Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

Benestar Social

Notícies

Excursió de la gent gran del Papiol 2018
 • Excursió de la gent gran del Papiol 2018
  Data de publicació: 17.09.18
  Enguany, la destinació triada per a l’excursió de les àvies i avis del Papiol és Sant Feliu de Guíxols, a la Costa Brava. La sortida inclou la visita a l’Espai Carmen Thyessen. Es tracta d’una activitat que organitza l’Ajuntament del Papiol, a la qual es convida a tots els papiolencs i les papiolenques de més de 65 anys empadronats al Papiol. Les persones interessades a participar-hi, poden triar entre el dia 8 o el dia 10 d’octubre. Les inscripcions es poden fer a l’Ajuntament del Papiol, del 24 al 27 de setembre.
Demà s’estrenarà un nou film de les àvies i avis del Papiol
 • Demà s’estrenarà un nou film de les àvies i avis del Papiol
  Data de publicació: 24.07.18
  Per quart any consecutiu, un grup d’avis i àvies del Papiol han participat en el taller cinematogràfic impulsat per les regidories de Gent Gran i Serveis Socials i adreçat a la gent gran del poble. El taller, un cop més, ha consistit a gravar una pel•lícula, un migmetratge.
Presentació del Protocol local per a l’abordatge integral de la violència masclista
 • Presentació del Protocol local per a l’abordatge integral de la violència masclista
  Data de publicació: 20.02.18
  El proper dimecres 28 de febrer es presentarà al Papiol un protocol local d’actuació davant els casos de violència de gènere i d’atenció a les dones que en són víctimes. Les professionals i els professionals que hi han treballat consideren que es tracta d’un pas endavant per al nostre municipi pel que fa a la problemàtica, ja que el document estableix les pautes d’actuació perquè puguin abordar-la d’una manera integral, conjuntament, coordinadament, en xarxa.
La pel•lícula dels avis d’aquest any es titula ‘De vacances’ i promociona turísticament el nostre poble
 • La pel•lícula dels avis d’aquest any es titula ‘De vacances’ i promociona turísticament el nostre poble
  Data de publicació: 31.05.17
  Per tercer any consecutiu, un grup d’avis i àvies del Papiol han participat en el taller cinematogràfic impulsat per les regidories de Gent Gran i Serveis Socials i adreçat a la gent gran del poble. El taller, un cop més, ha consistit a gravar una pel•lícula, un migmetratge que compta, entre el repartiment, amb alguns actors i actrius de certa reputació, que ja han intervingut a les dues pel•lícules anteriors.
El Papiol tindrà un nou consultori el 2020
 • El Papiol tindrà un nou consultori local el 2020
  Data de publicació: 25.05.17
  El Departament de Salut de la Generalitat s’ha compromès a finançar la construcció del nou consultori local del Papiol, que comportarà una inversió d’1.200.000 € aproximadament. L’anunci es fa després de dos anys de reunions entre l’alcalde del Papiol, Joan Borràs, i els màxims responsables de Salut.
L’Ajuntament del Papiol i Aigües de Barcelona signen un protocol que garanteix el subministrament d’aigua a famílies sense recursos
 • L’Ajuntament del Papiol i Agbar signen un protocol per aplicar la Llei 24/2015 de pobresa energètica
  Data de publicació: 16.03.17
  L'alcalde del Papiol, Joan Borràs, i el director general d'Aigües de Barcelona (Agbar), Ignacio Escudero, han signat avui un protocol per afrontar l'emergència en l'àmbit de la pobresa energètica. L'objectiu del protocol és fixar el procediment per garantir el subministrament d'aigua en els casos d'impagament per manca de recursos econòmics, en aplicació de la Llei 24/2015. El Papiol és un dels primers municipis metropolitans que l’ha signat. El protocol se suma a les mesures posades en marxa de manera unilateral des de 2012 per Aigües de Barcelona per no tallar l’aigua a ningú que no la pugui pagar.
El Papiol torna a agrair amb una exposició l’aportació que fan les dones amb el seu treball
 • El Papiol torna a agrair amb una exposició l’aportació que fan les dones amb el seu treball
  Data de publicació: 09.03.17
  El Papiol retrà homenatge a les seves dones treballadores a través d’una exposició biogràfica titulada ‘Grans dones del Papiol’. Serà el quart any que es repetirà la iniciativa dedicada a les dones que s’han passat la vida treballant; en alguns casos fent feines visibles i, en molts altres, en l’anonimat. L’exposició, que se centra sobretot en la feina no remunerada i poc reconeguda, s’inaugurarà dissabte 11 de març (11 h), a la biblioteca municipal. Enguany les protagonistes són Maria Eulàlia Parera, Ana López, Cèlia Climent, Paquita Maranges, Carmen Brox i Carmen Arcos.
Treballadores i treballadors de l’Ajuntament i regidora i regidors commemoren el 8 de març
 • Treballadores i treballadors de l’Ajuntament i regidora i regidors commemoren el 8 de març
  Data de publicació: 08.03.17
  Una bona representació de la plantilla de treballadores i treballadors de l’Ajuntament del Papiol, majoritàriament integrada per dones, s’han concentrat avui al migdia davant la casa consistorial per llegir un manifest commemoratiu del dia internacional de les dones treballadores. S’han sumat a la lectura del manifest una part de la representació política del municipi, encapçalada per l’alcalde.
Divendres 25 nov: Dia internacional contra la violència de gènere
 • Divendres 25 nov: Dia internacional contra la violència de gènere
  Data de publicació: 21.11.16
  El Baix Llobregat es torna a mobilitzar amb motiu de la celebració divendres 25 de novembre del dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Igual que els darrers tres anys, veïns i veïnes de la comarca participaran el proper diumenge 27 de novembre a la IV Marxa contra la violència masclista del Baix Llobregat. Si hi voleu participar, inscriviu-vos a l’Ajuntament, així serà més fàcil saber el nombre d’assistents a la convocatòria.
Joves contra la violència masclista
 • Joves contra la violència masclista
  Data de publicació: 04.10.16
  ‘Talla ja’ és el concurs de microrelats, audiovisuals, cançons i imatges al voltant de la violència de gènere que organitza el Consell Comarcal del Baix Llobregat adreçat al jovent. L’Ajuntament del Papiol, des de la regidoria de Joventut i la de Dona, anima a les noies i als nois del poble a participar-hi. Fins al 17 d’octubre hi ha temps per presentar els treballs. La finalitat és promoure les relacions igualitàries. El premi és de 400 euros.
L’Ajuntament recupera l’excursió de la gent gran
 • L’Ajuntament recupera l’excursió de la gent gran
  Data de publicació: 23.09.16
  Enguany s’ha pogut reprendre l’excursió que organitzava anualment l’Ajuntament del Papiol a l’octubre per a la gent gran del poble, una activitat gratuïta per als participants i que es va deixar de fer durant un temps a causa de la crisi econòmica. La sortida es farà al mes d’octubre: dimarts 18 i dimecres 19. La mateixa excursió els dos dies. La proposta és visitar el Monestir de Vallbona i dinar a l’Espluga de Francolí.
Eleccions al casal d’avis
 • Eleccions al casal d’avis
  Data de publicació: 29.08.16
  L’actual junta del casal municipal de la gent gran del Papiol Alexandre Figueras ha convocat per a aquest dijous 1 de setembre una assemblea general informativa de socis a les 19h. L’assumpte de la convocatòria és la renovació de la junta. Durant l’assemblea es parlarà també de tots els aspectes relacionats amb la presentació de candidatures i de la data de les votacions.
Els previa pel·lícula avis actors 2016
 • Els actors i actrius del taller de cinema que s’ha fet aquest any al casal dels avis ja han pogut veure la pel•lícula
  Data de publicació: 20.06.16
  Fa uns dies va tenir lloc al Casal de la Gent Gran del Papiol Alexandre Figueras la preestrena privada de la pel•lícula ‘L’espera’, el resultat del taller que per segon any consecutiu s’ha impulsat des de les regidories de Gent Gran i Serveis Socials del Papiol adreçat a la gent gran del poble. Han participat en el rodatge tots els avis i àvies que van voler apuntar-s’hi quan aquest any se’ls va tornar a fer la proposta. La projecció de l’altre dia es va fer només per a ells. La resta de la població haurà d’esperar fins a la Festa Major per poder veure la pel•liculeta. Serà durant la nit del cinema a la fresca que tindrà lloc l’estrena oficial per al públic en general.
Obert un procés de selecció per contractar temporalment un operari o una operària per a la brigada d’obres i serveis municipal
 • Obert un procés de selecció per contractar temporalment un operari o una operària per a la brigada d’obres i serveis municipal
  Data de publicació: 24.05.16
  Des d’avui 24 de maig i fins al 7 de juny les persones interessades poden sol•licitar participar en el procés de selecció de personal que acaba d’obrir l’Ajuntament del Papiol per contractar temporalment un operari o una operària per a la brigada d’obres i serveis municipals. Aquesta contractació serà possible gràcies a una subvenció atorgada per la Diputació de Barcelona a través d’un programa de foment de l’ocupació i de suport a la integració social. Aquesta oferta de treball s’adreça a persones que actualment estiguin a l’atur.
Taller cinema avis 2016
 • Avis i àvies del Papiol tornen a participar en un taller de cinema com el que ja es fa fer l’any passat
  Data de publicació: 06.05.16
  Per segon any consecutiu, un grup d’avis i àvies del Papiol han participat en un taller cinematogràfic impulsat per les regidories de Gent Gran i Serveis Socials del Papiol i adreçat a la gent gran del poble. El taller, un cop més, ha consistit a gravar una pel•lícula, un migmetratge que compta, entre el repartiment, amb alguns actors i actrius amb una certa experiència, perquè l’any passat ja van intervenir a la pel•lícula que es va estrenar per la Festa Major, durant la nit del cinema a la fresca.
foto el punt 01
 • La Diputació recomana 'El Punt' del Papiol com a model
  Data de publicació: 06.04.16
  L’Espai Socioeducatiu Infantil i Juvenil del Papiol, ubicat a la biblioteca municipal i conegut pels infants i joves que el freqüenten com “El Punt”, va ser l’objecte de la trobada que els serveis socials de l’Ajuntament del Papiol (a petició de la Diputació de Barcelona) van organitzar amb tècnics dels serveis socials d’altres ajuntaments la setmana passada. La jornada tècnica va tenir lloc dimecres 31 de març a la mateixa biblioteca Valentí Almirall.
El Papiol torna a agrair l’aportació que fan les dones amb el seu treball
 • El Papiol torna a agrair l’aportació que fan les dones amb el seu treball
  Data de publicació: 01.03.16
  El Papiol retrà homenatge a les seves dones treballadores a través d’una exposició biogràfica titulada ‘Grans dones del Papiol’. Serà el tercer any que es repetirà la iniciativa dedicada a les dones que s’han passat la vida treballant; en alguns casos fent feines visibles i, en molts altres, en l’anonimat. L’exposició, que se centra sobretot en la feina no remunerada i poc reconeguda, s’inaugurarà dissabte 5 de març, a la biblioteca municipal.

Vista del poble del Papiol
 • El Papiol participa en el projecte “JOVES PER L’OCUPACIÓ 2015 – 2016”
  Data de publicació: 07.05.15
  L’Ajuntament del Papiol participa, conjuntament amb 19 ajuntaments de la comarca, del projecte “Joves per a l’ocupació 2015-2016”; un programa coordinat pel Consell Comarcal que té per objectiu la formació de joves entre 17 i 24 anys. Cada any, aproximadament, uns 70 joves del Baix Llobregat participen al projecte.
Escut del poble del Papiol
 • L'atur el mes d'abril
  Data de publicació: 07.05.15
  L'Observatori del Baix Llobregat ha informat de les dades d'atur a la comarca d'aquest passat mes d'abril de 2015. El Papiol té una taxa d'atur del 13,2% (la comarca del 14,2%). Actualment hi ha 48 persones menys registrades a l'atur que el mes d'abril de l’any passat.


Un nou espai públic de qualitat
 • El parc del Patufet ja és una realitat
  Data de publicació: 29.04.15
  El parc del Patufet ja és una realitat i les nenes i nenes del Papiol ja hi poden gaudir d’una estona de lleure amb les seves famílies. 850 m2 dissenyats pels més menuts del poble que han transformat l’antiga pista de tennis de la zona esportiva municipal en un nou espai públic de qualitat per al gaudi de totes i tots els papiolencs.
Escut del poble del Papiol
 • L'atur al mes de març
  Data de publicació: 13.04.15
  L'Observatori del Baix Llobregat ha informat de les dades d'atur a la comarca d'aquest passat mes de març de 2015. El Papiol té una taxa d'atur del 13,1% (la comarca del 14,6%). Actualment hi ha 45 persones menys registrades a l'atur que el mes de març de l’any passat.
El butlletí que explica la gestió de l'Ajuntament als ciutadans
 • De Bat a bat. Núm.70
  Data de publicació: 30.03.15
  Aquest cap de setmana de finals de març s'ha repartit per les cases del poble una nova edició de la revista “De Bat a bat”, el butlletí d’informació municipal (en paper), que explica la gestió de l’Ajuntament del Papiol als ciutadans. En aquest nou exemplar, el número 70, es recullen les notícies més significatives dels últims mesos al nostre poble.
Firma del conveni a la Sala de Plens de l'Ajuntament
 • Prova pilot de telemesura d'aigua al Papiol
  Data de publicació: 27.03.15
  L'Ajuntament del Papiol i Aigües de Barcelona han signat un conveni per a la realització d'una prova pilot de telemesura per comptadors d'aigua al nostre municipi. Aquesta prova vol ajudar a progressar en l'adaptació de les noves tecnologies que afavoreixin tant la sostenibilitat medieambiental (que inclou l'estalvi d'aigua) com el benestar dels ciutadans.
Detall d'una manualitat elaborada al Centre de Dia
 • L'oferta del Centre de Dia
  Data de publicació: 26.03.15
  Aquest abril, el Centre de Dia Josep Tarradellas del Papiol, farà 17 anys que es dedica a assistir i millorar la qualitat de vida de la Gent Gran i amb dependències del Papiol i els nostres entorns.

El Papiol, un poble viu!!!
 • L'agenda del mes d'abril al Papiol
  Data de publicació: 25.03.15
  L'agenda del proper mes d'abril ja és a disposició de tots els papiolencs. Un mes marcat per la Setmana Santa, l'inici de la Setmana Cultural i Sant Jordi. L'agenda del Papiol, publicació mensual editada pel mateix Ajuntament recull les activitats culturals i esportives més destacades de cada mes. El projecte d'una agenda mensual (excepte el mes d'agost) vol ajudar a les entitats i associacions del poble a promocionar les seves activitats i alhora evitar omplir les parets del poble de cartells.
El conte del Patufet serà protagonista del nou parc
 • El Papiol tindrà un nou parc: el parc del Patufet
  Data de publicació: 19.03.15
  A finals del mes d’abril, aproximadament, tindrem un nou parc al Papiol: el parc del Patufet. Una superfície de 850 m2, ubicada a l’antiga pista de tennis de la zona esportiva municipal, que incorporarà un nou espai públic de qualitat per al gaudi de totes i tots els papiolencs, i en especial dels més petits. Es tracta d’una actuació que té un cost de 105.000 euros, que s’ha sumat al pressupost municipal mitjançant un conveni amb l’empresa que gestiona el cementiri de Roques Blanques. Les obres han començat a principis del mes de març.
Recollir l'oli, una manera d'ajudar al medi ambient
 • Recollida d'oli vegetal residual al 2014
  Data de publicació: 06.03.15
  Des de finals de l'any 2013, el Papiol té repartits pel poble diferents contenidors per a la recollida d'olis vegetals domèstics residuals. Una nova oportunitat per a col·laborar en el medi ambient i, també, amb l'ajuda social al mateix Papiol. Al llarg de l'any 2014, el primer any complert amb dades, s'han recollit 1375 kg. doli vegetal residual.
Escut del poble del Papiol
 • L'atur el mes de febrer
  Data de publicació: 05.03.15
  L'Observatori del Baix Llobregat ha informat de les dades d'atur a la comarca d'aquest passat mes de febrer de 2015. El Papiol té una taxa d'atur del 13,6% (la comarca del 14,8%). Actualment hi ha 34 persones menys registrades a l'atur que el mes de febrer de l’any passat.
Discurs Inaugural de la inauguració
 • Inauguració dels nous carrer de la Diputació, passatge de la Pau i baixada de la Lluna
  Data de publicació: 03.03.15
  Aquest diumenge 1 de març l'alcalde del Papiol, Albert Vilà, el regidor de Territori, Òscar Alujas, i el President de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, han inaugurat de forma oficial les obres de reordenació dels nous carrer de la Diputació, passatge de la Pau i baixada de la Lluna. L'actuació que ha dut a terme l'Ajuntament ha comptat en un pressupost de 699.981 euros, 520.000 euros dels quals han anat a càrrec de les administracions. supramunicipals.
Escut del poble del Papiol
 • Conveni amb Molins de Rei per a lluitar contra l'atur
  Data de publicació: 23.02.15
  L’Ajuntament del Papiol i el de Molins de Rei han signat un conveni per a dur a terme polítiques actives d’ocupació per als seus habitants de forma conjunta. Entre d’altres, cobriran els àmbits d’orientació, ocupació i formació amb els recursos humans i materials dels diferents ajuntaments i intercanviaran informació per al bon seguiment i la coordinació de les diferents activitats.
Cria Papiol, un espai per millorar la vida dels nostres infants
 • Neix Cria Papiol, un espai de trobada per a mares amb fills petits
  Data de publicació: 18.02.15
  El proper divendres 20 de febrer tindrà lloc al Papiol la primera trobada per a mares i futures mares (dones embarassades) amb nens entre 0 i 36 mesos que volen potenciar la criança respectuosa, aquella que reforça el vincle mare (pare)- fill, donant al nadó/nen la confiança i el suport per créixer amb seguretat, respectant els seus temps i les seves necessitats en el seu creixement i donant-li suport en el seu dia a dia.
La baixada del valor cadastral dels bens inmmobles ha estat una mesura important
 • Resum del mandat 2011-2015 (i V)
  Data de publicació: 10.02.15
  50 ACTUACIONS; MOMENTS I POLÍTIQUES QUE HAN MILLORAT LA QUALITAT DE VIDA DEL PAPIOL.

  Tal com exposa l’article 69 de la Llei reguladora de les bases de règim local 7/1985, “les corporacions locals facilitaran la més àmplia informació sobre la seva activitat” als ciutadans. Aquest sèrie d'entrades al web municipal, que continuem amb aquesta noticia, responen, doncs, a la idea de fer un resum de les activitats més destacades en les quals ha tingut un paper destacat la coorporació local al llarg d’aquest mandat 2011-2015 que és a punt d’acabar. L'article en el que es basen aquestes entrades ha estat publicat al butlletí municipal de l'Ajuntament del Papiol el passat mes de desembre.
Un carnet amb molts aventatges
 • Resum del mandat 2011-2015 (III)
  Data de publicació: 28.01.15
  50 ACTUACIONS; MOMENTS I POLÍTIQUES QUE HAN MILLORAT LA QUALITAT DE VIDA DEL PAPIOL.

  Tal com exposa l’article 69 de la Llei reguladora de les bases de règim local 7/1985, “les corporacions locals facilitaran la més àmplia informació sobre la seva activitat” als ciutadans. Aquest sèrie d'entrades al web municipal, que continuem amb aquesta noticia, responen, doncs, a la idea de fer un resum de les activitats més destacades en les quals ha tingut un paper destacat la coorporació local al llarg d’aquest mandat 2011-2015 que és a punt d’acabar. L'article en el que es basen aquestes entrades ha estat publicat al butlletí municipal de l'Ajuntament del Papiol aquest mes de desembre.
Façana de l'Ajuntament del Papiol
 • Sortir de l'atur per treballar a l'Ajuntament
  Data de publicació: 27.01.15
  L'Ajuntament del Papiol ha donat la benvinguda a tres nous treballadors de la brigada que faran feines de manteniment arreu del poble al llarg dels propers mesos. Aquestes persones han estat contractades (dues per sis mesos aproximadament i una per 10 mesos aproximadament) mitjançant un programa de suport al foment de l’Ocupació Local de la Diputació de Barcelona aconseguit gràcies al projecte presentat pel mateix Ajuntament de “Manteniment, millora i adequació d’instal·lacions i equipaments municipals” .
Un moment a l'escola
 • Resum del mandat 2011-2015 (II)
  Data de publicació: 20.01.15
  50 ACTUACIONS; MOMENTS I POLÍTIQUES QUE HAN MILLORAT LA QUALITAT DE VIDA DEL PAPIOL.

  Tal com exposa l’article 69 de la Llei reguladora de les bases de règim local 7/1985, “les corporacions locals facilitaran la més àmplia informació sobre la seva activitat” als ciutadans. Aquest sèrie d'entrades al web municipal, que continuem amb aquesta noticia, responen, doncs, a la idea de fer un resum de les activitats més destacades realitzades per la coorporació local al llarg d’aquest mandat 2011-2015 que és a punt d’acabar. L'article en el que es basen aquestes entrades ha estat publicat al butlletí municipal de l'Ajuntament del Papiol aquest mes de desembre.
Vista del poble del Papiol
 • Padró Municipal d’habitants 2014
  Data de publicació: 19.01.15
  L’Institut d’Estadística de Catalunya ha difós les xifres de població total declarades oficials pel govern de l’Estat a 1 de gener de 2014, fruit de la revisió del padró municipal. La tendència general és a la baixa. Catalunya compta oficialment amb 7.518.903 habitants, 34.747 menys que al 2013 (0,46% menys). La comarca del Baix Llobregat ha experimentat una baixada de població del 0,3% en relació amb l’any anterior, que es tradueix en una disminució de 2.395 persones, situant-se en un total de 806.249 habitants. Al Papiol la tendència també és a la baixa. La nostra població compta oficialment amb 4.023 habitants (2.000 homes i 2.023 dones), un 0,45% menys que l’any 2013.
De Bat a bat. Número 69.
 • De Bat a bat. Núm. 69
  Data de publicació: 22.12.14
  Aquest cap de setmana s'ha començat a repartir per les famílies de tot el poble una nova edició de la revista municipal De Bat a bat, el butlletí que explica la gestió de l'Ajuntament a la ciutadania. En aquest número de desembre (núm. 69), presenta un balanç del mandat 2011-2015, una explicació de les actuacions, moments i polítiques més rellevants dels últims quatre anys.

Vista del poble del Papiol
 • L’Ajuntament aprova el pressupost municipal pel 2015
  Data de publicació: 18.12.14
  L’Ajuntament ha aprovat, al Ple Municipal d’aquest 11 de desembre, el pressupost pel 2015. En paraules de l’alcalde del Papiol, Albert Vilà, “es tracta d’uns comptes ajustadíssims; encara ens trobem en un període econòmic crític i, per aquesta raó, treballem amb totes les idees possibles que ens ajudin a tocar el mínim possible la butxaca dels ciutadans i seguir mantenint uns serveis municipals de qualitat'.
Els premiats amb la regidora Olga Meca
 • Premis de la Deixalleria
  Data de publicació: 03.12.14
  Aquest cap de setmana ha arribat el moment de fer el lliurament dels premis als millors usuaris de la Deixalleria Municipal del Papiol: les persones particulars, els petits industrials i els petits comercials que han demostrat al llarg de l'any una major implicació en ajudar a fer un Papiol més responsable en la conservació del nostre medi ambient. A causa de la pluja, que també ha obligat a cancelar el Mercat del Trasto del poble, posposat finalment al 14 de desembre, l'acte ha canviat el seu emplaçament i s'ha desenvolupat a la sala d'actes de la Biblioteca Municipal Valentí Almirall.
Participants de la caminada
 • Dia Internacional Contra la Violència de Gènere
  Data de publicació: 25.11.14
  En el marc del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, el 25 de novembre, al nostre poble es duen a terme diferents activitats que volen expressar, de forma clara i rotunda, el rebuig a la violència envers les dones.

La gestió municipal, ben valorada
 • La gestió municipal a Catalunya
  Data de publicació: 25.08.14
  Els governs municipals de Catalunya són valorats pels seus ciutadans amb una nota de 5,25 sobre 10 i el 69% dels catalans, segons una enquesta elaborada per l’Associació Catalana de Municipis, fa una valoració globalment positiva de les gestions que es duen a terme al seu ajuntament.
Escut del poble del Papiol
 • L’atur al Papiol (Juny 2014)
  Data de publicació: 25.08.14
  L'Observatori del Baix Llobregat ha informat de les dades d'atur a la comarca d'aquest passat mes de juny de 2014. El Papiol té una taxa d'atur del 13,5% (la comarca del 14,8%). 28 persones a l'atur el mes de maig d'aquest 2014 han trobat ocupació el mes de juny.
Serveis Municipals en perill
 • Serveis Municipals en Perill (IV). Serveis Socials
  Data de publicació: 16.05.14
  Davant l’atac a l’autonomia local que imposa el Gobierno Central de l'Estat espanyol amb la reforma municipalista expressada a la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, el món local diu prou. Entitats municipalistes, sindicats i els mateixos ajuntaments, volem fer saber als ciutadans els efectes de l’aplicació de la Llei als nostres pobles i ciutats.
Escut del poble del Papiol
 • L'atur al Papiol (abril 2014)
  Data de publicació: 15.05.14
  L'Observatori del Baix Llobregat ha informat de les dades d'atur a la comarca d'aquest passat mes d'abril de 2014. El Papiol té una taxa d'atur del 15,2% (la comarca del 15,8%). El nostre municipi ha disminuït en un 5,2% l'atur respecte el mateix mes d'abril de l'any 2013.
Serveis Municipals en perill
 • Serveis Municipals en Perill (III). Medi Ambient
  Data de publicació: 05.05.14
  Davant l’atac a l’autonomia local que imposa el Gobierno Central de l'Estat espanyol amb la reforma municipalista expressada a la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, el món local diu prou. Entitats municipalistes, sindicats i els mateixos ajuntaments, volem fer saber als ciutadans els efectes de l’aplicació de la Llei als nostres pobles i ciutats.
Acte de presentació de les V jornades de la Vinya i el vi a Collserola
 • V Jornades 'La Vinya i el vi a Collserola'
  Data de publicació: 30.04.14
  El Papiol s'ha incorporat als actes organitzats dins el programa de les 'V Jornades de la Vinya i el Vi a Collserola' que organitza el Consorci del Parc. Aquest dimarts s'ha presentat el programa amb la presencia de diferents representants dels nou municipis del parc. En representació del Papiol hi ha assistit la regidora de Medi Ambient Olga Meca.
El butlletí de la gestió de l'Ajuntament del Papiol
 • De Bat a bat. Núm. 65. Abril de 2014.
  Data de publicació: 14.04.14
  Aquesta setmana es repartirà per les cases del poble una nova edició de la revista “De Bat a bat”, el butlletí d’informació municipal (en paper), que explica la gestió de l’Ajuntament del Papiol als ciutadans. En aquest nou exemplar, el número 65, es recullen les notícies més significatives d'aquests últims mesos al nostre poble.
El Mosquit Tigre, un problema
Serveis Municipals en perill
 • Serveis Municipals en Perill (I)
  Data de publicació: 09.04.14
  L'Ajuntament del Papiol, com la resta d'ajuntaments, ha quedat afectat per la nova reforma local del govern de l’Estat. Una reforma recentralitzadora que allunya de tots els municipis competències tan importants com l’educació, la sanitat o l’atenció social, i en el cas dels municipis de menys de 20.000 habitants també afecta a la prestació dels serveis més bàsics (a Catalunya són 882 ajuntaments).
Escut del poble del Papiol
 • L'atur al Papiol. Febrer de 2014
  Data de publicació: 12.03.14
  L'Observatori del Baix Llobregat ha informat de les dades d'atur a la comarca d'aquest passat mes de febrer de 2014. El Papiol té una taxa d'atur del 15,0% (la comarca del 16,2%). El nostre municipi ha disminuït en un 3,0% l'atur respecte el mateix mes de febrer de l'any 2013.


Moment de la inauguració
 • Inauguració dels Horts Municipals del Papiol
  Data de publicació: 10.03.14
  El passat divendres 7 de març es van inaugurar oficialment els Horts Municipals del Papiol amb la benvinguda als papiolencs adjudicataris de les parcel·les que ja es poden començar a conrear. La regidora de Medi Ambient, Olga Meca, va ser l'encarregada de repartir les claus als nous hortolans a qui l’Ajuntament ha atorgat una llicència d’ús temporal de la parcel·la d’hort.
Vista del poble del Papiol
 • L'atur al Papiol (desembre de 2013)
  Data de publicació: 23.01.14
  L'Observatori del Baix Llobregat ha informat de les dades d'atur a la comarca aquest passat mes de desembre de 2013. El Papiol té una taxa d'atur del 15,3% (la comarca del 16,2%). El nostre municipi ha disminuït en un 0,9% l'atur respecte el mateix mes de desembre de l'any 2012.


Escut del poble del Papiol
 • APROVATS ELS PRESSUPOSTOS PEL 2014
  Data de publicació: 11.12.13
  El Ple de l’Ajuntament del Papiol ha aprovat de forma inicial els Pressupostos pel proper any 2014. El pressupost ha comptat amb els vots a favor dels regidors i regidores de Junts pel Papiol, Convergència i Unió i Esquerra Republicana de Catalunya. El Partit Socialista de Catalunya s’ha abstingut.

L'alcalde, entrevistat per TVE-Catalunya
 • L’Informatiu de TVE es fa ressò de la mesura pionera sobre la plusvàlua
  Data de publicació: 07.11.13
  L’Informatiu de TVE-Catalunya s'ha fet ressò de la mesura pionera sobre la plusvàlua que va impulsar l’Ajuntament del Papiol. Ara, diversos ajuntaments catalans s’hi estan sumant i el fet que els desnonaments tornin a ser noticia ha posat el nostre poble, el primer de Catalunya que va adoptar aquesta mesura, d’actualitat. TVE-Catalunya va entrevistar l’alcalde del Papiol i va emetre un tall on Albert Vilà afirmava el següent: “Una plusvàlua és en el fons un increment del valor del terreny, per tant és absurd que una persona que no té cap increment, sinó a l’inrevés, que li prenen allò pel que ella ha apostat, hagi de pagar. El que vam fer va era de justícia”.
Imatge de la Baixada de Ca n'Esteve
 • Més vida pel centre del poble
  Data de publicació: 26.08.13
  En els últims anys, actuació rere actuació, l’àrea del voltant de la plaça de Gaudí (La Florida) ha viscut una de les transformacions urbanístiques més importants en els últims anys. Aquesta zona del Papiol, distribuïdora del trànsit i punt d’accés a les diferents àrees del poble, reneix amb més vida gràcies a l’augment de l’espai públic per a la ciutadania i la seva utilització com a una de les places centrals del poble..

Collserola, el nostre Parc Natural
 • Arranjament del camí de Ca n’Amigonet
  Data de publicació: 20.08.13
  Aquest mes de juliol l’Ajuntament del Papiol i el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola van iniciar l’actuació d’arranjament del camí de Ca n'Amigonet del Papiol, una de les portes d’entrada del nostre poble al Parc Natural de Collserola. Aquestes es troben, actualment, al seu equador. L'actuació arranjarà un total de 1,6 km del camí que uneix la font de les Escletxes i Ca n'Amigonet i transformarà tot el camí en un millor espai per a l’esport i el lleure.
Festival de musica i dansa 2012-2013
 • Més dansa a l'Escola de Música
  Data de publicació: 27.06.13
  El proper curs de l’Escola Municipal de Música Miquel Pongiluppi començarà amb una nova oferta d'assignatures de dansa per a totes les edats. El projecte de crear, a mitjà termini, una escola de dansa que vagi més enllà del pla integrat de música i dansa que s’ofereix actualment preveu tallers per a alumnes dels 7 anys a l’edat adulta, tant a nivells bàsics com a modern jazz.


Vista del poble del Papiol
 • El Papiol, la primera zona d’especial protecció acústica de Catalunya
  Data de publicació: 25.04.13
  La Generalitat de Catalunya treballa per declarar la zona ubicada al voltant del cementiri de Roques Blanques del Papiol com la primera Zona d’Especial Protecció Acústica (ZEPQA) de Catalunya, una nova categoria que vol preservar diferents zones del país que són potencialment generadores de soroll.
Us podeu subscriure al butlletí a la mateixa pàgina de l'Ajuntament
 • Un any de butlletí digital
  Data de publicació: 05.04.13
  El butlletí digital de l'Ajuntament del Papiol supera aquesta setmana els 52 números. Més d'un any informant setmanalment a tots aquells que ho desitgen de les últimes novetats de la gestió municipal, alhora que se'ls informa de l'agenda d'activitats dels equipaments municipals i de les novetats del seu tauler d'anuncis.
Vicenta Devesa Berenguer, de 87 anys
 • La dona de l'any al Papiol
  Data de publicació: 13.03.13
  La passada nit del 8 de març se celebrava el Dia Internacional de les Dones a tot el món, i també al nostre poble. El Casal de la Dona va celebrar el seu clàssic sopar, on l'entitat va escollir, per primera vegada, 'la dona de l'any' del Papiol. L'escollida va ser la papiolenca Vicenta Devesa Berenguer, de 87 anys, que va recollir els aplaudiments de les més de 30 dones del poble que es van reunir pel sopar.
La mesura sobre l'IBI no afectarà als papiolencs
 • Els mitjans de comunicació parlen de la iniciativa sobre la plusvàlua de l’Ajuntament
  Data de publicació: 24.02.12
  Els mitjans de comunicació de Catalunya i del nostre entorn més proper s’han fet ressò, aquesta setmana, de la iniciativa pionera de l’Ajuntament del Papiol de perdonar la plusvàlua als propietaris de pisos embargats. Aquesta decisió, en paraules de l’alcalde, Albert Vilà, “és una de les coses que pot fer un Ajuntament per ajudar les persones que es troben en greus dificultats a causa de la crisi. Per això l’hem impulsada”.

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: