Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

Seguretat Ciutadana i Mobilitat

Notícies

Es reprendran i s’acabaran les obres per enllaçar l’A2 i l’AP7
 • Es reprendran i s’acabaran les obres per enllaçar l’A2 i l’AP7
  Data de publicació: 25.07.18
  Les obres de connexió de l’A2 i l’AP7 es reprendran abans que acabi l’any. Així ho va assegurar ahir la delegada del govern central a Catalunya durant una reunió en la qual van participar alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats: El Papiol (Jordi Bou), Castellbisbal, Martorell, Molins de Rei, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Sant Cugat del Vallès, Rubí i Terrassa. Tot i que no va donar una data concreta, la delegada, Teresa Cunillera, també va assegurar que els treballs que encara falten per fer s’acabaran i que duraran uns 18 mesos.
Inici de les obres de millora de la seguretat dels vianants a l’av. de la Generalitat
 • Inici de les obres de millora de la seguretat dels vianants a l’av. de la Generalitat
  Data de publicació: 09.07.18
  En els propers dies començaran les primeres actuacions per millorar la seguretat viària i dels vianants a l’avinguda e la Generalitat del Papiol, la via principal del municipi. L’objectiu de les obres, cofinançades entre la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de la localitat, és millorar l’accessibilitat, crear més passos de vianants i reduir la velocitat dels vehicles. El primer punt on s’actuarà és el tram entre el carrer de Balmes i el carrer d’Ignasi Iglesias.
Reunions a la Diputació i a la Generalitat per parlar de millores al Papiol
 • Reunions a la Diputació i a la Generalitat per parlar de millores al Papiol
  Data de publicació: 21.03.18
  Ahir a la tarda l’alcalde del Papiol, Jordi Bou, i el primer tinent d’alcalde, Joan Borràs, van reunir-se amb el diputat d’Infraestructures Vàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega i, d’altra banda, amb el director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, per tractar temes com les obres per millorar la seguretat dels vianants a l’avinguda de la Generalitat, les quals es preveu que començaran de cara a l’estiu. També van parlar sobre millorar els horaris de les línies d’autobús interurbanes (L67 i nocturnes) i de la possibilitat d’ampliar de nou el pàrquing de l’estació de Renfe.
El pati del Castell del Papiol s’habilita com a pàrquing temporalment
 • El pati del Castell del Papiol s’habilita com a pàrquing temporalment
  Data de publicació: 12.03.18
  Demà dimarts 13 de març quedarà obert al públic el pati del Castell com a pàrquing públic gratuït mentre duri la rehabilitació del carrer Major i de la plaça de l’Església. Aquest aparcament provisional, amb entrada per Abat Escarré, es podrà utilitzar temporalment com a pàrquing alternatiu a les places que han quedat inutilitzables arran dels treballs a la zona.
La policia demana que se’ls avisi davant qualsevol sospita o indici de robatori
 • La policia demana que se’ls avisi davant qualsevol sospita o indici de robatori
  Data de publicació: 25.01.18
  Diferents cossos policials treballen coordinadament per posar fi a l’onada de robatoris a domicilis que estan patint diversos municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona. Al Papiol, el proper dilluns tindrà lloc a l’Ajuntament reunió en la qual responsables del Govern local, Policia Local i Mossos parlaran sobre diferents aspectes de la seguretat de la població, entre els quals, els robatoris a les llars.
Posem difícil la feina als lladres!
 • Posem difícil la feina als lladres!
  Data de publicació: 04.01.18
  Ajuntament, Policia Local i Mossos recorden que la prevenció és la millor mesura perquè no hi hagi robatoris als domicilis. Amb l’objectiu de dificultar l’activitat dels lladres, aquests dies s’ha incrementat la presència policial al Papiol. D’altra banda, els cossos de seguretat recomanen als veïns que, a més, prenguin certes mesures per evitar que els delinqüents entrin a robar a les cases.
La Policia del Papiol s’afegeix a la campanya solidària ‘Escuts solidaris’ contra el càncer infantil
 • La Policia del Papiol s’afegeix a la campanya ‘Escuts solidaris’ contra el càncer infantil
  Data de publicació: 01.12.17
  La Policia Local del Papiol s’ha sumat a la campanya ‘Escuts solidaris’ per vol contribuir a la tasca d’investigació mèdica contra el càncer infantil. La proposta vol recaptar fons a través de la venda d’uns escuts adhesius especials: uns escuts que combinen la insígnia policial del Papiol amb l’etiqueta “#pelsvalents”, que identifica la lluita dels nens i nenes contra la malaltia.
La nova vorera de la carretera de l’Estació
 • La nova vorera de la carretera de l’Estació
  Data de publicació: 24.11.17
  Dilluns d’aquesta setmana van començar les obres de construcció d’una vorera a la carretera de l’Estació del Papiol, de la banda de l’autopista. La vorera anirà des del pont d’entrada a la població (el de l’autopista) fins al nou pàrquing de l’estació de Renfe. També se n’arranjaran els marges.
Alteració del trànsit per anar a l’estació a partir de dilluns
 • Alteració del trànsit per anar a l’estació a partir de dilluns
  Data de publicació: 17.11.17
  Des de dilluns 20 de novembre i durant un parell de setmanes aproximadament, per anar en cotxe a l’estació de Renfe del Papiol des de la població haurem de fer un camí alternatiu a l’habitual: enlloc d’anar-hi directament per la carretera de l’Estació, haurem d’agafar la c-1413 com si anéssim a Rubí (foto 1) i abans d’arribar a Can Mas, girar a la dreta per agafar la carretera de l’Estació sentit El Papiol (foto 2).
Substitució de lluminària a favor de l’estalvi energètic
 • Substitució de lluminària a favor de l’estalvi energètic
  Data de publicació: 27.07.17
  L’Ajuntament del Papiol ha substituït la vella lluminària dels fanals del carrer del Carme per una lluminària més moderna. La nova és lluminària led i l’antiga era de vapor de mercuri, un tipus de lluminària que la normativa vigent obliga a substituir. El canvi permetrà, segons els tècnics municipals, aconseguir més eficiència, en aquest sentit: “estalvi energètic d’un 70 per cent, llum més uniforme i repartida i major confort lumínic”. S’han substituït també les lluminàries dels fanals del polígon industrial Sud.
Jordi Bou i Joan Borràs, al grup de treball per la finalització de l’enllaç entre l’A-2 i l’AP-7
 • Jordi Bou i Joan Borràs al grup de treball per la finalització de l’enllaç entre l’A-2 i l’AP-7
  Data de publicació: 25.07.17
  Molins de Rei va acollir ahir dilluns 24 de juliol una nova sessió de treball dels 10 municipis que fan front comú per exigir que el ministeri de Foment acabi immediatament les obres d’enllaç entre l’A-2 i l’AP-7 que van començar fa una dècada. Al grup de treball, es va sumar ahir el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull. Per la seva banda, Jordi Bou, alcalde del Papiol, hi va assistir acompanyat de Joan Borràs, primer tinent d’alcalde.
L’alcalde del Papiol participa en una reunió sobre la integració dels municipis a la 1a corona tarifària
 • L’alcalde del Papiol participa en una reunió a l'AMB sobre la integració dels municipis a la 1a corona tarifària
  Data de publicació: 22.06.17
  Jordi Bou, alcalde del Papiol, amb Joan Borràs, primer tinent d’alcalde, i Albert Querol, regidor de Transports i Mobilitat, han participat aquest matí en una sessió organitzada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per parlar del futur model de transport públic dels municipis metropolitans. Un dels debats que actualment s’estan duen a terme en aquesta administració metroplitana per arribar a un consens és com ha de ser la integració de totes les poblacions que conformen l’AMB a la primera zona tarifària de transports.
Aquest estiu, “si vas a un lloc amb molta gent, no et perdis”
 • Aquest estiu, “si vas a un lloc amb molta gent, no et perdis”
  Data de publicació: 20.06.17
  Protecció Civil de la Generalitat, a través del servei de Protecció Civil de l’Ajuntament del Papiol, posa a disposició dels ciutadans polseres identificatives perquè els nens portin anotades dades de contacte per si es perden. Són útils per anar a llocs amb multituds, com una platja, o un parc d’atraccions, per exemple; tant si els infants van amb els pares com amb els monitors dels esplais, dels casals, o de les colònies. Podeu demanar les polseres a l’OAC de l’Ajuntament del Papiol.
L’alcalde del Papiol a La Jornada Catalana de la Mobilitat 2017
 • L’alcalde del Papiol a La Jornada Catalana de la Mobilitat 2017
  Data de publicació: 12.06.17
  Quin paper tindran els ajuntaments a l’hora de determinar el models de mobilitat els propers anys va ser el tema central de la 13a edició de La Jornada Catalana de la Mobilitat. La Jornada va reunir experts en mobilitat, d’àmbit nacional com internacional. Joan Borràs, alcalde del Papiol, va ser convidat a participar en la taula rodona ‘El paper del món local en la governança de la mobilitat’, juntament amb el director general de l’Agència per la mobilitat del Piemont, del director de mobilitat i transports de l’AMB o el director general de l’ATM, entre d’altres. També va assistir a La Jornada Albert Querol, regidor de Mobilitat i Transports de l'Ajuntament del Papiol.
Obres per millorar la seguretat viària de l’Avinguda de la Generalitat
 • Obres per millorar la seguretat viària de l’Avinguda de la Generalitat
  Data de publicació: 09.06.17
  L’Ajuntament del Papiol i la Diputació de Barcelona, titular de la carretera BV-1466, han arribat a un acord per dur a terme una sèrie de treballs de millora de la seguretat viària i l’accessibilitat dels vianants d’aquesta via urbana que també rep el nom d’Avinguda de la Generalitat. El cost total de les obres s’ha pressupostat en 483.466 euros, que finançaran les dues administracions. L’aportació de la Diputació serà de 349.144 euros i la de l’Ajuntament de 134.322.
Des d’avui, canvis a la línia L67 de bus que uneix Castellbisbal i Barcelona pel Papiol
 • Des d’avui, canvis a la línia L67 de bus que uneix Castellbisbal i Barcelona pel Papiol
  Data de publicació: 01.06.17
  La línia L67 que uneix Castellbisbal amb Barcelona, passant pel Papiol, incorpora a partir d’avui 1 de juny una sèrie de canvis en el servei, que presta l’operadora Autos Castellbisbal. El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya és qui té aquesta competència en matèria de transports.
Junta de seguretat local
 • Junta de seguretat local
  Data de publicació: 09.05.17
  Aquest matí s’ha reunit al Papiol la Junta local de seguretat, un òrgan de col•laboració i coordinació dels diversos cossos de policia i altres serveis de seguretat que operen al municipi. Aquesta junta té com a funció, entre d’altres, analitzar i valorar la situació de la seguretat pública en el municipi i concretar polítiques de seguretat.


Arranjament del túnel de vianants per anar a l’estació
 • Arranjament del túnel de vianants per anar a l’estació
  Data de publicació: 05.04.17
  La setmana que ve el túnel que utilitzem per anar a peu a l’estació de tren del Papiol quedarà tancat. El motiu és que dilluns 10 d’abril començaran les obres d’arranjament d’aquest pas. Està previst que les obres es facin en tres dies, durant els quals els vianants haurem de fer servir la mateixa carretera que els cotxes.
El Ple aprova una moció per exigir que s’acabi l’enllaç entre l’A2 i l’AP7
 • El Ple de l’Ajuntament del Papiol aprova una moció per exigir que s’acabi l’enllaç entre l’A2 i l’AP7
  Data de publicació: 27.03.17
  El Papiol s’adherit al manifest a través del qual els municipis afectats per l’aturada dels treballs de connexió entre l’A2 i l’AP7 demanen al Govern espanyol que reprengui les obres de forma immediata. Dilluns passat el Ple de l’Ajuntament del Papiol va aprovar per unanimitat una moció per adherir-se a aquest manifest. El document exigeix, a més, un calendari d’execució que garanteixi que l’enllaç es pugui posar en funcionament durant aquest any.
Els municipis afectats per l’aturada de l’enllaç de l’A2 amb l’AP7 s’uneixen per exigir la finalització de les obres
 • Els municipis afectats per l’aturada de l’enllaç de l’A2 amb l’AP7 units per exigir la finalització de les obres
  Data de publicació: 15.03.17
  Representants de deu ajuntaments del Vallès Occidental i del Baix Llobregat, entre els quals hi havia el primer tinent d’alcalde del Papiol, Jordi Bou, es van reunir ahir a Castellbisbal per fer un front comú i exigir al Govern espanyol la finalització de les obres d’enllaç entre l’A2 i l’AP7 (iniciades fa més de deu anys i actualment aturades i sense data de represa). Van acordar iniciar una estratègia conjunta per aconseguir que es reprenguin els treballs.
Els primers a estrenar el pàrquing de l’estació
 • Els primers a estrenar el pàrquing de l’estació
  Data de publicació: 03.02.17
  Aquest matí ha entrat en funcionament el nou pàrquing públic i gratuït de l’estació de tren del Papiol. Les obres van començar a finals de l’any passat i han consistit a condicionar com aparcament una parcel•la de terreny entre la carretera i la via, abans d’arribar a l’estació. L’enllumenat de la zona d’aparcaments també es nou. El nou pàrquing té 68 places.
El Papiol és un poble segur
 • El Papiol és un poble segur
  Data de publicació: 02.02.17
  Segons les dades facilitades a finals de gener d'aquest any pels Mossos d’Esquadra de Sant Feliu de Llobregat, el nombre de delictes de 2016 al Papiol s’ha reduït respecte de 2015. Els resultats de les estadístiques també revelen que El Papiol és un dels pobles de la zona amb menys delinqüència. Atenent a tot això, es pot dir que El Papiol és un poble on es pot viure amb seguretat.
 Els serveis extra que ens toca pagar per retirar els trastos que s’han deixat al carrer el dia que no tocava
 • Els serveis extra que ens toca pagar per retirar els trastos que s’han deixat al carrer el dia que no tocava
  Data de publicació: 30.01.17
  Al Papiol, el primer dimecres de cada mes un camió passa a recollir els trastos que hem deixat la nit abans (dimarts) al costat dels contenidors d’escombreries. És només aleshores quan es poden llençar: aquesta és la norma. La presència de trastos i voluminosos varis a la via pública pot comportar riscos i, per tant, s’hi han de retirar com més aviat millor. Que els veïns no respectin la norma fa que l’Ajuntament hagi de pagar serveis extra de recollida, com va passar la setmana passada, tal com es pot veure a la fotografia.
Recorregut de la cavalcada dels Reis al Papiol
 • Recorregut de la cavalcada dels Reis al Papiol
  Data de publicació: 05.01.17
  La cavalcada de Melcior, Gaspar i Baltasar, que aniran acompanyats de tot el seu seguici, començarà a les 6 de la tarda. Recorrerà els carrers del poble i finalitzarà a la plaça del castell, on els nens i nenes els podran entregar les cartes. A la plaça del castell, per a l’entrega de les cartes, s’hi haurà d’accedir per la plaça de l’Església.
Activat el pla policial especial Grèvol durant les festes nadalenques
 • Activat el pla policial especial Grèvol durant les festes nadalenques
  Data de publicació: 19.12.16
  Un any més la Policia Local del Papiol i els Mossos d’Esquadra han activat al municipi el pla especial Grèvol per garantir la seguretat durant les festes de Nadal. El pla comporta l’increment de la presència policial, sobretot a les zones comercials. D’altra banda, durant aquests dies, també s’intensificaran a la població els controls d’alcoholèmia als conductors.
Més places de pàrquing a l’estació de tren
 • Més places de pàrquing a l’estació de tren
  Data de publicació: 05.12.16
  El 2017 els papiolencs i papiolenques estrenarem el nou pàrquing públic de l’estació de tren. Aquests dies ja hi han començat els treballs previs. Es tracta d’una obra necessària: actualment hi ha molta gent que va fins a l’estació amb el seu vehicle particular per agafar després un tren. D’altra banda, cal reordenar la zona i fer-la més segura per als vehicles i els vianants.
Transport escolar segur
 • Transport escolar segur
  Data de publicació: 01.12.16
  Sempre que algun grup de nens i nenes de l’escola Pau Vila del Papiol se’n va d’excursió en autobús, la Policia local fa tota una sèrie de controls abans no marxi el transport per vetllar per la seguretat dels infants. Comprova, per exemple, que la documentació del vehicle i del conductor estigui en regla (permís de conduir, assegurança, etc.). També inspecciona el bus per dins i per fora i, molt important, fa una prova d’alcoholèmia al xofer. Tot aquest protocol també se segueix quan es tracta d’una sortida en autobús dels nens i nenes de l’esplai.
Deixar trastos al carrer quan no toca fa que 2 treballadors de la brigada perdin 1 mes i mig de feina
 • Deixar trastos al carrer quan no toca fa que 2 treballadors de la brigada perdin 1 mes i mig de feina
  Data de publicació: 26.08.16
  L’Ajuntament del Papiol programa a l’any uns 12 serveis per retirar els voluminosos que podem deixar al carrer quan sí toca, un cada mes, dels quals se n’encarrega una empresa. Les retirades no previstes comporten un desviament dels recursos humans municipals: cada vegada que s’ha de fer un servei extraordinari de recollida, una parella de treballadors de la brigada ha de deixar de fer la feina que tenia programada per ocupar-se d’aquesta altra tasca.
Nous senyals verticals amb els noms dels carrers de la zona industrial
 • Nous senyals verticals amb els noms dels carrers de la zona industrial
  Data de publicació: 17.08.16
  Els vells senyals verticals que indicaven els carrers de la zona del polígon industrial Sud del Papiol han estat reemplaçats per uns de nous, més visibles. La placa del senyal és més gran, el fons és de color blanc i les lletres amb el nom de la via, negres. A més, són reflectants, perquè també es vegin a la nit. Aquest tipus d’actuacions responen a la voluntat de millorar els polígons del municipi.
Controls policials per prevenir els problemes ocasionats pel consum d’alcohol al carrer
 • Controls policials per prevenir els problemes ocasionats pel consum d’alcohol al carrer
  Data de publicació: 28.07.16
  Els darrers anys la Festa Major del Papiol, com també ha passat a molts d’altres municipis, ha atret gran afluència nocturna de joves d’altres poblacions, alguns dels quals han vingut només a fer “botellón”: consumir grans quantitats de begudes alcohòliques al carrer. Per evitar els problemes que se’n deriven, la Policia Local, amb la col•laboració dels Mossos, tornaran a fer enguany controls als accessos i altres llocs de la població per vigilar de prop aquest tema i requisar, si cal, ampolles i altres recipients que continguin alcohol.
Correfocs segurs al Papiol
 • Correfocs segurs al Papiol
  Data de publicació: 27.07.16
  L’Ajuntament fa a la població tot un seguit de recomanacions i demana la col•laboració de tothom perquè els correfocs de Festa Major de divendres 29 de juliol al vespre siguin segurs. Alguns exemples: remullar les zones verdes de les propietats privades properes al pas dels correfocs, protegir finestrals i aparadors, respectar els senyals que prohibeixen l’estacionament als llocs de la festa; o vestir amb roba adequada per participar-hi. I molt important: els menors de 14 anys hi han d’anar acompanyats per adults.
Afectació del trànsit pels correfocs de Festa Major (divendres 29)
 • Afectació del trànsit pels correfocs de Festa Major (divendres 29)
  Data de publicació: 27.07.16
  Aquest divendres la Festa Major del Papiol proposa dos correfocs: un d’infantil, que començarà a les 19 h (i que farà un recorregut des de l’Església i fins a l’Ajuntament), i un altre que està programat per a les 21.30 h (amb sortida des de l’Ajuntament i traca final al la plaça de Gaudí). Amb motiu d’aquests esdeveniments, el transit rodat patirà algunes afectacions durant divendres. Heu d’estar al cas, també, dels llocs on no es podrà aparcar. És convenient que tingueu en compte aquesta notícia i la informació sobre aquests aspectes recollides al programa. I no només pel que fa a aquest dia.
El Papiol ja té BICIBOX, a l’estació de RENFE
 • El Papiol ja té BICIBOX, a l’estació de RENFE
  Data de publicació: 20.07.16
  L'Ajuntament del Papiol, en coordinació amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), amb la finalitat de cobrir la demanda dels usuaris, ha instal•lat un mòdul del servei d'aparcament de bicicletes BICIBOX, a l’estació de trens del poble. El servei, que és gratuït, funciona des de divendres passat.
Un incendi fa malbé la seu de l’esplai
 • Un incendi fa malbé la seu de l’esplai
  Data de publicació: 13.06.16
  La seu de l’esplai Pa Amb Tomàquet del Papiol quedarà inservible durant un temps com a conseqüència de l’incendi que hi va tenir lloc ahir diumenge a l’hora de dinar, entre les dues i dos quarts de tres. La seu de l’entitat està ubicada a l’edifici municipal de les antigues escoles del carrer del Doctor Trueta. Els bombers descarten que el foc hagi estat culpa d'un curtcircuit elèctric i juntament amb la Policia Local i els Mossos investiguen quina pot haver estat la causa. Pel que sembla, es podria tractar d’un incendi intencionat, provocat en un acte de vandalisme.
Informació IMPORTANT sobre la MOBILITAT i la SEGURETAT pel que fa als CORREFOCS de la Setmana Cultural
 Informació IMPORTANT sobre la MOBILITAT pel que fa la 14a Cursa Popular Vila del Papiol, diumenge 1 de maig (a partir de les 9 h)
 • AVÍS: Informació IMPORTANT sobre la MOBILITAT pel que fa la 14a Cursa Popular Vila del Papiol, diumenge 1 de maig (a partir de les 9 h)
  Data de publicació: 28.04.16
  La cursa que l’Esport Base del Papiol organitza per a aquest diumenge dins del programa de la Setmana Cultural de la localitat comportarà tota una sèrie d’alteracions pel que fa al trànsit rodat. L’Ajuntament del Papiol considera IMPORTANT que llegiu la informació següent sobre aquest tema. És interessant, també, que us fixeu en la senyalització per assegurar-vos de quan podreu tornar a circular pels carrers afectats pel recorregut de la cursa i de quan hi podreu tornar a estacionar els vostres vehicles.
Les policies del Papiol i Castellbisbal detenen un home que seccionava senyals de trànsit a la C-1413
 • Les policies del Papiol i Castellbisbal detenen un home que seccionava senyals de trànsit a la C-1413
  Data de publicació: 31.03.16
  La passada nit de dilluns a dimarts un veí de Rubí va ser enxampat per agents de policia del Papiol i Castellbisbal en plena acció de fer malbé alguns dels senyals de trànsit verticals de la carretera C-1413, a l’altura del cementiri comarcal de Roques Blanques, al terme municipal del Papiol i molt a prop del de Castellbisbal. L’home ha estat detingut i se l’acusarà de possibles delictes de danys i contra la seguretat de la circulació.
Imatges dels primers passos de les obres al carrer Tarragona
 • Nou asfaltat a la via pública del Papiol
  Data de publicació: 27.05.15
  A partir del proper 1 de juny s’asfaltaran de nou set carrers del Papiol, un tram final de via pública de 4.742 metres quadrats. Aquesta actuació té un cost total de 75.000 euros, 46.800 dels quals van a càrrec de la Diputació de Barcelona amb qui l’Ajuntament del Papiol ha negociat una subvenció.
Dutxa per banyera, l'arranjament més habitual
 • Programa d’arranjaments d’habitatges per a les persones grans
  Data de publicació: 20.04.15
  Des de fa quatre anys, l’Ajuntament del Papiol participa al programa d’arranjaments d’habitatges per a les persones grans, conjuntament amb la Diputació de Barcelona. Aquest programa té l’objectiu de millorar les condicions d'accessibilitat, seguretat, higiene i habitabilitat mínimes de les persones grans del Papiol així com també les de les persones amb qui conviuen.
Un moment de les obres
 • Reurbanització del carrer Migdia i del passatge de Martí Albanell
  Data de publicació: 07.04.15
  Les obres de reurbanització del carrer Migdia i del passatge Martí Albanell del Papiol, ja han acabat i ara només falta completar alguns arrenjaments en la jardinaria d’aquest tram viari del nostre poble, una zona d’ús principalment veïnal a la zona del nucli antic de la vila. El cost de l’actuació ha estat de 95.836,21 euros (+ IVA) i el termini d’execució, que era de 4 mesos, s’ha complert.
El butlletí que explica la gestió de l'Ajuntament als ciutadans
 • De Bat a bat. Núm.70
  Data de publicació: 30.03.15
  Aquest cap de setmana de finals de març s'ha repartit per les cases del poble una nova edició de la revista “De Bat a bat”, el butlletí d’informació municipal (en paper), que explica la gestió de l’Ajuntament del Papiol als ciutadans. En aquest nou exemplar, el número 70, es recullen les notícies més significatives dels últims mesos al nostre poble.
Discurs Inaugural de la inauguració
 • Inauguració dels nous carrer de la Diputació, passatge de la Pau i baixada de la Lluna
  Data de publicació: 03.03.15
  Aquest diumenge 1 de març l'alcalde del Papiol, Albert Vilà, el regidor de Territori, Òscar Alujas, i el President de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, han inaugurat de forma oficial les obres de reordenació dels nous carrer de la Diputació, passatge de la Pau i baixada de la Lluna. L'actuació que ha dut a terme l'Ajuntament ha comptat en un pressupost de 699.981 euros, 520.000 euros dels quals han anat a càrrec de les administracions. supramunicipals.
La baixada del valor cadastral dels bens inmmobles ha estat una mesura important
 • Resum del mandat 2011-2015 (i V)
  Data de publicació: 10.02.15
  50 ACTUACIONS; MOMENTS I POLÍTIQUES QUE HAN MILLORAT LA QUALITAT DE VIDA DEL PAPIOL.

  Tal com exposa l’article 69 de la Llei reguladora de les bases de règim local 7/1985, “les corporacions locals facilitaran la més àmplia informació sobre la seva activitat” als ciutadans. Aquest sèrie d'entrades al web municipal, que continuem amb aquesta noticia, responen, doncs, a la idea de fer un resum de les activitats més destacades en les quals ha tingut un paper destacat la coorporació local al llarg d’aquest mandat 2011-2015 que és a punt d’acabar. L'article en el que es basen aquestes entrades ha estat publicat al butlletí municipal de l'Ajuntament del Papiol el passat mes de desembre.
Una gran ventada afectarà Catalunya
 • Risc de fortes ventades al Baix Llobregat
  Data de publicació: 29.01.15
  Protecció Civil de la Generalitat ha informat de la previsió d'una gran ventada que afectarà tot el territori català, i en especial el Baix LLobregat a partir de la propera matinada i fins divendres. Es prega a la població que extremi la prudència en la mobilitat en vehicle i a peu i en les activitats a l’aire lliure a partir del vespre d'aquest dijous.
Un carnet amb molts aventatges
 • Resum del mandat 2011-2015 (III)
  Data de publicació: 28.01.15
  50 ACTUACIONS; MOMENTS I POLÍTIQUES QUE HAN MILLORAT LA QUALITAT DE VIDA DEL PAPIOL.

  Tal com exposa l’article 69 de la Llei reguladora de les bases de règim local 7/1985, “les corporacions locals facilitaran la més àmplia informació sobre la seva activitat” als ciutadans. Aquest sèrie d'entrades al web municipal, que continuem amb aquesta noticia, responen, doncs, a la idea de fer un resum de les activitats més destacades en les quals ha tingut un paper destacat la coorporació local al llarg d’aquest mandat 2011-2015 que és a punt d’acabar. L'article en el que es basen aquestes entrades ha estat publicat al butlletí municipal de l'Ajuntament del Papiol aquest mes de desembre.
De Bat a bat. Número 69.
 • De Bat a bat. Núm. 69
  Data de publicació: 22.12.14
  Aquest cap de setmana s'ha començat a repartir per les famílies de tot el poble una nova edició de la revista municipal De Bat a bat, el butlletí que explica la gestió de l'Ajuntament a la ciutadania. En aquest número de desembre (núm. 69), presenta un balanç del mandat 2011-2015, una explicació de les actuacions, moments i polítiques més rellevants dels últims quatre anys.

Vista del poble del Papiol
 • L’Ajuntament aprova el pressupost municipal pel 2015
  Data de publicació: 18.12.14
  L’Ajuntament ha aprovat, al Ple Municipal d’aquest 11 de desembre, el pressupost pel 2015. En paraules de l’alcalde del Papiol, Albert Vilà, “es tracta d’uns comptes ajustadíssims; encara ens trobem en un període econòmic crític i, per aquesta raó, treballem amb totes les idees possibles que ens ajudin a tocar el mínim possible la butxaca dels ciutadans i seguir mantenint uns serveis municipals de qualitat'.
Policia Local, policia de proximitat
 • El Papiol, un poble segur durant les festes
  Data de publicació: 15.12.14
  Un any més en aquestes dates nadalenques, els Mossos d’Esquadra i la Policia Local del Papiol, han posat en marxa el dispositiu 'Grèvol', amb l’objectiu de reforçar la presència policial en aquelles zones de més activitat comercial. L’estratègia policial té com a objectiu reforçar les patrulles de visualització, intercanviar informació de manera personalitzada amb els comerciants del Papiol i oferir consells de seguretat a través de l’ús de les noves tecnologies. La prevenció, el treball conjunt i la suma d’esforços són les millors eines per seguir amb els bons estàndards de seguretat del nostre poble.
Els cotxes elèctrics cedits
 • Cessió a l’Ajuntament de dos cotxes elèctrics
  Data de publicació: 05.11.14
  Aquest migdia ha tingut lloc l’acte de cessió gratuïta de dos cotxes elèctrics a l’Ajuntament del Papiol pels propers tres mesos. Uns vehicles que utilitzaran la Policia Local i els serveis municipals en els seus desplaçaments pel poble. Impulsar la utilització de vehicles elèctrics és una de les estratègies de l'Àrea Metropolitana de Barcelona pels propers anys en matèria de transport i medi ambient. Per a potenciar aquestes polítiques, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i Renault faciliten aquesta cessió.
El Bus de l'estació, un servei per tot el poble
 • Panell d'informació pels usuaris del Bus de l'estació
  Data de publicació: 17.10.14
  Des d'aquest dia 16 d'octubre, els viatgers del Bus de l'estació tenen a la seva disposició un nou panell d’informació a l’usuari, situat a la parada de l'estació de la RENFE, que informarà del temps de pas del servei. Aquest panell s'ha col·locat amb l'objectiu d'augmentar la qualitat del servei pels usuaris del transport públic amb autobús del poble. El servei, en els primers dies de funcionament, es troba en proves.
La Generalitat no fa un bon manteniment
 • Nou compromís de la Generalitat per solucionar el problema de les inundacions a l’entrada del poble
  Data de publicació: 16.10.14
  L’Ajuntament ha arrencat un nou compromís de la direcció general d’Infraestructures de Mobilitat Terrestre de la Generalitat de Catalunya respecte a la recerca de les solucions pertinents perquè quan arribi un proper aiguat al Papiol el mal manteniment dels col·lectors, els embornals i les canalitzacions que passen per sota de les seves infraestructures (antiga carretera, C-1413Z i la nova carretera, C-1413A) no tornin a provocar una nova inundació a l’entrada del poble i la zona del Papiol de Baix.
La Generalitat no fa un bon manteniment
 • L'Ajuntament torna a queixar-se a la Generalitat per les inundacions a l’entrada del poble
  Data de publicació: 03.10.14
  L’Ajuntament ha tornat a queixar-se per enèsima vegada a la Generalitat de Catalunya pel mal manteniment dels col·lectors, els embornals i les canalitzacions que passen per sota de les seves infraestructures (antiga carretera, C-1413Z i la nova carretera, C-1413A). Aquest mal manteniment és la causa, segons els tècnics de l’Ajuntament, que s’hagi tornat a inundar l’entrada del poble i la zona del Papiol de Baix amb els aiguats de les últimes setmanes.
Imatges dels primers passos de les obres al carrer Tarragona
 • Millores a la via pública del Papiol
  Data de publicació: 25.08.14
  Del centre del poble al PuigMadrona, l’Ajuntament treballa per millorar la vida dels papiolencs, tant en obres de grans dimensions com en petits arranjaments o canvis a diferents punts de la vila. En els últims mesos han començat o estan a punt de començar diferents actuacions a la via pública del poble.
La contaminació, un dels efectes sobre el nostre medi ambient
 • El Papiol comparteix més el cotxe
  Data de publicació: 25.06.14
  Ja fa un any que l'Ajuntament del Papiol va posar en marxa un servei per a tots els papiolencs i papiolenques que facilita el contacte entre els mateixos ciutadans que estan interessats a compartir el vehicle privat a l'hora de fer un viatge en cotxe. Actualment, el nostre poble té 72 usuaris d'aquest servei, el 68% dels quals tenen cotxe i la resta no. Aquest servei, que és gratuït, respon a la voluntat de l'Ajuntament del Papiol de seguir enfortint les polítiques i serveis que ajuden a preservar el nostre entorn i el medi ambient, alhora que promou l'estalvi en el cost dels desplaçaments habituals que fan els habitants del poble.
Zona d'aparcament a la plaça de l'Esglèsia
 • Noves zones d'aparcament de 15 minuts
  Data de publicació: 20.06.14
  L'Ajuntament ha implantat una nova zona d'aparcaments ràpids al centre del poble als espais de més alta densitat comercial. Aquest nou espai de pàrquing temporal completa les actuals zones blaves d'estacionament gratuït del poble inaugurades ara fa cinc anys (juny 2009).
Un pla per a tots els papiolencs
 • Sessió participativa pel Pla Mobilitat Urbana del municipi
  Data de publicació: 21.05.14
  El passat dijous 16 de maig l'Ajuntament va convocar una sessió participativa a la Biblioteca Municipal per acabar de recollir propostes ciutadanes i arrodonir, d'aquesta manera, el nou Pla de Mobilitat Urbana del municipi (PMU). El Pla, que vol configurar i definir les millors estrategies per a aconseguir una millor mobilitat al poble, es presentará al proper ple municipal per a la seva aprovació.


El butlletí de la gestió de l'Ajuntament del Papiol
 • De Bat a bat. Núm. 65. Abril de 2014.
  Data de publicació: 14.04.14
  Aquesta setmana es repartirà per les cases del poble una nova edició de la revista “De Bat a bat”, el butlletí d’informació municipal (en paper), que explica la gestió de l’Ajuntament del Papiol als ciutadans. En aquest nou exemplar, el número 65, es recullen les notícies més significatives d'aquests últims mesos al nostre poble.
Serveis Municipals en perill
 • Serveis Municipals en Perill (I)
  Data de publicació: 09.04.14
  L'Ajuntament del Papiol, com la resta d'ajuntaments, ha quedat afectat per la nova reforma local del govern de l’Estat. Una reforma recentralitzadora que allunya de tots els municipis competències tan importants com l’educació, la sanitat o l’atenció social, i en el cas dels municipis de menys de 20.000 habitants també afecta a la prestació dels serveis més bàsics (a Catalunya són 882 ajuntaments).
Imatge de la trobada
 • Junta Local de Seguretat del Papiol
  Data de publicació: 08.04.14
  Aquest dilluns 7 d'abril s’ha celebrat, a la sala de plens de l’Ajuntament, una nova edició de la Junta Local de Seguretat del Papiol en la qual representants polítics i tècnics del poble i del país fan una anàlisi de la situació de la seguretat del mateix Papiol i determinen les prioritats, les accions especials, les campanyes de prevenció, l’acció policial i la seva coordinació en matèria de seguretat per els propers mesos.
Escut del poble del Papiol
 • APROVATS ELS PRESSUPOSTOS PEL 2014
  Data de publicació: 11.12.13
  El Ple de l’Ajuntament del Papiol ha aprovat de forma inicial els Pressupostos pel proper any 2014. El pressupost ha comptat amb els vots a favor dels regidors i regidores de Junts pel Papiol, Convergència i Unió i Esquerra Republicana de Catalunya. El Partit Socialista de Catalunya s’ha abstingut.

El Bus de l'Estació, un servei per a totes les persones
 • Resultats de l’Enquesta de Mobilitat Interurbana
  Data de publicació: 30.09.13
  L’Agrupació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU) ha presentat els resultats de l’Enquesta de Mobilitat Interurbana que es va dur a terme durant els mesos de maig i juny de 2013. Aquesta enquesta, que es realitza cada dos anys, té l’objectiu de conèixer a fons la mobilitat interurbana dels ciutadans de la 2a Corona Metropolitana (CM), i com a conseqüència, poder articular una política de mobilitat i foment del transport públic adient a les necessitats i mancances detectades.
Imatge de la Baixada de Ca n'Esteve
 • Més vida pel centre del poble
  Data de publicació: 26.08.13
  En els últims anys, actuació rere actuació, l’àrea del voltant de la plaça de Gaudí (La Florida) ha viscut una de les transformacions urbanístiques més importants en els últims anys. Aquesta zona del Papiol, distribuïdora del trànsit i punt d’accés a les diferents àrees del poble, reneix amb més vida gràcies a l’augment de l’espai públic per a la ciutadania i la seva utilització com a una de les places centrals del poble..

Collserola, el nostre Parc Natural
 • Arranjament del camí de Ca n’Amigonet
  Data de publicació: 20.08.13
  Aquest mes de juliol l’Ajuntament del Papiol i el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola van iniciar l’actuació d’arranjament del camí de Ca n'Amigonet del Papiol, una de les portes d’entrada del nostre poble al Parc Natural de Collserola. Aquestes es troben, actualment, al seu equador. L'actuació arranjarà un total de 1,6 km del camí que uneix la font de les Escletxes i Ca n'Amigonet i transformarà tot el camí en un millor espai per a l’esport i el lleure.
Baixada de Ca n'Esteve
Us podeu subscriure al butlletí a la mateixa pàgina de l'Ajuntament
 • Un any de butlletí digital
  Data de publicació: 05.04.13
  El butlletí digital de l'Ajuntament del Papiol supera aquesta setmana els 52 números. Més d'un any informant setmanalment a tots aquells que ho desitgen de les últimes novetats de la gestió municipal, alhora que se'ls informa de l'agenda d'activitats dels equipaments municipals i de les novetats del seu tauler d'anuncis.
Vista del poble del Papiol
 • El Papiol, un poble en moviment
  Data de publicació: 02.04.13
  Els moviments de terra a l'avinguda de la Generalitat a l'alçada del Parc del Centre i el seu posterior arranjament han tornat a posar sobre la taula els problemes de l'urbanisme del nostre poble a causa dels moviments de terra especials que hi ha al nostre terme municipal. Els técnics han resumit una llista dels elements que motiven que el nostre sigui un poble en moviment.
El bus de l'Estació, l' autobus del poble
 • El Bus de l'Estació s'acosta als 100.000 passatgers durant el 2012
  Data de publicació: 06.03.13
  Aquest passat 2012, el Bus de l'estació del Papiol ha arribat als 92.000 viatgers, ha fet més de 21.000 viatges i ha recorregut 73.000 quilòmetres voltant pel poble i transportant els veïns i veïnes de l'estació i el Trull al centre de la nostra vila.
Obres a la Vorera de l'Av. Generalitat
 • Arranjament de la vorera de l’Av.Generalitat a l’alçada del Parc del Centre
  Data de publicació: 05.12.12
  Tal com va informar l’Ajuntament el passat mes d’octubre, les obres d’arranjament de la vorera de l’avinguda de la Generalitat a l’alçada del Parc del Centre han començat durant la segona quinzena de novembre. Entre el 12 de desembre i final del mes de gener tindran lloc el gruix principal de les obres.
Una millora per a l'atenció a les persones
 • La Policia Local incorpora un desfibril·lador al cotxe patrulla
  Data de publicació: 12.09.12
  Des del passat mes de juliol, la Policia Local del Papiol ha incorporat una nova eina de treball molt important: un desfibril·lador extern automàtic (DEA). Aquest aparell és vital per atendre les urgències mèdiques d’aturades cardiorespiratòries, en què l’atenció durant els primers minuts és essencial. Els membres del cos de la Policia Local van realitzar a principi d’estiu el corresponent curs de capacitació per al seu ús i el desfibril·lador ja es troba plenament operatiu al cotxe patrulla.

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: