Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

Participació

Notícies

Constituït el Consell educatiu municipal del Papiol
 • Constituït el Consell educatiu municipal del Papiol
  Data de publicació: 06.04.17
  El Consell educatiu municipal del Papiol (CEP) és un òrgan participatiu que ha de servir per debatre tots aquells aspectes rellevants relacionats amb l’educació dels nens i joves del poble. La seva creació va ser aprovada pel ple municipal el passat mes de juliol. Dimarts 4 d’abril va tenir lloc la sessió pública de constitució d’aquest ens consultiu i deliberatiu. Un cop escollits els membres del plenari del Consell Educatiu del Papiol, l’organisme ja pot començar a treballar.
Primera reunió informativa amb els col•lectius que integraran el Consell educatiu del Papiol
 • Primera reunió informativa amb els col•lectius que integraran el Consell educatiu del Papiol
  Data de publicació: 27.01.17
  El Consell educatiu municipal del Papiol (CEP) és un òrgan participatiu que ha de servir per debatre tots aquells aspectes rellevants relacionats amb l’educació dels nens i joves del poble. La seva creació va ser aprovada pel ple municipal el passat mes de juliol. Aquesta setmana ha tingut lloc una primera reunió, de caràcter explicatiu, a la qual han assistit membres dels diferents col•lectius que integren aquest consell deliberatiu.
Alumnes del Pau Vila indignats perquè no es recullen les caques dels gossos al carrer
 • Alumnes del Pau Vila indignats perquè no es recullen les caques dels gossos al carrer
  Data de publicació: 20.01.17
  Hi ha veïns que treuen a passejar les mascotes perquè facin les seves necessitats a la via pública i després no recullen els excrements. Així ho van poder comprovar els nens i nenes de les dues classes de 5è del col•legi Pau Vila del Papiol el dia que van fer un joc d’orientació pel poble. Han presentat una queixa formal a l’Ajuntament contra aquest comportament i demanen, fins i tot, que sigui multat.
Revista Som Papiol 5
 • La revista ‘Som Papiol’ ha fet un any
  Data de publicació: 22.12.16
  Acaba de sortir el número 5 del butlletí gratuït d’informació municipal ‘Som Papiol’. El primer va sortir el Nadal de l’any passat. Des d’aquí podeu accedir a la versió pdf de la revista, que aquests dies s’està distribuint a les llars del Papiol. D’altra banda, els pròxims dies també es començarà a repartir, igualment, un calendari de 2017 que han confeccionat la Unió de Comerciants del Papiol (UCP) i la regidoria de Comerç de l’Ajuntament del Papiol.
‘Som Papiol’ octubre 2016: El Papiol ha començat un nou curs
 • ‘Som Papiol’ octubre 2016: El Papiol ha començat un nou curs
  Data de publicació: 04.10.16
  Ha sortit un nou butlletí d’informació municipal del Papiol, ‘Som Papiol’. Aquests dies rebreu la revista a casa. La distribució és gratuïta. També podeu accedir a la versió digital a través del web de l’Ajuntament. En aquest número, trobareu el resum de les coses més rellevants que han passat al Papiol durant l’estiu o la presentació dels grans reptes del govern municipal per al curs 2016-2017.
Surt el tercer número de la revista ‘Som Papiol’
 • Surt el tercer número de la revista ‘Som Papiol’
  Data de publicació: 04.07.16
  Ha sortit ja el número 3 del butlletí d’informació municipal del Papiol, ‘Som Papiol’, una publicació amb una capçalera que fa referència a la identitat del poble. El primer número va sortir per Nadal. Anualment se’n faran 4, a principis de primavera, estiu, tardor i a finals d’any. La distribució és gratuïta i ja es pot accedir a les versions digitals dels 3 primers números al web de l’Ajuntament. En aquest número, trobareu el resum de les coses més rellevants que han passat al Papiol durant la primavera.
Més de 3 mil papiolencs convocats el 26J a votar de nou a les generals
 • Més de 3 mil papiolencs convocats el 26J a votar de nou a les generals
  Data de publicació: 20.06.16
  Uns 3.100 papiolencs i papiolenques amb dret a vot segons dades oficials estan convocats a les urnes aquest proper diumenge 26 de juny per participar de nou en les eleccions generals (congrés i senat de l’estat espanyol). La darrera convocatòria de les generals va tenir lloc el passat 20 de desembre de 2015.
L’Ajuntament i l’AMB convoquen la ciutadania a participar demà en unes jornades sobre aspectes del Pla d’Acutació Metropolità d’incumbència del Papiol
El Consell del Poble del Papiol ja s’ha reunit per primer cop després d’haver-se constituït
 • El Consell del Poble del Papiol ja s’ha reunit per primer cop després d’haver-se constituït
  Data de publicació: 11.04.16
  La setmana passada va tenir lloc a la sala de plens de l’Ajuntament la primera sessió de treball del Consell del Poble del Papiol, la segona des que es va constituir el passat 3 de març. Els membres d’aquest òrgan de participació ciutadana estan treballant ara en temes com l’elecció dels dos membres del Consell que encara falta per nomenar o el futur centre sociocultural del Papiol.
Constituït el Consell del Poble del Papiol
 • Constituït el Consell del Poble del Papiol
  Data de publicació: 04.03.16
  Ahir al vespre es va constituir l’òrgan consultiu local que ha de promoure la participació dels ciutadans en els afers d’importància per a la comunitat. Durant aquesta primera reunió del Consell del Poble, es van nomenar les persones que han estat designades membres d’aquest òrgan. La sessió d’ahir, pel fet de ser la constitutiva, va ser pública, oberta a tothom. Els consellers tornaran a reunir-se d’aquí a unes setmanes. De cara a la següent convocatòria, hauran de proposar les dues persones que falten per acabar de completar el Consell.
El Papiol, un poble viu!!!
 • L'agenda del Papiol. Juny 2015
  Data de publicació: 27.05.15
  L'agenda del proper mes de juny ja és a disposició de tots els papiolencs. Un mes que comença amb la festa més nostrada, la Fira de la Cirera del Papiol, i que tindrà també actes culturals diversos per a totes i tots els papiolencs. L'agenda del Papiol, publicació mensual editada pel mateix Ajuntament recull les activitats culturals i esportives més destacades de cada mes. El projecte d'una agenda mensual (excepte el mes d'agost) vol ajudar a les entitats i associacions del poble a promocionar les seves activitats i alhora evitar omplir les parets del poble de cartells.
Vista del poble del Papiol
 • El Papiol participa en el projecte “JOVES PER L’OCUPACIÓ 2015 – 2016”
  Data de publicació: 07.05.15
  L’Ajuntament del Papiol participa, conjuntament amb 19 ajuntaments de la comarca, del projecte “Joves per a l’ocupació 2015-2016”; un programa coordinat pel Consell Comarcal que té per objectiu la formació de joves entre 17 i 24 anys. Cada any, aproximadament, uns 70 joves del Baix Llobregat participen al projecte.
Molt més que una cursa
 • Molt més que una cursa
  Data de publicació: 05.05.15
  La 13a edició de la cursa Vila del Papiol, celebrada aquest 1 de maig, ha tornat a transformar el nostre poble en el centre d’una gran jornada de participació popular. Una festa de l’esport i la bona convivència que ha reunit a corredors d’aquí i d’allà en el que és un clàssic de les dates esportives del poble.
Imatge del Polígon del Papiol
 • L’Ajuntament participa del projecte “PROMOURE L’OCUPACIÓ A LA INDÚSTRIA DEL BAIX LLOBREGAT”
  Data de publicació: 30.04.15
  “Promoure l’ocupació a la indústria del Baix Llobregat” és un projecte coordinat pel Consell Comarcal del Baix Llobregat i on i participen un total de 25 municipis de la Comarca, entre ells El Papiol, així com la d’altres entitats com Universitat Politècnica de Catalunya, Innobaix o Pimec, que té com a objectiu principal generar nova ocupació dins del sector industrial.
Un nou espai públic de qualitat
 • El parc del Patufet ja és una realitat
  Data de publicació: 29.04.15
  El parc del Patufet ja és una realitat i les nenes i nenes del Papiol ja hi poden gaudir d’una estona de lleure amb les seves famílies. 850 m2 dissenyats pels més menuts del poble que han transformat l’antiga pista de tennis de la zona esportiva municipal en un nou espai públic de qualitat per al gaudi de totes i tots els papiolencs.
Frances Mauri, home del temps, ens ha parlat de sostenibilitat
 • La Setmana Cultural més llarga de l'any
  Data de publicació: 24.04.15
  El Papiol segueix immers dins la Setmana Cultural més llarga de l'any. 16 dies plens de cultura per a totes i tots els papiolencs. Una setmana que aquest any compleix la seva 37a edició i que ja és un clàssic dels clàssics de l'agenda d'activitats del nostre poble. Encara queden moltes coses per fer i per gaudir. No us ho perdeu!!!
Ajudem a trobar feina
 • Trobaré feina.com
  Data de publicació: 24.04.15
  L’ Ajuntament del Papiol ha arribat a un acord amb l’empresa 'Trobaré feina' per a realitzar una formació als aturats del Papiol i per publicar una edició local al web municipal d’ofertes de feina de poblacions veïnes que poden interessar a tots els aturats del Papiol.
El Papiol, un poble viu
 • L'agenda del mes de maig
  Data de publicació: 22.04.15
  L'agenda del proper mes de maig ja és a disposició de tots els papiolencs. Un mes que comença amb la cursa Vila del Papiol i que tindrà també actes culturals diversos per a totes i tots els papiolencs. L'agenda del Papiol, publicació mensual editada pel mateix Ajuntament recull les activitats culturals i esportives més destacades de cada mes. El projecte d'una agenda mensual (excepte el mes d'agost) vol ajudar a les entitats i associacions del poble a promocionar les seves activitats i alhora evitar omplir les parets del poble de cartells.
Setmana Cultural
 • 37a Setmana Cultural del Papiol
  Data de publicació: 14.04.15
  La Setmana Cultural més llarga de l'any torna al Papiol, aquest divendres 17 d'abril, amb un programa d'activitats per gaudir de la cultura. Tots els papiolencs hi estan convidats, ja que hi ha activitats programades per a tots: fins al 2 de maig el nostre poble farcirà la seva agenda cultural amb xerrades, tertúlies, lectures, sortides, gastronomia, concursos, teatre, música... Una gran oportunitat per gaudir de la cultura al nostre poble.
Un moment a l'escola
 • Un any més de jornada continuada a l’escola
  Data de publicació: 07.04.15
  El curs vinent 2015-2016, l’Escola Pau Vila del Papiol mantindrà l’horari de la jornada continuada. La Generalitat de Catalunya ha decidit prorrogar un any més aquest horari que es va implantar de forma pilot el curs 2012-2013, amb el beneplàcit del Consell Escolar de l’Escola Pau Vila, format per l’equip de professors, la Junta del’AMPA i l’Ajuntament.
El butlletí que explica la gestió de l'Ajuntament als ciutadans
 • De Bat a bat. Núm.70
  Data de publicació: 30.03.15
  Aquest cap de setmana de finals de març s'ha repartit per les cases del poble una nova edició de la revista “De Bat a bat”, el butlletí d’informació municipal (en paper), que explica la gestió de l’Ajuntament del Papiol als ciutadans. En aquest nou exemplar, el número 70, es recullen les notícies més significatives dels últims mesos al nostre poble.
El Papiol, un poble viu!!!
 • L'agenda del mes d'abril al Papiol
  Data de publicació: 25.03.15
  L'agenda del proper mes d'abril ja és a disposició de tots els papiolencs. Un mes marcat per la Setmana Santa, l'inici de la Setmana Cultural i Sant Jordi. L'agenda del Papiol, publicació mensual editada pel mateix Ajuntament recull les activitats culturals i esportives més destacades de cada mes. El projecte d'una agenda mensual (excepte el mes d'agost) vol ajudar a les entitats i associacions del poble a promocionar les seves activitats i alhora evitar omplir les parets del poble de cartells.
Lliurament de trofeus
 • Cap de setmana esportiu
  Data de publicació: 24.03.15
  Aquest cap de setmana del 20 i 21 de març ha estat un cap de setmana molt esportiu. Per una banda, dissabte ha tingut lloc la 5a edició del Rogaine Barcelona-Parc Natural de Collserola, organitzada per La Nova Fita i amb la col·laboració de l'Ajuntament del Papiol. Aquest sortia i finalitzava al Papiol i discorria pel Parc Natural de Collserola, i va comptar amb més de 150 participants vinguts d'arreu de l'estat.
  Per altra banda, el diumenge, la bicicleta ha estat la protagonista: el Club Bici Muntanya ha organitzat la seva 19a Cronoescalada al Puig Madrona i més de 160 ciclistes (rècord d'inscrits) han participat del 7è Gran Premi Ciclista Vila del Papiol, organitzat pel Club Galvesport amb la col·laboració de l'Ajuntament. Aquesta és una prova puntuable per a la Xallenge Catalana de Veterans.
Collserola, el nostre Parc
 • Participar en el Pla especial del Parc Natural de Collserola
  Data de publicació: 11.03.15
  L’Ajuntament del Papiol proposa als papiolencs i papiolenques que vulguin participar en l'elaboració del nou Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola (PEPnat) una jornada de treball on poder dir la seva. Aquesta jornada es desenvoluparà el proper 9 d’abril de 2015, de 19 a 21 hores, a la Sala de Plens de l’Ajuntament. Per apuntar-se a la jornada cal trucar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà del mateix Ajuntament del Papiol.
Un moment de la inauguració a la Biblioteca
 • 'Dones grans, grans dones del Papiol'
  Data de publicació: 10.03.15
  L’Ajuntament del Papiol ha celebrat el dia de la dona treballadora d’enguany amb la inauguració a la Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall, de l’exposició 'Dones grans, grans dones del Papiol'. La segona part d’una mostra que va començar l’any passat i que vol ser un sincer reconeixement a les dones grans del poble i a la seva història.
Recollir l'oli, una manera d'ajudar al medi ambient
 • Recollida d'oli vegetal residual al 2014
  Data de publicació: 06.03.15
  Des de finals de l'any 2013, el Papiol té repartits pel poble diferents contenidors per a la recollida d'olis vegetals domèstics residuals. Una nova oportunitat per a col·laborar en el medi ambient i, també, amb l'ajuda social al mateix Papiol. Al llarg de l'any 2014, el primer any complert amb dades, s'han recollit 1375 kg. doli vegetal residual.
Discurs Inaugural de la inauguració
 • Inauguració dels nous carrer de la Diputació, passatge de la Pau i baixada de la Lluna
  Data de publicació: 03.03.15
  Aquest diumenge 1 de març l'alcalde del Papiol, Albert Vilà, el regidor de Territori, Òscar Alujas, i el President de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, han inaugurat de forma oficial les obres de reordenació dels nous carrer de la Diputació, passatge de la Pau i baixada de la Lluna. L'actuació que ha dut a terme l'Ajuntament ha comptat en un pressupost de 699.981 euros, 520.000 euros dels quals han anat a càrrec de les administracions. supramunicipals.
Un Papiol més viu, gràcies a tots!!!
 • L'agenda del mes de març al Papiol
  Data de publicació: 25.02.15
  L'agenda del proper mes de març ja és a disposició de tots els papiolencs. Aquesta publicació mensual editada pel mateix Ajuntament recull les activitats culturals i esportives més destacades de cada mes. El projecte d'una agenda mensual (excepte el mes d'agost) vol ajudar a les entitats i associacions del poble a promocionar les seves activitats i alhora evitar omplir les parets del poble de cartells.
Escut del poble del Papiol
 • Conveni amb Molins de Rei per a lluitar contra l'atur
  Data de publicació: 23.02.15
  L’Ajuntament del Papiol i el de Molins de Rei han signat un conveni per a dur a terme polítiques actives d’ocupació per als seus habitants de forma conjunta. Entre d’altres, cobriran els àmbits d’orientació, ocupació i formació amb els recursos humans i materials dels diferents ajuntaments i intercanviaran informació per al bon seguiment i la coordinació de les diferents activitats.
Cria Papiol, un espai per millorar la vida dels nostres infants
 • Neix Cria Papiol, un espai de trobada per a mares amb fills petits
  Data de publicació: 18.02.15
  El proper divendres 20 de febrer tindrà lloc al Papiol la primera trobada per a mares i futures mares (dones embarassades) amb nens entre 0 i 36 mesos que volen potenciar la criança respectuosa, aquella que reforça el vincle mare (pare)- fill, donant al nadó/nen la confiança i el suport per créixer amb seguretat, respectant els seus temps i les seves necessitats en el seu creixement i donant-li suport en el seu dia a dia.
El Carnestoltes, una festa tremendament participativa
 • Desfilades i disfresses del Carnestoltes del Papiol
  Data de publicació: 16.02.15
  Aquest cap de setmana del 14 i 15 de febrer ha estat el cap de setmana de les disfresses al Papiol. Els carrers del nostre poble han gaudit de la clàssica Rua de Carnestoltes i el Pavelló Municipal de la divertida desfilada de disfresses. Centenars de papiolencs i papiolenques s'han reunit pels carrers de la vila en una jornada d' auténtica festa grossa i el diumenge al matí, els ha tocat el torn als més petits, amb les activitats clàssiques del carnestoltes infantil.
La baixada del valor cadastral dels bens inmmobles ha estat una mesura important
 • Resum del mandat 2011-2015 (i V)
  Data de publicació: 10.02.15
  50 ACTUACIONS; MOMENTS I POLÍTIQUES QUE HAN MILLORAT LA QUALITAT DE VIDA DEL PAPIOL.

  Tal com exposa l’article 69 de la Llei reguladora de les bases de règim local 7/1985, “les corporacions locals facilitaran la més àmplia informació sobre la seva activitat” als ciutadans. Aquest sèrie d'entrades al web municipal, que continuem amb aquesta noticia, responen, doncs, a la idea de fer un resum de les activitats més destacades en les quals ha tingut un paper destacat la coorporació local al llarg d’aquest mandat 2011-2015 que és a punt d’acabar. L'article en el que es basen aquestes entrades ha estat publicat al butlletí municipal de l'Ajuntament del Papiol el passat mes de desembre.
Gresca, Xerinola i molta participació marquen la festa del Carnestoltes
 • Obertes les inscripcions per la Rua i Desfilada de Carnestoltes
  Data de publicació: 02.02.15
  Tots aquells papiolencs i papiolenques que vulguin participar a la Rua i Desfilada de Carnestoltes d'enguany ja es poden inscriure, fins el dia 10 de febrer, a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà del Papiol. Ja sigui per a una participació individual, en parella o en comparsa la inscripció és imprescindible per poder participar a la desfilada que tindrà lloc el proper dissabte 14 de febrer a la nit pels carrers del nostre poble.
Un carnet amb molts aventatges
 • Resum del mandat 2011-2015 (III)
  Data de publicació: 28.01.15
  50 ACTUACIONS; MOMENTS I POLÍTIQUES QUE HAN MILLORAT LA QUALITAT DE VIDA DEL PAPIOL.

  Tal com exposa l’article 69 de la Llei reguladora de les bases de règim local 7/1985, “les corporacions locals facilitaran la més àmplia informació sobre la seva activitat” als ciutadans. Aquest sèrie d'entrades al web municipal, que continuem amb aquesta noticia, responen, doncs, a la idea de fer un resum de les activitats més destacades en les quals ha tingut un paper destacat la coorporació local al llarg d’aquest mandat 2011-2015 que és a punt d’acabar. L'article en el que es basen aquestes entrades ha estat publicat al butlletí municipal de l'Ajuntament del Papiol aquest mes de desembre.
El Papiol, un poble viu!!!
 • L'agenda del febrer al Papiol
  Data de publicació: 26.01.15
  L'agenda del proper mes de febrer ja és a disposició de tots els papiolencs. Aquesta publicació mensual editada pel mateix Ajuntament recull les activitats culturals i esportives més destacades de cada mes. El projecte d'una agenda mensual (excepte el mes d'agost) vol ajudar a les entitats i associacions del poble a promocionar les seves activitats i alhora evitar omplir les parets del poble de cartells.
Un moment a l'escola
 • Resum del mandat 2011-2015 (II)
  Data de publicació: 20.01.15
  50 ACTUACIONS; MOMENTS I POLÍTIQUES QUE HAN MILLORAT LA QUALITAT DE VIDA DEL PAPIOL.

  Tal com exposa l’article 69 de la Llei reguladora de les bases de règim local 7/1985, “les corporacions locals facilitaran la més àmplia informació sobre la seva activitat” als ciutadans. Aquest sèrie d'entrades al web municipal, que continuem amb aquesta noticia, responen, doncs, a la idea de fer un resum de les activitats més destacades realitzades per la coorporació local al llarg d’aquest mandat 2011-2015 que és a punt d’acabar. L'article en el que es basen aquestes entrades ha estat publicat al butlletí municipal de l'Ajuntament del Papiol aquest mes de desembre.
Vista del poble del Papiol
 • Padró Municipal d’habitants 2014
  Data de publicació: 19.01.15
  L’Institut d’Estadística de Catalunya ha difós les xifres de població total declarades oficials pel govern de l’Estat a 1 de gener de 2014, fruit de la revisió del padró municipal. La tendència general és a la baixa. Catalunya compta oficialment amb 7.518.903 habitants, 34.747 menys que al 2013 (0,46% menys). La comarca del Baix Llobregat ha experimentat una baixada de població del 0,3% en relació amb l’any anterior, que es tradueix en una disminució de 2.395 persones, situant-se en un total de 806.249 habitants. Al Papiol la tendència també és a la baixa. La nostra població compta oficialment amb 4.023 habitants (2.000 homes i 2.023 dones), un 0,45% menys que l’any 2013.
De Bat a bat. Número 69.
 • De Bat a bat. Núm. 69
  Data de publicació: 22.12.14
  Aquest cap de setmana s'ha començat a repartir per les famílies de tot el poble una nova edició de la revista municipal De Bat a bat, el butlletí que explica la gestió de l'Ajuntament a la ciutadania. En aquest número de desembre (núm. 69), presenta un balanç del mandat 2011-2015, una explicació de les actuacions, moments i polítiques més rellevants dels últims quatre anys.

Vista del poble del Papiol
 • L’Ajuntament aprova el pressupost municipal pel 2015
  Data de publicació: 18.12.14
  L’Ajuntament ha aprovat, al Ple Municipal d’aquest 11 de desembre, el pressupost pel 2015. En paraules de l’alcalde del Papiol, Albert Vilà, “es tracta d’uns comptes ajustadíssims; encara ens trobem en un període econòmic crític i, per aquesta raó, treballem amb totes les idees possibles que ens ajudin a tocar el mínim possible la butxaca dels ciutadans i seguir mantenint uns serveis municipals de qualitat'.
Festa Major d'Hivern 2014
 • Festa Major d'Hivern 2014
  Data de publicació: 09.12.14
  Ja és temps de Festa Major d’Hivern del Papiol. Durant els propers dies, del 10 al 14 de desembre, el nostre poble celebra la festivitat més tradicional, dedicada a la patrona del Papiol, Santa Eulàlia de Mèrida. El programa d’enguany inclou la clàssica missa de Festa Major i el concert de Santa Eulàlia organitzat per la Societat Coral La Perdiu, dos concerts dels alumnes de l'Escola Municipal de Música Miquel Pongiluppi, el Mercat del trasto i un Correfòc pels més petits amb els Diables del Papiol i els Grallers i Timbalers del Papiol que conclourà amb una botifarrada popular.
Un moment de l'acte de Benvinguda
 • Nova benvinguda als infants del Papiol
  Data de publicació: 08.12.14
  Aquest 29 de novembre ha tingut lloc una nova edició de la Benvinguda als Infants del Papiol. La Martina, el Marc, l'Alejandro, el Martí, la Marina, la Queralt, el Kai, la Rita, el Leo, la Laura, el Jaume, el Lucas, el Jordi, la Valeria, el Barou, la Lola, el Luca i el Denis, conjuntament amb les seves famílies, han estat els protagonistes d’aquest acte pel qual el nostre municipi ha fet públic un reconeixement d’acolliment als nens i nenes i s’ha compromès, conjuntament amb les seves famílies, a vetllar per la seva educació i a defensar i garantir els seus drets.
Els premiats amb la regidora Olga Meca
 • Premis de la Deixalleria
  Data de publicació: 03.12.14
  Aquest cap de setmana ha arribat el moment de fer el lliurament dels premis als millors usuaris de la Deixalleria Municipal del Papiol: les persones particulars, els petits industrials i els petits comercials que han demostrat al llarg de l'any una major implicació en ajudar a fer un Papiol més responsable en la conservació del nostre medi ambient. A causa de la pluja, que també ha obligat a cancelar el Mercat del Trasto del poble, posposat finalment al 14 de desembre, l'acte ha canviat el seu emplaçament i s'ha desenvolupat a la sala d'actes de la Biblioteca Municipal Valentí Almirall.
Un moment del taller d'embolcall d'entrepàns
 • Setmana Europea de la Prevenció de Residus
  Data de publicació: 28.11.14
  En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, al Papiol tenen i tindran lloc diferents activitats que volen donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política en aquest tema de l'Ajuntament del Papiol, que promouen les accions sostenibles per reduir els residus i que consciencien pel comportament quotidià de tots els ciutadans en favor del medi ambient.
Participants de la caminada
 • Dia Internacional Contra la Violència de Gènere
  Data de publicació: 25.11.14
  En el marc del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, el 25 de novembre, al nostre poble es duen a terme diferents activitats que volen expressar, de forma clara i rotunda, el rebuig a la violència envers les dones.

El Papiol tindrà horts urbans
 • Set nous hortolans als Horts Municipals del Papiol
  Data de publicació: 24.11.14
  L’Ajuntament del Papiol va obrir una nova convocatòria pública de places per a aquells papiolencs i papiolenques que volguessin convertir-se en hortolans i tenir un tros on cultivar les seves pròpies hortalisses al poble. Aquesta convocatòria, que va concloure el 14 de novembre, ha sumat 7 nous hortolans a aquest equipament municipal.
Horts Municipals del Papiol
 • Nou Compost del Papiol
  Data de publicació: 18.11.14
  Els Horts Municipals del Papiol van generar molta esporga a l'inici de la tardor. De cara a millorar el canvi de cultius als horts municipals d’aquesta esporga se’n farà compost. Una part es produeix en els mateixos horts, a les caixes compostadores, i una altra part es portarà a la planta de compostatge de Sant Cugat del Vallès, on juntament amb la brossa orgànica recollida al nostre municipi (i a d'altres de veïns) es fa un compost de bona qualitat.
Moment de l'actuació dels castellers
 • Les entitats locals, un treball que cal subvencionar
  Data de publicació: 13.11.14
  El passat mes d’octubre va acabar el període de sol·licitud de subvencions locals per a les entitats del Papiol. Aquestes sol·licituds seran valorades per una comissió tècnica que en determinarà la quantia i, finalment, s’incorporaran al pressupost de l'any 2015 que treballen l’equip de govern i els diferents grups municipals i que s’ha d’aprovar al ple municipal per majoria.
Un procès de participació on hi podem votar tots
 • Resultats de la Consulta del 9N al Papiol
  Data de publicació: 10.11.14
  La Consulta del 9 de Novembre a Catalunya sobre el futur polític del nostre país va tenir una participació de 2.305.290 persones. El 80.76% va optar per la opció Sí-Sí: Sí a 'Vol que Catalunya esdevingui un estat?' i Sí a 'En cas afirmatiu, vol que aquest estat sigui independent?'. El 10,7 dels participants van optar pel Sí-No i el 4,54% pel No.
25 anys d'esport i educació al Papiol
 • 25 anys d’educació en l’esport
  Data de publicació: 30.10.14
  A finals de la temporada que ara comença, el 7 de maig de 2015, farà 25 anys de la primera reunió que es va mantenir a la Sala d’Actes de l’Ajuntament per crear l’Entitat Esport Base del Papiol. Va ser una trobada organitzada per pares i mares del Papiol que va canviar la manera d’educar els papiolencs i les papiolenques més joves en l’esport. Amb els anys, els bons resultats i la confiança dels pares i mares (que són els qui formen la seva junta directiva) i de l’Ajuntament, han convertit aquesta entitat en l’autèntic pal de paller de les activitats extraescolars al nostre poble.
Cartell de la Mitja del Castell
 • Tot preparat per la mitja del Castell
  Data de publicació: 17.10.14
  Aquest diumenge 19 d'octubre tindrà lloc al nostre poble la primera edició de la cursa trail Mitja del castell, una cursa de mitja distancia amb contínues pujades i baixades per corriols, trialeres i pistes del terme municipal de El Papiol. Aquest cursa l'han pensat i ideat dos papiolencs que volen 'potenciar la imatge del Papiol com a vila i porta de Collserola des de la pràctica del trail, esport en auge en els últims anys, i en perfecta harmonia amb la nostra natura i medi ambient'.
Vista del poble del Papiol
 • El Consell del poble es presenta a les entitats
  Data de publicació: 10.10.14
  La Bilioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall ha estat l'espai on s'han trobat l'Ajuntament amb les entitats del poble per a presentar el Consell del Poble. Aquest dimecres ha començat, doncs, un procés de constitució del que serà el major òrgan de participació del poble. Aquest acabarà a primers de 2015 quan s'espera poder celebrar la seva sessió inaugural.
El Papiol tindrà horts urbans
 • Nova adjudicació de parcel·les als horts municipals del Papiol
  Data de publicació: 01.10.14
  Els horts municipals del Papiol tornen a obrir convocatòria de places (fins el 14 de novembre) per aquelles papiolenques i papiolencs que vulguin convertir-se en hortolans i tenir un tros on cultivar les seves pròpies hortalisses.
Escut del poble del Papiol
 • L'Ajuntament aprova la moció en suport al 9-N
  Data de publicació: 26.09.14
  Aquest 25 de setembre, al llarg del Ple Municipal, l'Ajuntament del Papiol ha aprovat la moció en suport de la consulta del 9 de novembre. Ja són més de 850 els municipis catalans que donen suport explícit, a través d'una moció com la que ha aprovat El Papiol, a una consulta que permeti als catalans i catalanes decidir lliurement el seu futur.
Agenda del Papiol
 • L'agenda del mes d'octubre
  Data de publicació: 25.09.14
  L'agenda d'octubre ja és a disposició de tots els papiolencs. Aquesta nova publicació mensual editada pel mateix Ajuntament recull les activitats culturals i esportives més destacades de cada mes. El projecte d'una agenda mensual (excepte el mes d'agost) vol ajudar a les entitats i associacions del poble a promocionar les seves activitats i alhora evitar omplir les parets del poble de cartells.
Diada Nacional de Catalunya
 • La Diada Nacional de Catalunya al Papiol
  Data de publicació: 08.09.14
  Aquest any, 300 anys desprès de la caiguda de Barcelona i de tot un país, el Papiol celebra la seva Diada Nacional de Catalunya el vespre del 10 de setembre amb un seguit d'actes institucionals i populars que volen reivindicar el dret a decidir de les catalanes i els catalans.
  T'hi esperem!!!
El nou compostador de 1.200 litres
 • Un compostador pels horts municipals
  Data de publicació: 01.09.14
  Aquest estiu els horts municipals del Papiol han fet una nova adquisició: un compostador de 1.200 litres que ajudarà als hortolans a obtenir compost de qualitat pels mateixos horts municipals.
El Papiol rebrà 92.820 € més de l'Estat espanyol
 • Calendari festiu del 2015
  Data de publicació: 01.09.14
  L'Ajuntament del Papiol ha aprovat el calendari festiu per al proper any 2015. La normativa reguladora demana als ajuntaments que proposin dues dates senyalades dins del calendari per a les festes locals dels municipis. El Papiol ha decidit que el proper any tindran lloc el dilluns 16 de febrer i el divendres 24 de juliol.
La gestió municipal, ben valorada
 • La gestió municipal a Catalunya
  Data de publicació: 25.08.14
  Els governs municipals de Catalunya són valorats pels seus ciutadans amb una nota de 5,25 sobre 10 i el 69% dels catalans, segons una enquesta elaborada per l’Associació Catalana de Municipis, fa una valoració globalment positiva de les gestions que es duen a terme al seu ajuntament.
Exposició de pintura a la Biblioteca
 • Participa a l’agenda d’actes del poble!!!
  Data de publicació: 22.08.14
  El Papiol té una nova agenda editada per l'Ajuntament per a fomentar el coneixement i la participació als diferents actes que el mateix Ajuntament i els seus equipaments i les entitats i associacions del poble celebren mensualment. Per a seguir parlant-ne volem transformar la contraportada de la revista De Bat a bat en un resum fotogràfic de tots aquests events que tenen lloc al poble. Per això necessitem l'ajuda de tots els papiolencs que hi vulguin participar.
Brossa orgànica, futur compost
 • L’orgànica, al marró. Torna a la terra el que és seu!!!
  Data de publicació: 06.08.14
  La brossa orgànica es genera bàsicament a la cuina i és allà on hem de mirar de tenir un lloc habilitat per separar-la, sense que ens provoqui cap tipus de molèstia. És per això que l’Ajuntament del Papiol posa a disposició dels seus vilatans i vilatanes, un cubellet airejat i unes bosses compostables que recullen la brossa orgànica i que es degraden conjuntament amb les restes de menjar durant el procés d’elaboració del compost.
Un moment de la Festa Major
 • La nostra festa. Agraiments de l'Ajuntament.
  Data de publicació: 30.07.14
  Des de l’Ajuntament del Papiol volem felicitar a totes les papiolenques i papiolencs per la seva participació a la Festa Major d’enguany. La important implicació que heu tingut als actes programats, la vivesa que impregneu a la festa i el caliu que es respira durant tots aquests dies grans del poble són les claus de l’èxit de la nostra Festa Major.
Pregó de Festa Major a l'Ajuntament
 • La Festa Major: una festa de tots
  Data de publicació: 22.07.14
  A la Festa Major d’enguany hi participen activament 39 entitats, penyes, equipaments, empreses i associacions del Papiol que juntament amb l’Ajuntament fan que aquesta festa sigui possible. Moltes gràcies a tots ells!!!
La Festa Major de tots
 • Viu la Festa Major de 2014!!!
  Data de publicació: 11.07.14
  Els últims dies de juliol, al Papiol, celebrem la nostra Festa Major. Dues setmanes amb activitats per a totes i tots els papiolencs organitzades per l'Ajuntament i les entitats i penyes del poble. Des del 16 de juliol i fins al 27 del mateix mes hi ha activitats programades; com sempre, primer viurem la vessant esportiva i després, la més cultural i festiva.
Imatge virtual de la zona reformada
 • Comencen les obres al centre del poble
  Data de publicació: 02.07.14
  Aquesta setmana ha començat el projecte de reordenació dels carrers Diputació, la baixada de la Lluna i el passatge de la Pau. Una actuació total que té en la racionalitat pressupostària un valor afegit, i que millorarà la qualitat de vida dels veïns de la zona i crearà nou espai públic per a tots els papiolencs. Una obra amb una durada estimada de 9 mesos i un pressupost de 699.981 euros, 520.000 del quals van a càrrec de les administracions supramunicipals.
25 anys amb els diables del Papiol
 • 25 anys amb els Diables del Papiol
  Data de publicació: 27.06.14
  Aquest cap de setmana del 27, 28 i 29 de juny, els protagonistes absoluts de la vida cultural del poble són els Diables del Papiol. L'entitat fa 25 anys i per a celebrar-ho organitzen tot un seguit d'activitats per a tots els públics. L'Ajuntament, que col·labora en aquesta celebració, en reconeixament a la seva dedicació a la cultura popular i a la vida social , festiva i cultural del poble els ha ofert el balcó de l'Ajuntament per a fer el pregó de Festa Major d'aquest any.
La contaminació, un dels efectes sobre el nostre medi ambient
 • El Papiol comparteix més el cotxe
  Data de publicació: 25.06.14
  Ja fa un any que l'Ajuntament del Papiol va posar en marxa un servei per a tots els papiolencs i papiolenques que facilita el contacte entre els mateixos ciutadans que estan interessats a compartir el vehicle privat a l'hora de fer un viatge en cotxe. Actualment, el nostre poble té 72 usuaris d'aquest servei, el 68% dels quals tenen cotxe i la resta no. Aquest servei, que és gratuït, respon a la voluntat de l'Ajuntament del Papiol de seguir enfortint les polítiques i serveis que ajuden a preservar el nostre entorn i el medi ambient, alhora que promou l'estalvi en el cost dels desplaçaments habituals que fan els habitants del poble.
Els llibres, l'ànima de les biblioteques
 • Més biblioteca el mes de juliol
  Data de publicació: 25.06.14
  La Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall presenta la seva programació del mes de juliol, amb concerts, cursos i diferents trobades per farcir el programa d'aquest mes de Festa Major. La Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall, que recentment ha complert els dos anys, té la missió d'ajudar en la tasca cultural, educativa i de gaudi del nostre poble. Durant el seu temps de vida s'ha transformat en un vertader motor cultural; un espai plantejat com a punt de trobada comunitari per afavorir l’impuls creatiu de les papiolenques i els papiolencs i alhora col·laborar en la cohesió social.
Detall d'un dels cartells
 • Nova campanya contra els excrements de gossos al carrer
  Data de publicació: 20.06.14
  L'Ajuntament del Papiol comença una campanya per recordar a tots els papiolencs i papiolenques que tenen gossos la importància que té que en recullin els excrements quan passegen pel carrer. I ho fa donant veu als alumnes de 4t de primaria de l'escola Pau Vila del Papiol. Un carrer net d'excrements beneficia a tot el poble i els alumnes s'han prestat a col·laborar en aquesta campanya elaborant una sèrie de més de 20 cartells que es penjaran durant les següents setmanes per tot el poble.
Alumnes de català en una acte a l'Escola de Música del Papiol
 • Un resum fotográfic de les activitats del Papiol
  Data de publicació: 17.06.14
  El Papiol té una nova agenda editada per l'Ajuntament per a fomentar el coneixement i la participació als diferents actes que el mateix Ajuntament i els seus equipaments i les entitats i associacions del poble celebren mensualment. Per a seguir parlant-ne volem transformar la contraportada de la revista De Bat a bat en un resum fotográfic de tots aquests events que tenen lloc al poble. Per això necessitem l'ajuda de tots els papiolencs que hi vulguin participar.
Un carnet amb molts aventatges
 • Més Biblioteca pel mes de juny
  Data de publicació: 03.06.14
  La Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall presenta la seva programació del mes de juny, amb exposicions, tallers i diferents trobades per farcir el programa d'aquest mes estiuenc. La Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall, que recentment ha complert els dos anys, té la missió d'ajudar en la tasca cultural, educativa i de gaudi del nostre poble. Durant el seu temps de vida s'ha transformat en un vertader motor cultural; un espai plantejat com a punt de trobada comunitari per afavorir l’impuls creatiu de les papiolenques i els papiolencs i alhora col·laborar en la cohesió social
Eleccions Europees 2014
 • Eleccions Europees 2014 (resultats al Papiol)
  Data de publicació: 27.05.14
  Aquest diumenge 25 de maig s'han celebrat les eleccions Europees 2014. Un 47,06% de les papiolenques i els papiolencs amb dret a vot l'han exercit (a les eleccions del 2009 van votar un 35,90%). Els resultats a tot Europa han donat la victòria al Partit Popular Europeu, a l'Estat espanyol al Partit Popular. A Catalunya, ha guanyat la coalició d'Esquerra pel Dret a Decidir (Esquerra Republicana de Catalunya, Nova Esquerra Catalana i Catalunya Sí). Els resultats al nostre poble han estat els següents:
Una agenda pel poble
 • Una nova agenda pel Papiol
  Data de publicació: 23.05.14
  El Papiol tindrà una nova agenda. Durant la Festa de la Cirera podreu recollir a l'estand de l'Ajuntament la primera edició d'aquesta nova publicació editada pel mateix Ajuntament, amb les activitats culturals i esportives més destacades del mes de juny. El projecte d'una agenda mensual (excepte el mes d'agost) vol ajudar a les entitats i associacions del poble a promocionar les seves activitats i alhora evitar omplir les parets del poble de cartells.
Un pla per a tots els papiolencs
 • Sessió participativa pel Pla Mobilitat Urbana del municipi
  Data de publicació: 21.05.14
  El passat dijous 16 de maig l'Ajuntament va convocar una sessió participativa a la Biblioteca Municipal per acabar de recollir propostes ciutadanes i arrodonir, d'aquesta manera, el nou Pla de Mobilitat Urbana del municipi (PMU). El Pla, que vol configurar i definir les millors estrategies per a aconseguir una millor mobilitat al poble, es presentará al proper ple municipal per a la seva aprovació.


Molt més que una cursa
 • 12a cursa Vila del Papiol, un clàssic esportiu del poble
  Data de publicació: 06.05.14
  La 12a edició de la cursa Vila del Papiol ha tornat a transformar el matí de l’1 de maig al Papiol en una gran jornada de participació popular. La cursa d’enguany ha reunit a papiolencs i corredors d’altres poblacions en una nova festa de l’esport i la bona convivència, un clàssic de les dates assenyalades del poble.
Alguna cosa més que una Biblioteca
 • Més Biblioteca pel mes de maig
  Data de publicació: 28.04.14
  La Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall arrenca amb força la seva programació del mes de maig. Exposicions, xerrades, tallers i cursos farceixen el programa d'aquest mes primaveral. La Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall té la missió d'ajudar en la tasca cultural, educativa i de gaudi del nostre poble. Durant el seu temps de vida s'ha transformat en un vertader motor cultural; un espai plantejat com a punt de trobada comunitari per afavorir l’impuls creatiu de les papiolenques i els papiolencs i alhora col·laborar en la cohesió social.
El butlletí de la gestió de l'Ajuntament del Papiol
 • De Bat a bat. Núm. 65. Abril de 2014.
  Data de publicació: 14.04.14
  Aquesta setmana es repartirà per les cases del poble una nova edició de la revista “De Bat a bat”, el butlletí d’informació municipal (en paper), que explica la gestió de l’Ajuntament del Papiol als ciutadans. En aquest nou exemplar, el número 65, es recullen les notícies més significatives d'aquests últims mesos al nostre poble.
Serveis Municipals en perill
 • Serveis Municipals en Perill (I)
  Data de publicació: 09.04.14
  L'Ajuntament del Papiol, com la resta d'ajuntaments, ha quedat afectat per la nova reforma local del govern de l’Estat. Una reforma recentralitzadora que allunya de tots els municipis competències tan importants com l’educació, la sanitat o l’atenció social, i en el cas dels municipis de menys de 20.000 habitants també afecta a la prestació dels serveis més bàsics (a Catalunya són 882 ajuntaments).
Campanya reforç de l'orgànica
 • Nou punt informatiu per a la recollida de brossa orgànica
  Data de publicació: 03.04.14
  Per a rematar la campanya a favor de la recollida de brossa orgànica al Papiol, l'Ajuntament crearà un nou punt informatiu per a tots els ciutadans del poble que encara els falti el 'kit d'orgànica' (cubellet, bosses compostables i fulletons informatius).
Un arranjament per a tots els papiolencs
 • Celebrem l’arranjament de Ca n’Amigonet
  Data de publicació: 02.04.14
  Aquest diumenge 6 d’abril l’Ajuntament del Papiol organitza una passejada pel camí de Ca n’Amigonet, per a celebrar el seu arranjament. La trobada comença a les 9.30h a les Escletxes i inclou també un esmorzar amb coca i xocolata.
Els llibres, l'ànima de les biblioteques
 • Més Biblioteca al mes d'abril
  Data de publicació: 28.03.14
  La Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall comença el mes d'abril amb noves propostes culturals i lúdiques. Exposicions, tallers i d'altres activitats es despleguen per als ciutadans del Papiol amb la voluntat d'ajudar a enfortir la cultura, l'educació i el gaudi al nostre poble.
'L'Hora del Planeta'
 • L'Hora del Planeta al Papiol
  Data de publicació: 26.03.14
  L'Ajuntament s'ha adherit a la campanya 'L'hora del planeta'. Aquesta iniciativa mundial consisteix en una apagada elèctrica de tots els equipaments municipals i d'alguna zona d'enllumenat públic del poble durant una hora aquest proper dissabte 29 de març al vespre, de 20.30h a 21.30h. 'L'Hora del Planeta' proposa un gest simbólic, al que es pot adherir tota la ciutadania, que vol conscienciar la societat sobre la necessitat de prendre mesures contra el canvi climàtic i les emissions contaminants i sobre la necessitat d’estalviar energia i reduir la contaminació lumínica.
Els líders dels partits polítics
 • Tots contra la possibilitat d'abocador a la Pedrera Berta
  Data de publicació: 21.03.14
  Aquest dijous 20 de març la Biblioteca Municipal del Papiol ha acollit una xerrada informativa relacionada amb la situació de la Pedrera Berta. Una trobada on els diferents grups polítics del Papiol amb representació al Consistori han mostrat una unitat total en contra de la possibilitat que l'antiga pedrera del Papiol s'acabi reblint amb bales d'ecoparc i transformant-se en un abocador.

Aigua i energia
 • Aigua i energia en el 'Dia de l'Aigua'
  Data de publicació: 20.03.14
  El 22 de març és el Dia Mundial de l'Aigua, data declarada per l'Assemblea General de les Nacions Unides. La celebració d'aquest dia té l'objectiu de fomentar la sensibilització ciutadana envers la gestió de l'aigua com a bé patrimonial que és vida i contribueix a la productivitat econòmica i al benestar social. Enguany el lema és 'Aigua i Energia'.

Dones grans, grans dones
 • Grans Dones del Papiol
  Data de publicació: 18.03.14
  Aquest 15 de març ha acabat l’exposició “Dones grans, grans dones del Papiol” a la Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall. Una mostra que ha volgut ser un homenatge i reconeixement a totes les dones grans del poble i que ha rebut un suport especial dels papiolencs, que l’han convertida en una de les exposicions més visitades de l’equipament cultural.
Moment de la inauguració
 • Inauguració dels Horts Municipals del Papiol
  Data de publicació: 10.03.14
  El passat divendres 7 de març es van inaugurar oficialment els Horts Municipals del Papiol amb la benvinguda als papiolencs adjudicataris de les parcel·les que ja es poden començar a conrear. La regidora de Medi Ambient, Olga Meca, va ser l'encarregada de repartir les claus als nous hortolans a qui l’Ajuntament ha atorgat una llicència d’ús temporal de la parcel·la d’hort.
El rei i la reina de Carnestoltes
 • Festa de Carnestoltes 2014
  Data de publicació: 04.03.14
  Aquest cap de setmana de l'1 i 2 de març el Papiol ha celebrat la seva gran festa de Carnestoltes. El bon humor ha pres el poble amb la gran rua de dissabte a la nit (per a totes les edats) i del diumenge al matí (per als més petits). La celebració ha portat reconeixements per a moltes de les comparses que s'havien inscrit per desfilar per la passarel·la. 'Sonrisas y Lágrimas' s'ha endut el primer premi.

Un carnet amb molts aventatges
 • Més Biblioteca pel mes de març
  Data de publicació: 26.02.14
  La Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall comença el mes de març amb la mateixa il·lusió que el primer dia i ganes de seguir essent una dels grans motors culturals del Papiol. Exposicions, xerrades, tallers i cursos es despleguen per als ciutadans del Papiol amb la voluntat d'ajudar a enfortir la cultura, l'educació i el gaudi al nostre poble.

els horts municipals, una declaració de principis
 • 23 papiolencs amb parcel·la als horts municipals
  Data de publicació: 20.02.14
  23 papiolencs i papiolenques serán els nous responsables de les seves pròpies parcel·les als horts municipals de l'Ajuntament del Papiol, ubicats a l'antiga vinya de Cal Pepus. Aquest mes de febrer ja ha començat la fase final d'adequació dels horts que consisteix en la instal·lació del sistema de reg i ja s'han col·locat els mòduls per poder guardar les eines dels hortelans i el mòdul per guardar els serveis comuns. L'Ajuntament està treballant per a fer efectiva l'entrega de parcel·les aquest proper mes de març.
Campanya reforç de l'orgànica
 • Campanya de reforç de la recollida selectiva de la brossa orgànica
  Data de publicació: 14.02.14
  L'Ajuntament ha començat aquesta setmana una campanya de reforç de la recollida selectiva de la brossa orgànica. Un campanya que vol recordar als papiolencs la mecànica de la separació de la brossa orgànica, transmetre la informació sobre el sistema de recollida al Papiol als nous veïns i veïnes que s’han establert al municipi en els darrers anys, repartir cubellets airejats i bosses compostables a totes les llars del poble, formar a l’OAC de l’Ajuntament per a poder resoldre els dubtes que plantegin els usuaris, a més de fer una visita de reforç als grans generadors del municipi i proporcionar-los cubells i bosses adequades a les seves necessitats.
La llengua és cultura
 • Català per a adults
  Data de publicació: 14.02.14
  L'Ajuntament del Papiol organitza cursos de català per a adults al Casal de la Dona del Papiol. Cada divendres, de 10h a 12h, hi tenen lloc classes de llengua catalana gratuïtes per a diferents nivells. Les persones destinatàries són papiolenques i papiolencs majors de 18 anys amb ganes de millorar el seu català escrit i oral.
Els llibres, l'ànima de les biblioteques
 • Aquest febrer, Biblioteca
  Data de publicació: 29.01.14
  La Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall presenta per aquest mes de febrer de 2014 diferents tallers, cursos i activitats pels més petits. L'equipament municipal té la missió d'ajudar en la tasca cultural, educativa i de gaudi del nostre poble. La Biblioteca és un espai plantejat com a punt de trobada comunitari per afavorir l’impuls creatiu de les papiolenques i els papiolencs i alhora col·laborar en la cohesió social.
Els tres reis d'Orient a l'Ajuntament
 • Una nit màgica amb els Reis d'Orient
  Data de publicació: 08.01.14
  L'estrella d'Orient els va guiar fins al Papiol i diumenge 5 de gener els reis d’Orient Melcior, Gaspar i Baltasar van arribar al nostre poble plens de regals i alegria per a totes les papiolenques i els papiolencs. A l'Ajuntament van rebre la clau mestra del poble de mans de l'alcalde i tot seguit van fer una darrera parada al Pavelló Municipal per rebre les últimes cartes dels més petits del poble.El Papiol tindrà horts urbans
 • Obertes les sol·licituds pels horts municipals
  Data de publicació: 27.12.13
  Els papiolencs i papiolenques que ho desitgin ja poden fer efectiva la seva sol·licitud per a tenir una parcel·la dins de l'hort municipal de l'Ajuntament del Papiol, ubicat a l'antiga vinya de Cal Pepus. Les sol·licituds es podran fer efectives fins el 23 de gener de 2014.
Alguna cosa més que una Biblioteca
 • Un matí més de Biblioteca
  Data de publicació: 19.12.13
  A partir del proper mes de gener de 2014 la Biblioteca Muncipal del Papiol Valentí Almirall sumarà un nou matí al seu horari. L'equipament municipal ampliarà el seu horari obrint els matins de dimecres de 10 a 13:30 hores. Així doncs, a partir de l'any 2014 (8 de gener), els papiolencs podran utilitzar els seus serveis cinc tardes a la setmana (dilluns, dimarts, dimecres, dijous i divendres) i tres matins (dimecres, divendres i dissabtes).
Escut del poble del Papiol
 • APROVATS ELS PRESSUPOSTOS PEL 2014
  Data de publicació: 11.12.13
  El Ple de l’Ajuntament del Papiol ha aprovat de forma inicial els Pressupostos pel proper any 2014. El pressupost ha comptat amb els vots a favor dels regidors i regidores de Junts pel Papiol, Convergència i Unió i Esquerra Republicana de Catalunya. El Partit Socialista de Catalunya s’ha abstingut.

La Festa Major d'Hivern, la festivitat més tradicional
 • Temps de Festa Major d'Hivern
  Data de publicació: 10.12.13
  La Festa Major d’Hivern del Papiol ja ha arribat. Durant els propers dies, del 10 al 15 de desembre, el nostre poble celebra la festivitat més tradicional, dedicada a la patrona del Papiol, Santa Eulàlia de Mèrida. La programació d’enguany inclou la clàssica missa de Festa Major i el concert de cant coral organitzat per la Societat Coral La Perdiu, tallers de Nadal, un concert dels alumnes de l'Escola Municipal de Música Miquel Pongiluppi, el Mercat del trasto i un Correfòc amb els Diables del Papiol, el Cavall Armat i els Grallers i Timbalers del Papiol que conclourà amb una botifarrada popular.
Un moment de la visita
 • La política és pedagogia
  Data de publicació: 27.11.13
  La setmana passada els alumnes de 5è i 6è de primària de l’escola CEIP Pau Vila van visitar les dependències de l’Ajuntament. Amb el convenciment que 'la política és, primer de tot, pedagogia', l’alcalde, Albert Vilà, i diferents regidors van ensenyar el consistori als alumnes i van explicar-los les feines principals dels tècnics i polítics que hi treballen. Els nois i noies de l’escola Pau Vila també van tenir l’oportunitat de preguntar a l’equip de govern diverses qüestions del seu interès.
Una imatge del primer dia del Divendres al Papiol
 • Una Setmana amb 'Divendres' i 'Els Optimistes'
  Data de publicació: 26.11.13
  La setmana passada els programes 'Divendres' de TV3 i 'Els Optimistes' de Catalunya Ràdio van fer parada al Papiol. Durant 5 dies, el nostre poble ha estat un protagonista principal dels seus programes. Cultura, gastronomia, turisme, i, sobretot, la gent del Papiol han estat els protagonistes.
El Papiol, un poble optimista
 • 'Els Optimistes al Papiol'
  Data de publicació: 21.11.13
  El programa 'Divendres' de TV3 deixa pas al programa 'Els Optimistes' de Catalunya Ràdio. Demà divendres dia 22 de novembre es farà en directe el programa de Catalunya Ràdio “Els Optimistes”, de 13 h a 14 h a la sala d’actes de la Biblioteca Municipal Valentí Almirall. L'espai està presentat per Àngel Llàcer, l’home més optimista de Catalunya, i Manu Guix, el pianista que també canta. Si teniu més de 14 anys, esteu convidats a venir com a públic, segur que ho passarem molt bé. Us esperem a les 12.45 h.

Una imatge del primer dia del Divendres al Papiol
 • Dimarts també és 'Divendres'
  Data de publicació: 19.11.13
  Avui dimarts, el programa “Divendres” de TV3 torna a conectar en directe des del Papiol. Espartac Peran i els col·laboradors del programa presentaran diferents temes relacionats amb el nostre poble. La pagesia del Papiol tindrà avui un paper destacat.

El premiats amb la regidora de Medi Ambient
 • Premis de la Deixalleria del Papiol
  Data de publicació: 18.11.13
  Aquest cap de setmana ha tingut lloc el lliurament dels premis als millors usuaris de la Deixalleria Municipal del Papiol. La regidora de l'Àrea de Sanitat i Medi Ambient, Olga Meca, ha entregat una diploma i una capsa de productes ecològics frescos als premiats, alhora que ha agraït la seva implicació en ajudar a fer un Papiol més responsable en la conservació del nostre medi ambient. A causa de la pluja, que també ha obligat a cancelar el Mercat del Trasto del poble, l'acte ha canviat el seu emplaçament i s'ha desenvolupat finalment a la sala d'actes de la Biblioteca Municipal Valentí Almirall.
Participa a les activitats!!!
 • Actes de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus
  Data de publicació: 14.11.13
  El Papiol s'ha adherit, novament, a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (16 al 24 de novembre), una iniciativa que té com a objectiu sensibilitzar sobre la importància de la prevenció de residus als ciutadans. Dins d'aquesta setmana, el dissabte 16 de novembre se celebra el dia temàtic de la reutilització. L'Ajuntament del Papiol és un ferm defensor de les polítiques que impulsen la idea que el millor residu és aquell que no es genera.
Els presentadors de 'Divendres'
 • Els papiolencs, protagonistes del programa Divendres (dilluns 18 amb Màrius Serra)
  Data de publicació: 13.11.13
  El programa “Divendres” de TV3 serà al Papiol els propers dies 18,19 i 20 de novembre per fer-hi les tardes en directe. El dilluns començarà amb la presència al nostre poble de l'escriptor Màrius Serra, que presentarà la seva secció “Paraules en Ruta”, on repassa la forma de parlar i les dites més populars del poble visitat, en aquest cas: El Papiol.
Així quedarà l'orgue dins la Sala
 • El taller Grenzing presenta el nou orgue per a la sala Maison de Radio France de París
  Data de publicació: 04.11.13
  El nou instrument del taller de Gerhard Grenzing és el més gran i innovador que ha construït el taller de l’orguener, també l’òrgue mecànic més gran construït mai a Catalunya. Té 12 metres d’altura i 30 tones de pes; 4 teclats, 86 registres i 5.055 tubs. La seva ubicació final serà a la sala de concerts Maison de France de París, seu de notables formacions com l’Orchestre National de France, l’Orchestre Philharmonique, Choeur i la Maîtrise de Radio France. Una taula rodona (7 de novembre) i tres concerts gratuïts (9 i 10 de novembre) acompanyen la presentació de l’instrument.
La Deixalleria Municipal del Papiol, un equipament que treballa pel medi ambient
 • Si utilitzes la deixalleria tens descompte
  Data de publicació: 09.10.13
  Els papiolencs i papiolenques que utilitzen la deixalleria municipal tenen dos tipus de descomptes als que es poden acollir, fins el 31 d’octubre d’enguany. Per a sol·licitar els descomptes només s’han de dirigir a la Deixalleria, demanar un certificat i presentar la petició a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament.
Alguna cosa més que una Biblioteca
 • Més i més activitats a la Biblioteca aquest octubre
  Data de publicació: 02.10.13
  La Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall comença l'octubre amb més i més activitats programades. Exposicions, xerrades, tallers i cursos es despleguen per als ciutadans del Papiol amb la voluntat d'ajudar a enfortir la cultura, l'educació i el gaudi al nostre poble. La Biblioteca s'ha transformat en un vertader motor cultural del poble; un espai plantejat com a punt de trobada comunitari per afavorir l’impuls creatiu de les papiolenques i els papiolencs i alhora col·laborar en la cohesió social.
El Bus de l'Estació, un servei per a totes les persones
 • Resultats de l’Enquesta de Mobilitat Interurbana
  Data de publicació: 30.09.13
  L’Agrupació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU) ha presentat els resultats de l’Enquesta de Mobilitat Interurbana que es va dur a terme durant els mesos de maig i juny de 2013. Aquesta enquesta, que es realitza cada dos anys, té l’objectiu de conèixer a fons la mobilitat interurbana dels ciutadans de la 2a Corona Metropolitana (CM), i com a conseqüència, poder articular una política de mobilitat i foment del transport públic adient a les necessitats i mancances detectades.
Els llibres, l'ànima de les biblioteques
 • Activitats de setembre de la Biblioteca Municipal del Papiol
  Data de publicació: 09.09.13
  La Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall comença amb força la seva programació. Exposicions, xerrades, tallers i cursos obren el programa d'un setembre dissenyat amb la voluntat d'ajudar en la tasca cultural, educativa i de gaudi del Papiol. La Biblioteca s'ha transformat en un vertader motor cultural del poble; un espai plantejat com a punt de trobada comunitari per afavorir l’impuls creatiu de les papiolenques i els papiolencs i alhora col·laborar en la cohesió social.
Festival de musica i dansa 2012-2013
 • Més dansa a l'Escola de Música
  Data de publicació: 27.06.13
  El proper curs de l’Escola Municipal de Música Miquel Pongiluppi començarà amb una nova oferta d'assignatures de dansa per a totes les edats. El projecte de crear, a mitjà termini, una escola de dansa que vagi més enllà del pla integrat de música i dansa que s’ofereix actualment preveu tallers per a alumnes dels 7 anys a l’edat adulta, tant a nivells bàsics com a modern jazz.


XXX Festa de la Cirera
 • El Mercat de Pagès, una realitat
  Data de publicació: 12.06.13
  Aquest dissabte 15 de juny començarà al Papiol el Mercat de Pagès. Una parada que els pagesos del Papiol posaran a la plaça de Gaudí, de 8 del matí fins a les 14 h, aproximadament, i on totes les papiolenques i tots els papiolencs podran adquirir productes de l’horta del nostre poble. Aquest Mercat de Pagès es farà amb una periodicitat quinzenal.
El Papiol tindrà horts urbans
 • Horts Urbans: un projecte participatiu
  Data de publicació: 11.06.13
  El passat 31 de maig, en el marc de la Festa de la Cirera, l’Ajuntament va presentar en una xerrada de la regidora de Medi Ambient, Olga Meca, el projecte d’Horts Urbans del Papiol. Un projecte que destaca per la seva voluntat de ser participatiu i comptar, des del seu inici, amb la col·laboració dels papiolencs.
Un dels clàssics del Papiol
 • Festa de la Cirera. Una festa per a tot el poble.
  Data de publicació: 04.06.13
  El cap de setmana de l' 1 i el 2 de juny el Papiol ha acollit la XXXI edició de la Festa de la Cirera, una de les celebracions més emblemàtiques del calendari festiu del poble. Enguany, tot i que el pressupost s'ha reduït en un 50% i no hi ha hagut tanta activitat com en anys anteriors, el poble ha seguit participant d'una de les festes més seves.
L’Escola Municipal de Música i Dansa Miquel Pongiluppi ha estat presa com a exemple per administracions de fora del poble
 • L’Escola de Música, símbol de la cultura al Papiol
  Data de publicació: 23.05.13
  Aquest 31 de maig acaba el període de matriculació per al curs 2013-2014 a l’Escola Municipal de Música del Papiol Miquel Pongiluppi, un equipament clau de la xarxa cultural del nostre poble que està patint, també, els estralls de la crisi i que, alhora, se’n surt amb èxit gràcies al treball del seu equip educatiu i del gran suport que té dels alumnes i les seves famílies i del mateix Ajuntament.
Vista del poble del Papiol
 • Dia Mundial del Reciclatge
  Data de publicació: 17.05.13
  El 17 de maig és el Dia Mundial del Reciclatge, una bona oportunitat per recordar la tasca que fa l'Ajuntament del Papiol, des de la Regidoria de Medi Ambient, en favor del reciclatge i de la preservació del nostre entorn natural.
Pancarta de la Caminada Popular d'enguany
 • 27a caminada popular del Grup Excursionista del Papiol
  Data de publicació: 09.05.13
  Començarà amb una xocolatada de benvinguda a les vuit del matí i a les nou s’iniciarà la caminada. Una trobada que arriba a la 27ª edició, un clàssic dels actes populars del Papiol.
Els primers papiolencs en arribar a la meta
 • 11a edició de la Cursa Vila del Papiol amb nou rècord de participació
  Data de publicació: 02.05.13
  L'11a edició de la cursa Vila del Papiol ha tornat a convertir el matí de l’1 de maig en una gran jornada de participació popular al voltant de l’esport. La trobada d’enguany ha batut un nou rècord de participació amb més de 650 inscrits. El bon temps i la gran afluència de públic han reforçat una jornada que ja és un clàssic de les dates assenyalades del poble.
Alguna cosa més que una Biblioteca
 • Primer aniversari de la Biblioteca Municipal del Papiol
  Data de publicació: 28.04.13
  Aquest cap de setmana la Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall ha fet un any. Al llarg d'aquests primers 365 dies s'ha transformat en un vertader motor cultural del poble i ha acomplert amb escreix els objectius pels quals va ser construïda: transformar-se en un punt de trobada comunitari per afavorir l’impuls creatiu de les papiolenques i els papiolencs i alhora col·laborar en la cohesió social i l'accés a la cultura. Actualment compta amb 1.101 inscrits; un de cada quatre papiolencs.
La setmana de la cultura més llarga de l'any
 • Tot preparat per a la Setmana Cultural
  Data de publicació: 18.04.13
  La Setmana Cultural més llarga de l'any comença aquest divendres 19 i ja està preparada per oferir un ventall d'activitats per a tots els papiolencs fins al dia 3 de maig. La 35a edició de la Setmana Cultural del Papiol ens portarà tallers, teatre, lectures, passejades, exposicions, xerrades, cinema, concursos, música, dansa... Una gran oportunitat per gaudir de la cultura al nostre poble.
Els participants de la 5a edició dels voluntariat
 • Cinquè any de Voluntariat per la llengua al Papiol
  Data de publicació: 16.04.13
  Dimecres 10 d’abril es va donar el tret de sortida a la 5a edició del Voluntariat per la llengua al Papiol, un programa que vol fomentar l’ús social de la llengua a tot el territori català.
  Enguany, s’han constituït 12 parelles lingüístiques, gairebé el doble que l’any passat. Un total de 23 participants comencen a trobar-se aquest abril i ho faran fins al juliol, moment en què es clourà aquesta edició.

Us podeu subscriure al butlletí a la mateixa pàgina de l'Ajuntament
 • Un any de butlletí digital
  Data de publicació: 05.04.13
  El butlletí digital de l'Ajuntament del Papiol supera aquesta setmana els 52 números. Més d'un any informant setmanalment a tots aquells que ho desitgen de les últimes novetats de la gestió municipal, alhora que se'ls informa de l'agenda d'activitats dels equipaments municipals i de les novetats del seu tauler d'anuncis.
Vicenta Devesa Berenguer, de 87 anys
 • La dona de l'any al Papiol
  Data de publicació: 13.03.13
  La passada nit del 8 de març se celebrava el Dia Internacional de les Dones a tot el món, i també al nostre poble. El Casal de la Dona va celebrar el seu clàssic sopar, on l'entitat va escollir, per primera vegada, 'la dona de l'any' del Papiol. L'escollida va ser la papiolenca Vicenta Devesa Berenguer, de 87 anys, que va recollir els aplaudiments de les més de 30 dones del poble que es van reunir pel sopar.
Vista del poble del Papiol
 • L'Ajuntament surt al carrer per explicar el Porta a Porta
  Data de publicació: 12.02.13
  Aquesta primavera començarà a implantar-se el nou sistema de recollida de residus Porta a Porta al Papiol, i l'Ajuntament, encapçalat per l'alcalde i els regidors de l'equip de govern, i acompanyats de voluntaris i voluntàries papiolencs, ha iniciat una campanya de visites informatives per explicar-ho. Ja han visitat les zones del Trull, Puigmadrona i Peu de la Costa i en les properes setmanes acabaran d'explicar-ho a la resta del poble.
Assistents a la reunió informativa sobre el Porta a Porta
 • L'Ajuntament explica el Porta a Porta a les entitats del poble
  Data de publicació: 25.01.13
  L'Ajuntament del Papiol, encapçalat per l'alcalde, Albert Vilà, i la regidora de Medi ambient, Olga Meca, s'ha reunit aquest dijous amb els representants d'una vintena d'entitats del poble per explicar-los tot el procés que acompanyarà el canvi del model de gestió de residus al Papiol. La implementació del Porta a Porta al Papiol, a partir de la propera primavera, s'anirà explicant a la població en reunions com la que s'ha celebrat a la Biblioteca Municipal Valentí Almirall. També s'instal·laran punts informatius al poble i s'organitzaran diverses activitats perquè tothom conegui com anirà aquest procés de canvi i les seves implicacions.
Porta a porta, l'opció més recuperadora
 • Comença la renovació del sistema de recollida de residus del Papiol amb l'aprovació del Porta a Porta
  Data de publicació: 30.11.12
  El Ple de l'Ajuntament del Papiol ha aprovat el plec de despesa i contracte de la recollida de residus Porta a Porta al Papiol, pel qual es dóna el vistiplau a la renovació del sistema de recollida de residus del nostre poble, amb la implementació del Porta a Porta. Un camí que els ciutadans iniciaran a partir del segon trimestre de 2013. Fins a aquell dia s'aniran explicant a tots els papiolencs amb diferents campanyes informatives les claus d'aquesta renovació.
Els papiolencs i papiolenques van gaudir de les activitats de l'aplec
 • Aplec de la Salut: una trobada tradicional
  Data de publicació: 12.09.12
  Aquest cap de setmana del 8 i 9 de setembre ha tingut lloc a l’ermita de la Salut del Papiol el tradicional aplec que reuneix els papiolencs i papiolenques a principi del mes de setembre. Vetlla, missa, sardanes, dinar popular, havaneres i diferents activitats organitzades per diverses entitats del Papiol han omplert l’esplanada de l’ermita de la Salut del clàssic ambient distès i festiu que caracteritza aquesta festa tan nostrada.
La Biblioteca i Espai per a entitats, el centre de la cultura
 • Inauguració de la Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall
  Data de publicació: 23.04.12
  El divendres 27 d’abril a les 18.30 h, la inauguració; el dia 28 d’abril, jornada de portes obertes, i a partir del dia 3 de maig la Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall, a ple funcionament. Així seran els primers dies de vida de la nova Biblioteca Municipal del Papiol i Espai per a entitats, el nou equipament per a la cultura del Papiol.
Els llibres, l'ànima de les biblioteques
La reina del Carnestoltes del 2011, Laura Hidalgo, inaugura el Carnestoltes
 • La gran festa de Carnestoltes
  Data de publicació: 20.02.12
  Aquest cap de setmana del 18 i 19 de febrer la gran festa de Carnestoltes ha pres el poble. Alegria i xerinola per a tots, amb la Gran rua de dissabte a la nit (per a totes les edats) i del diumenge al matí (per als més petits). Quinze comparses s’han inscrit per desfilar per la passarel·la dels premis, on finalment s'ha reconegut la comparsa 'Les centaures se'n van de festa' com la més destacada.
L'alcalde ha lliurat la clau del Papiol als Reis d'Orient
 • Els Reis arriben al Papiol en una altra nit màgica
  Data de publicació: 06.01.12
  Tenen màgia, carisma i s’han guanyat la nostra eterna confiança a força de no fallar mai. Tant en els bons com en els mals moments, cada 5 de gener arriben al nostre poble per obsequiar-nos amb els seus millors regals, a tots. Aquesta Nit de Reis no ha estat una excepció.
Gràfic eleccions municiplas 2011
 • Resultats de les eleccions municipals del 22 de maig de 2011
  Data de publicació: 23.05.11
  Les eleccions municipals del Papiol d'aquest 22 de maig han tingut els següents resultats: Junts pel Papiol ha aconseguit cinc regidors a l'Ajuntament, seguit de Convergència i Unió que n'ha aconseguit quatre. El Partit Socialista de Catalunya i Esquerra Republicana han aconseguit un regidor cadascú. Les altres formacions que han concorregut a les eleccions no han aconseguit representació al consistori.

Gresca, Xerinola i molta participació marquen la festa del Carnestoltes
 • Carnestoltes 2011. Comparses premiades
  Data de publicació: 07.03.11
  Aquest cap de setmana del 5 i 6 de març ha tingut lloc al Papiol la Rua de Carnestoltes. El dissabte a la nit, la dels grans i el diumenge al matí, la dels petits. Gresca, xerinola, bon humor i una magnífica participació dels papiolencs han estat les notes destacades.

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: