Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

Consum

Notícies

El Papiol instal·la una minideixalleria al carrer per millorar la recollida selectiva de residus
 • El Papiol instal·la una minideixalleria al carrer per millorar la recollida selectiva de residus
  Data de publicació: 02.11.18
  Hi ha tota una sèrie de residus que no podem llençar als contenidors de recollida selectiva. Fins ara, al Papiol, s’havien de portar directament a la Deixalleria del carrer de les Forques, o esperar la Deixalleria mòbil. Per posar-ho més fàcil, l’Ajuntament del Papiol acaba de col·locar a la via pública un contenidor per a cartutxos d’impressora, piles, bateries, bombetes, discos digitals o petits aparells electrònics.
L’Ajuntament engega avui una campanya informativa per millorar la recollida de l’orgànica
 • L’Ajuntament engega avui una campanya informativa per millorar la recollida de l’orgànica
  Data de publicació: 16.10.18
  Amb l’objectiu d’incrementar a curt termini el percentatge de brossa orgànica recollida, l’Ajuntament del Papiol (amb subvenció de l’Agència de Residus de Catalunya), engega avui una campanya de sensibilització consistent a informar domicili per domicili de la importància de separar bé aquesta fracció. També es repartiran cubellets airejats per a la brossa orgànica a les llars que encara no en tinguin.
Festa als horts municipals per presentar la nova gestora
 • Festa als horts municipals per presentar la nova gestora
  Data de publicació: 15.10.18
  El Papiol disposa d’uns horts municipals al servei dels veïns i veïnes que sol·licitin una parcel·la. Amb l’objectiu de potenciar els aspectes formatius i socialitzadors dels horts, aquesta tardor s’està reestructurant l’espai, que ha passat a ser gestionat per L’Ortiga, una cooperativa que treballa per dinamitzar i difondre l’agricultura sostenible a Collserola.
Aquest diumenge el Papiol netejarà el seu entorn natural (Clean Up Day)
 • Aquest diumenge el Papiol netejarà el seu entorn natural (Clean Up Day)
  Data de publicació: 09.05.18
  En el marc de l’European Clean Up Day, per al pròxim diumenge 13 de maig s’han organitzat al Papiol dues activitats amb la finalitat de netejar l’entorn natural papiolenc. Així, papiolencs i papiolenques recolliran durant el matí la brossa que trobin pel camí de Ca n’Amigonet i per recorregut que proposa la 32a Caminada Popular del GEP.
Ho podem fer millor!
 • Què podem fer pel medi ambient? Què està al nostre abast?
  Data de publicació: 18.04.18
  Si separem i llencem bé la brossa, podríem arribar a reciclar el 90% dels residus. I si llencem millor l’orgànica tindrem molt guanyat, perquè és molt fàcil de compostar. Se’n fa adob per nodrir la terra.
L’Ajuntament reparteix mecanismes d’estalvi per a les aixetes i la dutxa amb motiu del Dia mundial de l’aigua
 • L’Ajuntament reparteix mecanismes d’estalvi per a les aixetes i la dutxa amb motiu del Dia mundial de l’aigua
  Data de publicació: 21.03.18
  La regidoria de Medi Ambient del Papiol treballa perquè tots siguem conscients que cada gota d’aigua compta. Demà dijous 22 de març, Dia mundial de l’aigua, l’Ajuntament instal·larà una paradeta a la plaça Gaudí per recordar als veïns i veïnes que no malbaratin l’aigua. Tothom que vulgui podrà passar per aquesta paradeta (de 10 a 13 h) a recollir un joc de mecanismes per estalviar l’aigua de les aixetes i la dutxa com el de la foto.
L’Ajuntament distribueix un calendari amb les dates de la recollida de trastos i esporga
 • L’Ajuntament distribueix un calendari amb les dates de la recollida de trastos i esporga
  Data de publicació: 29.01.18
  El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament del Papiol està distribuint per les llars del poble un calendari de 2018 en el qual s’han assenyalat quins dies podem llençar els voluminosos i l’esporga. D’altra banda, el calendari va acompanyat d’un full informatiu que recorda el funcionament dels nous serveis.
  ------------------------------------------------------------------------------------------
El CEM El Papiol compta amb una de les millors calderes de biomassa d’Europa
 • El CEM El Papiol compta amb una de les millors calderes de biomassa d’Europa
  Data de publicació: 26.01.18
  En els darrers mesos s’han fet al Centre Esportiu Municipal (CEM) del Papiol una sèrie de reformes per ampliar els espais destinats a les activitats esportives i, d’altra banda, per millorar el sistema de calderes. Així, les instal•lacions esportives municipals del Papiol compten ara amb una de les calderes de biomassa més eficients d’Europa quant a estalvi energètic i emissions de CO2.
Ni llençar menjar als restaurants ni usar bosses de plàstic per a la compra
 • Ni llençar menjar als restaurants ni usar bosses de plàstic per a la compra
  Data de publicació: 20.11.17
  Cada any, al novembre, se celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. L’Ajuntament del Papiol hi participa amb campanyes destinades a reduir els residus a la població. Les campanyes d'enguany, que compten amb el finançament de la Diputació de Barcelona, se centren en conscienciar-nos perquè deixem de malbaratar menjar als restaurants i perquè no demanem bosses de plàstic a les botigues.
Aprofiteu el servei personalitzat de recollida de trastos
 • Aprofiteu el servei personalitzat de recollida de trastos
  Data de publicació: 30.10.17
  Quan necessitem desfer-nos de mobles vells, voluminosos o trastos, la primera cosa que hem de fer els papiolencs i papiolenques és posar-nos en contacte prèviament amb la Deixalleria. D’altra banda, el nou servei de recollida a domicili de les restes d’esporga entrarà en funcionament ben aviat, així que l’empresa concessionària del servei de recollida de residus ho tingui tot a punt.
Substitució de lluminària a favor de l’estalvi energètic
 • Substitució de lluminària a favor de l’estalvi energètic
  Data de publicació: 27.07.17
  L’Ajuntament del Papiol ha substituït la vella lluminària dels fanals del carrer del Carme per una lluminària més moderna. La nova és lluminària led i l’antiga era de vapor de mercuri, un tipus de lluminària que la normativa vigent obliga a substituir. El canvi permetrà, segons els tècnics municipals, aconseguir més eficiència, en aquest sentit: “estalvi energètic d’un 70 per cent, llum més uniforme i repartida i major confort lumínic”. S’han substituït també les lluminàries dels fanals del polígon industrial Sud.
Diverses iniciatives a favor de la fauna papiolenca
 • Diverses iniciatives a favor de la fauna papiolenca
  Data de publicació: 26.06.17
  Aquesta primavera passada s’han desenvolupat dos projectes amb l’objectiu de preservar i mantenir la biodiversitat al Papiol. Un d’ells, impulsat per l’entitat local d'Espai de Recerca pel Patrimoni del Papiol, està relacionat amb la reinserció de l’òliba. L’altre, promogut pel departament de Medi Ambient de l’Ajuntament, amb la col•laboració de l’escola Pau Vila, té com a finalitat promoure la proliferació de la població de ratpenats, una espècie que ajuda a mantenir a ratlla insectes com el mosquit tigre.
Recordatoris a favor de l'entorn papiolenc
 • Recordatoris a favor de l’entorn papiolenc
  Data de publicació: 26.06.17
  Els darrers mesos, al Papiol s’han dut a terme iniciatives ciutadanes per netejar els paratges naturals del municipi. Com a recordatori de la necessitat de mantenir net el nostre entorn, l’Ajuntament del Papiol ha col•locat a diferents punts dels nostres espais verds i naturals uns senyals verticals que informen d’algunes les prohibicions establertes per preservar-los i poder continuar gaudint-los.
Uns 50 de voluntaris van recollir quasi una tona i mitja de deixalles a la zona de les Escletxes
El Papiol netejarà aquest diumenge les Escletxes
 • El Papiol netejarà aquest diumenge les Escletxes
  Data de publicació: 09.05.17
  Al Papiol, un grup de voluntaris i voluntàries netejarà aquest diumenge al matí el paratge de les Escletxes. L’activitat l’organitzen conjuntament 4 entitats locals i l’Ajuntament, i s’emmarca dins de la Jornada de Neteja Europea, o Let's Clean Up Europe, que tindrà lloc aquest cap de setmana. S’ha previst que l’acció comenci a les 9.30 h, amb xocolatada, i finalitzi a les 13 h.
 L’AMB s’interessa per diferents sistemes que incrementen la recollida selectiva
 • L’AMB s’interessa per diferents sistemes que incrementen la recollida selectiva
  Data de publicació: 13.04.17
  L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va promoure la setmana passada una visita de treball a diverses poblacions de les mancomunitats de Sasieta i Debagoiena (Guipúscoa), destacables pels percentatges de recollida selectiva de residus municipals que assoleixen, al voltant del 80%. Membres de l’Ajuntament del Papiol van participar en aquesta visita, juntament amb altres alcaldes, regidors i tècnics de l’àmbit metropolità de Barcelona.
La deixalleria compta amb un espai de segones oportunitats
 • La deixalleria compta amb un espai de segones oportunitats
  Data de publicació: 04.04.17
  La deixalleria municipal del Papiol disposa d’un espai on ens podem desprendre d’aquelles coses que tot i que estan en bon estat ja no ens fan servei però que podrien ser útils altres persones. La deixalleria també ofereix la possibilitat que ens enduguem aquells articles o productes que uns altres hi han deixat i que nosaltres encara podem aprofitar. El servei és gratuït i té com a objectiu fomentar la reutilització i reduir les deixalles. Amb motiu de la posada en marxa d’aquest nou servei, la regidoria de Medi Ambient, amb la col•laboració del Casal de la Dona, han organitzat per al proper 3 de maig, un taller molt senzill per fer bosses de roba amb samarretes o paraigües vells.
L’Ajuntament del Papiol es tornarà a apagarà durant ‘L’hora del planeta’
 • L’Ajuntament del Papiol es tornarà a apagar durant ‘L’hora del planeta’
  Data de publicació: 22.03.17
  Un any més, El Papiol s’han adherit a la campanya mundial que WWF ha organitzat per a aquest dissabte 25 de març al vespre. L’associació internacional per a la defensa de la natura World Wildlife Found (WWF) proposa que les ciutats de tot el món apaguin la llum dels edificis i monuments més importants durant 60 minuts com a gest simbòlic per cridar l’atenció contra el canvi climàtic. Durant aquesta hora, l’Ajuntament del Papiol quedarà completament a les fosques.
Per què no tenim contenidor groc al Papiol?
 • Per què no tenim contenidor groc al Papiol?
  Data de publicació: 16.02.17
  Hi ha municipis que tenen contenidors grocs, per llençar-hi exclusivament envasos. No és el cas del Papiol, que fa molts anys que té un model de recollida anomenat Residu mínim. Per a l’Ajuntament del Papiol, aquest model és més còmode per al ciutadà, que només ha de separar a casa vidre, paper i brossa orgànica. D’altra banda, encara que pugui semblar una contradicció, els municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona que més envasos recuperen són, precisament, els que no tenen el contenidor groc. Els responsables de Medi Ambient del consistori papiolenc estan convençuts que amb el model Residu Mínim i separant bé l’orgànica de la resta es poden arribar obtenir resultats excel•lents.
Resum del temps al Papiol el 2016, per Albert Martí
 • Resum del temps al Papiol el 2016, per Albert Martí
  Data de publicació: 15.02.17
  El papiolenc Albert Martí, aficionat a la meteorologia, ens resumeix com va ser el temps al Papiol l’any passat. A partir de les dades locals que recull amb l’estació meteorològica professional que té instal•lada a la zona del Trull, Martí diu que vam tenir, com a tot arreu, un 2016 càlid, sense cap temperatura sota zero, i molt sec. Pel que fa al que ja hem passat de 2017, Martí explica que aquest gener ha estat més “normal”, amb més fred i més pluja que l’anterior. El passat 18 de gener la seva estació va registrar una mínima de 2,6 sota zero.
Nous contenidors i nous equips de neteja viària i de recollida de residus
 • Nous contenidors i nous equips de neteja viària i de recollida de residus
  Data de publicació: 14.02.17
  L’Ajuntament del Papiol canviarà tots els contenidors de residus de la via pública per uns altres de nous. Són algunes de les novetats i millores que entraran en funcionament quan s’hagi adjudicat el nou contracte per a la recollida de residus urbans, deixalleria i neteja viària. S’incrementarà també la neteja d’aquests contenidors.

El perquè de les novetats i les millores dels serveis de recollida de residus urbans
 • El perquè de les novetats del nou contracte de recollida de residus, neteja viària i deixalleria
  Data de publicació: 14.02.17
  El Papiol està estancat entre el 42 i el 54% quant al nivell de recollida de selectiva des del 2000 i l’Agència de Residus diu que el 2020 hem d’arribar al 60%. El Papiol, per tant, ha de fer un pas endavant en aquest sentit. Darrere de totes les millores i novetats que planteja l’Ajuntament per al nou contracte dels serveis de recollida de residus urbans, deixalleria i neteja viària hi ha una exigència de tipus legal, a banda d’una sensibilitat mediambiental.
El Papiol felicitat per l’aportació que fem al reciclatge del residu tèxtil
 • El Papiol felicitat per l’aportació que fem al reciclatge del residu tèxtil
  Data de publicació: 14.02.17
  Segons dades de Roba Amiga, els papiolencs i papiolenques vam llençar l’any 2016 una mitjana de quasi tres quilos de roba per habitant, i ho vam fer als contenidors taronja instal•lats a la via pública amb aquesta finalitat. Segons la cooperativa, estem contribuint positivament al reciclatge del residu tèxtil. En total, l’any passat, es van recollir al Papiol 11.583 quilos de roba usada, un 45% més respecte de 2015. Estem afavorint, d’aquesta manera, la recollida selectiva i la recuperació de residus. Els responsables del projecte Roba Amiga feliciten la població per la seva col•laboració.
Ajuntament augmentarà el servei de retirada de voluminosos i instaurarà una recollida d’esporga
 • L’Ajuntament augmentarà el servei de retirada de voluminosos i instaurarà una recollida d’esporga
  Data de publicació: 13.02.17
  El Ple municipal del Papiol ha aprovat un nou plec de condicions per a la recollida de residus urbans, deixalleria i neteja viària. Segons aquest plec de clàusules, l’empresa que guanyi el concurs públic per prestar els serveis farà la recollida dels trastos i voluminosos dos cops al més, enlloc d’un, com fins ara. D’altra banda, aquesta recollida es farà a domicili, amb l’avís previ dels veïns. El plec inclou altres millores i novetats.
La deixalleria oferirà un servei de vaixella reutilitzable
 • La deixalleria oferirà un servei de vaixella reutilitzable
  Data de publicació: 13.02.17
  Una gran novetat i millora per al Papiol serà la instauració d’un servei de lloguer i neteja de vaixella de porcellana. Aquest servei s’oferirà des de la deixalleria municipal. Entrarà en funcionament quan s’hagi adjudicat el nou contracte per a la recollida de residus urbans, deixalleria i neteja viària.
Barcelona pren com a referència El Papiol per sol•licitar una ZEPQA a Sarrià-Sant Gervasi
 • Barcelona pren com a referència El Papiol per sol•licitar una ZEPQA a Sarrià-Sant Gervasi
  Data de publicació: 09.02.17
  L’Ajuntament de Barcelona està interessat a sol•licitar a la Generalitat una ZEPQA (Zona d’Especial Protecció de la Qualitat Acústica) dins del districte de Sarrià-Sant Gervasi. Un dels consellers municipals d’aquest districte s’ha reunit avui amb els responsables del desparament de Medi Ambient del Papiol, municipi que el desembre de 2015 va inaugurar la primera ZEPQA de Catalunya, una extensió d’unes 70 hectàrees al voltant del cementiri comarcal de Roques Blanques.
 Els serveis extra que ens toca pagar per retirar els trastos que s’han deixat al carrer el dia que no tocava
 • Els serveis extra que ens toca pagar per retirar els trastos que s’han deixat al carrer el dia que no tocava
  Data de publicació: 30.01.17
  Al Papiol, el primer dimecres de cada mes un camió passa a recollir els trastos que hem deixat la nit abans (dimarts) al costat dels contenidors d’escombreries. És només aleshores quan es poden llençar: aquesta és la norma. La presència de trastos i voluminosos varis a la via pública pot comportar riscos i, per tant, s’hi han de retirar com més aviat millor. Que els veïns no respectin la norma fa que l’Ajuntament hagi de pagar serveis extra de recollida, com va passar la setmana passada, tal com es pot veure a la fotografia.
Els gossos del Papiol tindran un espai especialment pensat per a ells
 • Els gossos del Papiol tindran un espai especialment pensat per a ells
  Data de publicació: 27.01.17
  L’Ajuntament del Papiol ha pressupostat una àrea d’esbarjo perquè els gossos, acompanyats dels seus propietaris, puguin estar-s’hi sense anar lligats, on puguin jugar i relacionar-se amb altres gossos, beure aigua i fer les seves necessitats. Aquesta mena de parc caní es farà dins d’aquest any 2017.
Els veïns es queixen indignats: “Per què hi ha algú que llença els trastos quan no toca?”
 • Els veïns es queixen indignats: “Per què hi ha algú que llença els trastos quan no toca?”
  Data de publicació: 25.01.17
  Imatges com aquestes no són del poble que volen els papiolencs. La setmana passada alumnes del Pau Vila es van queixar de la gent que no recull els excrements de les seves mascotes del carrer. Aquesta setmana n’hi ha que s’exclamen perquè, tot i les reiterades campanyes de conscienciació, es desperten cada matí amb muntanyes de mobles vells i trastos llençats a la via pública el dia que no toca. Els responsables municipals comparteixen la indignació dels veïns i aplaudeixen que siguin els propis ciutadans que demanin respecte i civisme per part de tothom.
Alumnes del Pau Vila indignats perquè no es recullen les caques dels gossos al carrer
 • Alumnes del Pau Vila indignats perquè no es recullen les caques dels gossos al carrer
  Data de publicació: 20.01.17
  Hi ha veïns que treuen a passejar les mascotes perquè facin les seves necessitats a la via pública i després no recullen els excrements. Així ho van poder comprovar els nens i nenes de les dues classes de 5è del col•legi Pau Vila del Papiol el dia que van fer un joc d’orientació pel poble. Han presentat una queixa formal a l’Ajuntament contra aquest comportament i demanen, fins i tot, que sigui multat.
La roba usada que contribueix a la inserció sociolaboral
 • La roba usada que contribueix a la inserció sociolaboral
  Data de publicació: 11.01.17
  Al Papiol s’han instal•lat a la via pública tres contenidors taronja més de Roba Amiga per a la recollida selectiva de roba usada, que se sumen als tres que s’hi van col•locar quan l’Ajuntament, l’associació Solidança i la cooperativa Roba Amiga van signar un conveni el 2009 amb la finalitat d’afavorir el reciclatge tèxtil i la creació de llocs de treball d’inserció sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió. El projecte Roba Amiga col•labora amb els serveis socials de molts ajuntaments.
La deixalleria municipal obsequia els millors 200 usuaris
 • La deixalleria municipal obsequia els millors 200 usuaris
  Data de publicació: 22.12.16
  La regidoria de Medi Ambient del Papiol i la deixalleria municipal han decidit substituir els premis que fins ara es donaven a uns pocs (aquells que més ús en feien) per un obsequi als 200 millors usuaris. La finalitat és fer arribar el reconeixement d’una bona actitud favorable a la separació dels residus domèstics i al reciclatge a molta més gent. Els ciutadans obsequiats rebran una carta a través de la qual se’ls convida a passar per la deixalleria a recollir un petit regal: dues bosses de ràfia, per separar, a casa, les deixalles de paper i vidre. Aquests dies, aquestes bosses seran especialment útils per llençar per separat les ampolles de cava i els papers dels regals.
 No deixeu menjar fora dels contenidors per no atreure porcs senglars
 • No deixeu menjar fora dels contenidors per no atreure porcs senglars
  Data de publicació: 21.11.16
  La presència de porcs senglars a les zones urbanes properes a Collserola va en augment i és un problema, tant per als ciutadans com per als animals. Al Papiol, s’hi han detectat alguns, d’aquests animals, com mostren algunes fotografies fetes pels veïns. L’Ajuntament fa una sèrie de recomanacions per minimitzar la problemàtica.
 Inscriu-te aquí al proper Mercat del trasto
 • Inscriu-te aquí al proper Mercat del trasto
  Data de publicació: 14.11.16
  El pròxim diumenge 27 de novembre, l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament del Papiol organitza una nova edició del Mercat del Trasto. Una gran oportunitat per donar una altra oportunitat a aquelles coses que ja no utilitzem però que a algú altre li pot fer servei. Si us interessa instal·lar-hi una parada, aquí trobareu tota la informació per fer-ho, així com el formulari d'inscripció on-line.
El Papiol al•lega contra l’increment de la crema de pneumàtics a Ciments Molins
 • El Papiol al•lega contra l’increment de la crema de pneumàtics a Ciments Molins
  Data de publicació: 21.10.16
  L’Ajuntament del Papiol ha redactat el seu propi plec d’al•legacions contra la voluntat de l’empresa Ciments Molins (situada als termes municipals veïns de Pallejà i Sant Vicenç dels Horts) d’augmentar la crema de pneumàtics. L’escrit complementa els que altres ajuntaments de la zona i col•lectius de ciutadans han fet arribar a la Generalitat preocupats pel possible impacte mediambiental negatiu.
Espectacle d’animació aquest diumenge al matí amb motiu de la festa dels comerciants
 • Espectacle d’animació aquest diumenge al matí amb motiu de la festa dels comerciants
  Data de publicació: 31.08.16
  ‘Diversions’ és el títol de l’espectacle d’animació per a tots els públics amb què es divertiran els assistents a la festa que hi haurà aquest diumenge 4 de setembre a la biblioteca Valentí Almirall. L’esdeveniment, organitzat per la Unió de Botiguers i Serveis del Papiol, amb la col•laboració de l’Ajuntament, es fa per tancar la campanya promocional d’estiu dels comerços locals. Tancada la campanya, el mateix diumenge sabrem qui seran els premiats del sorteig per participar gratuïtament en l’excursió que cada any organitza l’associació de comerciants.
4 de setembre: festa del final de la campanya d’estiu de la Unió de Comerciants i Serveis
 • 4 de setembre: festa del final de la campanya d’estiu de la Unió de Comerciants i Serveis
  Data de publicació: 26.08.16
  Amb l’objectiu de potenciar el comerç local. premiar i fidelitzar els clients, ja fa anys que els establiments de la Unió de Comerciants i Serveis del Papiol organitzen de cara a l’estiu campanyes promocionals. Per cada compra, els clients obtenen una butlleta per participar en el sorteig d’una excursió. Diumenge 4 de setembre, tindrà lloc aquest sorteig, a la biblioteca Valentí Almirall, a les 12 h. Hi haurà animació i vermut.
Deixar trastos al carrer quan no toca fa que 2 treballadors de la brigada perdin 1 mes i mig de feina
 • Deixar trastos al carrer quan no toca fa que 2 treballadors de la brigada perdin 1 mes i mig de feina
  Data de publicació: 26.08.16
  L’Ajuntament del Papiol programa a l’any uns 12 serveis per retirar els voluminosos que podem deixar al carrer quan sí toca, un cada mes, dels quals se n’encarrega una empresa. Les retirades no previstes comporten un desviament dels recursos humans municipals: cada vegada que s’ha de fer un servei extraordinari de recollida, una parella de treballadors de la brigada ha de deixar de fer la feina que tenia programada per ocupar-se d’aquesta altra tasca.
Fem servir gots reutilitzables durant la Festa Major per evitar residus
 • Fem servir gots reutilitzables durant la Festa Major per evitar residus
  Data de publicació: 25.07.16
  Del 22 al 31 de juliol El Papiol celebra la seva Festa Major. La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament vol recordar als ciutadans que un any més l’organització de la Festa posa a disposició de tothom uns gots de plàstic reutilitzables per evitar la utilització de gots d’un sol ús i generar residus. Els gots es poden aconseguir per 1 €, que serà retornat en el moment que es torni el recipient als diferents punts anomenats d’intercanvi de gots. Aquest any els gots són de color taronja. Es poden aconseguir al Gran Bingo, a tots els actes que es faran de nit a la pista ludicoesportiva, al Ball de Festa Major i al Ball de Confeti.


El Papiol ja té BICIBOX, a l’estació de RENFE
 • El Papiol ja té BICIBOX, a l’estació de RENFE
  Data de publicació: 20.07.16
  L'Ajuntament del Papiol, en coordinació amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), amb la finalitat de cobrir la demanda dels usuaris, ha instal•lat un mòdul del servei d'aparcament de bicicletes BICIBOX, a l’estació de trens del poble. El servei, que és gratuït, funciona des de divendres passat.
Què fer si teniu interferències a la televisió a causa del desplegament dels serveis 4G?
 • Què fer si teniu interferències a la televisió a causa del desplegament dels serveis 4G?
  Data de publicació: 07.07.16
  Ha començat ja el desplegament dels serveis de telefonia mòbil 4G. Amb aquest desplegament, s’espera connexions mòbils més ràpides i millor cobertura, però també possibles interferències en la recepció de la TDT (Televisió Digital Terrestre). L’Ajuntament del Papiol us facilita informació sobre què fer en aquest cas.
La taula de treball constituïda per nou ajuntaments de l’Àrea Metropolitana de Barcelona per lluitar contra la contaminació atmosfèrica s’ha reunit de nou per compartir els avenços fets des de la seva
LíniaVerda fot 1
 • L’Ajuntament posa a disposició dels ciutadans l’app LíniaVerda del Papiol com a eina per gestionar conjuntament la millora de la via pública i altres serveis
  Data de publicació: 16.06.16
  Mitjançant l’aplicació LíniaVerda per a dispositius intel•ligents, com telèfons o tauletes, els veïns i veïnes del Papiol poden avisar a l’Ajuntament de les incidències que detectin, tant a la via pública com als edificis municipals. Parlem d’una app gratuïta que ja es pot començar a utilitzar, un cop descarregada l’aplicació a l’aparell. El seu funcionament és ràpid i senzill, molt intuïtiu, així com la descàrrega. Són molts els municipis que ja la fan servir i que valoren positivament la seva implementació: es tracta d’una eina que promociona la participació ciutadana, millora la relació entre ciutadans i Ajuntament, i permet gestionar amb més agilitat les incidències.
Promo 'TapaBars' de la 34a Festa de la Cirera del Papiol
 • Promo 'TapaBars' de la 34a Festa de la Cirera del Papiol
  Data de publicació: 02.06.16
  Estructurar la Festa de la Cirera del Papiol al voltant de la gastronomia i promocionar els bars de la localitat són alguns dels objectius d’aquest esdeveniment que tindrà lloc aquest cap de setmana. Durant dissabte i diumenge, alguns dels bars del municipi, els del centre del nucli urbà i, per tant, els que queden a prop del recinte firal de la festa, ofereixen la promoció ‘TapaBars’. La proposta és que els visitants de la fira passin pels 7 bars que participen en la promoció a fer una consumició, que inclou una tapa i una beguda.
Un grapat de cireres i molta imaginació
 • Un grapat de cireres i molta imaginació: demostració culinària de la Festa de la Cirera
  Data de publicació: 30.05.16
  Aquests són els ingredients amb què treballarà el cuiner Paco Mora el proper dissabte 4 de juny: un grapadet de cireres i quilos d’imaginació, i productes de mercat de proximitat, assequibles i fàcils de trobar. L’objectiu que es proposa és mostrar al públic de la 34a Festa de la Cirera del Papiol les moltes possibilitats que ofereixen aquestes fruites petites, vermelles i dolces com a ingredient per elaborar, per exemple, un gaspatxo de cireres. Paco Mora serà l’encarregat de conduir la demostració culinària que proposa el programa d’activitats de la festa papiolenca, una de les activitats que més salivera fa venir.
El Museu del Papiol inaugurarà una altra exposició sobre les nostres arrels lligades a la terra
 • El Museu del Papiol inaugurarà una altra exposició sobre les nostres arrels lligades a la terra
  Data de publicació: 26.05.16
  “L’argila i les bòbiles formen part de les arrels del nostre poble”. Aquesta és la frase que resa en el cartell de la pròxima exposició que està acabant de preparar l’equip del Museu del Papiol amb la col•laboració de la biblioteca municipal Valentí Almirall i l’Ajuntament. L’exposició que veurem és el resultat de tot un treball de recerca i recopilació de material, que explicarà part de la història del municipi lligada a l’activitat econòmica de les bòbiles i l’argila, una activitat molt relacionada amb la terra i amb el suc que hi traiem. Quedarà inaugurada el pròxim dissabte 4 de juny i es podrà visitar fins al dia 19 del mateix mes, a la sala d’exposicions de la biblioteca.
La Festa de la Cirera del Papiol vol créixer i apostar per la creativitat
 • La Festa de la Cirera del Papiol vol créixer i apostar per la creativitat
  Data de publicació: 24.05.16
  Els dies 4 i 5 de juny El Papiol tornarà a retre homenatge a la cirera, un cultiu que durant dècades ha estat molt important per a l’economia del municipi. Els organitzadors de l’esdeveniment estan convençuts que “amb inventiva, de la cirera, així com d’altres productes de la terra, encara se’n pot treure molt de suc”. Un dels objectius és que la celebració prengui cada cop més forma de fira comercial i mostra de productes, i que promocioni també altres activitats econòmiques locals, com la restauració o el comerç. S’ha treballat per ampliar el recinte, el nombre de paradistes i el programa d’activitats.
El Papiol, present a la 40a Exposició de Cireres de Sant Climent de Llobregat
 • El Papiol, present a la 40a Exposició de Cireres de Sant Climent de Llobregat
  Data de publicació: 23.05.16
  Sant Climent de Llobregat ha donat aquest cap de setmana el tret de sortida de les festes que diversos municipis del Baix Llobregat fan a l'entorn de la cirera. La 40a edició de l'Exposició de Cireres d’aquesta població veïna ha comptat amb més de quaranta paneres exposades amb aquesta fruita com a protagonista. Una d’aquestes paneres era l’ofrena feta pel Papiol, amb productes de la pagesia papiolenca.
Pagesos i Ajuntament presenten el cartell de la 34a Festa de la Cirera del Papiol
 • Pagesos i Ajuntament presenten el cartell de la 34a Festa de la Cirera del Papiol
  Data de publicació: 18.05.16
  Els dies 4 i 5 de juny El Papiol tornarà a retre homenatge a la cirera, una fruita que va arribar a ser molt important per a l’economia del municipi fa unes dècades. Ho farà com sempre, amb una festa, organitzada pels agricultors de la localitat i l’Ajuntament. Pagesos i Ajuntament ens presenten el cartell de l’edició de la festa de la cirera d’aquest any, un cartell inspirat en la capacitat per reinventar-se que van tenir el segle passat els pagesos davant la plaga de fil•loxera que va afectar les vinyes.
Resum del temps del primer trimestre de 2016 al Papiol (crònica d’Albert Martí)
 • Resum del temps del primer trimestre de 2016 al Papiol (crònica d’Albert Martí)
  Data de publicació: 13.05.16
  “Hivern molt suau al Papiol, com a la majoria del continent europeu”. Aquest és el titular que resumeix el temps que hem tingut el primer trimestre de 2016 a la nostra localitat, segons el papiolenc Albert Martí, aficionat a la meteorologia, que analitza regularment les dades locals que recull amb l’estació meteorològica professional que té instal•lada a una vivenda del carrer de Les Escletxes, a la zona del Trull.
 L’Ajuntament contractarà temporalment un tècnic o una tècnica en turisme i comerç i un tècnic o una tècnica en esports i lleure
 • L’Ajuntament contractarà temporalment un tècnic o una tècnica en turisme i comerç i un tècnic o una tècnica en esports i lleure
  Data de publicació: 03.05.16
  Gràcies a unes subvencions atorgades per la Diputació de Barcelona a través d’uns plans d’ocupació, l’Ajuntament del Papiol obre un procés de selecció de concurs-oposició per contractar temporalment un tècnic o una tècnica en turisme i comerç i un tècnic o una tècnica en esports i lleure. Aquestes ofertes de treball s’adrecen a persones que actualment estiguin a l’atur i tenen com a objectiu, a banda de promocionar l’ocupació i la inserció laboral, desenvolupar les diferents polítiques en matèria de turisme, comerç, esports i lleure plantejades pel govern del Papiol i recollides al Pla d’Actuació Municipal (PAM).
Fins dimarts que ve no es poden deixar els trastos al carrer
 • Fins dimarts 3 de maig no es poden deixar els trastos al carrer
  Data de publicació: 20.04.16
  Avui dimecres 20 d’abril no tocava recollida de voluminosos. Tot i així, la fotografia és d’aquest matí: es tracta d’una muntanya de trastos que s’han deixat al carrer quan no tocava. Aquests voluminosos s’haurien hagut de portar a la deixalleria. Una altra alternativa: qui els hi ha deixat, hauria pogut esperar fins dimarts vinent a la nit per treure’ls a la via pública. Dimecres 4 de maig sí que hi haurà servei de recollida gratuït de voluminosos. Els trastos es podran deixar al costat dels contenidors la nit abans.
Reeditada i actualitzada la guia bàsica per moure’s pel Papiol
 • Reeditada i actualitzada la guia bàsica per moure’s pel Papiol
  Data de publicació: 29.03.16
  Comerços, botigues, bars, restaurants i empreses del Papiol, amb la col•laboració de l’Ajuntament, han reeditat la guia que conté informació pràctica i útil per als veïns i visitants sobre la població, com el plànol del nucli urbà, el plànol del terme municipal, el nomenclàtor dels carrers o telèfons d’interès. Aquest desplegable es va publicar fa uns anys i ara s’ha actualitzat.
És important aprendre a estalviar aigua de petits
 • L’Ajuntament reparteix mecanismes d’estalvi per a les aixetes i la dutxa amb motiu del Dia mundial de l’aigua
  Data de publicació: 21.03.16
  La regidoria de Medi Ambient del Papiol treballa perquè tots siguem conscients que cada gota compta. Dema dimarts 22 de març, Dia mundial de l’aigua, l’Ajuntament instal•larà una paradeta a la plaça Gaudí per recordar als veïns i veïnes que no malbaratin l’aigua. Tothom que vulgui podrà passar per aquesta paradeta (de 10 a 13 h) a recollir un joc de mecanismes per estalviar l’aigua de les aixetes i la dutxa (foto 3).
L’Ajuntament del Papiol s’apagarà aquest dissabte durant ‘L’hora del planeta’
 • L’Ajuntament del Papiol s’apagarà aquest dissabte durant ‘L’hora del planeta’
  Data de publicació: 17.03.16
  La branca espanyola de l’associació internacional per a la defensa de la natura World Wildlife Found (WWF) destaca que aquest any molts municipis petits d’arreu de l’estat Espanyol, com és el cas del Papiol, s’han adherit a la campanya que han organitzat per a aquest dissabte 19 de març al vespre: proposen que les ciutats de tot el món apaguin la llum dels edificis i monuments més importants durant 60 minuts com a gest simbòlic per cridar l’atenció contra el canvi climàtic. Durant aquesta hora, l’Ajuntament del Papiol quedarà completament a les fosques.
Llençar residus que no toca al contenidor del paper en dificulta el reciclatge
 • Semàfor vermell i semàfor verd a l’hora de llençar els residus al Papiol
  Data de publicació: 14.03.16

  SEMÀFOR VERMELL: El paper i el cartró que llencem als contenidors de color blau dels carrers del Papiol van a parar a una empresa que s’encarrega de reciclar aquest material. L’empresa ha detectat que darrerament s’hi llencen residus que haurien d’anar en altres contenidors. L’Ajuntament demana als veïns i veïnes que estiguin més atents a l’hora de llençar la brossa. En el cas del paper i el cartró, es fa molt difícil reciclar-los quan estan barrejats amb altres deixalles.
Qüestionari sobre el futur de la Fira de la Cirera
 • Qüestionari sobre el futur de la Fira de la Cirera
  Data de publicació: 01.03.16
  El govern del Papiol està treballant en un nou plantejament de l’actual Fira de la Cirera, que té lloc a començaments de juny, per convertir-la en un esdeveniment rellevant a la comarca. Amb aquest objectiu, es proposa una enquesta als diferents agents que hi estan vinculats, com pagesos, entitats locals o comerços. També es convida a respondre el qüestionari als ciutadans. Les preguntes tenen a veure, per exemple, amb la temàtica, la localització o què s’hi ha trobat a faltar fins ara.
Eleccions agràries 2016
 • Diumenge 28 de febrer els pagesos trien els seus representants a les organitzacions agràries catalanes
  Data de publicació: 25.02.16
  El proper 28 de febrer els pagesos catalans triaran qui els representarà els pròxims 5 anys a les organitzacions professionals agràries a Catalunya. En aquestes eleccions es presenten tres candidatures. Hi tenen dret a vot les persones físiques i jurídiques que s’acreditin com a professionals del sector agrari. Al Papiol, hi poden votar 20 persones. Una de les novetats d’aquests comicis és que desapareixen les cambres agràries territorials.
L’atmosfera avui al Papiol
 • Activat el protocol per contaminació atmosfèrica a l'àrea de Barcelona davant la presència de pols africana
  Data de publicació: 24.02.16
  El Departament de Territori i Sostenibilitat va activar ahir dimarts 23 de febrer el protocol per contaminació atmosfèrica a 40 municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona. Els nivells de partícules són elevats a tot Catalunya i es recomana moderar l'activitat física a l'aire lliure, sobretot a persones amb malalties respiratòries i cardiovasculars. També es demana utilitzar el transport públic. La mesura s'ha pres a causa de la presència de pols africana.
Un nou espai públic de qualitat
 • El parc del Patufet ja és una realitat
  Data de publicació: 29.04.15
  El parc del Patufet ja és una realitat i les nenes i nenes del Papiol ja hi poden gaudir d’una estona de lleure amb les seves famílies. 850 m2 dissenyats pels més menuts del poble que han transformat l’antiga pista de tennis de la zona esportiva municipal en un nou espai públic de qualitat per al gaudi de totes i tots els papiolencs.
Vista del poble del Papiol
 • 'No” a la crema de residus
  Data de publicació: 07.04.15
  L’Ajuntament del Papiol ha aprovat una moció per unanimitat del Ple Municipal en la que declara el seu rebuig a que a la planta de triatge de Molins de Rei s’hi generin residus per fer «combustibles derivats de residus (CDR)» i els portin a cremar en cimenteres.
El butlletí que explica la gestió de l'Ajuntament als ciutadans
 • De Bat a bat. Núm.70
  Data de publicació: 30.03.15
  Aquest cap de setmana de finals de març s'ha repartit per les cases del poble una nova edició de la revista “De Bat a bat”, el butlletí d’informació municipal (en paper), que explica la gestió de l’Ajuntament del Papiol als ciutadans. En aquest nou exemplar, el número 70, es recullen les notícies més significatives dels últims mesos al nostre poble.
Firma del conveni a la Sala de Plens de l'Ajuntament
 • Prova pilot de telemesura d'aigua al Papiol
  Data de publicació: 27.03.15
  L'Ajuntament del Papiol i Aigües de Barcelona han signat un conveni per a la realització d'una prova pilot de telemesura per comptadors d'aigua al nostre municipi. Aquesta prova vol ajudar a progressar en l'adaptació de les noves tecnologies que afavoreixin tant la sostenibilitat medieambiental (que inclou l'estalvi d'aigua) com el benestar dels ciutadans.
El conte del Patufet serà protagonista del nou parc
 • El Papiol tindrà un nou parc: el parc del Patufet
  Data de publicació: 19.03.15
  A finals del mes d’abril, aproximadament, tindrem un nou parc al Papiol: el parc del Patufet. Una superfície de 850 m2, ubicada a l’antiga pista de tennis de la zona esportiva municipal, que incorporarà un nou espai públic de qualitat per al gaudi de totes i tots els papiolencs, i en especial dels més petits. Es tracta d’una actuació que té un cost de 105.000 euros, que s’ha sumat al pressupost municipal mitjançant un conveni amb l’empresa que gestiona el cementiri de Roques Blanques. Les obres han començat a principis del mes de març.
Collserola, el nostre Parc
 • Participar en el Pla especial del Parc Natural de Collserola
  Data de publicació: 11.03.15
  L’Ajuntament del Papiol proposa als papiolencs i papiolenques que vulguin participar en l'elaboració del nou Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola (PEPnat) una jornada de treball on poder dir la seva. Aquesta jornada es desenvoluparà el proper 9 d’abril de 2015, de 19 a 21 hores, a la Sala de Plens de l’Ajuntament. Per apuntar-se a la jornada cal trucar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà del mateix Ajuntament del Papiol.
Recollir l'oli, una manera d'ajudar al medi ambient
 • Recollida d'oli vegetal residual al 2014
  Data de publicació: 06.03.15
  Des de finals de l'any 2013, el Papiol té repartits pel poble diferents contenidors per a la recollida d'olis vegetals domèstics residuals. Una nova oportunitat per a col·laborar en el medi ambient i, també, amb l'ajuda social al mateix Papiol. Al llarg de l'any 2014, el primer any complert amb dades, s'han recollit 1375 kg. doli vegetal residual.
La regidora Olga Meca a la taula de ponents
 • Explicar l'experiència del Papiol en la protecció de la qualitat acústica
  Data de publicació: 02.03.15
  La regidora de Medi Ambient, Sanitat i Recursos Humans de l’Ajuntament del Papiol, Olga Meca, ha participat com a ponent a la jornada “Zones de protecció de la qualitat acústica i lumínica” organitzades per la Direcció General de Qualitat Ambiental (DGQA) de la Generalitat de Catalunya, on ha explicat el cas de la zona de protecció acústica del Papiol a la zona ubicada al voltant de Roques Blanques.
La baixada del valor cadastral dels bens inmmobles ha estat una mesura important
 • Resum del mandat 2011-2015 (i V)
  Data de publicació: 10.02.15
  50 ACTUACIONS; MOMENTS I POLÍTIQUES QUE HAN MILLORAT LA QUALITAT DE VIDA DEL PAPIOL.

  Tal com exposa l’article 69 de la Llei reguladora de les bases de règim local 7/1985, “les corporacions locals facilitaran la més àmplia informació sobre la seva activitat” als ciutadans. Aquest sèrie d'entrades al web municipal, que continuem amb aquesta noticia, responen, doncs, a la idea de fer un resum de les activitats més destacades en les quals ha tingut un paper destacat la coorporació local al llarg d’aquest mandat 2011-2015 que és a punt d’acabar. L'article en el que es basen aquestes entrades ha estat publicat al butlletí municipal de l'Ajuntament del Papiol el passat mes de desembre.
Un equipament per treballar a favor del medi ambient
 • La deixalleria del Papiol l’any 2014
  Data de publicació: 09.02.15
  L’any 2014, la deixalleria del Papiol ha comptabilitzat 4.054 entrades d’usuaris, més d’11 entrades al dia. La majoria dels usuaris d’aquest equipament municipal són particulars (82%) seguits dels petits industrials (10%), els petits comercials (4%) i la brigada (2%).
Un carnet amb molts aventatges
 • Resum del mandat 2011-2015 (III)
  Data de publicació: 28.01.15
  50 ACTUACIONS; MOMENTS I POLÍTIQUES QUE HAN MILLORAT LA QUALITAT DE VIDA DEL PAPIOL.

  Tal com exposa l’article 69 de la Llei reguladora de les bases de règim local 7/1985, “les corporacions locals facilitaran la més àmplia informació sobre la seva activitat” als ciutadans. Aquest sèrie d'entrades al web municipal, que continuem amb aquesta noticia, responen, doncs, a la idea de fer un resum de les activitats més destacades en les quals ha tingut un paper destacat la coorporació local al llarg d’aquest mandat 2011-2015 que és a punt d’acabar. L'article en el que es basen aquestes entrades ha estat publicat al butlletí municipal de l'Ajuntament del Papiol aquest mes de desembre.
Un servei per millor el medi ambient i el nostre entorn
 • Més parades per a la deixalleria mòbil del Papiol
  Data de publicació: 20.01.15
  A partir del proper dissabte 24 de gener s'augmenten les parades que farà la deixalleria mòbil al Papiol el quart dissabte de cada mes. La deixalleria mòbil consisteix en un vehicle adaptat de recollida que visita diferents punts del Papiol, un día de cada mes, amb un calendari de parades preestablert. És un camió amb caixa adaptada amb diferents compartiments per a la recollida de residus ordinaris (tèxtil, envasos lleugers, etc.), voluminosos i especials. Aquest servei serveix per a reforçar la deixalleria del Papiol, una instal·lació fixa del nostre poble que es troba plenament operativa.
Un moment a l'escola
 • Resum del mandat 2011-2015 (II)
  Data de publicació: 20.01.15
  50 ACTUACIONS; MOMENTS I POLÍTIQUES QUE HAN MILLORAT LA QUALITAT DE VIDA DEL PAPIOL.

  Tal com exposa l’article 69 de la Llei reguladora de les bases de règim local 7/1985, “les corporacions locals facilitaran la més àmplia informació sobre la seva activitat” als ciutadans. Aquest sèrie d'entrades al web municipal, que continuem amb aquesta noticia, responen, doncs, a la idea de fer un resum de les activitats més destacades realitzades per la coorporació local al llarg d’aquest mandat 2011-2015 que és a punt d’acabar. L'article en el que es basen aquestes entrades ha estat publicat al butlletí municipal de l'Ajuntament del Papiol aquest mes de desembre.
El compost, abonar ecològicament
 • Nou compost pels horts municipals
  Data de publicació: 16.01.15
  Els horts municipals del Papiol ja han rebut la seva part del compost que es va produir amb l’esporga i la brossa orgànica que es va generar a l’inici de la tardor a les seves mateixes parcel·les. El compost de bona qualitat prové de la planta de compostatge de Sant Cugat del Vallès, i serà molt útil per a abonar ecològicament els horts.
Per un Papiol més sostenible
 • Per festes, recollim bé el paper i el cartró
  Data de publicació: 24.12.14
  Per festes és important recordar que el cartró i el paper que es generen als entorns domèstics i comercials i que no volem o podem reutilitzar té un lloc dins els contenidors de tapa blava repartits pel nostre poble. Per mantenir un Papiol net tots hem de posar el nostre gra de sorra.
De Bat a bat. Número 69.
 • De Bat a bat. Núm. 69
  Data de publicació: 22.12.14
  Aquest cap de setmana s'ha començat a repartir per les famílies de tot el poble una nova edició de la revista municipal De Bat a bat, el butlletí que explica la gestió de l'Ajuntament a la ciutadania. En aquest número de desembre (núm. 69), presenta un balanç del mandat 2011-2015, una explicació de les actuacions, moments i polítiques més rellevants dels últims quatre anys.

Comprar al Papiol té premi
 • Per Nadal, comprar al Papiol té premi
  Data de publicació: 22.12.14
  La Unió de Comerciants i Serveis del Papiol, amb la col·laboració de l’Ajuntament del Papiol, ha iniciat, com és ja un clàssic en temps de festes nadalenques, la campanya d’incentivació del comerç local “Per Nadal, comprar al Papiol té premi”.
Vista del poble del Papiol
 • L’Ajuntament aprova el pressupost municipal pel 2015
  Data de publicació: 18.12.14
  L’Ajuntament ha aprovat, al Ple Municipal d’aquest 11 de desembre, el pressupost pel 2015. En paraules de l’alcalde del Papiol, Albert Vilà, “es tracta d’uns comptes ajustadíssims; encara ens trobem en un període econòmic crític i, per aquesta raó, treballem amb totes les idees possibles que ens ajudin a tocar el mínim possible la butxaca dels ciutadans i seguir mantenint uns serveis municipals de qualitat'.
Per un Nadal més sostenible
 • Per un Nadal més sostenible
  Data de publicació: 17.12.14
  Amb l'arribada del Nadal la sensibilització sobre el consum a les festes adquireix una dimensió més significativa. L'Ajuntament ofereix una conjunts de consells sobre consum que ens ajudaran a tots a fer d'aquest Nadal un temps de festa més sostenible.
La Pedrera Berta del Papiol
 • Moció a l'AMB contra el rebliment de la Pedrera Berta
  Data de publicació: 09.12.14
  L'Àrea Metropolitana de Barcelona ha adoptat els acords que proposa una moció impulsada pels ajuntaments del Papiol i Sant Cugat del Vallès on deixa clar que rebutja el projecte de reblir la Pedrera Berta amb residus que no siguin terres netes i residus de la construcció.
Els premiats amb la regidora Olga Meca
 • Premis de la Deixalleria
  Data de publicació: 03.12.14
  Aquest cap de setmana ha arribat el moment de fer el lliurament dels premis als millors usuaris de la Deixalleria Municipal del Papiol: les persones particulars, els petits industrials i els petits comercials que han demostrat al llarg de l'any una major implicació en ajudar a fer un Papiol més responsable en la conservació del nostre medi ambient. A causa de la pluja, que també ha obligat a cancelar el Mercat del Trasto del poble, posposat finalment al 14 de desembre, l'acte ha canviat el seu emplaçament i s'ha desenvolupat a la sala d'actes de la Biblioteca Municipal Valentí Almirall.
Un moment del taller d'embolcall d'entrepàns
 • Setmana Europea de la Prevenció de Residus
  Data de publicació: 28.11.14
  En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, al Papiol tenen i tindran lloc diferents activitats que volen donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política en aquest tema de l'Ajuntament del Papiol, que promouen les accions sostenibles per reduir els residus i que consciencien pel comportament quotidià de tots els ciutadans en favor del medi ambient.
El Papiol tindrà horts urbans
 • Set nous hortolans als Horts Municipals del Papiol
  Data de publicació: 24.11.14
  L’Ajuntament del Papiol va obrir una nova convocatòria pública de places per a aquells papiolencs i papiolenques que volguessin convertir-se en hortolans i tenir un tros on cultivar les seves pròpies hortalisses al poble. Aquesta convocatòria, que va concloure el 14 de novembre, ha sumat 7 nous hortolans a aquest equipament municipal.
Horts Municipals del Papiol
 • Nou Compost del Papiol
  Data de publicació: 18.11.14
  Els Horts Municipals del Papiol van generar molta esporga a l'inici de la tardor. De cara a millorar el canvi de cultius als horts municipals d’aquesta esporga se’n farà compost. Una part es produeix en els mateixos horts, a les caixes compostadores, i una altra part es portarà a la planta de compostatge de Sant Cugat del Vallès, on juntament amb la brossa orgànica recollida al nostre municipi (i a d'altres de veïns) es fa un compost de bona qualitat.
Ajuda a protegir el Medi Ambient
 • Nous contenidors per la recollida de piles
  Data de publicació: 29.10.14
  L'Ajuntament ha instal·lat nous contenidors a diferents punts del poble per la recollida de piles usades. Les piles i els acumuladors (fonts d'energia recarregables) són uns materials que quan esdevenen residus tenen un potencial contaminant molt elevat si no es gestionen correctament, perquè contenen metalls pesants i altres substàncies perilloses. Per això és molt important recollir-les de forma separada i portar-les a unes plantes específiques de tractament on es recuperen aquests metalls i els materials per poder fabricar-ne de noves.
La nova bicicleta elèctrica
 • Un bicicleta elèctrica per a l'Ajuntament
  Data de publicació: 21.10.14
  L'Ajuntament del Papiol té, des del passat divendres, una bicileta elèctrica que s'utilitzarà per a les necessitats de mobilitat dels serveis municipals del mateix Ajuntament. Aquesta bicileta l'ha lliurada la Diputació de Barcelona i és una mesura que es contempla en el Pacte d'alcaldes per a la reducció d'emissions de gasos contaminants. La bicicleta va ser lliurada en un acte institucional per la diputada de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Mercè Rius, al Tinent d'Alcalde del Papiol, Òscar Alujas.
El Papiol tindrà horts urbans
 • Nova adjudicació de parcel·les als horts municipals del Papiol
  Data de publicació: 01.10.14
  Els horts municipals del Papiol tornen a obrir convocatòria de places (fins el 14 de novembre) per aquelles papiolenques i papiolencs que vulguin convertir-se en hortolans i tenir un tros on cultivar les seves pròpies hortalisses.
La Pedrera Berta del Papiol
 • Moció a l’Àrea Metropolitana de Barcelona en relació a la Pedrera Berta
  Data de publicació: 19.09.14
  L’Ajuntament del Papiol i el de Sant Cugat del Vallès, a través dels seus grups metropolitans Junts pel Papiol i Convergència i Unió, presentaran una moció al ple d’octubre de l’Àrea Metropolitana de Barcelona on “es rebutja el rebliment i restauració de la Pedrera Berta amb qualsevol residu que no sigui compatible amb el medi ambient”.
El nou compostador de 1.200 litres
 • Un compostador pels horts municipals
  Data de publicació: 01.09.14
  Aquest estiu els horts municipals del Papiol han fet una nova adquisició: un compostador de 1.200 litres que ajudarà als hortolans a obtenir compost de qualitat pels mateixos horts municipals.
Exposició de pintura a la Biblioteca
 • Participa a l’agenda d’actes del poble!!!
  Data de publicació: 22.08.14
  El Papiol té una nova agenda editada per l'Ajuntament per a fomentar el coneixement i la participació als diferents actes que el mateix Ajuntament i els seus equipaments i les entitats i associacions del poble celebren mensualment. Per a seguir parlant-ne volem transformar la contraportada de la revista De Bat a bat en un resum fotogràfic de tots aquests events que tenen lloc al poble. Per això necessitem l'ajuda de tots els papiolencs que hi vulguin participar.
Brossa orgànica, futur compost
 • L’orgànica, al marró. Torna a la terra el que és seu!!!
  Data de publicació: 06.08.14
  La brossa orgànica es genera bàsicament a la cuina i és allà on hem de mirar de tenir un lloc habilitat per separar-la, sense que ens provoqui cap tipus de molèstia. És per això que l’Ajuntament del Papiol posa a disposició dels seus vilatans i vilatanes, un cubellet airejat i unes bosses compostables que recullen la brossa orgànica i que es degraden conjuntament amb les restes de menjar durant el procés d’elaboració del compost.
La contaminació, un dels efectes sobre el nostre medi ambient
 • El Papiol comparteix més el cotxe
  Data de publicació: 25.06.14
  Ja fa un any que l'Ajuntament del Papiol va posar en marxa un servei per a tots els papiolencs i papiolenques que facilita el contacte entre els mateixos ciutadans que estan interessats a compartir el vehicle privat a l'hora de fer un viatge en cotxe. Actualment, el nostre poble té 72 usuaris d'aquest servei, el 68% dels quals tenen cotxe i la resta no. Aquest servei, que és gratuït, respon a la voluntat de l'Ajuntament del Papiol de seguir enfortint les polítiques i serveis que ajuden a preservar el nostre entorn i el medi ambient, alhora que promou l'estalvi en el cost dels desplaçaments habituals que fan els habitants del poble.
Detall d'un dels cartells
 • Nova campanya contra els excrements de gossos al carrer
  Data de publicació: 20.06.14
  L'Ajuntament del Papiol comença una campanya per recordar a tots els papiolencs i papiolenques que tenen gossos la importància que té que en recullin els excrements quan passegen pel carrer. I ho fa donant veu als alumnes de 4t de primaria de l'escola Pau Vila del Papiol. Un carrer net d'excrements beneficia a tot el poble i els alumnes s'han prestat a col·laborar en aquesta campanya elaborant una sèrie de més de 20 cartells que es penjaran durant les següents setmanes per tot el poble.
Una millora de manteniment
 • Millora de les àrees de jocs infantils del Papiol
  Data de publicació: 12.06.14
  L’Ajuntament del Papiol ha acabat la millora de les principals àrees de jocs infantils del poble, al Bosc d’en Blanc, al carrer Brasil i a la confluència entre els carrers Anselm Clavé i Cardenal Casañas. Aquesta millora és fruit de la voluntat de mantenir els equipaments del poble en un estat òptim, i en especial aquells dedicats als infants.
La col·laboració ciutadana és essencial en la lluita contra el Mosquit Tigre
 • La Generalitat finançarà el Servei de Control de Mosquits
  Data de publicació: 16.05.14
  Després de la protesta dels alcaldes del Baix Llobregat, la Generalitat ha rectificat i ha confirmat el finançament per aquest any 2014 de les activitats del Servei de Control de Mosquits. La Generalitat destinarà una partida de 400.000 euros per aquest servei de salut bàsic de la comarca, especialment significatiu des de l'irrupció del Mosquit Tigre.
Els Horts del Papiol
 • 31 parcel·les als Horts Municipals adjudicades
  Data de publicació: 15.05.14
  L'Ajuntament del Papiol va obrir una segona convocatòria per a tots aquells papiolencs que desitgessin tenir un tros als horts municipals i no van poder participar en la primera convocatòria del mes de gener. Les noves sol·licituds es van fer efectives del 8 al 30 d'abril de 2014 i aquesta setmana s'han donat la benvinguda als nous papiolencs adjudicataris de les parcel·les. Actualment són 31 persones, moltes d'elles ajudades per amics i família les que són adjudicatàries de parcel·la.
Serveis Municipals en perill
 • Serveis Municipals en Perill (III). Medi Ambient
  Data de publicació: 05.05.14
  Davant l’atac a l’autonomia local que imposa el Gobierno Central de l'Estat espanyol amb la reforma municipalista expressada a la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, el món local diu prou. Entitats municipalistes, sindicats i els mateixos ajuntaments, volem fer saber als ciutadans els efectes de l’aplicació de la Llei als nostres pobles i ciutats.
Acte de presentació de les V jornades de la Vinya i el vi a Collserola
 • V Jornades 'La Vinya i el vi a Collserola'
  Data de publicació: 30.04.14
  El Papiol s'ha incorporat als actes organitzats dins el programa de les 'V Jornades de la Vinya i el Vi a Collserola' que organitza el Consorci del Parc. Aquest dimarts s'ha presentat el programa amb la presencia de diferents representants dels nou municipis del parc. En representació del Papiol hi ha assistit la regidora de Medi Ambient Olga Meca.
El butlletí de la gestió de l'Ajuntament del Papiol
 • De Bat a bat. Núm. 65. Abril de 2014.
  Data de publicació: 14.04.14
  Aquesta setmana es repartirà per les cases del poble una nova edició de la revista “De Bat a bat”, el butlletí d’informació municipal (en paper), que explica la gestió de l’Ajuntament del Papiol als ciutadans. En aquest nou exemplar, el número 65, es recullen les notícies més significatives d'aquests últims mesos al nostre poble.
El Mosquit Tigre, un problema
Serveis Municipals en perill
 • Serveis Municipals en Perill (I)
  Data de publicació: 09.04.14
  L'Ajuntament del Papiol, com la resta d'ajuntaments, ha quedat afectat per la nova reforma local del govern de l’Estat. Una reforma recentralitzadora que allunya de tots els municipis competències tan importants com l’educació, la sanitat o l’atenció social, i en el cas dels municipis de menys de 20.000 habitants també afecta a la prestació dels serveis més bàsics (a Catalunya són 882 ajuntaments).
El Papiol tindrà horts urbans
 • Nova convocatòria d'adjudicació de parcel·les pels horts municipals
  Data de publicació: 08.04.14
  L'Ajuntament del Papiol ha obert una segona convocatòria per a tots aquells papiolencs que desitgin un tros als horts municipals i no hagin pogut participar en la primera convocatòria del mes de gener. Les noves sol·licituds es podran fer efectives del 8 al 30 d'abril de 2014.
Campanya reforç de l'orgànica
 • Nou punt informatiu per a la recollida de brossa orgànica
  Data de publicació: 03.04.14
  Per a rematar la campanya a favor de la recollida de brossa orgànica al Papiol, l'Ajuntament crearà un nou punt informatiu per a tots els ciutadans del poble que encara els falti el 'kit d'orgànica' (cubellet, bosses compostables i fulletons informatius).
Un arranjament per a tots els papiolencs
 • Celebrem l’arranjament de Ca n’Amigonet
  Data de publicació: 02.04.14
  Aquest diumenge 6 d’abril l’Ajuntament del Papiol organitza una passejada pel camí de Ca n’Amigonet, per a celebrar el seu arranjament. La trobada comença a les 9.30h a les Escletxes i inclou també un esmorzar amb coca i xocolata.
'L'Hora del Planeta'
 • L'Hora del Planeta al Papiol
  Data de publicació: 26.03.14
  L'Ajuntament s'ha adherit a la campanya 'L'hora del planeta'. Aquesta iniciativa mundial consisteix en una apagada elèctrica de tots els equipaments municipals i d'alguna zona d'enllumenat públic del poble durant una hora aquest proper dissabte 29 de març al vespre, de 20.30h a 21.30h. 'L'Hora del Planeta' proposa un gest simbólic, al que es pot adherir tota la ciutadania, que vol conscienciar la societat sobre la necessitat de prendre mesures contra el canvi climàtic i les emissions contaminants i sobre la necessitat d’estalviar energia i reduir la contaminació lumínica.
Els líders dels partits polítics
 • Tots contra la possibilitat d'abocador a la Pedrera Berta
  Data de publicació: 21.03.14
  Aquest dijous 20 de març la Biblioteca Municipal del Papiol ha acollit una xerrada informativa relacionada amb la situació de la Pedrera Berta. Una trobada on els diferents grups polítics del Papiol amb representació al Consistori han mostrat una unitat total en contra de la possibilitat que l'antiga pedrera del Papiol s'acabi reblint amb bales d'ecoparc i transformant-se en un abocador.

Aigua i energia
 • Aigua i energia en el 'Dia de l'Aigua'
  Data de publicació: 20.03.14
  El 22 de març és el Dia Mundial de l'Aigua, data declarada per l'Assemblea General de les Nacions Unides. La celebració d'aquest dia té l'objectiu de fomentar la sensibilització ciutadana envers la gestió de l'aigua com a bé patrimonial que és vida i contribueix a la productivitat econòmica i al benestar social. Enguany el lema és 'Aigua i Energia'.

Moment de la inauguració
 • Inauguració dels Horts Municipals del Papiol
  Data de publicació: 10.03.14
  El passat divendres 7 de març es van inaugurar oficialment els Horts Municipals del Papiol amb la benvinguda als papiolencs adjudicataris de les parcel·les que ja es poden començar a conrear. La regidora de Medi Ambient, Olga Meca, va ser l'encarregada de repartir les claus als nous hortolans a qui l’Ajuntament ha atorgat una llicència d’ús temporal de la parcel·la d’hort.
Ajudar a la millora del nostre medi ambi
 • Recollida d'olis residuals (primers dos mesos)
  Data de publicació: 28.02.14
  Des del passat 10 de desembre, el Papiol té repartits pel poble diferents contenidors per a la recollida d'olis vegetals domèstics residuals. Una nova oportunitat per a col·laborar en el medi ambient i, també, amb l'ajuda social al mateix Papiol. En els primers mesos de funcionament els contenidors eren plens en un 75%.

els horts municipals, una declaració de principis
 • 23 papiolencs amb parcel·la als horts municipals
  Data de publicació: 20.02.14
  23 papiolencs i papiolenques serán els nous responsables de les seves pròpies parcel·les als horts municipals de l'Ajuntament del Papiol, ubicats a l'antiga vinya de Cal Pepus. Aquest mes de febrer ja ha començat la fase final d'adequació dels horts que consisteix en la instal·lació del sistema de reg i ja s'han col·locat els mòduls per poder guardar les eines dels hortelans i el mòdul per guardar els serveis comuns. L'Ajuntament està treballant per a fer efectiva l'entrega de parcel·les aquest proper mes de març.
Campanya reforç de l'orgànica
 • Campanya de reforç de la recollida selectiva de la brossa orgànica
  Data de publicació: 14.02.14
  L'Ajuntament ha començat aquesta setmana una campanya de reforç de la recollida selectiva de la brossa orgànica. Un campanya que vol recordar als papiolencs la mecànica de la separació de la brossa orgànica, transmetre la informació sobre el sistema de recollida al Papiol als nous veïns i veïnes que s’han establert al municipi en els darrers anys, repartir cubellets airejats i bosses compostables a totes les llars del poble, formar a l’OAC de l’Ajuntament per a poder resoldre els dubtes que plantegin els usuaris, a més de fer una visita de reforç als grans generadors del municipi i proporcionar-los cubells i bosses adequades a les seves necessitats.
Imatge de la Pedrera Berta
 • El Papiol diu “no” al rebliment amb bales d’ecoparc a la pedrera Berta
  Data de publicació: 24.01.14
  Aquest divendres 24 de gener, l’Ajuntament del Papiol, el de Sant Cugat, Valldoreix i el Consell Comarcal del Baix Llobregat han presentat les més de 40 al·legacions per impedir que la pedrera Berta es converteixi en un abocador metropolità per a bales d’ecoparc. L’elevat risc mediambiental a causa de la permeabilitat del terreny i la possibilitat de contaminació dels aqüífers del subsòl en són la principal causa. La petició de convertir la pedrera Berta en un abocador metropolità no compta amb el permís dels propietaris, contravé el planejament urbanístic vigent i posa en risc l’àmbit de protecció del Pla Especial del Parc Natural de Collserola.
El Papiol tindrà horts urbans
 • Obertes les sol·licituds pels horts municipals
  Data de publicació: 27.12.13
  Els papiolencs i papiolenques que ho desitgin ja poden fer efectiva la seva sol·licitud per a tenir una parcel·la dins de l'hort municipal de l'Ajuntament del Papiol, ubicat a l'antiga vinya de Cal Pepus. Les sol·licituds es podran fer efectives fins el 23 de gener de 2014.
Per un Nadal més sostenible
 • Un Nadal més sostenible
  Data de publicació: 18.12.13
  Amb l'arribada del Nadal la sensibilització sobre el consum a les festes adquireix una dimensió més significativa. L'Ajuntament ofereix una conjunts de consells sobre consum que ens ajudaran a tots a fer d'aquest Nadal un temps de festa més sostenible.

Escut del poble del Papiol
 • APROVATS ELS PRESSUPOSTOS PEL 2014
  Data de publicació: 11.12.13
  El Ple de l’Ajuntament del Papiol ha aprovat de forma inicial els Pressupostos pel proper any 2014. El pressupost ha comptat amb els vots a favor dels regidors i regidores de Junts pel Papiol, Convergència i Unió i Esquerra Republicana de Catalunya. El Partit Socialista de Catalunya s’ha abstingut.

Ajudar a la millora del nostre medi ambi
 • Nou sistema de recollida d'olis domèstics residuals
  Data de publicació: 05.12.13
  A partir del proper dimarts 10 de desembre, l'Ajuntament del Papiol instal·larà al poble diferents contenidors per a la recollida d'olis vegetals domèstics residuals. Una nova oportunitat per a col·laborar en el medi ambient i, també, amb l'ajuda social al mateix Papiol. La instal·lació d'aquests contenidors anirà acompañada del repartiment d'un díptic informatiu a totes les cases del poble.
Una imatge del primer dia del Divendres al Papiol
 • Dimarts també és 'Divendres'
  Data de publicació: 19.11.13
  Avui dimarts, el programa “Divendres” de TV3 torna a conectar en directe des del Papiol. Espartac Peran i els col·laboradors del programa presentaran diferents temes relacionats amb el nostre poble. La pagesia del Papiol tindrà avui un paper destacat.

El premiats amb la regidora de Medi Ambient
 • Premis de la Deixalleria del Papiol
  Data de publicació: 18.11.13
  Aquest cap de setmana ha tingut lloc el lliurament dels premis als millors usuaris de la Deixalleria Municipal del Papiol. La regidora de l'Àrea de Sanitat i Medi Ambient, Olga Meca, ha entregat una diploma i una capsa de productes ecològics frescos als premiats, alhora que ha agraït la seva implicació en ajudar a fer un Papiol més responsable en la conservació del nostre medi ambient. A causa de la pluja, que també ha obligat a cancelar el Mercat del Trasto del poble, l'acte ha canviat el seu emplaçament i s'ha desenvolupat finalment a la sala d'actes de la Biblioteca Municipal Valentí Almirall.
Participa a les activitats!!!
 • Actes de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus
  Data de publicació: 14.11.13
  El Papiol s'ha adherit, novament, a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (16 al 24 de novembre), una iniciativa que té com a objectiu sensibilitzar sobre la importància de la prevenció de residus als ciutadans. Dins d'aquesta setmana, el dissabte 16 de novembre se celebra el dia temàtic de la reutilització. L'Ajuntament del Papiol és un ferm defensor de les polítiques que impulsen la idea que el millor residu és aquell que no es genera.
La Deixalleria Municipal del Papiol, un equipament que treballa pel medi ambient
 • Si utilitzes la deixalleria tens descompte
  Data de publicació: 09.10.13
  Els papiolencs i papiolenques que utilitzen la deixalleria municipal tenen dos tipus de descomptes als que es poden acollir, fins el 31 d’octubre d’enguany. Per a sol·licitar els descomptes només s’han de dirigir a la Deixalleria, demanar un certificat i presentar la petició a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament.
Collserola, el nostre Parc Natural
 • Arranjament del camí de Ca n’Amigonet
  Data de publicació: 20.08.13
  Aquest mes de juliol l’Ajuntament del Papiol i el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola van iniciar l’actuació d’arranjament del camí de Ca n'Amigonet del Papiol, una de les portes d’entrada del nostre poble al Parc Natural de Collserola. Aquestes es troben, actualment, al seu equador. L'actuació arranjarà un total de 1,6 km del camí que uneix la font de les Escletxes i Ca n'Amigonet i transformarà tot el camí en un millor espai per a l’esport i el lleure.
Vista del poble del Papiol
 • 3 de juliol. “5è Dia Internacional lliure de bosses”
  Data de publicació: 28.06.13
  L’Ajuntament del Papiol ja fa cinc anys que es va adherir com a municipi a la campanya Catalunya Lliure de Bosses, junt amb altres ajuntaments, gremis, entitats i empreses de tot Catalunya. Dins del marc d’aquesta campanya es volen continuar desenvolupant actuacions per disminuir la generació de residus, especialment d’envasos, i per difondre la cultura del consum responsable. La propera data senyalada és el 3 de juliol.
El foc, un perill real
 • A l'estiu vigila amb el foc
  Data de publicació: 25.06.13
  Des de l’Ajuntament del Papiol es vol recordar als ciutadans la necessitat d’extremar les precaucions davant el risc d’incendis que comporten les altes temperatures en èpoques d’estiu. Es demana als ciutadans que siguin molt conscients del perill que suposen, en el cas d’un poble com el Papiol, amb una gran part de territori forestal, les conductes que posin en risc el nostre espai natural. Alhora, també es vol recordar les pautes més recomanables per si de cas ens trobem amb un incendi.
XXX Festa de la Cirera
 • El Mercat de Pagès, una realitat
  Data de publicació: 12.06.13
  Aquest dissabte 15 de juny començarà al Papiol el Mercat de Pagès. Una parada que els pagesos del Papiol posaran a la plaça de Gaudí, de 8 del matí fins a les 14 h, aproximadament, i on totes les papiolenques i tots els papiolencs podran adquirir productes de l’horta del nostre poble. Aquest Mercat de Pagès es farà amb una periodicitat quinzenal.
El Papiol tindrà horts urbans
 • Horts Urbans: un projecte participatiu
  Data de publicació: 11.06.13
  El passat 31 de maig, en el marc de la Festa de la Cirera, l’Ajuntament va presentar en una xerrada de la regidora de Medi Ambient, Olga Meca, el projecte d’Horts Urbans del Papiol. Un projecte que destaca per la seva voluntat de ser participatiu i comptar, des del seu inici, amb la col·laboració dels papiolencs.
Un dels clàssics del Papiol
 • Festa de la Cirera. Una festa per a tot el poble.
  Data de publicació: 04.06.13
  El cap de setmana de l' 1 i el 2 de juny el Papiol ha acollit la XXXI edició de la Festa de la Cirera, una de les celebracions més emblemàtiques del calendari festiu del poble. Enguany, tot i que el pressupost s'ha reduït en un 50% i no hi ha hagut tanta activitat com en anys anteriors, el poble ha seguit participant d'una de les festes més seves.
Vista del poble del Papiol
 • Dia Mundial del Reciclatge
  Data de publicació: 17.05.13
  El 17 de maig és el Dia Mundial del Reciclatge, una bona oportunitat per recordar la tasca que fa l'Ajuntament del Papiol, des de la Regidoria de Medi Ambient, en favor del reciclatge i de la preservació del nostre entorn natural.
Pancarta de la Caminada Popular d'enguany
 • 27a caminada popular del Grup Excursionista del Papiol
  Data de publicació: 09.05.13
  Començarà amb una xocolatada de benvinguda a les vuit del matí i a les nou s’iniciarà la caminada. Una trobada que arriba a la 27ª edició, un clàssic dels actes populars del Papiol.
Vista del poble del Papiol
 • El Papiol, la primera zona d’especial protecció acústica de Catalunya
  Data de publicació: 25.04.13
  La Generalitat de Catalunya treballa per declarar la zona ubicada al voltant del cementiri de Roques Blanques del Papiol com la primera Zona d’Especial Protecció Acústica (ZEPQA) de Catalunya, una nova categoria que vol preservar diferents zones del país que són potencialment generadores de soroll.
Us podeu subscriure al butlletí a la mateixa pàgina de l'Ajuntament
 • Un any de butlletí digital
  Data de publicació: 05.04.13
  El butlletí digital de l'Ajuntament del Papiol supera aquesta setmana els 52 números. Més d'un any informant setmanalment a tots aquells que ho desitgen de les últimes novetats de la gestió municipal, alhora que se'ls informa de l'agenda d'activitats dels equipaments municipals i de les novetats del seu tauler d'anuncis.
El Papiol tindrà horts urbans
 • El Papiol tindrà horts urbans
  Data de publicació: 02.04.13
  L’ Ajuntament ha iniciat el projecte per convertir l’antiga vinya de Cal Pepus en horts urbans municipals. L’objectiu és donar possibilitats als papiolencs de conrear les seves pròpies parcel·les en uns terrenys municipals que actualment es troben en desús. Les primeres estimacions permeten albirar un nombre aproximat de 50 parcel·les, algunes de les quals, un nombre encara per determinar, es reservarien per a families amb pocs recusos econòmics.
Vista del poble del Papiol
 • L'Ajuntament surt al carrer per explicar el Porta a Porta
  Data de publicació: 12.02.13
  Aquesta primavera començarà a implantar-se el nou sistema de recollida de residus Porta a Porta al Papiol, i l'Ajuntament, encapçalat per l'alcalde i els regidors de l'equip de govern, i acompanyats de voluntaris i voluntàries papiolencs, ha iniciat una campanya de visites informatives per explicar-ho. Ja han visitat les zones del Trull, Puigmadrona i Peu de la Costa i en les properes setmanes acabaran d'explicar-ho a la resta del poble.
Assistents a la reunió informativa sobre el Porta a Porta
 • L'Ajuntament explica el Porta a Porta a les entitats del poble
  Data de publicació: 25.01.13
  L'Ajuntament del Papiol, encapçalat per l'alcalde, Albert Vilà, i la regidora de Medi ambient, Olga Meca, s'ha reunit aquest dijous amb els representants d'una vintena d'entitats del poble per explicar-los tot el procés que acompanyarà el canvi del model de gestió de residus al Papiol. La implementació del Porta a Porta al Papiol, a partir de la propera primavera, s'anirà explicant a la població en reunions com la que s'ha celebrat a la Biblioteca Municipal Valentí Almirall. També s'instal·laran punts informatius al poble i s'organitzaran diverses activitats perquè tothom conegui com anirà aquest procés de canvi i les seves implicacions.
Porta a porta, l'opció més recuperadora
 • Comença la renovació del sistema de recollida de residus del Papiol amb l'aprovació del Porta a Porta
  Data de publicació: 30.11.12
  El Ple de l'Ajuntament del Papiol ha aprovat el plec de despesa i contracte de la recollida de residus Porta a Porta al Papiol, pel qual es dóna el vistiplau a la renovació del sistema de recollida de residus del nostre poble, amb la implementació del Porta a Porta. Un camí que els ciutadans iniciaran a partir del segon trimestre de 2013. Fins a aquell dia s'aniran explicant a tots els papiolencs amb diferents campanyes informatives les claus d'aquesta renovació.
Taller per aprendre a fer sabó
 • Medi ambient al Papiol. Memòria de 2011
  Data de publicació: 02.11.12
  L'Ajuntament del Papiol ha elaborat la memòria de la gestió en medi ambient del 2011, on es recull tot el treball que s'ha fet durant l'any a favor del medi ambient. Destaquen, des de la coordinació del funcionament de la deixalleria mòbil i de la recollida selectiva al municipi, fins als primers passos i estudis per a la implementació del Porta a Porta o el seguiment de la redacció i elaboració del mapa de qualitat acústica del Papiol.
Imatge de la campanya institucional contra el foc a l'estiu
 • S’avança la prohibició de fer foc en zones forestals
  Data de publicació: 15.02.12
  El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha decidit avançar la prohibició de fer foc al bosc, que normalment va del 15 de març al 15 d’octubre, i començar-la a partir del dia d’avui, 15 de febrer.


Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: