Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

Urbanisme i habitatge

Notícies

Recta final de les obres del carrer Major
 • Recta final de les obres del carrer Major
  Data de publicació: 07.09.18
  Aquest cap de setmana el carrer Major del Papiol estarà obert al trànsit rodat. Les obres han arribat al tram final. Queden sols pendents alguns acabats, entre ells, la senyalització de les places d’aparcament comercial, la rampa de la vorera de la font de la plaça de Gaudí, els desperfectes ocasionats pels treballs a les façanes del carrer i algun altre petit detall. De moment, s’hi podrà circular, però encara no s’hi podrà estacionar, tal com indiquen ara els senyals provisionals.
Ja queda menys per finalitzar les obres del centre històric del Papiol
 • Ja queda menys per finalitzar les obres del centre històric del Papiol
  Data de publicació: 09.07.18
  Està previst que les obres de remodelació i millora del carrer Major i de la plaça de l’Església del Papiol finalitzin aquest estiu. Durant aquests dies, s’acabarà el paviment de la part baixa del carrer Major. A continuació, s’actuarà en les escales de la plaça de l’Església, que quedaran integrades en unes grades noves on els veïns podran seure.
Inici de les obres de millora de la seguretat dels vianants a l’av. de la Generalitat
 • Inici de les obres de millora de la seguretat dels vianants a l’av. de la Generalitat
  Data de publicació: 09.07.18
  En els propers dies començaran les primeres actuacions per millorar la seguretat viària i dels vianants a l’avinguda e la Generalitat del Papiol, la via principal del municipi. L’objectiu de les obres, cofinançades entre la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de la localitat, és millorar l’accessibilitat, crear més passos de vianants i reduir la velocitat dels vehicles. El primer punt on s’actuarà és el tram entre el carrer de Balmes i el carrer d’Ignasi Iglesias.
Comença la millora del centre
 • Comença la millora del centre
  Data de publicació: 08.01.18
  Aquesta setmana està previst l’inici dels treballs per remodelar i millorar el carrer Major i la plaça de l’Església del Papiol. El projecte també inclou actuacions a la plaça de Gaudí i a un tram del carrer de l’Abat Escarré. Té com a objectius revalorar el nucli històric i guanyar espais públics que li donin vida, com una plaça de referència.
Joan Borràs assisteix al Parlament Europeu a una conferència sobre urbanisme
 • Joan Borràs assisteix al Parlament Europeu a una conferència sobre urbanisme
  Data de publicació: 23.10.17
  El regidor d’Urbanisme del Papiol, Joan Borràs, és un dels membres de la delegació catalana convidada setmana passada a l’inauguració de l’exposició “Polis. 7 lliçons del Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà” a la seu del Parlament Europeu, a Brussel•les. A Borràs, que també va assistir a una conferència sobre el futur de la ciutat europea, se’l va convidar per la seva trajectòria tant professional com política en el terreny de l’urbanisme.
El nucli històric del Papiol tindrà una plaça que li donarà vida
Imatges dels primers passos de les obres al carrer Tarragona
 • Nou asfaltat a la via pública del Papiol
  Data de publicació: 27.05.15
  A partir del proper 1 de juny s’asfaltaran de nou set carrers del Papiol, un tram final de via pública de 4.742 metres quadrats. Aquesta actuació té un cost total de 75.000 euros, 46.800 dels quals van a càrrec de la Diputació de Barcelona amb qui l’Ajuntament del Papiol ha negociat una subvenció.
Un nou espai públic de qualitat
 • El parc del Patufet ja és una realitat
  Data de publicació: 29.04.15
  El parc del Patufet ja és una realitat i les nenes i nenes del Papiol ja hi poden gaudir d’una estona de lleure amb les seves famílies. 850 m2 dissenyats pels més menuts del poble que han transformat l’antiga pista de tennis de la zona esportiva municipal en un nou espai públic de qualitat per al gaudi de totes i tots els papiolencs.
Dutxa per banyera, l'arranjament més habitual
 • Programa d’arranjaments d’habitatges per a les persones grans
  Data de publicació: 20.04.15
  Des de fa quatre anys, l’Ajuntament del Papiol participa al programa d’arranjaments d’habitatges per a les persones grans, conjuntament amb la Diputació de Barcelona. Aquest programa té l’objectiu de millorar les condicions d'accessibilitat, seguretat, higiene i habitabilitat mínimes de les persones grans del Papiol així com també les de les persones amb qui conviuen.
Un moment de les obres
 • Reurbanització del carrer Migdia i del passatge de Martí Albanell
  Data de publicació: 07.04.15
  Les obres de reurbanització del carrer Migdia i del passatge Martí Albanell del Papiol, ja han acabat i ara només falta completar alguns arrenjaments en la jardinaria d’aquest tram viari del nostre poble, una zona d’ús principalment veïnal a la zona del nucli antic de la vila. El cost de l’actuació ha estat de 95.836,21 euros (+ IVA) i el termini d’execució, que era de 4 mesos, s’ha complert.
El butlletí que explica la gestió de l'Ajuntament als ciutadans
 • De Bat a bat. Núm.70
  Data de publicació: 30.03.15
  Aquest cap de setmana de finals de març s'ha repartit per les cases del poble una nova edició de la revista “De Bat a bat”, el butlletí d’informació municipal (en paper), que explica la gestió de l’Ajuntament del Papiol als ciutadans. En aquest nou exemplar, el número 70, es recullen les notícies més significatives dels últims mesos al nostre poble.
El conte del Patufet serà protagonista del nou parc
 • El Papiol tindrà un nou parc: el parc del Patufet
  Data de publicació: 19.03.15
  A finals del mes d’abril, aproximadament, tindrem un nou parc al Papiol: el parc del Patufet. Una superfície de 850 m2, ubicada a l’antiga pista de tennis de la zona esportiva municipal, que incorporarà un nou espai públic de qualitat per al gaudi de totes i tots els papiolencs, i en especial dels més petits. Es tracta d’una actuació que té un cost de 105.000 euros, que s’ha sumat al pressupost municipal mitjançant un conveni amb l’empresa que gestiona el cementiri de Roques Blanques. Les obres han començat a principis del mes de març.
Discurs Inaugural de la inauguració
 • Inauguració dels nous carrer de la Diputació, passatge de la Pau i baixada de la Lluna
  Data de publicació: 03.03.15
  Aquest diumenge 1 de març l'alcalde del Papiol, Albert Vilà, el regidor de Territori, Òscar Alujas, i el President de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, han inaugurat de forma oficial les obres de reordenació dels nous carrer de la Diputació, passatge de la Pau i baixada de la Lluna. L'actuació que ha dut a terme l'Ajuntament ha comptat en un pressupost de 699.981 euros, 520.000 euros dels quals han anat a càrrec de les administracions. supramunicipals.
La baixada del valor cadastral dels bens inmmobles ha estat una mesura important
 • Resum del mandat 2011-2015 (i V)
  Data de publicació: 10.02.15
  50 ACTUACIONS; MOMENTS I POLÍTIQUES QUE HAN MILLORAT LA QUALITAT DE VIDA DEL PAPIOL.

  Tal com exposa l’article 69 de la Llei reguladora de les bases de règim local 7/1985, “les corporacions locals facilitaran la més àmplia informació sobre la seva activitat” als ciutadans. Aquest sèrie d'entrades al web municipal, que continuem amb aquesta noticia, responen, doncs, a la idea de fer un resum de les activitats més destacades en les quals ha tingut un paper destacat la coorporació local al llarg d’aquest mandat 2011-2015 que és a punt d’acabar. L'article en el que es basen aquestes entrades ha estat publicat al butlletí municipal de l'Ajuntament del Papiol el passat mes de desembre.
Un carnet amb molts aventatges
 • Resum del mandat 2011-2015 (III)
  Data de publicació: 28.01.15
  50 ACTUACIONS; MOMENTS I POLÍTIQUES QUE HAN MILLORAT LA QUALITAT DE VIDA DEL PAPIOL.

  Tal com exposa l’article 69 de la Llei reguladora de les bases de règim local 7/1985, “les corporacions locals facilitaran la més àmplia informació sobre la seva activitat” als ciutadans. Aquest sèrie d'entrades al web municipal, que continuem amb aquesta noticia, responen, doncs, a la idea de fer un resum de les activitats més destacades en les quals ha tingut un paper destacat la coorporació local al llarg d’aquest mandat 2011-2015 que és a punt d’acabar. L'article en el que es basen aquestes entrades ha estat publicat al butlletí municipal de l'Ajuntament del Papiol aquest mes de desembre.
Un moment a l'escola
 • Resum del mandat 2011-2015 (II)
  Data de publicació: 20.01.15
  50 ACTUACIONS; MOMENTS I POLÍTIQUES QUE HAN MILLORAT LA QUALITAT DE VIDA DEL PAPIOL.

  Tal com exposa l’article 69 de la Llei reguladora de les bases de règim local 7/1985, “les corporacions locals facilitaran la més àmplia informació sobre la seva activitat” als ciutadans. Aquest sèrie d'entrades al web municipal, que continuem amb aquesta noticia, responen, doncs, a la idea de fer un resum de les activitats més destacades realitzades per la coorporació local al llarg d’aquest mandat 2011-2015 que és a punt d’acabar. L'article en el que es basen aquestes entrades ha estat publicat al butlletí municipal de l'Ajuntament del Papiol aquest mes de desembre.
Vista del poble del Papiol
 • Padró Municipal d’habitants 2014
  Data de publicació: 19.01.15
  L’Institut d’Estadística de Catalunya ha difós les xifres de població total declarades oficials pel govern de l’Estat a 1 de gener de 2014, fruit de la revisió del padró municipal. La tendència general és a la baixa. Catalunya compta oficialment amb 7.518.903 habitants, 34.747 menys que al 2013 (0,46% menys). La comarca del Baix Llobregat ha experimentat una baixada de població del 0,3% en relació amb l’any anterior, que es tradueix en una disminució de 2.395 persones, situant-se en un total de 806.249 habitants. Al Papiol la tendència també és a la baixa. La nostra població compta oficialment amb 4.023 habitants (2.000 homes i 2.023 dones), un 0,45% menys que l’any 2013.
De Bat a bat. Número 69.
 • De Bat a bat. Núm. 69
  Data de publicació: 22.12.14
  Aquest cap de setmana s'ha començat a repartir per les famílies de tot el poble una nova edició de la revista municipal De Bat a bat, el butlletí que explica la gestió de l'Ajuntament a la ciutadania. En aquest número de desembre (núm. 69), presenta un balanç del mandat 2011-2015, una explicació de les actuacions, moments i polítiques més rellevants dels últims quatre anys.

Vista del poble del Papiol
 • L’Ajuntament aprova el pressupost municipal pel 2015
  Data de publicació: 18.12.14
  L’Ajuntament ha aprovat, al Ple Municipal d’aquest 11 de desembre, el pressupost pel 2015. En paraules de l’alcalde del Papiol, Albert Vilà, “es tracta d’uns comptes ajustadíssims; encara ens trobem en un període econòmic crític i, per aquesta raó, treballem amb totes les idees possibles que ens ajudin a tocar el mínim possible la butxaca dels ciutadans i seguir mantenint uns serveis municipals de qualitat'.
Dia i nit, treballant per millorar El Papiol
 • Reurbanització del carrer Migdia i del passatge de Martí Albanell
  Data de publicació: 02.12.14
  Les obres de reurbanització del carrer Migdia i del passatge Martí Albanell del Papiol, una zona d’ús principalment veïnal, ja que es tracta d’un carrer sense sortida, ja han començat. Aquesta zona es transformarà seguint les mateixes polítiques de pacificació del trànsit existents en altres carrers del centre històric.
Una obra per a tots
 • Les obres de reordenació del carrer Diputació superen el seu equador
  Data de publicació: 12.11.14
  Aquesta mes de novembre superem l'equador de les obres del projecte de reordenació dels carrers Diputació, la baixada de la Lluna i el passatge de la Pau. Una actuació que va començar el mes de juliol, té una durada estimada de 9 mesos i un pressupost de 699.981 euros, 520.000 del quals van a càrrec de les administracions supramunicipals.
Escut del poble del Papiol
 • L’ex alcalde José Guerrero demana disculpes
  Data de publicació: 02.09.14
  L’ex alcalde José Guerrero ha demanat disculpes en una carta dirigida a l’Ajuntament del Papiol pel seu escrit on acusava de forma totalment infundada al mateix Ajuntament i als seus regidors de possible tràfic d’influències. Així mateix, es posa a disposició de la institució per a assistir a un Ple Municipal i demanar “disculpes públicament a tots els representants públics que componen l’Ajuntament i que se sentin ofesos pel meu comportament”.
Imatges dels primers passos de les obres al carrer Tarragona
 • Millores a la via pública del Papiol
  Data de publicació: 25.08.14
  Del centre del poble al PuigMadrona, l’Ajuntament treballa per millorar la vida dels papiolencs, tant en obres de grans dimensions com en petits arranjaments o canvis a diferents punts de la vila. En els últims mesos han començat o estan a punt de començar diferents actuacions a la via pública del poble.
L'Ajuntament diu no a Eurovegas
L'Ajuntament diu no a Eurovegas
Imatge virtual de la zona reformada
 • Comencen les obres al centre del poble
  Data de publicació: 02.07.14
  Aquesta setmana ha començat el projecte de reordenació dels carrers Diputació, la baixada de la Lluna i el passatge de la Pau. Una actuació total que té en la racionalitat pressupostària un valor afegit, i que millorarà la qualitat de vida dels veïns de la zona i crearà nou espai públic per a tots els papiolencs. Una obra amb una durada estimada de 9 mesos i un pressupost de 699.981 euros, 520.000 del quals van a càrrec de les administracions supramunicipals.
El butlletí de la gestió de l'Ajuntament del Papiol
 • De Bat a bat. Núm. 65. Abril de 2014.
  Data de publicació: 14.04.14
  Aquesta setmana es repartirà per les cases del poble una nova edició de la revista “De Bat a bat”, el butlletí d’informació municipal (en paper), que explica la gestió de l’Ajuntament del Papiol als ciutadans. En aquest nou exemplar, el número 65, es recullen les notícies més significatives d'aquests últims mesos al nostre poble.
Serveis Municipals en perill
 • Serveis Municipals en Perill (I)
  Data de publicació: 09.04.14
  L'Ajuntament del Papiol, com la resta d'ajuntaments, ha quedat afectat per la nova reforma local del govern de l’Estat. Una reforma recentralitzadora que allunya de tots els municipis competències tan importants com l’educació, la sanitat o l’atenció social, i en el cas dels municipis de menys de 20.000 habitants també afecta a la prestació dels serveis més bàsics (a Catalunya són 882 ajuntaments).
Imatge virtual de la zona reformada
 • Temps de reforma al centre del poble
  Data de publicació: 31.01.14
  L’Ajuntament ha presentat el projecte de reordenació dels carrers Diputació, la baixada de la Lluna i el passatge de la Pau. Una actuació total que té en la racionalitat pressupostària un valor afegit, i que millorarà la qualitat de vida dels veïns de la zona i crearà nou espai públic per a tots els papiolencs. D’altra banda, la proposta també té com a objectiu mantenir la unitat i el caràcter de la zona del nucli antic i contribuir a dotar d’identitat el centre urbà. L’actuació es començarà aquesta primavera.
Alguna cosa més que una Biblioteca
 • Un matí més de Biblioteca
  Data de publicació: 19.12.13
  A partir del proper mes de gener de 2014 la Biblioteca Muncipal del Papiol Valentí Almirall sumarà un nou matí al seu horari. L'equipament municipal ampliarà el seu horari obrint els matins de dimecres de 10 a 13:30 hores. Així doncs, a partir de l'any 2014 (8 de gener), els papiolencs podran utilitzar els seus serveis cinc tardes a la setmana (dilluns, dimarts, dimecres, dijous i divendres) i tres matins (dimecres, divendres i dissabtes).
Escut del poble del Papiol
 • APROVATS ELS PRESSUPOSTOS PEL 2014
  Data de publicació: 11.12.13
  El Ple de l’Ajuntament del Papiol ha aprovat de forma inicial els Pressupostos pel proper any 2014. El pressupost ha comptat amb els vots a favor dels regidors i regidores de Junts pel Papiol, Convergència i Unió i Esquerra Republicana de Catalunya. El Partit Socialista de Catalunya s’ha abstingut.

L'alcalde, entrevistat per TVE-Catalunya
 • L’Informatiu de TVE es fa ressò de la mesura pionera sobre la plusvàlua
  Data de publicació: 07.11.13
  L’Informatiu de TVE-Catalunya s'ha fet ressò de la mesura pionera sobre la plusvàlua que va impulsar l’Ajuntament del Papiol. Ara, diversos ajuntaments catalans s’hi estan sumant i el fet que els desnonaments tornin a ser noticia ha posat el nostre poble, el primer de Catalunya que va adoptar aquesta mesura, d’actualitat. TVE-Catalunya va entrevistar l’alcalde del Papiol i va emetre un tall on Albert Vilà afirmava el següent: “Una plusvàlua és en el fons un increment del valor del terreny, per tant és absurd que una persona que no té cap increment, sinó a l’inrevés, que li prenen allò pel que ella ha apostat, hagi de pagar. El que vam fer va era de justícia”.
Imatge de la Baixada de Ca n'Esteve
 • Més vida pel centre del poble
  Data de publicació: 26.08.13
  En els últims anys, actuació rere actuació, l’àrea del voltant de la plaça de Gaudí (La Florida) ha viscut una de les transformacions urbanístiques més importants en els últims anys. Aquesta zona del Papiol, distribuïdora del trànsit i punt d’accés a les diferents àrees del poble, reneix amb més vida gràcies a l’augment de l’espai públic per a la ciutadania i la seva utilització com a una de les places centrals del poble..

Collserola, el nostre Parc Natural
 • Arranjament del camí de Ca n’Amigonet
  Data de publicació: 20.08.13
  Aquest mes de juliol l’Ajuntament del Papiol i el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola van iniciar l’actuació d’arranjament del camí de Ca n'Amigonet del Papiol, una de les portes d’entrada del nostre poble al Parc Natural de Collserola. Aquestes es troben, actualment, al seu equador. L'actuació arranjarà un total de 1,6 km del camí que uneix la font de les Escletxes i Ca n'Amigonet i transformarà tot el camí en un millor espai per a l’esport i el lleure.
Baixada de Ca n'Esteve
Us podeu subscriure al butlletí a la mateixa pàgina de l'Ajuntament
 • Un any de butlletí digital
  Data de publicació: 05.04.13
  El butlletí digital de l'Ajuntament del Papiol supera aquesta setmana els 52 números. Més d'un any informant setmanalment a tots aquells que ho desitgen de les últimes novetats de la gestió municipal, alhora que se'ls informa de l'agenda d'activitats dels equipaments municipals i de les novetats del seu tauler d'anuncis.
El Parc del Centre s'hi veuen els ancoratges
 • Acaba l’obra d'estabilització de la vorera i la calçada de l’avinguda de la Generalitat
  Data de publicació: 02.04.13
  La vorera de l’avinguda de la Generalitat a l’alçada del Parc del Centre ja està estabilitzada, gràcies a les obres que s’han realitzat en aquest punt del nostre poble al llarg dels darrers mesos. El projecte d’estabilització que tenia per objectiu col·locar uns ancoratges per ajudar a què els moviments de terra propis de la nostra població no afectin la zona, ha conclòs amb èxit. Ara, només cal esperar a què les obres s’assentin sobre el subsòl per tornar a asfaltar l’avinguda de la Generalitat i deixar arranjada definitivament la via i la zona de vianants.
Obres a la Vorera de l'Av. Generalitat
 • Arranjament de la vorera de l’Av.Generalitat a l’alçada del Parc del Centre
  Data de publicació: 05.12.12
  Tal com va informar l’Ajuntament el passat mes d’octubre, les obres d’arranjament de la vorera de l’avinguda de la Generalitat a l’alçada del Parc del Centre han començat durant la segona quinzena de novembre. Entre el 12 de desembre i final del mes de gener tindran lloc el gruix principal de les obres.
La nova font pública
 • La pista ludicoesportiva incorpora una font pública d'aigua
  Data de publicació: 09.11.12
  La pista ludicoesportiva del davant de la Biblioteca Municipal del Papiol ha acabat el seu condicionament amb la col·locació d’una font pública d'aigua. En els últims temps també s’han col·locat uns bancs. La pista ludicoesportiva ha tingut una gran acceptació per part dels papiolencs, especialment dels més joves, que ja des dels primers dies del seu funcionament, abans de l’estiu, se l’han feta seva.
Els llibres, l'ànima de les biblioteques
La mesura sobre l'IBI no afectarà als papiolencs
 • Els mitjans de comunicació parlen de la iniciativa sobre la plusvàlua de l’Ajuntament
  Data de publicació: 24.02.12
  Els mitjans de comunicació de Catalunya i del nostre entorn més proper s’han fet ressò, aquesta setmana, de la iniciativa pionera de l’Ajuntament del Papiol de perdonar la plusvàlua als propietaris de pisos embargats. Aquesta decisió, en paraules de l’alcalde, Albert Vilà, “és una de les coses que pot fer un Ajuntament per ajudar les persones que es troben en greus dificultats a causa de la crisi. Per això l’hem impulsada”.

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: