Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

Benvinguda de l'alcalde

Jordi Bou i Compte, Alcalde
Ampliar en una finestra emergent Jordi Bou i Compte, Alcalde
Benvinguts i benvingudes al Papiol

El Papiol és un municipi força singular de la comarca del Baix Llobregat, dins de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, amb molts indrets i racons per descobrir i gaudir.

Tenim una ubicació i un entorn privilegiats i, a més, estem molt ben comunicats, a només 20 minuts de Barcelona. No som un lloc de pas i, precisament per això, al Papiol, s’hi viu amb tranquil•litat.

Som un poble mil•lenari, que es va anar construint sobre un turó d’uns 160 m d’altura al voltant del castell (sXII), que és l’edifici més emblemàtic de la localitat.

Som una porta d’accés al Parc Natural de Collserola, i també al parc fluvial del riu Llobregat.

La nostra extensió no és gaire gran (8,96 km²), però el nostre patrimoni natural és molt ric i atractiu. Tenim, per exemple, el cim del Puig Madrona, la Serra de Roques Blanques, Les Escletxes o la Salut, amb boscos, camins, rieres i obacs.

Aquesta combinació equilibrada entre natura i tranquil•litat per una banda, i proximitat a una gran ciutat per una altra, és el que resulta atractiu als nostres veïns i als nostres visitants.

Però no comptem solament amb l’atractiu de la natura, alberguem també un contingut cultural, històric i artístic de gran valor. Així, ens sentim igualment orgullosos d’aquest altre patrimoni: el castell, l’ermita de la Salut o la Casa de Pedra, entre altres edificis d’interès arquitectònic.

Al Papiol, donem molta importància a les persones. Donem valor al capital humà. I també a les nostres tradicions, costums, als nostres oficis i fets.

A un poble com el nostre, amb poc més de 4 mil habitants, és natural que les relacions entre veïns siguin properes i familiars. Conservem una personalitat i un tarannà propis d’un poble petit, i això ens fa ben especials.

Sigueu benvinguts i benvingudes al Papiol.

Jordi Bou i Compte
Alcalde del Papiol

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: