 de les activitats del Servei de Control de Mosquits. La Generalitat destinarà una partida de 400.000 euros per aquest servei de salut bàsic de la comarca, especialment significatiu des de l'irrupció del Mosquit Tigre.
Serveis Municipals en perill
 • Serveis Municipals en Perill (IV). Serveis Socials
  Data de publicació: 16.05.14
  Davant l’atac a l’autonomia local que imposa el Gobierno Central de l'Estat espanyol amb la reforma municipalista expressada a la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, el món local diu prou. Entitats municipalistes, sindicats i els mateixos ajuntaments, volem fer saber als ciutadans els efectes de l’aplicació de la Llei als nostres pobles i ciutats.
Els Horts del Papiol
 • 31 parcel·les als Horts Municipals adjudicades
  Data de publicació: 15.05.14
  L'Ajuntament del Papiol va obrir una segona convocatòria per a tots aquells papiolencs que desitgessin tenir un tros als horts municipals i no van poder participar en la primera convocatòria del mes de gener. Les noves sol·licituds es van fer efectives del 8 al 30 d'abril de 2014 i aquesta setmana s'han donat la benvinguda als nous papiolencs adjudicataris de les parcel·les. Actualment són 31 persones, moltes d'elles ajudades per amics i família les que són adjudicatàries de parcel·la.
Escut del poble del Papiol
 • L'atur al Papiol (abril 2014)
  Data de publicació: 15.05.14
  L'Observatori del Baix Llobregat ha informat de les dades d'atur a la comarca d'aquest passat mes d'abril de 2014. El Papiol té una taxa d'atur del 15,2% (la comarca del 15,8%). El nostre municipi ha disminuït en un 5,2% l'atur respecte el mateix mes d'abril de l'any 2013.
Serveis Municipals en perill
 • Serveis Municipals en Perill (III). Medi Ambient
  Data de publicació: 05.05.14
  Davant l’atac a l’autonomia local que imposa el Gobierno Central de l'Estat espanyol amb la reforma municipalista expressada a la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, el món local diu prou. Entitats municipalistes, sindicats i els mateixos ajuntaments, volem fer saber als ciutadans els efectes de l’aplicació de la Llei als nostres pobles i ciutats.
Acte de presentació de les V jornades de la Vinya i el vi a Collserola
 • V Jornades 'La Vinya i el vi a Collserola'
  Data de publicació: 30.04.14
  El Papiol s'ha incorporat als actes organitzats dins el programa de les 'V Jornades de la Vinya i el Vi a Collserola' que organitza el Consorci del Parc. Aquest dimarts s'ha presentat el programa amb la presencia de diferents representants dels nou municipis del parc. En representació del Papiol hi ha assistit la regidora de Medi Ambient Olga Meca.
Escut del poble del Papiol
 • Liquidació del Pressupost Municipal de 2013
  Data de publicació: 29.04.14
  En el Ple municipal de l’Ajuntament del Papiol s'ha donat compte de la liquidació del pressupost del municipi de 2013, un exercici que, en paraules de l’alcalde, Albert Vilà, 'ha estat presidit pel rigor i la transparència, amb voluntat de seguir oferint els millors serveis a totes i tots els papiolencs en un context de crisi econòmica'.

Alguna cosa més que una Biblioteca
 • Més Biblioteca pel mes de maig
  Data de publicació: 28.04.14
  La Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall arrenca amb força la seva programació del mes de maig. Exposicions, xerrades, tallers i cursos farceixen el programa d'aquest mes primaveral. La Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall té la missió d'ajudar en la tasca cultural, educativa i de gaudi del nostre poble. Durant el seu temps de vida s'ha transformat en un vertader motor cultural; un espai plantejat com a punt de trobada comunitari per afavorir l’impuls creatiu de les papiolenques i els papiolencs i alhora col·laborar en la cohesió social.
La setmana cultural més llarga de l'any
 • 36a Setmana Cultural al Papiol
  Data de publicació: 22.04.14
  La Setmana Cultural més llarga de l'any comença avui, dimarts 22 d'abril, disposada a oferir molta cultura per a tots els papiolencs. Fins el 4 de maig, farcirá l'agenda del poble amb tallers, teatre, lectures, sortides, exposicions, xerrades, cinema, música... Una gran oportunitat per gaudir de la cultura al nostre poble.
El butlletí de la gestió de l'Ajuntament del Papiol
 • De Bat a bat. Núm. 65. Abril de 2014.
  Data de publicació: 14.04.14
  Aquesta setmana es repartirà per les cases del poble una nova edició de la revista “De Bat a bat”, el butlletí d’informació municipal (en paper), que explica la gestió de l’Ajuntament del Papiol als ciutadans. En aquest nou exemplar, el número 65, es recullen les notícies més significatives d'aquests últims mesos al nostre poble.
El Mosquit Tigre, un problema
Serveis Municipals en perill
 • Serveis Municipals en Perill (I)
  Data de publicació: 09.04.14
  L'Ajuntament del Papiol, com la resta d'ajuntaments, ha quedat afectat per la nova reforma local del govern de l’Estat. Una reforma recentralitzadora que allunya de tots els municipis competències tan importants com l’educació, la sanitat o l’atenció social, i en el cas dels municipis de menys de 20.000 habitants també afecta a la prestació dels serveis més bàsics (a Catalunya són 882 ajuntaments).
El Papiol tindrà horts urbans
 • Nova convocatòria d'adjudicació de parcel·les pels horts municipals
  Data de publicació: 08.04.14
  L'Ajuntament del Papiol ha obert una segona convocatòria per a tots aquells papiolencs que desitgin un tros als horts municipals i no hagin pogut participar en la primera convocatòria del mes de gener. Les noves sol·licituds es podran fer efectives del 8 al 30 d'abril de 2014.
Imatge de la trobada
 • Junta Local de Seguretat del Papiol
  Data de publicació: 08.04.14
  Aquest dilluns 7 d'abril s’ha celebrat, a la sala de plens de l’Ajuntament, una nova edició de la Junta Local de Seguretat del Papiol en la qual representants polítics i tècnics del poble i del país fan una anàlisi de la situació de la seguretat del mateix Papiol i determinen les prioritats, les accions especials, les campanyes de prevenció, l’acció policial i la seva coordinació en matèria de seguretat per els propers mesos.
Campanya reforç de l'orgànica
 • Nou punt informatiu per a la recollida de brossa orgànica
  Data de publicació: 03.04.14
  Per a rematar la campanya a favor de la recollida de brossa orgànica al Papiol, l'Ajuntament crearà un nou punt informatiu per a tots els ciutadans del poble que encara els falti el 'kit d'orgànica' (cubellet, bosses compostables i fulletons informatius).
Un arranjament per a tots els papiolencs
 • Celebrem l’arranjament de Ca n’Amigonet
  Data de publicació: 02.04.14
  Aquest diumenge 6 d’abril l’Ajuntament del Papiol organitza una passejada pel camí de Ca n’Amigonet, per a celebrar el seu arranjament. La trobada comença a les 9.30h a les Escletxes i inclou també un esmorzar amb coca i xocolata.
Els llibres, l'ànima de les biblioteques
 • Més Biblioteca al mes d'abril
  Data de publicació: 28.03.14
  La Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall comença el mes d'abril amb noves propostes culturals i lúdiques. Exposicions, tallers i d'altres activitats es despleguen per als ciutadans del Papiol amb la voluntat d'ajudar a enfortir la cultura, l'educació i el gaudi al nostre poble.
'L'Hora del Planeta'
 • L'Hora del Planeta al Papiol
  Data de publicació: 26.03.14
  L'Ajuntament s'ha adherit a la campanya 'L'hora del planeta'. Aquesta iniciativa mundial consisteix en una apagada elèctrica de tots els equipaments municipals i d'alguna zona d'enllumenat públic del poble durant una hora aquest proper dissabte 29 de març al vespre, de 20.30h a 21.30h. 'L'Hora del Planeta' proposa un gest simbólic, al que es pot adherir tota la ciutadania, que vol conscienciar la societat sobre la necessitat de prendre mesures contra el canvi climàtic i les emissions contaminants i sobre la necessitat d’estalviar energia i reduir la contaminació lumínica.
Els líders dels partits polítics
 • Tots contra la possibilitat d'abocador a la Pedrera Berta
  Data de publicació: 21.03.14
  Aquest dijous 20 de març la Biblioteca Municipal del Papiol ha acollit una xerrada informativa relacionada amb la situació de la Pedrera Berta. Una trobada on els diferents grups polítics del Papiol amb representació al Consistori han mostrat una unitat total en contra de la possibilitat que l'antiga pedrera del Papiol s'acabi reblint amb bales d'ecoparc i transformant-se en un abocador.

Dones grans, grans dones
 • Grans Dones del Papiol
  Data de publicació: 18.03.14
  Aquest 15 de març ha acabat l’exposició “Dones grans, grans dones del Papiol” a la Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall. Una mostra que ha volgut ser un homenatge i reconeixement a totes les dones grans del poble i que ha rebut un suport especial dels papiolencs, que l’han convertida en una de les exposicions més visitades de l’equipament cultural.
Escut del poble del Papiol
 • L'atur al Papiol. Febrer de 2014
  Data de publicació: 12.03.14
  L'Observatori del Baix Llobregat ha informat de les dades d'atur a la comarca d'aquest passat mes de febrer de 2014. El Papiol té una taxa d'atur del 15,0% (la comarca del 16,2%). El nostre municipi ha disminuït en un 3,0% l'atur respecte el mateix mes de febrer de l'any 2013.


Moment de la inauguració
 • Inauguració dels Horts Municipals del Papiol
  Data de publicació: 10.03.14
  El passat divendres 7 de març es van inaugurar oficialment els Horts Municipals del Papiol amb la benvinguda als papiolencs adjudicataris de les parcel·les que ja es poden començar a conrear. La regidora de Medi Ambient, Olga Meca, va ser l'encarregada de repartir les claus als nous hortolans a qui l’Ajuntament ha atorgat una llicència d’ús temporal de la parcel·la d’hort.
El Papiol rebrà 92.820 € més de l'Estat espanyol
 • Bonificacions, reduccions i exempcions de les Ordenances Fiscals de 2014
  Data de publicació: 28.02.14
  Les Ordenances Fiscals de 2014 ja estan en vigor. Per aquesta raó, és bo recordar que moltes d'aquestes ordenances, que recullen els impostos i taxes que han de pagar els ciutadans (IBI, Impost sobre vehicles...) tenen bonificacions, reduccions i/o exempcions i, per aquesta raó paga la pena revisar-les personalment.

Ajudar a la millora del nostre medi ambi
 • Recollida d'olis residuals (primers dos mesos)
  Data de publicació: 28.02.14
  Des del passat 10 de desembre, el Papiol té repartits pel poble diferents contenidors per a la recollida d'olis vegetals domèstics residuals. Una nova oportunitat per a col·laborar en el medi ambient i, també, amb l'ajuda social al mateix Papiol. En els primers mesos de funcionament els contenidors eren plens en un 75%.

els horts municipals, una declaració de principis
 • 23 papiolencs amb parcel·la als horts municipals
  Data de publicació: 20.02.14
  23 papiolencs i papiolenques serán els nous responsables de les seves pròpies parcel·les als horts municipals de l'Ajuntament del Papiol, ubicats a l'antiga vinya de Cal Pepus. Aquest mes de febrer ja ha començat la fase final d'adequació dels horts que consisteix en la instal·lació del sistema de reg i ja s'han col·locat els mòduls per poder guardar les eines dels hortelans i el mòdul per guardar els serveis comuns. L'Ajuntament està treballant per a fer efectiva l'entrega de parcel·les aquest proper mes de març.
Campanya reforç de l'orgànica
 • Campanya de reforç de la recollida selectiva de la brossa orgànica
  Data de publicació: 14.02.14
  L'Ajuntament ha començat aquesta setmana una campanya de reforç de la recollida selectiva de la brossa orgànica. Un campanya que vol recordar als papiolencs la mecànica de la separació de la brossa orgànica, transmetre la informació sobre el sistema de recollida al Papiol als nous veïns i veïnes que s’han establert al municipi en els darrers anys, repartir cubellets airejats i bosses compostables a totes les llars del poble, formar a l’OAC de l’Ajuntament per a poder resoldre els dubtes que plantegin els usuaris, a més de fer una visita de reforç als grans generadors del municipi i proporcionar-los cubells i bosses adequades a les seves necessitats.
La llengua és cultura
 • Català per a adults
  Data de publicació: 14.02.14
  L'Ajuntament del Papiol organitza cursos de català per a adults al Casal de la Dona del Papiol. Cada divendres, de 10h a 12h, hi tenen lloc classes de llengua catalana gratuïtes per a diferents nivells. Les persones destinatàries són papiolenques i papiolencs majors de 18 anys amb ganes de millorar el seu català escrit i oral.
Bat a Bat 64.El butlletí informatiu de l'Ajuntament
 • Bat a Bat 64. El butlletí informatiu de l'Ajuntament
  Data de publicació: 11.02.14
  El cap de setmana passat es va començar a repartir per les cases del poble una nova edició de la revista “De Bat a bat”, el butlletí d’informació municipal (en paper), que explica la gestió de l’Ajuntament del Papiol als ciutadans. En aquest nou exemplar, el número 64, es recullen les notícies més significatives d'aquests últims mesos al nostre poble.
Escut del poble del Papiol
 • El Baix Llobregat i El Papiol (Població 2013)
  Data de publicació: 06.02.14
  L’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT) ha difós les xifres de població total declarades oficials a 1 de gener de 2013, fruit de la revisió del padró municipal. Aquestes dades mostren com la comarca del Baix Llobregat ha experimentat un petit augment de població, de la mateixa manera que el nostre poble.
Imatge virtual de la zona reformada
 • Temps de reforma al centre del poble
  Data de publicació: 31.01.14
  L’Ajuntament ha presentat el projecte de reordenació dels carrers Diputació, la baixada de la Lluna i el passatge de la Pau. Una actuació total que té en la racionalitat pressupostària un valor afegit, i que millorarà la qualitat de vida dels veïns de la zona i crearà nou espai públic per a tots els papiolencs. D’altra banda, la proposta també té com a objectiu mantenir la unitat i el caràcter de la zona del nucli antic i contribuir a dotar d’identitat el centre urbà. L’actuació es començarà aquesta primavera.
Els llibres, l'ànima de les biblioteques
 • Aquest febrer, Biblioteca
  Data de publicació: 29.01.14
  La Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall presenta per aquest mes de febrer de 2014 diferents tallers, cursos i activitats pels més petits. L'equipament municipal té la missió d'ajudar en la tasca cultural, educativa i de gaudi del nostre poble. La Biblioteca és un espai plantejat com a punt de trobada comunitari per afavorir l’impuls creatiu de les papiolenques i els papiolencs i alhora col·laborar en la cohesió social.
Els tres reis d'Orient a l'Ajuntament
 • Una nit màgica amb els Reis d'Orient
  Data de publicació: 08.01.14
  L'estrella d'Orient els va guiar fins al Papiol i diumenge 5 de gener els reis d’Orient Melcior, Gaspar i Baltasar van arribar al nostre poble plens de regals i alegria per a totes les papiolenques i els papiolencs. A l'Ajuntament van rebre la clau mestra del poble de mans de l'alcalde i tot seguit van fer una darrera parada al Pavelló Municipal per rebre les últimes cartes dels més petits del poble.El Papiol tindrà horts urbans
 • Obertes les sol·licituds pels horts municipals
  Data de publicació: 27.12.13
  Els papiolencs i papiolenques que ho desitgin ja poden fer efectiva la seva sol·licitud per a tenir una parcel·la dins de l'hort municipal de l'Ajuntament del Papiol, ubicat a l'antiga vinya de Cal Pepus. Les sol·licituds es podran fer efectives fins el 23 de gener de 2014.
Escut del poble del Papiol
 • APROVATS ELS PRESSUPOSTOS PEL 2014
  Data de publicació: 11.12.13
  El Ple de l’Ajuntament del Papiol ha aprovat de forma inicial els Pressupostos pel proper any 2014. El pressupost ha comptat amb els vots a favor dels regidors i regidores de Junts pel Papiol, Convergència i Unió i Esquerra Republicana de Catalunya. El Partit Socialista de Catalunya s’ha abstingut.

La Festa Major d'Hivern, la festivitat més tradicional
 • Temps de Festa Major d'Hivern
  Data de publicació: 10.12.13
  La Festa Major d’Hivern del Papiol ja ha arribat. Durant els propers dies, del 10 al 15 de desembre, el nostre poble celebra la festivitat més tradicional, dedicada a la patrona del Papiol, Santa Eulàlia de Mèrida. La programació d’enguany inclou la clàssica missa de Festa Major i el concert de cant coral organitzat per la Societat Coral La Perdiu, tallers de Nadal, un concert dels alumnes de l'Escola Municipal de Música Miquel Pongiluppi, el Mercat del trasto i un Correfòc amb els Diables del Papiol, el Cavall Armat i els Grallers i Timbalers del Papiol que conclourà amb una botifarrada popular.
Ajudar a la millora del nostre medi ambi
 • Nou sistema de recollida d'olis domèstics residuals
  Data de publicació: 05.12.13
  A partir del proper dimarts 10 de desembre, l'Ajuntament del Papiol instal·larà al poble diferents contenidors per a la recollida d'olis vegetals domèstics residuals. Una nova oportunitat per a col·laborar en el medi ambient i, també, amb l'ajuda social al mateix Papiol. La instal·lació d'aquests contenidors anirà acompañada del repartiment d'un díptic informatiu a totes les cases del poble.
Un moment de la visita
 • La política és pedagogia
  Data de publicació: 27.11.13
  La setmana passada els alumnes de 5è i 6è de primària de l’escola CEIP Pau Vila van visitar les dependències de l’Ajuntament. Amb el convenciment que 'la política és, primer de tot, pedagogia', l’alcalde, Albert Vilà, i diferents regidors van ensenyar el consistori als alumnes i van explicar-los les feines principals dels tècnics i polítics que hi treballen. Els nois i noies de l’escola Pau Vila també van tenir l’oportunitat de preguntar a l’equip de govern diverses qüestions del seu interès.
El premiats amb la regidora de Medi Ambient
 • Premis de la Deixalleria del Papiol
  Data de publicació: 18.11.13
  Aquest cap de setmana ha tingut lloc el lliurament dels premis als millors usuaris de la Deixalleria Municipal del Papiol. La regidora de l'Àrea de Sanitat i Medi Ambient, Olga Meca, ha entregat una diploma i una capsa de productes ecològics frescos als premiats, alhora que ha agraït la seva implicació en ajudar a fer un Papiol més responsable en la conservació del nostre medi ambient. A causa de la pluja, que també ha obligat a cancelar el Mercat del Trasto del poble, l'acte ha canviat el seu emplaçament i s'ha desenvolupat finalment a la sala d'actes de la Biblioteca Municipal Valentí Almirall.
Participa a les activitats!!!
 • Actes de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus
  Data de publicació: 14.11.13
  El Papiol s'ha adherit, novament, a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (16 al 24 de novembre), una iniciativa que té com a objectiu sensibilitzar sobre la importància de la prevenció de residus als ciutadans. Dins d'aquesta setmana, el dissabte 16 de novembre se celebra el dia temàtic de la reutilització. L'Ajuntament del Papiol és un ferm defensor de les polítiques que impulsen la idea que el millor residu és aquell que no es genera.
L'alcalde, entrevistat per TVE-Catalunya
 • L’Informatiu de TVE es fa ressò de la mesura pionera sobre la plusvàlua
  Data de publicació: 07.11.13
  L’Informatiu de TVE-Catalunya s'ha fet ressò de la mesura pionera sobre la plusvàlua que va impulsar l’Ajuntament del Papiol. Ara, diversos ajuntaments catalans s’hi estan sumant i el fet que els desnonaments tornin a ser noticia ha posat el nostre poble, el primer de Catalunya que va adoptar aquesta mesura, d’actualitat. TVE-Catalunya va entrevistar l’alcalde del Papiol i va emetre un tall on Albert Vilà afirmava el següent: “Una plusvàlua és en el fons un increment del valor del terreny, per tant és absurd que una persona que no té cap increment, sinó a l’inrevés, que li prenen allò pel que ella ha apostat, hagi de pagar. El que vam fer va era de justícia”.
La Deixalleria Municipal del Papiol, un equipament que treballa pel medi ambient
 • Si utilitzes la deixalleria tens descompte
  Data de publicació: 09.10.13
  Els papiolencs i papiolenques que utilitzen la deixalleria municipal tenen dos tipus de descomptes als que es poden acollir, fins el 31 d’octubre d’enguany. Per a sol·licitar els descomptes només s’han de dirigir a la Deixalleria, demanar un certificat i presentar la petició a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament.
Alguna cosa més que una Biblioteca
 • Més i més activitats a la Biblioteca aquest octubre
  Data de publicació: 02.10.13
  La Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall comença l'octubre amb més i més activitats programades. Exposicions, xerrades, tallers i cursos es despleguen per als ciutadans del Papiol amb la voluntat d'ajudar a enfortir la cultura, l'educació i el gaudi al nostre poble. La Biblioteca s'ha transformat en un vertader motor cultural del poble; un espai plantejat com a punt de trobada comunitari per afavorir l’impuls creatiu de les papiolenques i els papiolencs i alhora col·laborar en la cohesió social.
La façana de l'Ajuntament del Papiol
 • Festes locals per al 2014
  Data de publicació: 30.09.13
  L'Ajuntament del Papiol ha aprovat el calendari festiu per al proper any 2014. La normativa reguladora demana als ajuntaments que proposin dues dates senyalades dins del calendari per a les festes locals dels municipis. El Papiol ha decidit que el proper any tindran lloc el dilluns 9 de juny i el divendres 25 de juliol.
Els llibres, l'ànima de les biblioteques
 • Activitats de setembre de la Biblioteca Municipal del Papiol
  Data de publicació: 09.09.13
  La Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall comença amb força la seva programació. Exposicions, xerrades, tallers i cursos obren el programa d'un setembre dissenyat amb la voluntat d'ajudar en la tasca cultural, educativa i de gaudi del Papiol. La Biblioteca s'ha transformat en un vertader motor cultural del poble; un espai plantejat com a punt de trobada comunitari per afavorir l’impuls creatiu de les papiolenques i els papiolencs i alhora col·laborar en la cohesió social.
Collserola, el nostre Parc Natural
 • Arranjament del camí de Ca n’Amigonet
  Data de publicació: 20.08.13
  Aquest mes de juliol l’Ajuntament del Papiol i el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola van iniciar l’actuació d’arranjament del camí de Ca n'Amigonet del Papiol, una de les portes d’entrada del nostre poble al Parc Natural de Collserola. Aquestes es troben, actualment, al seu equador. L'actuació arranjarà un total de 1,6 km del camí que uneix la font de les Escletxes i Ca n'Amigonet i transformarà tot el camí en un millor espai per a l’esport i el lleure.
De Bat a bat Núm.62
 • De Bat a bat Núm.62
  Data de publicació: 05.08.13
  La setmana passada es va repartir per les cases del poble una nova edició de la revista “De Bat a bat”, el butlletí d’informació municipal (en paper), que explica la gestió de l’Ajuntament del Papiol als ciutadans. En aquest nou exemplar, el número 62, es recullen les notícies més significatives d'aquests últims mesos al nostre poble.
Vista del poble del Papiol
 • 3 de juliol. “5è Dia Internacional lliure de bosses”
  Data de publicació: 28.06.13
  L’Ajuntament del Papiol ja fa cinc anys que es va adherir com a municipi a la campanya Catalunya Lliure de Bosses, junt amb altres ajuntaments, gremis, entitats i empreses de tot Catalunya. Dins del marc d’aquesta campanya es volen continuar desenvolupant actuacions per disminuir la generació de residus, especialment d’envasos, i per difondre la cultura del consum responsable. La propera data senyalada és el 3 de juliol.
El Papiol tindrà horts urbans
 • Horts Urbans: un projecte participatiu
  Data de publicació: 11.06.13
  El passat 31 de maig, en el marc de la Festa de la Cirera, l’Ajuntament va presentar en una xerrada de la regidora de Medi Ambient, Olga Meca, el projecte d’Horts Urbans del Papiol. Un projecte que destaca per la seva voluntat de ser participatiu i comptar, des del seu inici, amb la col·laboració dels papiolencs.
Un dels clàssics del Papiol
 • Festa de la Cirera. Una festa per a tot el poble.
  Data de publicació: 04.06.13
  El cap de setmana de l' 1 i el 2 de juny el Papiol ha acollit la XXXI edició de la Festa de la Cirera, una de les celebracions més emblemàtiques del calendari festiu del poble. Enguany, tot i que el pressupost s'ha reduït en un 50% i no hi ha hagut tanta activitat com en anys anteriors, el poble ha seguit participant d'una de les festes més seves.
Vista del poble del Papiol
 • Liquidació del Pressupost Municipal de 2012
  Data de publicació: 24.05.13
  En el Ple municipal de l’Ajuntament del Papiol s'ha donat compte de la liquidació del pressupost del municipi de 2012, un exercici que, en paraules de l’alcalde, Albert Vilà, 'demostra el rigor i la transparència d’uns comptes que sempre s’articulen en benefici de tots i totes els papiolencs'.El Papiol rebrà 92.820 € més de l'Estat espanyol
 • El món local, en perill
  Data de publicació: 23.05.13
  El 15 de febrer de 2013 el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques va presentar l’informe de l’Avantprojecte de Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (ARSAL). El text, presentat amb l’objectiu de racionalitzar i aconseguir un suposat estalvi econòmic, preveu mesures que afecten greument l’autonomia local i atempten contra l’equilibri territorial, alhora que envaeixen competències de la Generalitat de Catalunya.
L’Escola Municipal de Música i Dansa Miquel Pongiluppi ha estat presa com a exemple per administracions de fora del poble
 • L’Escola de Música, símbol de la cultura al Papiol
  Data de publicació: 23.05.13
  Aquest 31 de maig acaba el període de matriculació per al curs 2013-2014 a l’Escola Municipal de Música del Papiol Miquel Pongiluppi, un equipament clau de la xarxa cultural del nostre poble que està patint, també, els estralls de la crisi i que, alhora, se’n surt amb èxit gràcies al treball del seu equip educatiu i del gran suport que té dels alumnes i les seves famílies i del mateix Ajuntament.
Vista del poble del Papiol
 • Dia Mundial del Reciclatge
  Data de publicació: 17.05.13
  El 17 de maig és el Dia Mundial del Reciclatge, una bona oportunitat per recordar la tasca que fa l'Ajuntament del Papiol, des de la Regidoria de Medi Ambient, en favor del reciclatge i de la preservació del nostre entorn natural.
Baixada de Ca n'Esteve
Els primers papiolencs en arribar a la meta
 • 11a edició de la Cursa Vila del Papiol amb nou rècord de participació
  Data de publicació: 02.05.13
  L'11a edició de la cursa Vila del Papiol ha tornat a convertir el matí de l’1 de maig en una gran jornada de participació popular al voltant de l’esport. La trobada d’enguany ha batut un nou rècord de participació amb més de 650 inscrits. El bon temps i la gran afluència de públic han reforçat una jornada que ja és un clàssic de les dates assenyalades del poble.
Alguna cosa més que una Biblioteca
 • Primer aniversari de la Biblioteca Municipal del Papiol
  Data de publicació: 28.04.13
  Aquest cap de setmana la Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall ha fet un any. Al llarg d'aquests primers 365 dies s'ha transformat en un vertader motor cultural del poble i ha acomplert amb escreix els objectius pels quals va ser construïda: transformar-se en un punt de trobada comunitari per afavorir l’impuls creatiu de les papiolenques i els papiolencs i alhora col·laborar en la cohesió social i l'accés a la cultura. Actualment compta amb 1.101 inscrits; un de cada quatre papiolencs.
Els participants de la 5a edició dels voluntariat
 • Cinquè any de Voluntariat per la llengua al Papiol
  Data de publicació: 16.04.13
  Dimecres 10 d’abril es va donar el tret de sortida a la 5a edició del Voluntariat per la llengua al Papiol, un programa que vol fomentar l’ús social de la llengua a tot el territori català.
  Enguany, s’han constituït 12 parelles lingüístiques, gairebé el doble que l’any passat. Un total de 23 participants comencen a trobar-se aquest abril i ho faran fins al juliol, moment en què es clourà aquesta edició.

Us podeu subscriure al butlletí a la mateixa pàgina de l'Ajuntament
 • Un any de butlletí digital
  Data de publicació: 05.04.13
  El butlletí digital de l'Ajuntament del Papiol supera aquesta setmana els 52 números. Més d'un any informant setmanalment a tots aquells que ho desitgen de les últimes novetats de la gestió municipal, alhora que se'ls informa de l'agenda d'activitats dels equipaments municipals i de les novetats del seu tauler d'anuncis.
El Papiol tindrà horts urbans
 • El Papiol tindrà horts urbans
  Data de publicació: 02.04.13
  L’ Ajuntament ha iniciat el projecte per convertir l’antiga vinya de Cal Pepus en horts urbans municipals. L’objectiu és donar possibilitats als papiolencs de conrear les seves pròpies parcel·les en uns terrenys municipals que actualment es troben en desús. Les primeres estimacions permeten albirar un nombre aproximat de 50 parcel·les, algunes de les quals, un nombre encara per determinar, es reservarien per a families amb pocs recusos econòmics.
El Parc del Centre s'hi veuen els ancoratges
 • Acaba l’obra d'estabilització de la vorera i la calçada de l’avinguda de la Generalitat
  Data de publicació: 02.04.13
  La vorera de l’avinguda de la Generalitat a l’alçada del Parc del Centre ja està estabilitzada, gràcies a les obres que s’han realitzat en aquest punt del nostre poble al llarg dels darrers mesos. El projecte d’estabilització que tenia per objectiu col·locar uns ancoratges per ajudar a què els moviments de terra propis de la nostra població no afectin la zona, ha conclòs amb èxit. Ara, només cal esperar a què les obres s’assentin sobre el subsòl per tornar a asfaltar l’avinguda de la Generalitat i deixar arranjada definitivament la via i la zona de vianants.
Vista del poble del Papiol
 • El Papiol, un poble en moviment
  Data de publicació: 02.04.13
  Els moviments de terra a l'avinguda de la Generalitat a l'alçada del Parc del Centre i el seu posterior arranjament han tornat a posar sobre la taula els problemes de l'urbanisme del nostre poble a causa dels moviments de terra especials que hi ha al nostre terme municipal. Els técnics han resumit una llista dels elements que motiven que el nostre sigui un poble en moviment.
El bus de l'Estació, l' autobus del poble
 • El Bus de l'Estació s'acosta als 100.000 passatgers durant el 2012
  Data de publicació: 06.03.13
  Aquest passat 2012, el Bus de l'estació del Papiol ha arribat als 92.000 viatgers, ha fet més de 21.000 viatges i ha recorregut 73.000 quilòmetres voltant pel poble i transportant els veïns i veïnes de l'estació i el Trull al centre de la nostra vila.
La mesura sobre l'IBI no afectarà als papiolencs
 • L'Ajuntament fracciona en quatre rebuts el cobrament de l'Impost de béns immobles del 2013
  Data de publicació: 27.02.13
  L'Ajuntament del Papiol ha decidit fraccionar en quatre rebuts el cobrament de l'Impost de béns immobles que actualment es realitzava en dues fraccions. La situació derivada de la crisi econòmica, que ha col·locat moltes famílies catalanes en un marc de dificultats de liquidesa, ha impulsat aquest canvi, que té per objectiu facilitar a les famílies i empreses el compliment de les seves obligacions tributàries.
Vista del poble del Papiol
 • L'Ajuntament surt al carrer per explicar el Porta a Porta
  Data de publicació: 12.02.13
  Aquesta primavera començarà a implantar-se el nou sistema de recollida de residus Porta a Porta al Papiol, i l'Ajuntament, encapçalat per l'alcalde i els regidors de l'equip de govern, i acompanyats de voluntaris i voluntàries papiolencs, ha iniciat una campanya de visites informatives per explicar-ho. Ja han visitat les zones del Trull, Puigmadrona i Peu de la Costa i en les properes setmanes acabaran d'explicar-ho a la resta del poble.
Assistents a la reunió informativa sobre el Porta a Porta
 • L'Ajuntament explica el Porta a Porta a les entitats del poble
  Data de publicació: 25.01.13
  L'Ajuntament del Papiol, encapçalat per l'alcalde, Albert Vilà, i la regidora de Medi ambient, Olga Meca, s'ha reunit aquest dijous amb els representants d'una vintena d'entitats del poble per explicar-los tot el procés que acompanyarà el canvi del model de gestió de residus al Papiol. La implementació del Porta a Porta al Papiol, a partir de la propera primavera, s'anirà explicant a la població en reunions com la que s'ha celebrat a la Biblioteca Municipal Valentí Almirall. També s'instal·laran punts informatius al poble i s'organitzaran diverses activitats perquè tothom conegui com anirà aquest procés de canvi i les seves implicacions.
Obres a la Vorera de l'Av. Generalitat
 • Arranjament de la vorera de l’Av.Generalitat a l’alçada del Parc del Centre
  Data de publicació: 05.12.12
  Tal com va informar l’Ajuntament el passat mes d’octubre, les obres d’arranjament de la vorera de l’avinguda de la Generalitat a l’alçada del Parc del Centre han començat durant la segona quinzena de novembre. Entre el 12 de desembre i final del mes de gener tindran lloc el gruix principal de les obres.
Porta a porta, l'opció més recuperadora
 • Comença la renovació del sistema de recollida de residus del Papiol amb l'aprovació del Porta a Porta
  Data de publicació: 30.11.12
  El Ple de l'Ajuntament del Papiol ha aprovat el plec de despesa i contracte de la recollida de residus Porta a Porta al Papiol, pel qual es dóna el vistiplau a la renovació del sistema de recollida de residus del nostre poble, amb la implementació del Porta a Porta. Un camí que els ciutadans iniciaran a partir del segon trimestre de 2013. Fins a aquell dia s'aniran explicant a tots els papiolencs amb diferents campanyes informatives les claus d'aquesta renovació.
La nova font pública
 • La pista ludicoesportiva incorpora una font pública d'aigua
  Data de publicació: 09.11.12
  La pista ludicoesportiva del davant de la Biblioteca Municipal del Papiol ha acabat el seu condicionament amb la col·locació d’una font pública d'aigua. En els últims temps també s’han col·locat uns bancs. La pista ludicoesportiva ha tingut una gran acceptació per part dels papiolencs, especialment dels més joves, que ja des dels primers dies del seu funcionament, abans de l’estiu, se l’han feta seva.
Una millora per a l'atenció a les persones
 • La Policia Local incorpora un desfibril·lador al cotxe patrulla
  Data de publicació: 12.09.12
  Des del passat mes de juliol, la Policia Local del Papiol ha incorporat una nova eina de treball molt important: un desfibril·lador extern automàtic (DEA). Aquest aparell és vital per atendre les urgències mèdiques d’aturades cardiorespiratòries, en què l’atenció durant els primers minuts és essencial. Els membres del cos de la Policia Local van realitzar a principi d’estiu el corresponent curs de capacitació per al seu ús i el desfibril·lador ja es troba plenament operatiu al cotxe patrulla.
La Biblioteca i Espai per a entitats, el centre de la cultura
 • Inauguració de la Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall
  Data de publicació: 23.04.12
  El divendres 27 d’abril a les 18.30 h, la inauguració; el dia 28 d’abril, jornada de portes obertes, i a partir del dia 3 de maig la Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall, a ple funcionament. Així seran els primers dies de vida de la nova Biblioteca Municipal del Papiol i Espai per a entitats, el nou equipament per a la cultura del Papiol.
Els llibres, l'ànima de les biblioteques
Moment abans de l'inici del Consell a l'Ajuntament de Barcelona
 • 10è Consell General del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona
  Data de publicació: 23.02.12
  L’alcalde, Albert Vilà, ha assistit, en qualitat de vicepresident, al 10è Consell General del Pla Estratègic Metropolità que ha tingut lloc a Barcelona aquest dilluns 20 de febrer al Saló de Cent de l’Ajuntament de la capital catalana. Xavier Trias, president del Consell General del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona, ha assegurat en el seu parlament que 'davant la crisi, la solució és Barcelona i la seva àrea metropolitana'. Durant la reunió, s'han presentat els 20 projectes estratègics d’aquesta nova etapa.

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: