Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

Notícies

Actualitat del municipi:
 • Programa de les Festes de Santa Eulàlia del Papiol 2018
  Data de publicació: 12.12.18
  El Papiol dedica aquests dies un programa d’actes i activitats dedicats a la seva patrona, Sta. Eulàlia de Mèrida. L’Ajuntament i les diferents entitats i associacions del poble col·laboren any rere any en el programa. Avui ens presenten el programa de les Festes de Santa Eulàlia del Papiol 2018, un document que podeu descarregar-vos des d’aquí.
 • Fem les compres nadalenques al Papiol
  Data de publicació: 11.12.18
  La Unió de Comerciants del Papiol ens animen perquè considerem com a opció propera i còmoda fer les compres de Nadal al Papiol. Aquests dies, els clients que comprin als comerços associats seran obsequiats amb una butlleta per participar en el sorteig de diversos xecs de compra que es farà després de Reis: el 13 de gener de 2019 al Casal d’Avis.
 • Monument a l’activitat d’extracció d’argiles al Papiol
  Data de publicació: 03.12.18
  El Museu del Papiol ha restaurat una màquina excavadora d’una època en què l’argila i les bòbiles van ser una activitat econòmica molt productiva al municipi. La màquina s’instal·larà com a monument a l’accés de la població el diumenge 16 de desembre a les 13 h, dins del actes de la Festa de Sta. Eulàlia.
 • El 2018 les pluges al Papiol han superat en un 30% la mitjana anual
  Data de publicació: 26.11.18
  El papiolenc Albert Martí, aficionat a la meteorologia, ens resumeix com ha sigut el temps al Papiol enguany. A partir de les dades locals que recull amb l’estació meteorològica professional que té instal•lada a la zona del Trull, Martí ens explica que “quan només falta un més per acabar l’any, durant el 2018 al Papiol ja han caigut 900 litres de pluja”. Aquesta és una dada destacable, ja que la mitjana de pluja anual al Papiol és d’uns 620 litres. Diu, per tant, que “hem tingut un any molt plujós, precedit per dos anys de sequera, en què les precipitacions no van arribar a la mitjana”. També ens avança temps tranquil fins al pont del desembre.
 • El Papiol instal·la una minideixalleria al carrer per millorar la recollida selectiva de residus
  Data de publicació: 02.11.18
  Hi ha tota una sèrie de residus que no podem llençar als contenidors de recollida selectiva. Fins ara, al Papiol, s’havien de portar directament a la Deixalleria del carrer de les Forques, o esperar la Deixalleria mòbil. Per posar-ho més fàcil, l’Ajuntament del Papiol acaba de col·locar a la via pública un contenidor per a cartutxos d’impressora, piles, bateries, bombetes, discos digitals o petits aparells electrònics.
 • La trail Mitja del Castell del Papiol arriba a la 5a edició amb la màxima participació
  Data de publicació: 19.10.18
  La cursa de muntanya papiolenca Mitja del Castell, que tindrà lloc aquest diumenge 21d’octubre al matí, arriba a la cinquena edició i es consolida entre els aficionats al trail com una cursa idònia per conèixer els recons més amagats del Parc de Collserola, dins del terme del Papiol. Els experts, a més, la qualifiquen de “trencacames”. A banda dels professionals, cada cop atreu més aficionats i més dones. Enguany, corredors del moviment Egoísmo Positivo empenyeran tres cadires de rodes perquè les persones amb mobilitat reduïda també puguin participar-ne.
 • L’Ajuntament engega avui una campanya informativa per millorar la recollida de l’orgànica
  Data de publicació: 16.10.18
  Amb l’objectiu d’incrementar a curt termini el percentatge de brossa orgànica recollida, l’Ajuntament del Papiol (amb subvenció de l’Agència de Residus de Catalunya), engega avui una campanya de sensibilització consistent a informar domicili per domicili de la importància de separar bé aquesta fracció. També es repartiran cubellets airejats per a la brossa orgànica a les llars que encara no en tinguin.
 • L’alcalde del Papiol, citat a declarar aquest matí per desobediència l’1-O
  Data de publicació: 15.10.18
  Jordi Bou, alcalde del Papiol, s’ha acollit al seu dret de no declarar. Bou ha comparegut aquest matí a la citació feta per la Fiscalia Provincial de Barcelona a través de la qual se l’instava a declarar davant de la Guàrdia Civil en qualitat d’investigat pels presumptes delictes de desobediència, prevaricació i malversació de cabals públics relacionats amb el referèndum de 1 d’octubre de 2017 a Catalunya. L’alcalde hi ha anat acompanyat del seu advocat i regidor del govern papiolenc, Jordi Medina, així com dels tinents d’alcalde Joan Borràs i Albert Querol, el regidor Adrià Rius i d’un grup de familiars, amics, veïns i veïnes del poble i alcaldes d’altres municipis.
 • CatSalut presenta l’avantprojecte per al nou CAP del Papiol
  Data de publicació: 15.10.18
  L’equip d’arquitectes encarregats de fer el projecte del nou Centre d’Atenció Primària del Papiol han presentat aquest migdia l’avantprojecte per a la construcció del nou equipament. El document ha estat recepcionat per l’alcalde del Papiol i regidor d’Obres, Jordi Bou, el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Joan Borràs, i l’arquitecta municipal, Tanit Guàrdia.
 • Festa als horts municipals per presentar la nova gestora
  Data de publicació: 15.10.18
  El Papiol disposa d’uns horts municipals al servei dels veïns i veïnes que sol·licitin una parcel·la. Amb l’objectiu de potenciar els aspectes formatius i socialitzadors dels horts, aquesta tardor s’està reestructurant l’espai, que ha passat a ser gestionat per L’Ortiga, una cooperativa que treballa per dinamitzar i difondre l’agricultura sostenible a Collserola.
 • Excursió de la gent gran del Papiol 2018
  Data de publicació: 17.09.18
  Enguany, la destinació triada per a l’excursió de les àvies i avis del Papiol és Sant Feliu de Guíxols, a la Costa Brava. La sortida inclou la visita a l’Espai Carmen Thyessen. Es tracta d’una activitat que organitza l’Ajuntament del Papiol, a la qual es convida a tots els papiolencs i les papiolenques de més de 65 anys empadronats al Papiol. Les persones interessades a participar-hi, poden triar entre el dia 8 o el dia 10 d’octubre. Les inscripcions es poden fer a l’Ajuntament del Papiol, del 24 al 27 de setembre.
 • Recta final de les obres del carrer Major
  Data de publicació: 07.09.18
  Aquest cap de setmana el carrer Major del Papiol estarà obert al trànsit rodat. Les obres han arribat al tram final. Queden sols pendents alguns acabats, entre ells, la senyalització de les places d’aparcament comercial, la rampa de la vorera de la font de la plaça de Gaudí, els desperfectes ocasionats pels treballs a les façanes del carrer i algun altre petit detall. De moment, s’hi podrà circular, però encara no s’hi podrà estacionar, tal com indiquen ara els senyals provisionals.
 • Entrada lliure a la piscina amb motiu del final de la campanya d’estiu de la UCP
  Data de publicació: 28.08.18
  La festa de final de campanya d’estiu de la Unió de Comerciants del Papiol es farà aquest diumenge 2 de setembre a la piscina municipal. Amb motiu de la festa, l’entrada a aquesta instal·lació serà lliure des de les 12 a les 14 hores per als empadronats al Papiol. La regidoria de Comerç de l’Ajuntament dona suport a la campanya. Enguany s’hi ha sumat la regidoria d’Esports.
 • Els residents poden accedir lliurement a les piscines municipals aquest cap de setmana
  Data de publicació: 03.08.18
  A causa de l’activació de la fase d’alerta per onada de calor, l’Ajuntament del Papiol ha decretat l’accés lliure a les piscines del Papiol per als residents del municipi. L’accés estarà supeditat a l’aforament màxim de la instal·lació, que en cap cas es podrà superar. L’accés lliure s’ha decretat per avui divendres (3 d’agost), dissabte, diumenge i dilluns.
 • Homenatge a dues àvies centenàries del Papiol
  Data de publicació: 26.07.18
  Aquesta setmana, l’Ajuntament del Papiol, en representació de tot el poble, ha homenatjat dues àvies papiolenques que acaben de fer cent anys: Josefa Noguera Vera, nascuda el 2 de juny de 1918, i Carme Font Casajuana, nascuda el 25 de juliol de 1918.
 • Es reprendran i s’acabaran les obres per enllaçar l’A2 i l’AP7
  Data de publicació: 25.07.18
  Les obres de connexió de l’A2 i l’AP7 es reprendran abans que acabi l’any. Així ho va assegurar ahir la delegada del govern central a Catalunya durant una reunió en la qual van participar alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats: El Papiol (Jordi Bou), Castellbisbal, Martorell, Molins de Rei, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Sant Cugat del Vallès, Rubí i Terrassa. Tot i que no va donar una data concreta, la delegada, Teresa Cunillera, també va assegurar que els treballs que encara falten per fer s’acabaran i que duraran uns 18 mesos.
 • Demà s’estrenarà un nou film de les àvies i avis del Papiol
  Data de publicació: 24.07.18
  Per quart any consecutiu, un grup d’avis i àvies del Papiol han participat en el taller cinematogràfic impulsat per les regidories de Gent Gran i Serveis Socials i adreçat a la gent gran del poble. El taller, un cop més, ha consistit a gravar una pel•lícula, un migmetratge.
 • Festa Major esportiva 2018
  Data de publicació: 18.07.18
  Del 19 al 29 de juliol el Papiol celebra la seva Festa Major. Del 19 al 22 tindran lloc les activitats esportives i del 26 al 29, les activitats més festives. Aquest cap de setmana, doncs, ja podem començar a vestir-nos de festa per gaudir dels diversos suggeriments del programa. La programació que s'ha fet pensant en tothom, amb propostes que es repetiran i d’altres que seran novetat. Consulteu el programa per a més informació i per organitzar l’agenda dels propers dies.
 • Al Papiol ens vestim de festa!
  Data de publicació: 11.07.18
  La regidoria de Festes de l’Ajuntament del Papiol us presenta el cartell de la Festa Major del Papiol 2018. Els personatges del cartell d’enguany, la Laia i el Toni, representen tots els papiolencs i papiolenques, d’ahir i d’avui.

 • Ja queda menys per finalitzar les obres del centre històric del Papiol
  Data de publicació: 09.07.18
  Està previst que les obres de remodelació i millora del carrer Major i de la plaça de l’Església del Papiol finalitzin aquest estiu. Durant aquests dies, s’acabarà el paviment de la part baixa del carrer Major. A continuació, s’actuarà en les escales de la plaça de l’Església, que quedaran integrades en unes grades noves on els veïns podran seure.
 • Inici de les obres de millora de la seguretat dels vianants a l’av. de la Generalitat
  Data de publicació: 09.07.18
  En els propers dies començaran les primeres actuacions per millorar la seguretat viària i dels vianants a l’avinguda e la Generalitat del Papiol, la via principal del municipi. L’objectiu de les obres, cofinançades entre la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de la localitat, és millorar l’accessibilitat, crear més passos de vianants i reduir la velocitat dels vehicles. El primer punt on s’actuarà és el tram entre el carrer de Balmes i el carrer d’Ignasi Iglesias.
 • El Govern del Papiol va explicar ahir la feina feta fins ara
  Data de publicació: 08.06.18
  Ahir al vespre va tenir lloc a la sala de l’Esbarjo l’acte públic a través del qual el Govern del Papiol explica anualment a la ciutadania l’estat d’execució del Pla d’Actuació Municipal (PAM).
 • El Papiol acull per primer cop una sessió territorial de Xaloc
  Data de publicació: 29.05.18
  Divendres passat va tenir lloc a la Biblioteca Valentí Almirall una reunió de tècniques i tècnics municipals d’ocupació de la zona Baix Llobregat Nord-Castellbisbal. La trobada va estar organitzada per Xarxa Xaloc, una xarxa impulsada per les diputacions provincials per donar suport als serveis locals d’ocupació, com el Servei d’Ocupació del Papiol, adscrit a l’OPEP (Oficina de Promoció Econòmica del Papiol).
 • El Papiol tindrà a la tardor una fira sobre mobilitat sostenible
  Data de publicació: 25.05.18
  El Polígon Industrial Sud del Papiol acollirà a l’octubre una fira sobre mobilitat sostenible. És tracta d’una iniciativa promoguda per l’empresa Presston, amb la col·laboració de l’Ajuntament del Papiol i l’Associació del Polígon Industrial Sud del Papiol. Aquest matí a l’Ajuntament s’ha signat un conveni de col·laboració entre els tres agents implicats en el projecte.
 • Pagesos i Ajuntament presenten el cartell de la 36a Festa de la Cirera del Papiol
  Data de publicació: 24.05.18
  Enguany el Papiol obre el cor a tothom per mostrar el que molts encara no coneixen d’aquest poble. Pagesos i Ajuntament ens presenten el cartell de l’edició de la festa de 2018. La idea que ha inspirat el cartell és la ruta cultural El Papiol Patrimoni que, precisament, serà presentada per la Festa de la Cirera del Papiol d’enguany (2 i 3 de juny). Així, aquest esdeveniment es consolida com l’ocasió idònia per descobrir i redescobrir aquest poblet tan singular de l’àrea metropolitana de Barcelona.
 • La gimnàstica artística també arriba al Papiol
  Data de publicació: 23.05.18
  El proper 26 de maig, el pavelló poliesportiu municipal del Papiol acollirà el Primer Trofeu Vila del Papiol de Gimnàstica Artística (nivell escolar), un esdeveniment esportiu absolutament nou en aquest municipi. Tota una jornada dedicada una pràctica esportiva de les anomenades “minoritàries”, però que al Papiol cada cop hi ha més nenes que la practiquen. L’esdeveniment està organitzat pel Club Gimnàs Molins de Rei, amb la col·laboració de l’Ajuntament del Papiol.
 • Aquest diumenge el Papiol netejarà el seu entorn natural (Clean Up Day)
  Data de publicació: 09.05.18
  En el marc de l’European Clean Up Day, per al pròxim diumenge 13 de maig s’han organitzat al Papiol dues activitats amb la finalitat de netejar l’entorn natural papiolenc. Així, papiolencs i papiolenques recolliran durant el matí la brossa que trobin pel camí de Ca n’Amigonet i per recorregut que proposa la 32a Caminada Popular del GEP.
 • Joves prodigis del piano aquest dissabte a “Can Pongi”
  Data de publicació: 02.05.18
  L’Escola Municipal de Música del Papiol Miquel Pongiluppi acollirà el proper dissabte 5 de maig un concert que reunirà dos mestres de piano i els seus alumnes, considerats joves talents. Entre aquest grupet de pianistes avantatjats d’entre 13 i 17 anys, es troba el jove papiolenc Joan Flores Bassas. Joan Flores va començar els seus estudis musicals a l’Escola de Música del Papiol (“Can Pongi”), i ara torna a oferir-nos aquest concert amb els seus companys, de la ma del seu mestre actual, Xavier Pardo Sabartés.
 • L’AMB estudia la nostra relació amb el Parc Riu Llobregat
  Data de publicació: 27.04.18
  L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) està fent una enquesta per conèixer com valorem el Parc Riu Llobregat els habitants dels municipis metropolitans per on passa el Llobregat, així com l’ús que en fan i la freqüència. La informació que se’n reculli ha de servir per augmentar el coneixement de la realitat metropolitana i per planificar millor les actuacions en l’àmbit del riu Llobregat al seu pas per la zona metropolitana.
 • S’espera una alta participació en la Mitja Kids de l’1 de maig
  Data de publicació: 26.04.18
  El proper dimarts 1 de maig tindrà lloc la tercera edició de la cursa de muntanya Mitja Kids del Papiol, la versió infantil i juvenil de la Mitja del Castell. L’objectiu de la Mitja Kids és encomanar la passió per aquestes curses des de ben petits. Atès el nombre d’inscripcions, en augment des de la primera edició, la Mitja Kids pot presumir d’haver-ho aconseguit. Dimarts n’hi haurà que correran amb bolquers.
 • Què podem fer pel medi ambient? Què està al nostre abast?
  Data de publicació: 18.04.18
  Si separem i llencem bé la brossa, podríem arribar a reciclar el 90% dels residus. I si llencem millor l’orgànica tindrem molt guanyat, perquè és molt fàcil de compostar. Se’n fa adob per nodrir la terra.
 • Premis per a la clientela dels comerços de la zona del carrer Major del Papiol
  Data de publicació: 13.04.18
  Dilluns 16 d’abril, la Unió de Comerciants del Papiol (UCP) engegarà una campanya per premiar la fidelitat dels dotze establiments afectats pels treballs de remodelació i millora del carrer Major i plaça de l’Església. Els clients i les clientes hauran de rascar les targetes amb què se’ls obsequiarà per esbrinar si tenen o no tenen premi. La campanya “Obert per obres” compta amb la col·laboració de l’Ajuntament.
 • Comença aquest divendres la 40a Setmana Cultural del Papiol
  Data de publicació: 11.04.18
  La Setmana Cultural del Papiol enguany celebra el 40è aniversari, amb un programa semblant als darrers, però amb moltes referències al passat i molts records. Els actes i activitats tindran lloc del 13 al 29 d’abril. La majoria de les propostes són gratuïtes i n’hi a per a tots els gustos i edats.


 • El Papiol acull aquest dissabte un dels concerts del Musicoral del Baix Llobregat
  Data de publicació: 23.03.18
  El Poliesportiu del Papiol acollirà aquest dissabte a la tarda una trobada de cantaires en el marc de la 33a Musicoral del Baix Llobregat, que organitza la Federació Catalana d'Entitats Corals (FCEC) cada quatre anys. La trobada de dissabte al Papiol està organitzada per la coral papiolenca La Perdiu, amb la col·laboració de l’Ajuntament del Papiol.
 • L’Ajuntament reparteix mecanismes d’estalvi per a les aixetes i la dutxa amb motiu del Dia mundial de l’aigua
  Data de publicació: 21.03.18
  La regidoria de Medi Ambient del Papiol treballa perquè tots siguem conscients que cada gota d’aigua compta. Demà dijous 22 de març, Dia mundial de l’aigua, l’Ajuntament instal·larà una paradeta a la plaça Gaudí per recordar als veïns i veïnes que no malbaratin l’aigua. Tothom que vulgui podrà passar per aquesta paradeta (de 10 a 13 h) a recollir un joc de mecanismes per estalviar l’aigua de les aixetes i la dutxa com el de la foto.
 • Reunions a la Diputació i a la Generalitat per parlar de millores al Papiol
  Data de publicació: 21.03.18
  Ahir a la tarda l’alcalde del Papiol, Jordi Bou, i el primer tinent d’alcalde, Joan Borràs, van reunir-se amb el diputat d’Infraestructures Vàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega i, d’altra banda, amb el director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, per tractar temes com les obres per millorar la seguretat dels vianants a l’avinguda de la Generalitat, les quals es preveu que començaran de cara a l’estiu. També van parlar sobre millorar els horaris de les línies d’autobús interurbanes (L67 i nocturnes) i de la possibilitat d’ampliar de nou el pàrquing de l’estació de Renfe.
 • El Banc de Sang agraeix la col·laboració del Papiol
  Data de publicació: 19.03.18
  Una trentena de donants van acudir dissabte passat a la crida del Banc de Sang i Teixits de la Generalitat de Catalunya, que va fer venir durant el matí una de les seves unitats mòbils fins a la Biblioteca Valentí Almirall. A través d’una carta adreçada a l’Ajuntament, el Banc agraeix les donacions, que van superar les de la convocatòria anterior.
 • La Mitja Kids promou una campanya per recollir calçat per a un poble del Marroc
  Data de publicació: 16.03.18
  La carrera de muntanya papiolenca per a infants i joves Mitja Kids organitza una campanya per recollir sabates d’infant entre els veïns i veïnes del Papiol i enviar-les a un poble del Marroc anomenat Khamlia. Aquesta acció amb finalitats solidàries es farà durant tota la setmana vinent, de dilluns 19 a divendres 23 de març. El lloc on es pot deixar el calçat és l’OAC de l’Ajuntament.
 • 10 anys del Gran Premi Vila del Papiol
  Data de publicació: 15.03.18
  Aquest diumenge 18 de març el Polígon Industrial Sud del Papiol acollirà de nou una matinal de ciclisme de carretera per veterans i veteranes, una carrera que puntua dins la Xallenge Catalana de Veterans 2018. Hi participaran ciclistes federats a la Federació Catalana de Ciclisme de les categories Màster 40, Màster 50 i Màster 60 (homes) i Elit (dones) de diversos clubs catalans.
 • El pati del Castell del Papiol s’habilita com a pàrquing temporalment
  Data de publicació: 12.03.18
  Demà dimarts 13 de març quedarà obert al públic el pati del Castell com a pàrquing públic gratuït mentre duri la rehabilitació del carrer Major i de la plaça de l’Església. Aquest aparcament provisional, amb entrada per Abat Escarré, es podrà utilitzar temporalment com a pàrquing alternatiu a les places que han quedat inutilitzables arran dels treballs a la zona.
 • El Papiol rep una subvenció de 30.000 euros de la Xarxa Xaloc
  Data de publicació: 27.02.18
  El Servei d’Ocupació municipal del Papiol, adscrit a l’Oficina de Promoció Econòmica, rebrà una prestació de 30.000 euros motivada pel nombre d’actuacions registrades dutes a terme el 2017 per ajudar a trobar feina a qui la cerca i per facilitar a les empreses a cobrir les seves vacants.
 • Els nens i nenes de l’Escola es fan seu el patrimoni cultural del poble
  Data de publicació: 27.02.18
  L’Escola Pau Vila del Papiol dedica uns dies l’any a treballar sobre un tema des de diferents enfocaments: la Setmana Temàtica, un projecte que vol potenciar les diferents competències dels escolars. Amb motiu de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, la regidoria de Cultura va proposar a l’Escola que el centre d’interès de la Setmana Temàtica d’enguany fos el patrimoni cultural del Papiol, amb l’objectiu que els nens i nenes se’l facin seu.
 • Presentació del Protocol local per a l’abordatge integral de la violència masclista
  Data de publicació: 20.02.18
  El proper dimecres 28 de febrer es presentarà al Papiol un protocol local d’actuació davant els casos de violència de gènere i d’atenció a les dones que en són víctimes. Les professionals i els professionals que hi han treballat consideren que es tracta d’un pas endavant per al nostre municipi pel que fa a la problemàtica, ja que el document estableix les pautes d’actuació perquè puguin abordar-la d’una manera integral, conjuntament, coordinadament, en xarxa.
 • El servei municipal als joves del Papiol ja té pàgina a Facebook
  Data de publicació: 14.02.18
  El departament municipal que gestiona els serveis a les persones ha obert una pàgina a Facebook adreçada especialment als joves i a les joves amb l’objectiu de compartir informació amb aquest col•lectiu. No cal estar donat d’alta a Facebook per poder consultar el contingut d’aquesta pàgina.
 • La Diputació de Barcelona s’interessa per la promoció econòmica del Papiol
  Data de publicació: 14.02.18
  L’assessora de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Montserrat Tordera Vigas, ha visitat aquest matí El Papiol i s’ha reunit amb l’alcalde de la localitat, Jordi Bou, el primer tinent d’alcalde, Joan Borràs, i el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Medina, per parlar del desenvolupament econòmic de la població.
 • Alumnes del Pau Vila estudien la Festa Major
  Data de publicació: 02.02.18
  Els nens i nenes del col•legi de primària Pau Vila del Papiol estudien aquests dies la Festa Major del seu poble, el seu significat, el que representa, com s’organitza, els seus elements... Aquest matí, un grup d’escolars ha visitat el local del Cavall Armat, davant l’Ajuntament. Han pogut veure la bèstia de foc, icona de les festes papiolenques, i han pogut parlar amb membres de l'entitat del Cavall Armat. La canalla vestia samarretes de diferents colors, un gest que feia referència a la indumentària de les penyes per la Festa Major.
 • L’Ajuntament distribueix un calendari amb les dates de la recollida de trastos i esporga
  Data de publicació: 29.01.18
  El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament del Papiol està distribuint per les llars del poble un calendari de 2018 en el qual s’han assenyalat quins dies podem llençar els voluminosos i l’esporga. D’altra banda, el calendari va acompanyat d’un full informatiu que recorda el funcionament dels nous serveis.
  ------------------------------------------------------------------------------------------
 • El CEM El Papiol compta amb una de les millors calderes de biomassa d’Europa
  Data de publicació: 26.01.18
  En els darrers mesos s’han fet al Centre Esportiu Municipal (CEM) del Papiol una sèrie de reformes per ampliar els espais destinats a les activitats esportives i, d’altra banda, per millorar el sistema de calderes. Així, les instal•lacions esportives municipals del Papiol compten ara amb una de les calderes de biomassa més eficients d’Europa quant a estalvi energètic i emissions de CO2.
 • La policia demana que se’ls avisi davant qualsevol sospita o indici de robatori
  Data de publicació: 25.01.18
  Diferents cossos policials treballen coordinadament per posar fi a l’onada de robatoris a domicilis que estan patint diversos municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona. Al Papiol, el proper dilluns tindrà lloc a l’Ajuntament reunió en la qual responsables del Govern local, Policia Local i Mossos parlaran sobre diferents aspectes de la seguretat de la població, entre els quals, els robatoris a les llars.
 • Es comença a definir com serà el nou centre cultural polivalent
  Data de publicació: 16.01.18
  El nou centre sociocultural del Papiol s’ubicarà al carrer de Ca n’Esteve de la Font, davant de la biblioteca municipal. El projecte compta amb el finançament de la Diputació de Barcelona. La Diputació ha fet un estudi i proposa com ha de ser el futur equipament.
 • Comença la millora del centre
  Data de publicació: 08.01.18
  Aquesta setmana està previst l’inici dels treballs per remodelar i millorar el carrer Major i la plaça de l’Església del Papiol. El projecte també inclou actuacions a la plaça de Gaudí i a un tram del carrer de l’Abat Escarré. Té com a objectius revalorar el nucli històric i guanyar espais públics que li donin vida, com una plaça de referència.
 • Més carrosses!
  Data de publicació: 08.01.18
  Un any més, la cavalcada dels Reis d’Orient al Papiol ha estat un dels esdeveniments amb més participació i concurrència. Moltes i molts, de totes les edats, vam sortir al carrer divendres al vespre a rebre Melcior, Gaspar i Baltasar. Ens va acompanyar una temperatura quasi primaveral. Enguany s’ha incorporat a la desfilada una carrossa més.
 • Posem difícil la feina als lladres!
  Data de publicació: 04.01.18
  Ajuntament, Policia Local i Mossos recorden que la prevenció és la millor mesura perquè no hi hagi robatoris als domicilis. Amb l’objectiu de dificultar l’activitat dels lladres, aquests dies s’ha incrementat la presència policial al Papiol. D’altra banda, els cossos de seguretat recomanen als veïns que, a més, prenguin certes mesures per evitar que els delinqüents entrin a robar a les cases.
 • Convocat el 10è Premi Elsa Garcia de narrativa curta del Papiol
  Data de publicació: 02.01.18
  L’Associació Setmana Cultural del Papiol ha obert ja la convocatòria 2018 del concurs literari papiolenc. Ja fa 10 anys que aquesta entitat local convoca aquest certamen, amb el suport de la regidoria de Cultura. Hi ha temps per presentar-s’hi fins el 28 de febrer. Divendres 20 d’abril, en un acte públic, coneixerem el guanyador o guanyadora, que s’endurà un premi de 500 euros. El concurs, que rep treballs d’arreu del països catalans, té com a objectiu fomentar i promoure la creació literària en llengua catalana entre joves i adults.


 • Cavalcada de Reis 2018 al Papiol
  Data de publicació: 01.01.18
  Al Papiol, un lloc molt familiar, els Reis d’Orient poden mostrar-se realment com són, molt accessibles i atents; i sempre i tenen temps per fer-se fotos amb tots els nens i nenes que s’acosten a fer entrega de la carta. Melcior, Gaspar i Baltasar repeteixen cada any que El Papiol és dels pobles on la rebuda és més càlida. La cavalcada començarà a les 6 de la tarda. Sortirà des de la plaça de l'Església.
 • Resultats de les eleccions del 21D al Papiol
  Data de publicació: 22.12.17
  La participació ahir al Papiol va ser altíssima. El 83,18 % dels papiolencs i papiolenques amb dret a vot van participar en les eleccions al Parlament de Catalunya del 21D. Pel que fa als resultats, ERC va ser la opció més votada al Papiol, seguida de Cs i JxCat.
 • Som Papiol - Desembre 2017
  Data de publicació: 19.12.17
  Acaba de sortir el número 9 del butlletí gratuït d’informació municipal ‘Som Papiol’. Des d’aquí podeu accedir a la versió pdf de la revista, que aquests dies es distribuirà gratuïtament a les llars del Papiol.
 • Exposició de pessebres ‘made in Papiol’
  Data de publicació: 15.12.17
  En el marc de les festes dedicades a la copatrona del Papiol, Santa Eulàlia de Mèrida, el Museu del Papiol ha organitzat una exposició amb escenificacions de pessebres nadalencs fets per papiolencs i papiolenques. L’ Exposició de pessebres i recull fotogràfic dels pessebres vivents del Papiol. es pot visitar fins al 22 de desembre, a la Biblioteca Valentí Almirall.
 • Més de 3.000 papiolencs convocats a votar el proper dijous 21 de desembre
  Data de publicació: 15.12.17
  Uns tres mil papiolencs i papiolenques amb dret a vot (exactament 3086, segons dades oficials) estan convocats a les urnes dijous de la setmana vinent, 21 de desembre, per participar en les eleccions al Parlament de Catalunya. Aquesta xifra representa un 75% de la població.
 • Oberta la convocatòria per a l’adjudicació de les places de pàrquing de la Biblioteca
  Data de publicació: 11.12.17
  Molt aviat entrarà en funcionament el pàrquing públic del soterrani de la biblioteca municipal del Papiol, al Passatge de Parellada, número 1. Fins al 31 de gener de 2018 es pot sol•licitar l’adjudicació d’un dels llocs d’aparcament municipal albergats per la Biblioteca Valentí Almirall, uns quaranta. L’adjudicació de les places es farà mitjançant un concurs públic.
 • Celebracions de Santa Eulàlia de Mèrida, copatrona del Papiol (del 10 al 17 de desembre)
  Data de publicació: 04.12.17
  El 10 de desembre El Papiol celebra la festivitat de la seva copatrona, Santa Eulàlia de Mèrida. En el seu honor, s’organitzen cada any un seguit d’activitats a la localitat. El programa d’enguany ens prepara clarament per a l’arribada de les festes nadalenques. Alguns dels actes, fins i tot, fan referència al significat del Nadal i a la seva simbologia.
 • Programa de les Festes de Santa Eulàlia del Papiol 2017
  Data de publicació: 04.12.17
  Les celebracions que dedicarà els propers dies El Papiol a la seva copatrona ens prepara clarament per a l’arribada de les festes nadalenques. Alguns dels actes, fins i tot, fan referència al significat del Nadal i a la seva simbologia. Santa Eulàlia de Mèrida és la copatrona de la localitat i la seva festivitat se celebra el 10 de desembre. L’Ajuntament i les diferents entitats i associacions del poble col•laboren any rere any en el programa. Avui ens presenten el programa de les Festes de Santa Eulàlia del Papiol 2017, un document que podeu descarregar-vos des d’aquí.
 • La Policia del Papiol s’afegeix a la campanya ‘Escuts solidaris’ contra el càncer infantil
  Data de publicació: 01.12.17
  La Policia Local del Papiol s’ha sumat a la campanya ‘Escuts solidaris’ per vol contribuir a la tasca d’investigació mèdica contra el càncer infantil. La proposta vol recaptar fons a través de la venda d’uns escuts adhesius especials: uns escuts que combinen la insígnia policial del Papiol amb l’etiqueta “#pelsvalents”, que identifica la lluita dels nens i nenes contra la malaltia.
 • Cinc alumnes del Papiol van participar ahir al Concurs d’idees innovadores a Molins de Rei
  Data de publicació: 29.11.17
  L’institut d’ESO Bernat el Ferrer de Molins de Rei va acollir ahir la 13a edició de la jornada Dia de l’emprenedor, en la qual participen instituts de secundària de la Zona Vall Baixa del Baix Llobregat. Una de les activitats de la jornada que més interès desperta és el Concurs d’idees innovadores. En l’edició del concurs d’enguany van participar els dos instituts que hi ha Molins de Rei (on estudien els joves del Papiol) i quatre centres més de la comarca. Cinc alumnes del Papiol han participat en els projectes que es van presentar al concurs.
 • Inaugurada la zona d’esbarjo per a gossos
  Data de publicació: 27.11.17
  Divendres passat es va inaugurar un nou espai molt sol•licitat al Papiol: un espai de sociabilització per als gossos, davant del Poliesportiu Municipal, on les mascotes ja poden córrer sense anar lligades i relacionar-se amb altres gossos. També hi ha una font perquè hi puguin beure i un dispensador de bossetes per recollir excrements.
 • La nova vorera de la carretera de l’Estació
  Data de publicació: 24.11.17
  Dilluns d’aquesta setmana van començar les obres de construcció d’una vorera a la carretera de l’Estació del Papiol, de la banda de l’autopista. La vorera anirà des del pont d’entrada a la població (el de l’autopista) fins al nou pàrquing de l’estació de Renfe. També se n’arranjaran els marges.
 • Nou Servei d’Atenció Juvenil (SAJ)
  Data de publicació: 21.11.17
  A principis d’octubre va entrar en funcionament un nou servei municipal al Papiol adreçat als joves de 12 a 25 anys. El servei es diu SAJ (Servei d’Atenció Juvenil) i està ubicat en un dels espais de la Biblioteca Municipal Valentí Almirall. Funciona dilluns i dimecres, de 17 a 20.30 hores. És una iniciativa de la Regidoria de Serveis Socials.
 • Ni llençar menjar als restaurants ni usar bosses de plàstic per a la compra
  Data de publicació: 20.11.17
  Cada any, al novembre, se celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. L’Ajuntament del Papiol hi participa amb campanyes destinades a reduir els residus a la població. Les campanyes d'enguany, que compten amb el finançament de la Diputació de Barcelona, se centren en conscienciar-nos perquè deixem de malbaratar menjar als restaurants i perquè no demanem bosses de plàstic a les botigues.
 • Alteració del trànsit per anar a l’estació a partir de dilluns
  Data de publicació: 17.11.17
  Des de dilluns 20 de novembre i durant un parell de setmanes aproximadament, per anar en cotxe a l’estació de Renfe del Papiol des de la població haurem de fer un camí alternatiu a l’habitual: enlloc d’anar-hi directament per la carretera de l’Estació, haurem d’agafar la c-1413 com si anéssim a Rubí (foto 1) i abans d’arribar a Can Mas, girar a la dreta per agafar la carretera de l’Estació sentit El Papiol (foto 2).
 • Trobar feina al Nadal
  Data de publicació: 30.10.17
  L’Oficina de Promoció Econòmica del Papiol (OPEP) va oferir divendres passat als usuaris i a les usuàries de la borsa de treball municipal una formació orientada a trobar feina de cara a la campanya de Nadal. Al curs, hi van assistir una desena de papiolencs i papiolenques.
 • Aprofiteu el servei personalitzat de recollida de trastos
  Data de publicació: 30.10.17
  Quan necessitem desfer-nos de mobles vells, voluminosos o trastos, la primera cosa que hem de fer els papiolencs i papiolenques és posar-nos en contacte prèviament amb la Deixalleria. D’altra banda, el nou servei de recollida a domicili de les restes d’esporga entrarà en funcionament ben aviat, així que l’empresa concessionària del servei de recollida de residus ho tingui tot a punt.
 • El consistori papiolenc aprova una moció per aturar la suspensió de l’autonomia catalana
  Data de publicació: 26.10.17
  El plenari de l’Ajuntament del Papiol va aprovar ahir al vespre en una sessió extraordinària i urgent l’adhesió a dues mocions a través de les quals es rebutja l’actuació de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil l’1 d’octubre, es demana que no s’apliqui l’article 155 de la constitució espanyola, que suspendria l'autonomia de Catalunya, i l’alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.
 • La Trail Mitja del Castell posiciona El Papiol com a referent entre els corredors i corredores de muntanya
  Data de publicació: 25.10.17
  Un any més, la cursa de muntanya papiolenca Mitja del Castell, que el passat diumenge 22 d’octubre va arribar a la quarta edició, ha tornat a cridar l’atenció de corredors de renom en les curses de muntanya, així com de veïns del poble aficionats a l’esport del trail, que també aconsegueixen molt bons resultats. Però sobretot de corredores, ja que edició rere edició ha anat creixent la participació femenina. Maite Urrutia Alonso va ser proclamada guanyadora absoluta de la carrera per tercera vegada consecutiva.
 • Joan Borràs assisteix al Parlament Europeu a una conferència sobre urbanisme
  Data de publicació: 23.10.17
  El regidor d’Urbanisme del Papiol, Joan Borràs, és un dels membres de la delegació catalana convidada setmana passada a l’inauguració de l’exposició “Polis. 7 lliçons del Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà” a la seu del Parlament Europeu, a Brussel•les. A Borràs, que també va assistir a una conferència sobre el futur de la ciutat europea, se’l va convidar per la seva trajectòria tant professional com política en el terreny de l’urbanisme.
 • La Trail Mitja del Castell del Papiol arriba a la 4a edició amb novetats
  Data de publicació: 18.10.17
  La cursa de muntanya papiolenca Mitja del Castell, que tindrà lloc aquest diumenge 22 d’octubre, incorpora enguany un segon circuit, pensat per als qui volen iniciar-se en la pràctica del trail, un esport que consisteix a córrer per la muntanya, però fora pistes, i que va guanyat aficionats, entre els quals, cada cop, més papiolencs i papiolenques.
 • La biblioteca acull una exposició fotogràfica sobre ermites de Collserola
  Data de publicació: 13.09.17
  ‘Estels, Ermites i Esglesioles de Collserola’ és el títol de l’exposició que es pot visitar des d’aquesta setmana i fins dissabte 23 de setembre a la biblioteca municipal del Papiol Valentí Almirall. Es tracta d’una col•lecció de fotos nocturnes que mostren l’itinerari que l’autor, l’arquitecte Mariano Pagès, proposa fer a la nit pel Parc Natural de Collserola. L’exposició es pot visitar durant l’horari de la biblioteca.
 • Un nou sorral per als alumes d’infantil!
  Data de publicació: 12.09.17
  Primer dia de curs escolar avui. Durant les vacances s’han fet un seguit de treballs de reparació i manteniment als tres centres educatius del Papiol per començar el nou curs en unes instal•lacions en perfectes condicions. Un dels treballs més celebrats el primer dia de pati dels més petits ha estat el nou sorral on han quedat ben arrebossats!
 • El CEM El Papiol comptarà amb 200 m2 més d’instal•lacions per a activitats esportives
  Data de publicació: 03.08.17
  Durant aquest estiu, es faran una sèrie de treballs de millora i ampliació de les instal•lacions del Centre Esportiu Municipal (CEM) El Papiol. Les obres es poden fer gràcies al fet que la part del complex que fins ara funcionava com a magatzem de la brigada municipal ha quedat buit. Aquest espai quedarà convertit en noves sales per activitats esportives.
 • Substitució de lluminària a favor de l’estalvi energètic
  Data de publicació: 27.07.17
  L’Ajuntament del Papiol ha substituït la vella lluminària dels fanals del carrer del Carme per una lluminària més moderna. La nova és lluminària led i l’antiga era de vapor de mercuri, un tipus de lluminària que la normativa vigent obliga a substituir. El canvi permetrà, segons els tècnics municipals, aconseguir més eficiència, en aquest sentit: “estalvi energètic d’un 70 per cent, llum més uniforme i repartida i major confort lumínic”. S’han substituït també les lluminàries dels fanals del polígon industrial Sud.
 • Espectacle sobre el Cavall Armat del Papiol aquesta Festa Major
  Data de publicació: 27.07.17
  Una de les novetats que presenta la Festa Major del Papiol d’aquest any serà l’escenificació de la llegenda medieval del Cavall Armat del Papiol, la bèstia de foc papiolenca. L’espectacle, inspirat en uns fets que van passar a finals del segle XII, es farà divendres 28 de juliol, davant l’Ajuntament. Començarà a dos quarts de deu, després del correfoc infantil.
 • Estrenat el nou terra del poliesportiu per la Festa Major
  Data de publicació: 26.07.17
  Amb les activitats esportives de la Festa Major del Papiol d’aquest any, ha quedat estrenat el nou paviment de la pista del pavelló poliesportiu municipal, ara de color taronja. Els treballs per renovar el terra s’han sumat als de les reformes a la coberta de la instal•lació i a unes altres obres que tenien com a objectiu reforçar l’estabilitat de l’estructura d’acord amb la normativa vigent.
 • Jordi Bou i Joan Borràs al grup de treball per la finalització de l’enllaç entre l’A-2 i l’AP-7
  Data de publicació: 25.07.17
  Molins de Rei va acollir ahir dilluns 24 de juliol una nova sessió de treball dels 10 municipis que fan front comú per exigir que el ministeri de Foment acabi immediatament les obres d’enllaç entre l’A-2 i l’AP-7 que van començar fa una dècada. Al grup de treball, es va sumar ahir el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull. Per la seva banda, Jordi Bou, alcalde del Papiol, hi va assistir acompanyat de Joan Borràs, primer tinent d’alcalde.
 • Pere Vives competirà al mundial d’un joc anomenat “Carcassone” després d’haver guanyat el títol de campió d’Espanya
  Data de publicació: 20.07.17
  El papiolenc Pere Vives ha estat proclamat campió d’Espanya en un torneig d’un joc que es diu “Carcassonne”, molt de moda entre els aficionats als jocs de taula sobretot a Europa. El campionat d’Espanya de Carcassonne va tenir lloc a Madrid el passat cap de setmana. Properament, en Pere haurà de demostrar de nou les seves habilitats i perícia per guanyar les partides al mundial d’aquesta activitat d’entreteniment, que es farà pròximament a la població alemanya d’Essen. El Papiolenc Marc Roig també va participar en la final.
 • ‘Supervivents’, la nova Diveracció d’aquesta Festa Major
  Data de publicació: 19.07.17
  La Penya l’Espardenya, integrada per un grup de joves que tot just han acabat l’Institut, ha ideat enguany la nova proposta de Diveracció de la Festa Major 2017 del Papiol. Es titula ‘Supervivents’ i se suma a les que ja fa unes quantes festes que funcionen: ‘Companyia La Chiflada Show’, ‘Assassinu del pepinu’ i ‘Papiol Holmes’. Les anomenades “Diveraccions” de les festes papiolenques són una mena de gimcanes de carrer que proposen algunes de les penyes del poble perquè tothom es barregi i es diverteixi.
 • Tot a punt per a la Festa Major del Papiol 2017. Ja podeu consultar el programa
  Data de publicació: 18.07.17
  Pràcticament tot enllestit perquè un any més, els papiolencs i papiolenques celebrin la seva Festa Major. La festa quedarà inaugurada oficialment dijous 27 de juliol. Enguany, els encarregats del pregó inaugural de la Festa Major seran els de l’esplai Pa Amb Tomàquet, amb motiu del seu 10è aniversari.
 • Festes presenta el cartell de la Festa Major 2017
  Data de publicació: 13.07.17
  Aquest estiu, les regidories de Festes i Comunicació de l’Ajuntament del Papiol han volgut il•lustrar amb una imatge i descriure amb una frase la Festa Major del Papiol a través d’un cartell “molt conceptual però alhora molt gràfic per a les papiolenques i els papiolencs”. Així introdueix el cartell de la Festa Major del Papiol d’aquest any Adrià Rius, regidor responsable d’aquestes dues regidories, qui també explica com ell i el seu equip han treballat el missatge: “Hem escollit un parell d’idees i les hem combinat i barrejat, amb una gran cullera”.
 • El Programa de Detecció Precoç del Càncer de Còlon i Recte arriba al Papiol
  Data de publicació: 13.07.17
  L’Ajuntament del Papiol s’adhereix a la prevenció del càncer colorectal i anima a tots els ciutadans entre 50 i 69 anys a participar. El Programa va adreçat a tots els homes i dones de 50 a 69 anys d’edat i ofereix la possibilitat de realitzar, cada dos anys i de manera gratuïta, una prova molt senzilla per detectar un càncer o una lesió precancerosa. El Programa es fa en col•laboració amb les farmàcies, els hospitals i les àrees bàsiques de salut de la zona.
 • Diverses iniciatives a favor de la fauna papiolenca
  Data de publicació: 26.06.17
  Aquesta primavera passada s’han desenvolupat dos projectes amb l’objectiu de preservar i mantenir la biodiversitat al Papiol. Un d’ells, impulsat per l’entitat local d'Espai de Recerca pel Patrimoni del Papiol, està relacionat amb la reinserció de l’òliba. L’altre, promogut pel departament de Medi Ambient de l’Ajuntament, amb la col•laboració de l’escola Pau Vila, té com a finalitat promoure la proliferació de la població de ratpenats, una espècie que ajuda a mantenir a ratlla insectes com el mosquit tigre.
 • Recordatoris a favor de l’entorn papiolenc
  Data de publicació: 26.06.17
  Els darrers mesos, al Papiol s’han dut a terme iniciatives ciutadanes per netejar els paratges naturals del municipi. Com a recordatori de la necessitat de mantenir net el nostre entorn, l’Ajuntament del Papiol ha col•locat a diferents punts dels nostres espais verds i naturals uns senyals verticals que informen d’algunes les prohibicions establertes per preservar-los i poder continuar gaudint-los.
 • L’alcalde del Papiol participa en una reunió a l'AMB sobre la integració dels municipis a la 1a corona tarifària
  Data de publicació: 22.06.17
  Jordi Bou, alcalde del Papiol, amb Joan Borràs, primer tinent d’alcalde, i Albert Querol, regidor de Transports i Mobilitat, han participat aquest matí en una sessió organitzada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per parlar del futur model de transport públic dels municipis metropolitans. Un dels debats que actualment s’estan duen a terme en aquesta administració metroplitana per arribar a un consens és com ha de ser la integració de totes les poblacions que conformen l’AMB a la primera zona tarifària de transports.
 • Revetlla de Sant Joan 2017 al Papiol, aquest any amb sopar popular
  Data de publicació: 21.06.17
  El Papiol es torna a organitzar per donar la benvinguda al solstici d’estiu amb la celebració de la Revetlla de Sant Joan, aquest divendres 23 de juny. La festa començarà a la tarda amb la rebuda de la Flama del Canigó, amb la qual s’encendrà una foguera a l’esplanada contigua a la pista ludicoesportiva. Aquest any es proposa que tothom qui vulgui hi dugui el sopar. Després d’aquest sopar popular, hi començarà la tercera Festa de la Bombeta del Papiol.
 • Aquest estiu, “si vas a un lloc amb molta gent, no et perdis”
  Data de publicació: 20.06.17
  Protecció Civil de la Generalitat, a través del servei de Protecció Civil de l’Ajuntament del Papiol, posa a disposició dels ciutadans polseres identificatives perquè els nens portin anotades dades de contacte per si es perden. Són útils per anar a llocs amb multituds, com una platja, o un parc d’atraccions, per exemple; tant si els infants van amb els pares com amb els monitors dels esplais, dels casals, o de les colònies. Podeu demanar les polseres a l’OAC de l’Ajuntament del Papiol.
 • APROVAT EL CARTIPÀS MUNICIPAL PER A LA SEGONA PART DEL MANDAT
  Data de publicació: 16.06.17
  Un cop Joan Borràs el passat 12 de juny va traspassar l’alcaldia del Papiol al seu company d’equip de govern Jordi Bou per als dos anys que queden de l’actual mandat municipal, ahir dijous 15 de juny, el ple de l’Ajuntament va aprovar el nou cartipàs, que recull les modificacions que s’han hagut de fer en l’estructura organitzativa política del govern local arran del relleu d’alcalde: Jordi Bou passa a ser el responsable de l’Àrea d’Alcaldia i Obres i Joan Borràs passa a ser el responsable de l’Àrea d’Urbanisme i Cultura.
 • Joan Borràs traspassa l’alcaldia del Papiol a Jordi Bou
  Data de publicació: 13.06.17
  Durant el ple extraordinari d’ahir, Joan Borràs (ERC) va traspassar les responsabilitats de l’alcaldia a Jordi Bou (PDeCAT), que va ser escollit pels seus companys de govern i davant d’una multitud com el nou alcalde del Papiol. L’alcalde sortint i l’alcalde entrant van dedicar tots dos bona part dels seus discursos a explicar que el traspàs de l’alcaldia no només no representa en absolut un canvi de rumb en el projecte de govern que van començar a construir fa dos anys, sinó que dóna força a la continuïtat d’aquest projecte i reforça els valors en què se sustenten tant l’acord de govern com la forma de fer i d’entendre la política que l’executiu municipal anomena “model Papiol”.
 • L’alcalde del Papiol a La Jornada Catalana de la Mobilitat 2017
  Data de publicació: 12.06.17
  Quin paper tindran els ajuntaments a l’hora de determinar el models de mobilitat els propers anys va ser el tema central de la 13a edició de La Jornada Catalana de la Mobilitat. La Jornada va reunir experts en mobilitat, d’àmbit nacional com internacional. Joan Borràs, alcalde del Papiol, va ser convidat a participar en la taula rodona ‘El paper del món local en la governança de la mobilitat’, juntament amb el director general de l’Agència per la mobilitat del Piemont, del director de mobilitat i transports de l’AMB o el director general de l’ATM, entre d’altres. També va assistir a La Jornada Albert Querol, regidor de Mobilitat i Transports de l'Ajuntament del Papiol.
 • Relleu d’alcalde i continuïtat del projecte del govern del Papiol
  Data de publicació: 09.06.17
  El pròxim dilluns 12 de juny tindrà lloc al Papiol un relleu d’alcalde, d’acord amb el pacte de govern vigent. L’acord d’aquest relleu és fruit del pacte per governar al qual van arribar tres dels grups polítics locals del Papiol després de les darreres eleccions municipals. Segons aquest pacte —subscrit pels grups locals del PdCAT, ERC i Sumem pel Papiol—, Joan Borràs (ERC) ha estat l’alcalde del Papiol durant els dos primers anys del mandat; a partir de la setmana vinent, el rellevarà Jordi Bou (PdCAT), fins als propers comicis locals.
 • Obres per millorar la seguretat viària de l’Avinguda de la Generalitat
  Data de publicació: 09.06.17
  L’Ajuntament del Papiol i la Diputació de Barcelona, titular de la carretera BV-1466, han arribat a un acord per dur a terme una sèrie de treballs de millora de la seguretat viària i l’accessibilitat dels vianants d’aquesta via urbana que també rep el nom d’Avinguda de la Generalitat. El cost total de les obres s’ha pressupostat en 483.466 euros, que finançaran les dues administracions. L’aportació de la Diputació serà de 349.144 euros i la de l’Ajuntament de 134.322.
 • Conèixer món amb l’Esport Base
  Data de publicació: 06.06.17
  El passat cap de setmana, els nens de l’equip infantil de futbol de l’Esport Base del Papiol es va desplaçar fins al poble francès de Lalbenque per jugar-hi un torneig internacional. Els papiolencs han tornat amb la copa de campions i amb una pila de bons records de l’experiència. De la victòria papiolenca, se’n va fer ressò la premsa francesa.
 • El Papiol va acollir dissabte una reunió entre els Pagesos de la comarca i la consellera d’Agricultura per parlar del sector del camp
  Data de publicació: 06.06.17
  Membres del sindicat d’Unió de Pagesos del Baix Llobregat es van reunir dissabte 3 de juny amb la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, a l’Ajuntament del Papiol per parlar d’algunes de les qüestions que preocupen als treballadors del camp, com el relleu generacional. La trobada es va fer al Papiol aprofitant que la consellera va visitar el municipi per inaugurar la 35a Festa de la Cirera de la localitat. Després de la reunió, Serret va visitar el recinte firal de la festa, acompanyada de les autoritats locals i altres autoritats de la comarca.


 • Gelat de cireres del Papiol, un altre producte exclusiu per a aquest cap de setmana
  Data de publicació: 01.06.17
  La inventiva papiolenca farà possible que durant la 35ª Festa de la Cirera del Papiol pugem tastar, a banda cireres i altres productes de la terra, productes gastronòmics que tenen la cirera com a ingredient principal, com el suc elaborat per l’empresa local Eladiet o els plats del xef Paco Mora. Una altra de les novetats serà aquest gelat artesanal fet amb cireres del Papiol, idea dels papiolencs que regenten la creperia i gelateria Mongetes, un producte exclusiu elaborat amb motiu de la festa que tindrà lloc aquest cap de setmana del 3 i 4 de juny.
 • Tot a punt per a la 35a Festa de la Cirera del Papiol
  Data de publicació: 01.06.17
  La inauguració de la 35a edició de la Festa de la Cirera del Papiol tindrà lloc dissabte 3 de juny a les 12h, i comptarà amb la presència de l’alcalde del Papiol, Joan Borràs, la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, el regidor d'Agricultura i Festes del Papiol, Adrià Rius, el president de l’Associació de Pagesos del Papiol, Pere Figueras, i altres autoritats locals i comarcals.
 • Des d’avui, canvis a la línia L67 de bus que uneix Castellbisbal i Barcelona pel Papiol
  Data de publicació: 01.06.17
  La línia L67 que uneix Castellbisbal amb Barcelona, passant pel Papiol, incorpora a partir d’avui 1 de juny una sèrie de canvis en el servei, que presta l’operadora Autos Castellbisbal. El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya és qui té aquesta competència en matèria de transports.
 • La pel•lícula dels avis d’aquest any es titula ‘De vacances’ i promociona turísticament el nostre poble
  Data de publicació: 31.05.17
  Per tercer any consecutiu, un grup d’avis i àvies del Papiol han participat en el taller cinematogràfic impulsat per les regidories de Gent Gran i Serveis Socials i adreçat a la gent gran del poble. El taller, un cop més, ha consistit a gravar una pel•lícula, un migmetratge que compta, entre el repartiment, amb alguns actors i actrius de certa reputació, que ja han intervingut a les dues pel•lícules anteriors.
 • Inaugurada l’Oficina de Promoció Econòmica del Papiol, la número 22 de la comarca
  Data de publicació: 26.05.17
  El Papiol ha inaugurat oficialment aquest matí l’Oficina de Promoció Econòmica del municipi. Amb la del Papiol, ja són vint-i-dues les oficines del Baix Llobregat que treballen per dinamitzar l’economia d’una comarca de trenta municipis. S’ha presentat com un lloc de serveis que vol ser de referència i on poder compartir experiències i generar sinergies, i que té a veure amb la necessitat de tenir un punt d’atenció a la zona on es troben la majoria de les empreses de la població, el polígon industrial Sud.
 • El Papiol tindrà un nou consultori local el 2020
  Data de publicació: 25.05.17
  El Departament de Salut de la Generalitat s’ha compromès a finançar la construcció del nou consultori local del Papiol, que comportarà una inversió d’1.200.000 € aproximadament. L’anunci es fa després de dos anys de reunions entre l’alcalde del Papiol, Joan Borràs, i els màxims responsables de Salut.
 • Pagesos i Ajuntament presenten el cartell de la 35a Festa de la Cirera del Papiol
  Data de publicació: 24.05.17
  Els dies 3 i 4 de juny El Papiol tornarà a retre homenatge a la cirera, una fruita que va arribar a ser molt important per a l’economia del municipi fa unes dècades. Ho farà com sempre, amb una festa, organitzada pels agricultors de la localitat i l’Ajuntament. Pagesos i Ajuntament ens presenten el cartell de l’edició de la festa de 2017, un cartell que fa referència a la capacitat creativa per continuar esprement la cirera, una fruita actualment escassa, però de la qual, amb inventiva, encara es pot treure suc. Aquesta és la idea que ha inspirat el cartell. El programa d’activitats que farcirà la festa es presentarà ben aviat.
 • Aportació del Papiol al tapís gegant per a la defensa dels drets de les persones refugiades
  Data de publicació: 15.05.17
  Amb el llençol que va aportar El Papiol, juntament amb tapissos dels altres sis municipis metropolitans més petits, es va muntar un gran tapís ahir a la platja de la Nova Icària de Barcelona. Es tractava d’una acció a favor dels drets humans de les persones refugiades. En la confecció del tapís papiolenc, hi van participar l’esplai Pa amb tomàquet i l’espai socioeducatiu infantil i juvenil (El Punt). A l’acte, promogut per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), hi va assistir Joan Borràs, l’alcalde del Papiol i conseller metropolità.
 • El Papiol netejarà aquest diumenge les Escletxes
  Data de publicació: 09.05.17
  Al Papiol, un grup de voluntaris i voluntàries netejarà aquest diumenge al matí el paratge de les Escletxes. L’activitat l’organitzen conjuntament 4 entitats locals i l’Ajuntament, i s’emmarca dins de la Jornada de Neteja Europea, o Let's Clean Up Europe, que tindrà lloc aquest cap de setmana. S’ha previst que l’acció comenci a les 9.30 h, amb xocolatada, i finalitzi a les 13 h.
 • Junta de seguretat local
  Data de publicació: 09.05.17
  Aquest matí s’ha reunit al Papiol la Junta local de seguretat, un òrgan de col•laboració i coordinació dels diversos cossos de policia i altres serveis de seguretat que operen al municipi. Aquesta junta té com a funció, entre d’altres, analitzar i valorar la situació de la seguretat pública en el municipi i concretar polítiques de seguretat.


 • Casals i campus d’estiu 2017 al CEM El Papiol
  Data de publicació: 04.05.17
  El Centre Esportiu Municipal (CEM) El Papiol, amb la col•laboració de l’Ajuntament i l’Esport base, organitzen per a l’estiu casals i campus perquè els nens i nenes aprofitin les vacances. Ja es poden fer les inscripcions, al CEM, on també us informaran dels diferents descomptes (per a germans i si els infants s’hi apunten més de tres setmanes), així com de les beques que atorga l’Ajuntament. Més informació: http://www.cempapiol.cat/estiu
 • Sessions formatives a la nova Oficina de Promoció Econòmica
  Data de publicació: 25.04.17
  Ajudar els papiolencs i papiolenques que busquen feina és un dels objectius de l’equip de professionals de l’Oficina de Promoció Econòmica del Papiol (OPEP). En aquest sentit, ofereixen assessorament i seguiment individualitzat en el procés de recerca de feina a través d’entrevistes o plans de formació. Avui, per exemple, hi ha tingut lloc una acció formativa sobre com fer un bon currículum. En la mateixa línia, properament, s’hi faran unes altres accions: ‘Saps com buscar ofertes de treball? Descobreix els nous canals de recerca’; ‘Com superar una entrevista de feina?’ i ‘Quines habilitats necessites per treballar?’
 • Premiats del concurs de narrativa curta Elsa Garcia 2017
  Data de publicació: 25.04.17
  Alfred Barrau i Anna M. Lahosà, tots dos de fora del Papiol, són els noms del guanyador i ella guanyador de l’edició 2017 del concurs de narrativa breu del Papiol Elsa Garcia. El jurat del certamen, integrat per tres papiolenques, fa fer públic el veredicte divendres passat en el marc de ‘La nit literària’ del Papiol d’enguany.
 • L’AMB s’interessa per diferents sistemes que incrementen la recollida selectiva
  Data de publicació: 13.04.17
  L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va promoure la setmana passada una visita de treball a diverses poblacions de les mancomunitats de Sasieta i Debagoiena (Guipúscoa), destacables pels percentatges de recollida selectiva de residus municipals que assoleixen, al voltant del 80%. Membres de l’Ajuntament del Papiol van participar en aquesta visita, juntament amb altres alcaldes, regidors i tècnics de l’àmbit metropolità de Barcelona.
 • Obres al pavelló poliesportiu
  Data de publicació: 10.04.17
  Comencen aquesta setmana una sèrie de treballs al poliesportiu municipal del Papiol que tenen com a objectiu reforçar l’estabilitat de l’estructura d’acord amb la normativa vigent. Mentre durin les obres al pavelló, uns dos mesos, la vorera d’accés estarà tallada i el parc del Patufet, contigu a l’equipament, es tancarà de dilluns a divendres de 7.30 a 16.30 h per motius de seguretat. Pel que fa a l'activitat esportiva habitual del poliesportiu, no es veurà afectada per res.
 • Comença a funcionar l’Oficina de Promoció Econòmica del Papiol
  Data de publicació: 07.04.17
  El departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament del Papiol ha començat aquesta setmana a traslladar-se al polígon industrial sud, a l’oficina de la nau del carrer de Narcís Monturiol, número 24. A l’Oficina de Promoció Econòmica del Papiol (OPEP), que és com es diu el nou espai, es prestaran diferents serveis relacionats amb l’activitat econòmica, l’emprenedoria, l’ocupació i la formació. Està previst que l’OPEP s’inauguri oficialment properament, tot i que ja ha obert les seves portes a la ciutadania.
 • Constituït el Consell educatiu municipal del Papiol
  Data de publicació: 06.04.17
  El Consell educatiu municipal del Papiol (CEP) és un òrgan participatiu que ha de servir per debatre tots aquells aspectes rellevants relacionats amb l’educació dels nens i joves del poble. La seva creació va ser aprovada pel ple municipal el passat mes de juliol. Dimarts 4 d’abril va tenir lloc la sessió pública de constitució d’aquest ens consultiu i deliberatiu. Un cop escollits els membres del plenari del Consell Educatiu del Papiol, l’organisme ja pot començar a treballar.
 • Arranjament del túnel de vianants per anar a l’estació
  Data de publicació: 05.04.17
  La setmana que ve el túnel que utilitzem per anar a peu a l’estació de tren del Papiol quedarà tancat. El motiu és que dilluns 10 d’abril començaran les obres d’arranjament d’aquest pas. Està previst que les obres es facin en tres dies, durant els quals els vianants haurem de fer servir la mateixa carretera que els cotxes.
 • Som Papiol - Primavera 2017
  Data de publicació: 04.04.17
  Acaba de sortir el número 6 del butlletí gratuït d’informació municipal ‘Som Papiol’. Des d’aquí podeu accedir a la versió pdf de la revista, que aquests dies s’està distribuint gratuïtament a les llars del Papiol. En aquest número, trobareu el resum d’algunes de les moltíssimes coses que han passat al Papiol durant l’hivern, així com l’anunci d’altres que passaran al llarg d’aquesta primavera.

 • La deixalleria compta amb un espai de segones oportunitats
  Data de publicació: 04.04.17
  La deixalleria municipal del Papiol disposa d’un espai on ens podem desprendre d’aquelles coses que tot i que estan en bon estat ja no ens fan servei però que podrien ser útils altres persones. La deixalleria també ofereix la possibilitat que ens enduguem aquells articles o productes que uns altres hi han deixat i que nosaltres encara podem aprofitar. El servei és gratuït i té com a objectiu fomentar la reutilització i reduir les deixalles. Amb motiu de la posada en marxa d’aquest nou servei, la regidoria de Medi Ambient, amb la col•laboració del Casal de la Dona, han organitzat per al proper 3 de maig, un taller molt senzill per fer bosses de roba amb samarretes o paraigües vells.
 • Exposició sobre l’obra de l’escultor Joan Mayné
  Data de publicació: 30.03.17
  Fins el 22 d’abril es podrà visitar a la biblioteca municipal Valentí Almirall del Papiol una exposició pòstuma que ret homenatge al l’escultor Joan Mayné, veí del Papiol i conegut internacionalment com escultor català especialitzat en obra religiosa. L’exposició està organitzada pel Museu del Papiol i s’inaugurarà dissabte 1 d’abril a les 12 h.
 • El Papiol torna a acollir la Rogaine Barcelona – Parc natural de Collserola
  Data de publicació: 29.03.17
  Dissabte 1 d’abril El Papiol albergarà per tercer any consecutiu la sortida i l’arribada d’una cursa de muntanya que tornarà a posar a prova la capacitat d’orientació dels participants. La cursa es diu Rogaine Barcelona – Parc natural de Collserola. Durant 6 hores, les parelles o equips que s’hi inscriuran practicaran un esport conegut com ‘rogaining’. Els escenaris de la cursa seran, un cop més, com el seu nom indica, els indrets i paratges de Collserola, entre els quals hi ha l’entorn muntanyenc de la nostra localitat.
 • La Mitja del Castell relleva l’Esport Base en l’organització de la cursa de l’1 de maig
  Data de publicació: 28.03.17
  Fa més d’una dècada que l’1 de maig a les agendes dels papiolencs hi ha anotada la paraula “cursa”. Això continuarà igual. Des d’aquest any, però, amb alguns canvis. Principalment, pel que fa al nom de la cursa, l’entitat que encapçalarà l’organització de l’esdeveniment i l’edat dels participants. Després de 14 edicions, la Cursa Popular Vila del Papiol, organitzada per l’Esport Base, dóna pas a la Mitja Kids, organitzada per l’entitat Mitja del Castell, especialitzada en curses. Esport Base col•laborarà amb Mitja del Castell, com fins ara ho havia fet Mitja de Castell amb Esport Base. La nova versió de la cursa de l’1 de maig comptarà també amb el suport de l’Ajuntament.
 • El Papiol a la campanya turística El SuperMes 2017
  Data de publicació: 28.03.17
  Amb l’objectiu de promocionar els atractius turístics de tots municipis de la nostra comarca, el Consorci de Turisme del Baix Llobregat torna a organitzar la campanya El SuperMes, adreçada al públic familiar. Durant tot el mes d’abril, les famílies podreu trobar al web www.elsupermes.cat un munt de propostes, amb descomptes especials o gratuïtes. A través del portal web de la campanya, El Papiol convida les famílies de la comarca a visitar el nostre museu.
 • El Ple de l’Ajuntament del Papiol aprova una moció per exigir que s’acabi l’enllaç entre l’A2 i l’AP7
  Data de publicació: 27.03.17
  El Papiol s’adherit al manifest a través del qual els municipis afectats per l’aturada dels treballs de connexió entre l’A2 i l’AP7 demanen al Govern espanyol que reprengui les obres de forma immediata. Dilluns passat el Ple de l’Ajuntament del Papiol va aprovar per unanimitat una moció per adherir-se a aquest manifest. El document exigeix, a més, un calendari d’execució que garanteixi que l’enllaç es pugui posar en funcionament durant aquest any.
 • Ajut de l’AMB perquè l’Ajuntament del Papiol contracti temporalment un/a paleta per a la Brigada
  Data de publicació: 24.03.17
  Gràcies a una subvenció de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), el consistori papiolenc podrà contractar durant uns mesos una persona que s’incorporarà a l’actual equip de la Brigada Municipal d’Obres i Serveis per fer, principalment, feines de paleta. Aquests tipus d’ajuts econòmics que rep l’Ajuntament tenen com a objectiu fomentar l’ocupació. Els requisits que es demanen als aspirants són: estar a l’atur com a mínim des de fa 3 mesos, tenir carnet de conduir i coneixements per fer de paleta.

 • L’Ajuntament del Papiol es tornarà a apagar durant ‘L’hora del planeta’
  Data de publicació: 22.03.17
  Un any més, El Papiol s’han adherit a la campanya mundial que WWF ha organitzat per a aquest dissabte 25 de març al vespre. L’associació internacional per a la defensa de la natura World Wildlife Found (WWF) proposa que les ciutats de tot el món apaguin la llum dels edificis i monuments més importants durant 60 minuts com a gest simbòlic per cridar l’atenció contra el canvi climàtic. Durant aquesta hora, l’Ajuntament del Papiol quedarà completament a les fosques.
 • Una nova pediatra substituirà la doctora Vivian Lemes
  Data de publicació: 21.03.17
  El servei de pediatria del Papiol canviarà de pediatra a partir de l’1 d’abril. La doctora Vivian Lemes ha decidit plegar d’aquest servei i serà substituïda per una altra professional. Entre la marxa d’una i l’arribada d’una altra, l’atenció pediàtrica al Papiol la donaran els altres pediatres que queden a l’equip que atén tant els infants del Papiol com de Molins de Rei. Durant aquest breu període, el servei al Papiol serà excepcionalment de 2 dies (1 matí i 1 tarda).
 • L’Ajuntament del Papiol i Agbar signen un protocol per aplicar la Llei 24/2015 de pobresa energètica
  Data de publicació: 16.03.17
  L'alcalde del Papiol, Joan Borràs, i el director general d'Aigües de Barcelona (Agbar), Ignacio Escudero, han signat avui un protocol per afrontar l'emergència en l'àmbit de la pobresa energètica. L'objectiu del protocol és fixar el procediment per garantir el subministrament d'aigua en els casos d'impagament per manca de recursos econòmics, en aplicació de la Llei 24/2015. El Papiol és un dels primers municipis metropolitans que l’ha signat. El protocol se suma a les mesures posades en marxa de manera unilateral des de 2012 per Aigües de Barcelona per no tallar l’aigua a ningú que no la pugui pagar.
 • Els municipis afectats per l’aturada de l’enllaç de l’A2 amb l’AP7 units per exigir la finalització de les obres
  Data de publicació: 15.03.17
  Representants de deu ajuntaments del Vallès Occidental i del Baix Llobregat, entre els quals hi havia el primer tinent d’alcalde del Papiol, Jordi Bou, es van reunir ahir a Castellbisbal per fer un front comú i exigir al Govern espanyol la finalització de les obres d’enllaç entre l’A2 i l’AP7 (iniciades fa més de deu anys i actualment aturades i sense data de represa). Van acordar iniciar una estratègia conjunta per aconseguir que es reprenguin els treballs.
 • 9è Gran Premi Vila del Papiol: Salvador Gálvez, proclamat de nou guanyador de la seva categoria
  Data de publicació: 13.03.17
  Quasi 200 ciclistes federats a la Federació Catalana de Ciclisme de les categories Màster 40, Màster 50 i Màster 60 (homes) i Elit (dones) van representar ahir diversos clubs catalans en el 9è Gran Premi Vila del Papiol, una carrera de carretera que puntuava dins la Xallenge Catalana de Veterans 2017. El papiolenc Salvador Gálvez, del club Galvesport, organitzador de la carrera, es va proclamar guanyador de la seva categoria (Màster 60) i va quedar tercer en la segona carrera del premi, en què competien els Màster 50, els Màster 60 i les dones (categoria Elit). Aquest any, els ciclistes de la Màster 40 van competir sols.
 • El Papiol torna a agrair amb una exposició l’aportació que fan les dones amb el seu treball
  Data de publicació: 09.03.17
  El Papiol retrà homenatge a les seves dones treballadores a través d’una exposició biogràfica titulada ‘Grans dones del Papiol’. Serà el quart any que es repetirà la iniciativa dedicada a les dones que s’han passat la vida treballant; en alguns casos fent feines visibles i, en molts altres, en l’anonimat. L’exposició, que se centra sobretot en la feina no remunerada i poc reconeguda, s’inaugurarà dissabte 11 de març (11 h), a la biblioteca municipal. Enguany les protagonistes són Maria Eulàlia Parera, Ana López, Cèlia Climent, Paquita Maranges, Carmen Brox i Carmen Arcos.
 • Diumenge 12 de març: 9è Gran Premi Vila del Papiol de ciclisme de carretera
  Data de publicació: 09.03.17
  Anunciem la matinal de ciclisme de carretera que tindrà lloc aquest diumenge 12 de març a la zona del polígon Industrial Sud del Papiol. Una carrera de 60 km organitzada per novè any consecutiu pel club ciclista GALVESPORT, amb el suport de l’Ajuntament del Papiol i el Club Bici Muntanya del Papiol. L’esdeveniment és un exemple de la notable afició a la bicicleta que hi ha en aquesta localitat. Es tracta del 9è Gran Premi Vila del Papiol, una carrera que puntua per a la Xallenge Catalana de Veterans 2017.
 • La visita del delegat territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona al Papiol
  Data de publicació: 08.03.17
  El delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Miquel Àngel Escobar, va fer ahir al matí una visita institucional al Papiol, on es va reunir l’alcalde, Joan Borràs, el segon tinent d'alcalde, Jordi Bou, el tercer tinent d'alcalde, Albert Querol, i el regidor de Participació ciutadana, Ensenyament i Sanitat, Salvador Auberni. Durant la sessió de treball es van parlar d'alguns dels projectes en què està treballant el govern papiolenc i sobre els quals la Generalitat té certes competències.
 • Treballadores i treballadors de l’Ajuntament i regidora i regidors commemoren el 8 de març
  Data de publicació: 08.03.17
  Una bona representació de la plantilla de treballadores i treballadors de l’Ajuntament del Papiol, majoritàriament integrada per dones, s’han concentrat avui al migdia davant la casa consistorial per llegir un manifest commemoratiu del dia internacional de les dones treballadores. S’han sumat a la lectura del manifest una part de la representació política del municipi, encapçalada per l’alcalde.
 • Alumnes del Pau Vila aprenen com funcionen les empreses del Papiol
  Data de publicació: 07.03.17
  Eladiet, ubicada al polígon industrial Sud del Papiol, ha estat l’empresa escollida per l’escola Pau Vila del Papiol perquè els alumnes de sisè acabin de comprendre com funciona una fàbrica avui dia. La visita que han fet aquest matí a Eladiet s’emmarca en les diferents activitats que estan fent aquests dies els escolars per estudiar la Revolució Industrial i les cadenes de muntatge d’una fàbrica.
 • Dates per pagar els impostos i taxes municipals (Impost de circulació)
  Data de publicació: 28.02.17
  L’Organisme de Gestió Tributària (ORGT) de la Diputació de Barcelona, que gestiona i recapta els tributs municipals de més de 300 municipis de la província de Barcelona, entre ells, El Papiol, ha modificat per al 2017 les dates de pagament d’impostos i taxes. Davant dels canvis (que afecten tant als ciutadans que els tenen domiciliats pel banc com als qui no), l’Ajuntament del Papiol recorda als contribuents que es fixin amb atenció en les noves dates i terminis. Pel que fa a l’impost de circulació (IVTM), el període per pagar-lo sense recàrrec comença demà 1 de març i finalitzarà el 3 de maig. A aquells contribuents que el tinguin domiciliat, se’ls carregarà en el seu compte el 2 de maig.
 • Nous cotxes de la policia del Papiol
  Data de publicació: 28.02.17
  Avui la Policia Local del Papiol ha estrenat un parell de vehicles de patrulla nous, dos models Nissan Qashqai especialment equipats que substitueixen els cotxes antics, dos Seat Altea. El canvi s’ha fet perquè el cos policial tingui les millors eines per dur a terme la seva feina.
 • Ja ha passat el Carnestoltes...
  Data de publicació: 27.02.17
  Ja ha passat el Carnestoltes. I després que aquest dimecres 1 de març s’enterri la sardina, començarà el període de quaranta dies previs a la Setmana Santa, que aquest any se celebrarà del 14 al 17 d’abril. El Papiol aquest cap de setmana ha celebrat el Carnaval, una festa esbojarrada que tradicionalment posa fi als dies de disbauxa precedents a la Quaresma.
 • Dues mares de Cria Papiol a punt de publicar un llibre il•lustrat per a nens
  Data de publicació: 27.02.17
  Les papiolenques Ángela Flores i Mary Rodríguez, totes dues vinculades a l’associació de criança Cria Papiol, estan a punt de publicar un conte infantil amb il•lustracions. La voluntat és ajudar els nens i nenes que comencen el “col•le” i que s’hi han d’adaptar. El podrem gaudir abans de Sant Jordi. El projecte l’han finançat a través d’una campanya de Verkami, que ha seduït micromecenes d’arreu, que han aportat molt més de la quantitat que necessitaven per a la publicació dels 100 primers exemplars.
 • Per què no tenim contenidor groc al Papiol?
  Data de publicació: 16.02.17
  Hi ha municipis que tenen contenidors grocs, per llençar-hi exclusivament envasos. No és el cas del Papiol, que fa molts anys que té un model de recollida anomenat Residu mínim. Per a l’Ajuntament del Papiol, aquest model és més còmode per al ciutadà, que només ha de separar a casa vidre, paper i brossa orgànica. D’altra banda, encara que pugui semblar una contradicció, els municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona que més envasos recuperen són, precisament, els que no tenen el contenidor groc. Els responsables de Medi Ambient del consistori papiolenc estan convençuts que amb el model Residu Mínim i separant bé l’orgànica de la resta es poden arribar obtenir resultats excel•lents.
 • Per participar a la desfilada oficial de comparses i disfresses
  Data de publicació: 16.02.17
  Les inscripcions per exhibir les disfresses a la passarel•la oficial del carnaval papiolenc s’han de fer a l’Ajuntament del 13 al 21 de febrer.
  Dissabte de carnestoltes, que enguany serà dissabte 25 de febrer, una multitudinària rua omplirà els carrers del poble.

 • Ajut de l’AMB perquè l’Ajuntament del Papiol contracti temporalment un/a agent cívic
  Data de publicació: 16.02.17
  Gràcies a una subvenció de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), el consistori papiolenc podrà contractar durant un temps una persona que farà les tasques d’agent cívic i notificador/a. Els objectius d’aquest ajut són promoure els comportaments cívics al poble i, d’altra banda, fomentar l’ocupació. La selecció es farà tenint en compte criteris de tipus social. La convocatòria s’adreça principalment a persones que fa temps que no treballen i que estan dins de col•lectius amb dificultats per trobar feina.
 • El servei de Borsa de treball de l’Ajuntament del Papiol ja té pàgina a Facebook
  Data de publicació: 16.02.17
  El departament que gestiona la Borsa de treball de l’Ajuntament del Papiol ha obert una pàgina a Facebook, amb l’objectiu que tota la informació relacionada amb l'ocupació, la formació i la incorporació al món laboral en general estigui a l’abast de tothom, tant per als ciutadans i ciutadanes com per a les empreses que vulguin contractar personal. No cal estar donat d’alta a Facebook per poder consultar el contingut d’aquesta pàgina.
 • Resum del temps al Papiol el 2016, per Albert Martí
  Data de publicació: 15.02.17
  El papiolenc Albert Martí, aficionat a la meteorologia, ens resumeix com va ser el temps al Papiol l’any passat. A partir de les dades locals que recull amb l’estació meteorològica professional que té instal•lada a la zona del Trull, Martí diu que vam tenir, com a tot arreu, un 2016 càlid, sense cap temperatura sota zero, i molt sec. Pel que fa al que ja hem passat de 2017, Martí explica que aquest gener ha estat més “normal”, amb més fred i més pluja que l’anterior. El passat 18 de gener la seva estació va registrar una mínima de 2,6 sota zero.
 • Nous contenidors i nous equips de neteja viària i de recollida de residus
  Data de publicació: 14.02.17
  L’Ajuntament del Papiol canviarà tots els contenidors de residus de la via pública per uns altres de nous. Són algunes de les novetats i millores que entraran en funcionament quan s’hagi adjudicat el nou contracte per a la recollida de residus urbans, deixalleria i neteja viària. S’incrementarà també la neteja d’aquests contenidors.

 • El perquè de les novetats del nou contracte de recollida de residus, neteja viària i deixalleria
  Data de publicació: 14.02.17
  El Papiol està estancat entre el 42 i el 54% quant al nivell de recollida de selectiva des del 2000 i l’Agència de Residus diu que el 2020 hem d’arribar al 60%. El Papiol, per tant, ha de fer un pas endavant en aquest sentit. Darrere de totes les millores i novetats que planteja l’Ajuntament per al nou contracte dels serveis de recollida de residus urbans, deixalleria i neteja viària hi ha una exigència de tipus legal, a banda d’una sensibilitat mediambiental.
 • El Papiol felicitat per l’aportació que fem al reciclatge del residu tèxtil
  Data de publicació: 14.02.17
  Segons dades de Roba Amiga, els papiolencs i papiolenques vam llençar l’any 2016 una mitjana de quasi tres quilos de roba per habitant, i ho vam fer als contenidors taronja instal•lats a la via pública amb aquesta finalitat. Segons la cooperativa, estem contribuint positivament al reciclatge del residu tèxtil. En total, l’any passat, es van recollir al Papiol 11.583 quilos de roba usada, un 45% més respecte de 2015. Estem afavorint, d’aquesta manera, la recollida selectiva i la recuperació de residus. Els responsables del projecte Roba Amiga feliciten la població per la seva col•laboració.
 • L’Ajuntament augmentarà el servei de retirada de voluminosos i instaurarà una recollida d’esporga
  Data de publicació: 13.02.17
  El Ple municipal del Papiol ha aprovat un nou plec de condicions per a la recollida de residus urbans, deixalleria i neteja viària. Segons aquest plec de clàusules, l’empresa que guanyi el concurs públic per prestar els serveis farà la recollida dels trastos i voluminosos dos cops al més, enlloc d’un, com fins ara. D’altra banda, aquesta recollida es farà a domicili, amb l’avís previ dels veïns. El plec inclou altres millores i novetats.
 • La deixalleria oferirà un servei de vaixella reutilitzable
  Data de publicació: 13.02.17
  Una gran novetat i millora per al Papiol serà la instauració d’un servei de lloguer i neteja de vaixella de porcellana. Aquest servei s’oferirà des de la deixalleria municipal. Entrarà en funcionament quan s’hagi adjudicat el nou contracte per a la recollida de residus urbans, deixalleria i neteja viària.
 • Carnestoltes 2017 al Papiol
  Data de publicació: 10.02.17
  Com la cavalcada de Reis, el carnestoltes és un dels esdeveniments amb més participació al Papiol. Dissabte de carnestoltes, que enguany serà dissabte 25 de febrer, una multitudinària rua omplirà els carrers del poble. Les inscripcions per exhibir les disfresses a la passarel•la oficial del carnaval papiolenc s’han de fer a l’Ajuntament del 13 al 21 de febrer.
 • Barcelona pren com a referència El Papiol per sol•licitar una ZEPQA a Sarrià-Sant Gervasi
  Data de publicació: 09.02.17
  L’Ajuntament de Barcelona està interessat a sol•licitar a la Generalitat una ZEPQA (Zona d’Especial Protecció de la Qualitat Acústica) dins del districte de Sarrià-Sant Gervasi. Un dels consellers municipals d’aquest districte s’ha reunit avui amb els responsables del desparament de Medi Ambient del Papiol, municipi que el desembre de 2015 va inaugurar la primera ZEPQA de Catalunya, una extensió d’unes 70 hectàrees al voltant del cementiri comarcal de Roques Blanques.
 • Borràs i Bou aquest matí donant suport als encausats pel 9-N
  Data de publicació: 06.02.17
  Unes 40 mil persones s’han aplegat aquest matí a Barcelona per manifestar-se a favor de la democràcia sota el lema 'Love Democracy' i per donar suport a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau, citats avui a declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya com a encausats en la primera jornada del judici del 9-N. Entre els manifestants, l’alcalde i el primer tinent d’alcalde del Papiol, Joan Borràs i Jordi Bou.
 • Els primers a estrenar el pàrquing de l’estació
  Data de publicació: 03.02.17
  Aquest matí ha entrat en funcionament el nou pàrquing públic i gratuït de l’estació de tren del Papiol. Les obres van començar a finals de l’any passat i han consistit a condicionar com aparcament una parcel•la de terreny entre la carretera i la via, abans d’arribar a l’estació. L’enllumenat de la zona d’aparcaments també es nou. El nou pàrquing té 68 places.
 • El Papiol és un poble segur
  Data de publicació: 02.02.17
  Segons les dades facilitades a finals de gener d'aquest any pels Mossos d’Esquadra de Sant Feliu de Llobregat, el nombre de delictes de 2016 al Papiol s’ha reduït respecte de 2015. Els resultats de les estadístiques també revelen que El Papiol és un dels pobles de la zona amb menys delinqüència. Atenent a tot això, es pot dir que El Papiol és un poble on es pot viure amb seguretat.
 • Els serveis extra que ens toca pagar per retirar els trastos que s’han deixat al carrer el dia que no tocava
  Data de publicació: 30.01.17
  Al Papiol, el primer dimecres de cada mes un camió passa a recollir els trastos que hem deixat la nit abans (dimarts) al costat dels contenidors d’escombreries. És només aleshores quan es poden llençar: aquesta és la norma. La presència de trastos i voluminosos varis a la via pública pot comportar riscos i, per tant, s’hi han de retirar com més aviat millor. Que els veïns no respectin la norma fa que l’Ajuntament hagi de pagar serveis extra de recollida, com va passar la setmana passada, tal com es pot veure a la fotografia.
 • El Papiol per la pagesia
  Data de publicació: 30.01.17
  Els pagesos del Papiol van participar en la marxa per la dignitat de la pagesia organitzada aquest cap de setmana per Unió de Pagesos, el sindicat agrari majoritari a Catalunya. Per la seva banda, el ple de l’Ajuntament del Papiol dijous passat va aprovar una moció a través de la qual tots els grups polítics municipals donen suport a les reivindicacions que recull el manifest que el sindicat del camp va llegir dissabte a Barcelona.
 • Els gossos del Papiol tindran un espai especialment pensat per a ells
  Data de publicació: 27.01.17
  L’Ajuntament del Papiol ha pressupostat una àrea d’esbarjo perquè els gossos, acompanyats dels seus propietaris, puguin estar-s’hi sense anar lligats, on puguin jugar i relacionar-se amb altres gossos, beure aigua i fer les seves necessitats. Aquesta mena de parc caní es farà dins d’aquest any 2017.
 • Primera reunió informativa amb els col•lectius que integraran el Consell educatiu del Papiol
  Data de publicació: 27.01.17
  El Consell educatiu municipal del Papiol (CEP) és un òrgan participatiu que ha de servir per debatre tots aquells aspectes rellevants relacionats amb l’educació dels nens i joves del poble. La seva creació va ser aprovada pel ple municipal el passat mes de juliol. Aquesta setmana ha tingut lloc una primera reunió, de caràcter explicatiu, a la qual han assistit membres dels diferents col•lectius que integren aquest consell deliberatiu.
 • Els veïns es queixen indignats: “Per què hi ha algú que llença els trastos quan no toca?”
  Data de publicació: 25.01.17
  Imatges com aquestes no són del poble que volen els papiolencs. La setmana passada alumnes del Pau Vila es van queixar de la gent que no recull els excrements de les seves mascotes del carrer. Aquesta setmana n’hi ha que s’exclamen perquè, tot i les reiterades campanyes de conscienciació, es desperten cada matí amb muntanyes de mobles vells i trastos llençats a la via pública el dia que no toca. Els responsables municipals comparteixen la indignació dels veïns i aplaudeixen que siguin els propis ciutadans que demanin respecte i civisme per part de tothom.
 • La Diputació realitza el cens d'activitats i instal•lacions del Papiol
  Data de publicació: 25.01.17
  La Diputació de Barcelona ha realitzat el cens d'activitats i instal•lacions públiques i privades del Papiol, un document que permet a l’ajuntament identificar les activitats implantades, la seva situació administrativa i la incidència ambiental i en altres àmbits regulats per la legislació sectorial, que es desenvolupen en el seu terme municipal. El treball va ser lliurat pel diputat d’Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, a l’alcalde del Papiol, Joan Borràs.
 • Alumnes del Pau Vila indignats perquè no es recullen les caques dels gossos al carrer
  Data de publicació: 20.01.17
  Hi ha veïns que treuen a passejar les mascotes perquè facin les seves necessitats a la via pública i després no recullen els excrements. Així ho van poder comprovar els nens i nenes de les dues classes de 5è del col•legi Pau Vila del Papiol el dia que van fer un joc d’orientació pel poble. Han presentat una queixa formal a l’Ajuntament contra aquest comportament i demanen, fins i tot, que sigui multat.
 • Modificació de les dates per pagar els impostos i taxes municipals
  Data de publicació: 19.01.17
  L’Organisme de Gestió Tributària (ORGT) de la Diputació de Barcelona, que gestiona i recapta els tributs municipals de més de 300 municipis de la província de Barcelona, entre ells, El Papiol, ha modificat per al 2017 les dates de pagament d’impostos i taxes. Davant dels canvis (que afecten tant als ciutadans que els tenen domiciliats pel banc com als qui no), l’Ajuntament del Papiol recomana als contribuents que es fixin amb atenció en les noves dates i terminis.
 • Convocat el 9è Premi Elsa Garcia de narrativa curta del Papiol
  Data de publicació: 18.01.17
  L'entitat local Associació Setmana Cultural del Papiol ha obert ja la convocatòria d’enguany del concurs literari papiolenc que ja fa 9 anys que convoca amb el suport de la regidoria de Cultura. Hi ha temps per presentar-s’hi fins el 3 de març. Coneixerem els guanyadors el divendres 21 d’abril en un acte públic.
 • La roba usada que contribueix a la inserció sociolaboral
  Data de publicació: 11.01.17
  Al Papiol s’han instal•lat a la via pública tres contenidors taronja més de Roba Amiga per a la recollida selectiva de roba usada, que se sumen als tres que s’hi van col•locar quan l’Ajuntament, l’associació Solidança i la cooperativa Roba Amiga van signar un conveni el 2009 amb la finalitat d’afavorir el reciclatge tèxtil i la creació de llocs de treball d’inserció sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió. El projecte Roba Amiga col•labora amb els serveis socials de molts ajuntaments.
 • El primer volum dels DVD sobre Pongiluppi ja té quasi tot el finançament per produir-se
  Data de publicació: 11.01.17
  El proper dilluns 16 de gener finalitza la campanya de micromecenatge Verkami per aconseguir els 5 mil euros que cal per produir el primer DVD dels set que contindrà la col•lecció ‘Suona Pongiluppi’, sobre la vida i l’obra del compositor vinculat al Papiol Miquel Pongiluppi. Els impulsors del projecte estan convençuts que d’aquí a dilluns aconseguiran els 400 euros que encara els falta. Encoratjats per l’optimisme, aquest diumenge 15 de gener han programat una sessió del rodatge del primer DVD a l’Escola Municipal de Música i Dansa del Papiol Miquel Pongiluppi.
 • La UCP regalarà aquest diumenge 500 euros en xecs de compra
  Data de publicació: 09.01.17
  Han finalitzat ja les festes de Nadal i, amb elles, la campanya que cada any organitza la Unió de Comerciants i Serveis del Papiol (UCP) per aquestes dates amb l’objectiu de reforçar el comerç local, premiar la fidelitat dels clients i captar més socis. Aquest diumenges 15 de gener, a les 12 del migdia, a la biblioteca Valentí Almirall, es celebrarà la festa de cloenda d’aquesta campanya. En el decurs de la festa, se sortejaran 500 euros en vals de compra. La festa estarà amenitzada per un grup d’animació infantil. Hi està convidat tothom.
 • Els Reis avisen per WhatsApp que ja són a punt d’arribar al Papiol
  Data de publicació: 05.01.17
  En aquests moments El Papiol enllesteix els preparatius per a la recepció dels convidats més especials: Melcior, Gaspar i Baltasar, tres personatges que any rere any alimenten la il•lusió dels infants i retornen la innocència als adults. La cavalcada començarà a les 6 de la tarda. Segons el darrer missatge de WathsApp dels Reis Mags d’Orient, ja són a pocs quilometres del nostre poble.
 • Recorregut de la cavalcada dels Reis al Papiol
  Data de publicació: 05.01.17
  La cavalcada de Melcior, Gaspar i Baltasar, que aniran acompanyats de tot el seu seguici, començarà a les 6 de la tarda. Recorrerà els carrers del poble i finalitzarà a la plaça del castell, on els nens i nenes els podran entregar les cartes. A la plaça del castell, per a l’entrega de les cartes, s’hi haurà d’accedir per la plaça de l’Església.
 • Quasi restablert del tot el servei de pediatria del Papiol
  Data de publicació: 03.01.17
  Des d’aquesta setmana queda pràcticament restablerta del tot l’assistència pediàtrica a l’ambulatori del Papiol, que ha estat suspesa durant el passat mes de desembre a causa de la manca de pediatres i els nens i nenes del poble han hagut de ser atesos al CAP de Molins de Rei. El Departament de Salut de la Generalitat ha informat a l’Ajuntament que ha contractat un nou professional, amb la qual cosa el servei es podrà restablir del tot a partir de febrer. De moment, hi haurà pediatra dimecres i divendres al matí; i a partir del mes vinent, el servei tornarà a ser el de sempre: dimecres i divendres al matí i dimarts a la tarda.
 • La revista ‘Som Papiol’ ha fet un any
  Data de publicació: 22.12.16
  Acaba de sortir el número 5 del butlletí gratuït d’informació municipal ‘Som Papiol’. El primer va sortir el Nadal de l’any passat. Des d’aquí podeu accedir a la versió pdf de la revista, que aquests dies s’està distribuint a les llars del Papiol. D’altra banda, els pròxims dies també es començarà a repartir, igualment, un calendari de 2017 que han confeccionat la Unió de Comerciants del Papiol (UCP) i la regidoria de Comerç de l’Ajuntament del Papiol.
 • La UCP i la regidoria de Comerç ens desitgen un pròsper 2017
  Data de publicació: 22.12.16
  La Unió de Comerciants i Serveis del Papiol (UCP) i l’Ajuntament han confeccionat un calendari de 2017 que els pròxims dies rebreu a casa. L’objectiu de l’acció és donar més visibilitat als establiments comercials papiolencs i fomentar noves altes a l’associació dels comerciants, de cara a unir forces i impulsar l’activitat local. El calendari, que vol transmetre la proximitat com a valor diferencial de les botigues del poble, és un recull de fotografies dels socis de l’UCP que han volgut participar en aquesta iniciativa.
 • La deixalleria municipal obsequia els millors 200 usuaris
  Data de publicació: 22.12.16
  La regidoria de Medi Ambient del Papiol i la deixalleria municipal han decidit substituir els premis que fins ara es donaven a uns pocs (aquells que més ús en feien) per un obsequi als 200 millors usuaris. La finalitat és fer arribar el reconeixement d’una bona actitud favorable a la separació dels residus domèstics i al reciclatge a molta més gent. Els ciutadans obsequiats rebran una carta a través de la qual se’ls convida a passar per la deixalleria a recollir un petit regal: dues bosses de ràfia, per separar, a casa, les deixalles de paper i vidre. Aquests dies, aquestes bosses seran especialment útils per llençar per separat les ampolles de cava i els papers dels regals.
 • Apropar la pintura tradicional als ciutadans, amb l'artista local Elisa Capdevila
  Data de publicació: 21.12.16
  Fer grafitis a les parets de la via pública ja no és l’última tendència entre els artistes plàstics. A moltes ciutats europees ja fa temps que el que alguns pintors estan fent al carrer són murals més realistes, més inspirats en la pintura figurativa. Al Papiol, aquest corrent ha arribat de la mà de l’estudiant d’arts plàstiques papiolenca Elisa Capdevila Galiot i del seu company Ivan Floro, de Mataró. El projecte dels joves compta amb la complicitat de l’Ajuntament, que els ha proporcionat el material i els ha donat permís per fer l’obra en una paret exterior d’un edifici municipal.
 • Activat el pla policial especial Grèvol durant les festes nadalenques
  Data de publicació: 19.12.16
  Un any més la Policia Local del Papiol i els Mossos d’Esquadra han activat al municipi el pla especial Grèvol per garantir la seguretat durant les festes de Nadal. El pla comporta l’increment de la presència policial, sobretot a les zones comercials. D’altra banda, durant aquests dies, també s’intensificaran a la població els controls d’alcoholèmia als conductors.
 • Resultat de la visita del Síndic al Papiol
  Data de publicació: 19.12.16

  Segons ha informat l’equip del Síndic de Greuges de Catalunya que es va desplaçar fins al Papiol el passat divendres 16 de desembre, van atendre, durant l’estona que van estar a la biblioteca municipal, 7 persones, totes veïnes del Papiol. 3 van formular queixes i 4 els van fer consultes. Les problemàtiques plantejades estaven relacionades amb el consum elèctric, els tributs, la sanitat o el transport.

 • Ha començat l’enderroc del Casino del Papiol
  Data de publicació: 15.12.16
  Acabarem aquest any amb l’enderrocament d’un dels equipaments públics municipals més concorreguts: el Casino. Unes instal•lacions municipals polivalents que durant dècades van obrir les portes quan calia albergar festes, balls, espectacles i molts altres tipus d’esdeveniments socioculturals. L’edifici, comptava amb una pista exterior contigua, que ja es va enderrocar l’estiu de 2010. El mal estat en què es trobava, segons els tècnics municipals, feia massa cara la rehabilitació. Ja s’ha començat a desmuntar la teulada.
 • El Papiol al concurs ‘La llumineta’: una mena de trivial sobre la comarca
  Data de publicació: 13.12.16
  Juga a ‘La llumineta’, demostra els teus coneixements de la increïble comarca del Baix Llobregat i podràs guanyar un premi per gaudir en família. Es tracta d’un concurs promogut pel Consorci de Turisme del Baix Llobregat que té com a objectiu, entre d’altres, visibilitzar els atractius turístics de la nostra comarca. Consisteix a contestar una sèrie de preguntes sobre cada municipi per poder-hi participar i tenir accés al premi. El concurs proposava unes quantes preguntes sobre diferents poblacions, entre elles, El Papiol. A mesura que la gent les ha anat contestant, es desactivaven. Si voleu concursar-hi us haureu d’afanyar, ja que hores d’ara hi queden poquíssimes preguntes actives. La que feia referència al Papiol, ja l’han contestada!
 • El Papiol comença a desvetllar el patrimoni musical del compositor papiolenc Miquel Pongiluppi
  Data de publicació: 13.12.16
  En el marc de les Festes de Santa Eulàlia del Papiol, un grup de musicòlegs, amb la col•laboració de l’Ajuntament de la localitat, presentaran el projecte ‘Suona Pongiluppi’, que té com a objectiu treure a la llum l’obra del compositor papiolenc Miquel Pongiluppi (Barcelona 1907 – El Papiol 1990), un fons musical ingent bona part del qual encara està inèdit. El projecte consistirà a publicar una sèrie de documentals en format DVD sobre la vida i la producció d’aquest músic català del segle XX encara no prou conegut, però que forma part de la història de la música catalana. La iniciativa busca micromecenes a través de Verkami.
 • Un equip del Síndic de Greuges atendrà els papiolencs i papiolenques
  Data de publicació: 12.12.16
  'No puc fer-me càrrec del meu fill discapacitat i no em concedeixen ajuts'.
  'No tinc plaça a l'institut que volia perquè es van equivocar'.
  'Estic en llista d'espera des de fa mesos per a una operació'.
  'Fa mig any que estic pendent de cobrar d'un organisme públic'.
  'He presentat un escrit a l'ajuntament i no em contesten'.

  En situacions com aquestes és quan es pot recórrer al Síndic de Greuges de Catalunya, per tal de demanar assessorament i, si escau, per presentar una queixa formal.
 • CORREOS dóna més serveis al Papiol i modifica horaris
  Data de publicació: 12.12.16
  CORREOS està duent a terme un pla per fer més accessibles els serveis que presta. Així, des de l’1 de desembre, la companyia ha augmentat el ventall de serveis de l’oficina del Papiol. Ara ja no cal anar a CORREOS de Molins de Rei per fer un gir postal, un burofax o un telegrama, per exemple. D’altra banda, l’horari d’atenció al públic ha canviat.
 • Santa Eulàlia amb La Marató
  Data de publicació: 09.12.16
  Les festes de Santa Eulàlia del Papiol coincideixen amb La Marató de TV3 i, per aquest motiu, les activitats esportives estaran molt presents al programa de les festes papiolenques. Diumenge 18 de desembre al matí, per donar suport a La Marató, el Centre Esportiu Municipal (CEM) El Papiol, amb entitats de la localitat, han organitzat una matinal amb activitats esportives pensades per a tota la família amb la finalitat de recaptar fons per a la fundació La Marató. Us detallem el programa d’activitats solidàries amb La Marató, en el marc de les festes de Santa Eulàlia del Papiol.
 • El comerç local dóna vida al poble i regala 500 € en xecs de compra
  Data de publicació: 05.12.16
  Un any més, la Unió de Comerciants i Serveis del Papiol (UCP), amb la col·laboració de l'Ajuntament, organitza una campanya per promocionar el comerç local: els clients que comprin als establiments associats a la UCP seran obsequiats amb una butlleta per participar en el sorteig de diversos xecs de compra que es farà després de la festa de Reis. En total, se sortejaran 5 xecs de 100 euros cadascun per poder gastar a qualsevol dels establiments de la UCP. La campanya comença aquesta setmana i finalitzarà el 5 de gener. Aquests dies, entre els llums nadalencs i la música que sonaran al carrer Major, ja es començarà a respirar al Papiol ambient de neules, torrons, galets, garlandes i tió.
 • Més places de pàrquing a l’estació de tren
  Data de publicació: 05.12.16
  El 2017 els papiolencs i papiolenques estrenarem el nou pàrquing públic de l’estació de tren. Aquests dies ja hi han començat els treballs previs. Es tracta d’una obra necessària: actualment hi ha molta gent que va fins a l’estació amb el seu vehicle particular per agafar després un tren. D’altra banda, cal reordenar la zona i fer-la més segura per als vehicles i els vianants.
 • Suspensió excepcional del servei de pediatria al Papiol durant el desembre
  Data de publicació: 02.12.16
  Aquest matí l’Ajuntament del Papiol ha rebut un comunicat oficial de la Direcció de l’Equip d’Atenció Primària de Molins de Rei, del qual depèn l’ambulatori del Papiol, a través del qual s’informa que el servei de pediatria del Papiol, durant el mes de desembre, es donarà al CAP de Molins de Rei. En aquest comunicat s’expliquen també les raons per les quals s’ha decidit que, excepcionalment, això sigui així.
 • Les festes de Santa Eulàlia preparen els papiolencs per a l’arribada del Nadal
  Data de publicació: 01.12.16
  Sant Antoni de Pàdua i Santa Eulàlia de Mèrida són el copatró i la copatrona del Papiol. El proper dissabte 10 de desembre se celebra la festivitat de Santa Eulàlia de Mèrida i, per aquest motiu, el Papiol estarà de festa uns quants dies. Des d’aquí us podreu descarregar el pdf del programa festiu.
 • Transport escolar segur
  Data de publicació: 01.12.16
  Sempre que algun grup de nens i nenes de l’escola Pau Vila del Papiol se’n va d’excursió en autobús, la Policia local fa tota una sèrie de controls abans no marxi el transport per vetllar per la seguretat dels infants. Comprova, per exemple, que la documentació del vehicle i del conductor estigui en regla (permís de conduir, assegurança, etc.). També inspecciona el bus per dins i per fora i, molt important, fa una prova d’alcoholèmia al xofer. Tot aquest protocol també se segueix quan es tracta d’una sortida en autobús dels nens i nenes de l’esplai.
 • Es busquen famílies papiolenques per concursar en un programa de televisió
  Data de publicació: 28.11.16
  Aviat podrem veure per les televisions autonòmiques de Catalunya (TV3) i Balears (IB3) un concurs que, amb l’objectiu d’entretenir i divertir, farà competir famílies, que hauran de superar proves relacionades amb estils de música diversos de diferents èpoques. La productora que s’encarrega de seleccionar els concursants s’ha posat en contacte amb l’Ajuntament del Papiol perquè informi als veïns del càsting i els animi a participar-hi.
 • Partits del cap de setmana del 26 i 27 de novembre (Agenda)
  Data de publicació: 25.11.16
  Llistat dels partits que els diferents equips de futbol, basquet, futbol sala i handbol del Papiol jugaran aquest dissabte i diumenge. Recordeu que diumenge 27 de novembre, a partir de les 10.30 h, tindrà lloc la presentació dels equips de l’Esport Base del Papiol al camp de futbol municipal. Si plou, es traslladarà l’acte al pavelló municipal.

 • No deixeu menjar fora dels contenidors per no atreure porcs senglars
  Data de publicació: 21.11.16
  La presència de porcs senglars a les zones urbanes properes a Collserola va en augment i és un problema, tant per als ciutadans com per als animals. Al Papiol, s’hi han detectat alguns, d’aquests animals, com mostren algunes fotografies fetes pels veïns. L’Ajuntament fa una sèrie de recomanacions per minimitzar la problemàtica.
 • Divendres 25 nov: Dia internacional contra la violència de gènere
  Data de publicació: 21.11.16
  El Baix Llobregat es torna a mobilitzar amb motiu de la celebració divendres 25 de novembre del dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Igual que els darrers tres anys, veïns i veïnes de la comarca participaran el proper diumenge 27 de novembre a la IV Marxa contra la violència masclista del Baix Llobregat. Si hi voleu participar, inscriviu-vos a l’Ajuntament, així serà més fàcil saber el nombre d’assistents a la convocatòria.
 • Salut anima a que ens fem la prova de la sida
  Data de publicació: 18.11.16
  L’Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya ha engegat una campanya preventiva dins de la Setmana Europea de la Prova del VHI (18 a 25 de novembre) amb l’objectiu de conscienciar la població de la importància de saber si està infectada o no pel virus de la sida. Actualment, segons Salut, un 25% de les persones que estan infectades pel VIH ho desconeixen i, per tant, no reben tractament mèdic. D’altra banda, la campanya continua insistint en les mesures per evitar contagis.
 • Mor l’escultor veí del Papiol Joan Mayné
  Data de publicació: 17.11.16
  Va morir dilluns 14 de novembre. Mayné, conegut internacionalment com escultor català especialitzat en escultura religiosa, va néixer a Sant Boi de Llobregat el 1928, però feia dècades que s’havia afincat al Papiol, amb la seva dona Ana i alguns dels seus fills, a la casa del carrer Jaume I que tothom coneix com “la casa de l’escultor”, on també tenia el seu taller. Al jardí de la casa, des del carrer, s’hi poden veure alguns treballs. Una de les seves obres més conegudes és el retaule en alabastre policromat del santuari de Torreciutat (Osca), una localitat que, com El Papiol, ha quedat vinculada per sempre amb l’artista.
 • Inscriu-te aquí al proper Mercat del trasto
  Data de publicació: 14.11.16
  El pròxim diumenge 27 de novembre, l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament del Papiol organitza una nova edició del Mercat del Trasto. Una gran oportunitat per donar una altra oportunitat a aquelles coses que ja no utilitzem però que a algú altre li pot fer servei. Si us interessa instal·lar-hi una parada, aquí trobareu tota la informació per fer-ho, així com el formulari d'inscripció on-line.
 • El Parc Arqueològic de les mines de Gavà i el castell del Papiol, aspirants al mateix premi
  Data de publicació: 14.11.16
  Finalment, la feina feta per conservar les mines de Gavà (de titularitat pública) és va endur el premi. Juntament amb les coves de Montserrat a Collbató, el castell del Papiol i les mines de Gavà han estat nominades enguany al Premi Josep M. Jujol i Gibert del Centre d’Estudis Culturals del Baix Llobregat (CECBLL), un guardó que té com a objectiu reconèixer les tasques de preservació del patrimoni de la comarca.
 • La feina de conservació del castell del Papiol, finalista d’un dels premis del CECBLL
  Data de publicació: 10.11.16
  El castell medieval del Papiol, catalogat com a Bé cultural d’interès nacional, és l’edifici més emblemàtic de la població, al voltant del qual fa més de mil anys es va anar construint el nucli urbà. Es conserva, a més, en molt bon estat. Es tracta d’una propietat privada que, en altres temps, va pertànyer a Valentí Almirall. Dues de les seves descendents, les germanes Adela i Teresa Mora i Almirall, hereves de la fortalesa, són finalistes del premi que el Centre d’Estudis Culturals del Baix Llobregat (CECBLL) atorga, precisament, a la preservació del patrimoni cultural.
 • Mitja del Castell del Papiol Kids: la primera trail per a nens del Baix Llobregat (13 nov. 2016)
  Data de publicació: 09.11.16
  Aquest diumenge 13 de novembre tindrà lloc al Papiol un esdeveniment esportiu popular innovador: la primera cursa de muntanya per a nens de la comarca, una versió de la trail papiolenca Mitja del Castell per a corredors i corredores fins a 14 anys. Parlem de la Mitja del Castell Kids del Papiol, un a iniciativa que podria ser el primer pas cap a la creació d’una escola infantil de trail al Baix Llobregat.
 • Un espai per a la brigada municipal
  Data de publicació: 07.11.16
  La brigada municipal del Papiol compta des de començaments de novembre amb un nou magatzem, a una nau del carrer Monturiol, a la zona industrial. El nou espai permet ressituar en un sol lloc i, així, centralitzar, tot el material que necessiten els brigadiers per fer la seva feina, i també tot el mobiliari que es fa servir per als esdeveniments populars, com tarimes, taules, cadires, entre d’altres, part del qual ha estat ocupant el pàrquing de la biblioteca. El trasllat és imminent.
 • Castanyada i Halloween al Papiol
  Data de publicació: 28.10.16
  Comença el mes de novembre. Tradició i noves tendències es combinen: castanyes i carbasses. Demà divendres al matí, els avis i àvies del centre de dia instal•laran una paradeta a “la Florida” per vendre castanyes. Dilluns 31 d’octubre i dimarts 1 de novembre, l’esplai Pa amb tomàquet (Pamtu), també vendrà castanyes al carrer. Pel que fa a les manifestacions més modernes al voltant de la celebració de Tots Sants, des de fa quatre anys, el Pamtu proposa als més joves una nit terrorífica, la Nit del Passatge del Terror, inspirat en la celebració cada cop més internacional del Halloween. Aquest túnel del terror estarà obert dilluns a la nit. Aquest any, al pavelló municipal esportiu.
 • Segona edició de la Papiolfest
  Data de publicació: 27.10.16
  Dissabte 29 d’octubre tindrà lloc al Papiol una festa popular que ha estat batejada amb el nom de Papiolfest i que està inspirada en la festa cervesera alemanya que fa molts anys que se celebra a Munich, l’Oktoberfest. La festa, però, va més enllà i no centra l’esdeveniment només en la cervesa. Amb aquesta finalitat, la segona Papiolfest (la primera es va fer l’any passat) presenta un programa d’activitats diverses i per a tots els públics, com degustacions de salsitxes alemanyes, atraccions i animació per als més petits i concerts. El grup local Metemíalopeor repeteix enguany.
 • Novetats i millores al CEM per aquest nou curs
  Data de publicació: 25.10.16
  Amb la voluntat de millorar els serveis que ofereix, el Centre Esportiu Municipal (CEM) El Papiol ha ampliat els seus horaris. Durant el curs escolar, dimarts i dijous obrirà a les 7 del matí. A l’ampliació horària, s’afegeix la millora de la climatització de la sala de fitness, bicicletes per fer spinning, un programa d’activitats dirigides ampliat i amb novetats, un nou servei de dietètica i nutrició i una botiga on-line.
 • El Papiol al•lega contra l’increment de la crema de pneumàtics a Ciments Molins
  Data de publicació: 21.10.16
  L’Ajuntament del Papiol ha redactat el seu propi plec d’al•legacions contra la voluntat de l’empresa Ciments Molins (situada als termes municipals veïns de Pallejà i Sant Vicenç dels Horts) d’augmentar la crema de pneumàtics. L’escrit complementa els que altres ajuntaments de la zona i col•lectius de ciutadans han fet arribar a la Generalitat preocupats pel possible impacte mediambiental negatiu.
 • El Papiol és esport i natura; El Papiol és gent que s’implica
  Data de publicació: 18.10.16
  500 corredors i corredores van participar el passat diumenge 16 d’octubre en la tercera edició de la Trail Mitja del Castell del Papiol, una “trencacames” d’uns 23 km per alguns dels recons menys coneguts del Parc de Collserola. Lluís Borràs i Mònica Lozano, els primers papiolencs que van creuar la meta. La següent proposta que fan els organitzadors de la carrera és una versió “kids” el proper 13 de novembre.
 • Sortim a la revista ‘Sortida’
  Data de publicació: 18.10.16
  Les pàgines 18, 19, 20 i 21 de la revista de promoció turística i cultural ‘Sortida’ parlen d’alguns dels principals atractius que té el nostre poble perquè aquells que encara no el coneixen vinguin a passar un dia. Des d’aquí podeu accedir al el reportatge.
 • Partits del cap de setmana del 8 i 9 d’octubre
  Data de publicació: 07.10.16
  Llistat dels partits que els diferents equips de futbol, basquet i handbol del Papiol jugaran aquest dissabte i diumenge. L’equip Orange de futbol sala comença la lliga aquest cap de setmana.
 • 3ª edició de la cursa de muntanya Mitja del Castell
  Data de publicació: 06.10.16
  “De curses de muntanya, n’hi ha moltes, però aquesta és especial, perquè tot el poble s’hi entrega”: En això va coincidir l’any passat tothom: corredors, guanyadors, organitzadors, voluntaris, col•laboradors i públic. El Papiol compta amb alguns dels indrets més desconeguts del Parc Natural de Collserola. La Trail Mitja del Castell és una cursa de muntanya que proposa un recorregut “trencacames” d’uns 23 km per alguns d’aquests paratges. La carrera tindrà lloc el pròxim diumenge 16 d’octubre. Els seus impulsors es plantegen crear l’escola infantil de trail del Baix Llobregat.
 • ‘Som Papiol’ octubre 2016: El Papiol ha començat un nou curs
  Data de publicació: 04.10.16
  Ha sortit un nou butlletí d’informació municipal del Papiol, ‘Som Papiol’. Aquests dies rebreu la revista a casa. La distribució és gratuïta. També podeu accedir a la versió digital a través del web de l’Ajuntament. En aquest número, trobareu el resum de les coses més rellevants que han passat al Papiol durant l’estiu o la presentació dels grans reptes del govern municipal per al curs 2016-2017.
 • Joves contra la violència masclista
  Data de publicació: 04.10.16
  ‘Talla ja’ és el concurs de microrelats, audiovisuals, cançons i imatges al voltant de la violència de gènere que organitza el Consell Comarcal del Baix Llobregat adreçat al jovent. L’Ajuntament del Papiol, des de la regidoria de Joventut i la de Dona, anima a les noies i als nois del poble a participar-hi. Fins al 17 d’octubre hi ha temps per presentar els treballs. La finalitat és promoure les relacions igualitàries. El premi és de 400 euros.
 • Partits del cap de setmana de l’1 i 2 d’octubre
  Data de publicació: 30.09.16
  Llistat dels partits que els diferents equips de futbol, basquet i handbol del Papiol jugaran aquest dissabte i diumenge. L’equip Orange de futbol sala descansa aquest cap de setmana.
 • Classes gratuïtes per fomentar la llengua i la cultura catalanes
  Data de publicació: 29.09.16
  La biblioteca municipal del Papiol Valentí Almirall torna a oferir aquest curs classes gratuïtes de català perquè puguem millorar l’ús de la llengua quan ja la coneixem. D’altra banda, l’Ajuntament ha programat de nou, al Casal de la Dona, classes gratuïtes perquè les dones nouvingudes al Papiol aprenguin una llengua que fins ara els ha estat desconeguda, el català, i coneguin també altres aspectes de la cultura del país, cosa que també fomenta la integració.
 • Partits del cap de setmana del 24 i 25 de setembre
  Data de publicació: 23.09.16
  Quarta jornada de lliga de l’amateur de la Unió Esportiva (UE) Papiol (futbol) contra el Castelldefels aquest diumenge 25 de setembre al camp municipal de futbol del Papiol i dissabte el juvenil de la UE Papiol s’enfrontarà a casa contra del Sant Just Desvern en un partit amistós. Diumenge a la tarda, el pavelló municipal del Papiol acollirà un entrenament de la selecció catalana femenina d'handbol. El basquet comença campionat i el futbol sala continua amb partits amistosos. Pel que fa a l’Esport Base, matí de dissabte ple de partits, tant a casa com fora.
 • L’Ajuntament recupera l’excursió de la gent gran
  Data de publicació: 23.09.16
  Enguany s’ha pogut reprendre l’excursió que organitzava anualment l’Ajuntament del Papiol a l’octubre per a la gent gran del poble, una activitat gratuïta per als participants i que es va deixar de fer durant un temps a causa de la crisi econòmica. La sortida es farà al mes d’octubre: dimarts 18 i dimecres 19. La mateixa excursió els dos dies. La proposta és visitar el Monestir de Vallbona i dinar a l’Espluga de Francolí.
 • Formació per buscar i trobar ofertes de treball
  Data de publicació: 09.09.16
  Trobar ofertes de feina i saber com inscriure-s’hi. D’això anirà la formació gratuïta que ha organitzat l’Ajuntament del Papiol per als dies 20 i 27 de setembre. La iniciativa està adreçada als veïns i veïnes del Papiol en situació d’atur. La inscripció ja es pot fer, a l’OAC de l’Ajuntament.
 • Partits del cap de setmana de l’Aplec de la Salut
  Data de publicació: 09.09.16
  L’Esport Base ha reiniciat ja la seva activitat després de les vacances de l’estiu i aquest cap de setmana alguns dels equips de futbol d’aquesta entitat infantil i juvenil jugaran els primers partits del curs. D’altra banda, segona jornada de lliga per al Amateur de la UE El Papiol (futbol), a casa. I fora, partit de futbol sala de l’Orange Papiol. El Sènior A masculí del Club de Basquet Papiol jugarà dissabte al poliesportiu papiolenc.
 • L’Aplec de la Salut del Papiol: diumenge 11 de setembre
  Data de publicació: 05.09.16
  Des de fa més de 100 anys, El Papiol celebra cada segon diumenge de setembre un aplec a l’esplanada de l’ermita de la Salut, un dels edificis més emblemàtics i antics de la localitat (finals de segle IX), envoltat pels boscos del Parc de Collserola i protegit com a bé cultural d’interès local. L’ermita està oberta cada diumenge, però s’hi ha de pujar a peu. Amb motiu de l’aplec, aquest cap de setmana es podrà anar fins a la Salut en vehicle particular o autobús: es retirarà la cadena de la pista forestal dissabte al vespre i durant tot el dia de diumenge.
 • Celebració de la Diada de l’11 de setembre al Papiol
  Data de publicació: 02.09.16
  Amb motiu de la tradicional ofrena floral que marca l'inici de les celebracions de la Diada de l'Onze de Setembre, ciutadans i ciutadanes del Papiol, un any més, es retrobaran dissabte 10 de setembre al vespre davant del monument de Rafael de Casanova de la localitat. La trobada està programada per a les 19 h. L’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) enguany també organitza una marxa de torxes per reivindicar la república catalana. La Diada 2016 coincideix amb l’Aplec de la Salut.
 • Nous curs esportiu 2016/2017 dels equips del Papiol
  Data de publicació: 01.09.16
  Els diferents equips de futbol, basquet, handbol i futbol sala del Papiol han tornat ja de les vacances i de mica en mica retornen a l’activitat. Han iniciat o estan a punt d’iniciar la pretemporada i ja han començat a disputar partits, la majoria dels quals amistosos. Aquest cap de setmana, l’Amateur de la Unió Esportiva (futbol) jugarà el primer partit de lliga (3a catalana), al camp municipal del Sant Esteve Sesrovires. Dilluns engega de nou l’Esport Base.
 • Espectacle d’animació aquest diumenge al matí amb motiu de la festa dels comerciants
  Data de publicació: 31.08.16
  ‘Diversions’ és el títol de l’espectacle d’animació per a tots els públics amb què es divertiran els assistents a la festa que hi haurà aquest diumenge 4 de setembre a la biblioteca Valentí Almirall. L’esdeveniment, organitzat per la Unió de Botiguers i Serveis del Papiol, amb la col•laboració de l’Ajuntament, es fa per tancar la campanya promocional d’estiu dels comerços locals. Tancada la campanya, el mateix diumenge sabrem qui seran els premiats del sorteig per participar gratuïtament en l’excursió que cada any organitza l’associació de comerciants.
 • Eleccions al casal d’avis
  Data de publicació: 29.08.16
  L’actual junta del casal municipal de la gent gran del Papiol Alexandre Figueras ha convocat per a aquest dijous 1 de setembre una assemblea general informativa de socis a les 19h. L’assumpte de la convocatòria és la renovació de la junta. Durant l’assemblea es parlarà també de tots els aspectes relacionats amb la presentació de candidatures i de la data de les votacions.
 • 4 de setembre: festa del final de la campanya d’estiu de la Unió de Comerciants i Serveis
  Data de publicació: 26.08.16
  Amb l’objectiu de potenciar el comerç local. premiar i fidelitzar els clients, ja fa anys que els establiments de la Unió de Comerciants i Serveis del Papiol organitzen de cara a l’estiu campanyes promocionals. Per cada compra, els clients obtenen una butlleta per participar en el sorteig d’una excursió. Diumenge 4 de setembre, tindrà lloc aquest sorteig, a la biblioteca Valentí Almirall, a les 12 h. Hi haurà animació i vermut.
 • Deixar trastos al carrer quan no toca fa que 2 treballadors de la brigada perdin 1 mes i mig de feina
  Data de publicació: 26.08.16
  L’Ajuntament del Papiol programa a l’any uns 12 serveis per retirar els voluminosos que podem deixar al carrer quan sí toca, un cada mes, dels quals se n’encarrega una empresa. Les retirades no previstes comporten un desviament dels recursos humans municipals: cada vegada que s’ha de fer un servei extraordinari de recollida, una parella de treballadors de la brigada ha de deixar de fer la feina que tenia programada per ocupar-se d’aquesta altra tasca.
 • Futbol - La UE Papiol comença la pretemporada amb una junta nova
  Data de publicació: 23.08.16
  Aquesta setmana, la Unió Esportiva Papiol reprèn l’activitat amb dos partits de l’equip Amateur (3a catalana) que es disputaran a casa. La temporada s’ha iniciat sota la direcció d’un nou president i una junta renovada, que ja hi estan exercint. L'equip comptarà aquest curs amb més jugadors papiolencs.
 • Nous senyals verticals amb els noms dels carrers de la zona industrial
  Data de publicació: 17.08.16
  Els vells senyals verticals que indicaven els carrers de la zona del polígon industrial Sud del Papiol han estat reemplaçats per uns de nous, més visibles. La placa del senyal és més gran, el fons és de color blanc i les lletres amb el nom de la via, negres. A més, són reflectants, perquè també es vegin a la nit. Aquest tipus d’actuacions responen a la voluntat de millorar els polígons del municipi.
 • Podeu demanar hora per renovar DNI (dilluns 26 de setembre: propera visita de la unitat mòbil del DNI al Papiol)
  Data de publicació: 16.08.16
  Aquells ciutadans que necessitin renovar el seu DNI, modificar-lo, o que se'ls expedeixi per primer cop, poden fer-ho a l'Ajuntament del Papiol, a través de la unitat mòbil de documents d'identitat de la Policia Nacional de Sant Feliu de Llobregat. Aquesta unitat, que ens visita periòdicament, tornarà al Papiol el pròxim dilluns 26 de setembre, al matí. Els interessats han de demanar hora obligatòriament, a l’OAC del Ajuntament del Papiol, en persona o bé trucant al 93 673 02 20.


 • La Festa del Papiol amb el medi ambient
  Data de publicació: 04.08.16
  Un any més, la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament del Papiol ha aprofitat la celebració de les festes del poble per sensibilitzar als veïns i veïnes de la importància de tenir conductes que afavoreixin l’estalvi i l’eficiència energètica, el reciclatge o llençar els residus per separat, entre d’altres hàbits respectuosos amb l’entorn.

 • Eleccions a la junta directiva de la UE Papiol
  Data de publicació: 02.08.16
  Fins el dia 11 d’agost hi ha temps per presentar candidatura per a la nova junta directiva de l’entitat futbolística Unió Esportiva Papiol. És el que es va decidir ahir al vespre al camp de futbol municipal durant l’assemblea general dels socis el tema principal de la qual, precisament, va ser el relleu dels dirigents. Les eleccions del nou equip de la junta de la UE Papiol estan convocades per al dia 1 de setembre. Les candidatures es poden presentar a l’Ajuntament. Ja n’hi ha una que s’ha presentat per agafar el relleu.
 • El retorn de “l’Assassinu del pepinu”... i altres propostes que fomenten la participació en la Festa Major
  Data de publicació: 02.08.16
  Durant els quatre dies més intensos de la Festa Major, del 28 al 31 de juliol, al Papiol van tenir lloc tot un seguit d’assassinats al carrer. L’arma homicida: un cogombre! Al mateix temps, una col•lecció de detectius es barrejaven entre la gent en busca de pistes per resoldre altres misteris a banda d’aquest primer. Mentrestant, tothom es feia ‘selfies’ a proposta de la Penya Akitamo, i les integrants de la Penya La Chiflada, apareixien i desapareixien de qualsevol lloc disfressades de personatges de pel•lícules tan conegudes com ‘La guerra de les galàxies’ o ‘Pocahontas’.
 • Valoració molt positiva d’una Festa Major amb una participació altíssima
  Data de publicació: 01.08.16
  Després de quatre dies molt intensos, El Papiol va clausurar ahir a la nit la Festa Major 2016. L’Ajuntament en fa una valoració positiva. Considera que ha estat una molt bona festa, amb una participació altíssima a tots els actes i activitats recollits al programa i amb el mínim d’incidències que comporta sempre una celebració popular d’aquest tipus.
 • Controls policials per prevenir els problemes ocasionats pel consum d’alcohol al carrer
  Data de publicació: 28.07.16
  Els darrers anys la Festa Major del Papiol, com també ha passat a molts d’altres municipis, ha atret gran afluència nocturna de joves d’altres poblacions, alguns dels quals han vingut només a fer “botellón”: consumir grans quantitats de begudes alcohòliques al carrer. Per evitar els problemes que se’n deriven, la Policia Local, amb la col•laboració dels Mossos, tornaran a fer enguany controls als accessos i altres llocs de la població per vigilar de prop aquest tema i requisar, si cal, ampolles i altres recipients que continguin alcohol.
 • Que la força us acompanyi durant tota la Festa Major
  Data de publicació: 28.07.16
  Nit de cinema a la fresca de Festa Major: La plaça del Dr. Barberà del Papiol es va convertir ahir a la nit en un gran cinema. El públic va poder gaudir a la fresca de l’estrena del curt ‘L’espera’, protagonitzada pels avis i àvies del Casal de la Gent Gran A. Figueras del Papiol, de la projecció del llargmetrage ‘Star Wars: el despertar de la fuerza’ i de la simpàtica presència de les integrants de la Penya La Chiflada, que van organitzar un ‘”photocall” perquè la gent pogués fer-se fotos amb els personatges de la sèrie de pel•lícules de ‘La guerra de les galàxies’.
 • Esport Base del Papiol inaugura la Festa Major 2016
  Data de publicació: 28.07.16
  L’entitat local esportiva i social Esport Base s’ha encarregat aquest vespre d’inaugurar la Festa Major del Papiol, amb un pregó ple referències a la tasca formativa que fan tots els qui l’integren. L’Esport Base, una entitat destinada a formar persones mitjançant l’esport, aquest any està celebrant el seu 25è aniversari.
 • Festes locals per al 2017: 5 de juny i 28 de juliol
  Data de publicació: 27.07.16
  Al calendari de festes laborals aprovat per la Generalitat, cada ajuntament hi afegeix dues jornades festives municipals. La setmana passada el ple del consistori papiolenc va aprovar les festes locals per al proper any: dilluns 5 de juny, dia que coincideix amb la celebració de la Pasqua de Pentecosta, i divendres 28 de juliol, dia de Festa Major. Pel que fa a les festes d’enguany, aquest divendres 29 de juliol és festiu al Papiol; precisament, amb motiu de la Festa Major, que quedarà inaugurada oficialment dijous 28 al vespre.
 • Correfocs segurs al Papiol
  Data de publicació: 27.07.16
  L’Ajuntament fa a la població tot un seguit de recomanacions i demana la col•laboració de tothom perquè els correfocs de Festa Major de divendres 29 de juliol al vespre siguin segurs. Alguns exemples: remullar les zones verdes de les propietats privades properes al pas dels correfocs, protegir finestrals i aparadors, respectar els senyals que prohibeixen l’estacionament als llocs de la festa; o vestir amb roba adequada per participar-hi. I molt important: els menors de 14 anys hi han d’anar acompanyats per adults.
 • Afectació del trànsit pels correfocs de Festa Major (divendres 29)
  Data de publicació: 27.07.16
  Aquest divendres la Festa Major del Papiol proposa dos correfocs: un d’infantil, que començarà a les 19 h (i que farà un recorregut des de l’Església i fins a l’Ajuntament), i un altre que està programat per a les 21.30 h (amb sortida des de l’Ajuntament i traca final al la plaça de Gaudí). Amb motiu d’aquests esdeveniments, el transit rodat patirà algunes afectacions durant divendres. Heu d’estar al cas, també, dels llocs on no es podrà aparcar. És convenient que tingueu en compte aquesta notícia i la informació sobre aquests aspectes recollides al programa. I no només pel que fa a aquest dia.
 • Fem servir gots reutilitzables durant la Festa Major per evitar residus
  Data de publicació: 25.07.16
  Del 22 al 31 de juliol El Papiol celebra la seva Festa Major. La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament vol recordar als ciutadans que un any més l’organització de la Festa posa a disposició de tothom uns gots de plàstic reutilitzables per evitar la utilització de gots d’un sol ús i generar residus. Els gots es poden aconseguir per 1 €, que serà retornat en el moment que es torni el recipient als diferents punts anomenats d’intercanvi de gots. Aquest any els gots són de color taronja. Es poden aconseguir al Gran Bingo, a tots els actes que es faran de nit a la pista ludicoesportiva, al Ball de Festa Major i al Ball de Confeti.


 • El Papiol ja té BICIBOX, a l’estació de RENFE
  Data de publicació: 20.07.16
  L'Ajuntament del Papiol, en coordinació amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), amb la finalitat de cobrir la demanda dels usuaris, ha instal•lat un mòdul del servei d'aparcament de bicicletes BICIBOX, a l’estació de trens del poble. El servei, que és gratuït, funciona des de divendres passat.
 • A punt de començar la Festa Major del Papiol 2016
  Data de publicació: 18.07.16
  Del 22 al 31 de juliol El Papiol celebrarà un estiu més la seva Festa Major. Les activitats que s’inclouen en el programa d’aquest any començaran aquest divendres, i seran marcadament esportives els primers dies. Oficialment, la Festa quedarà inaugurada dijous 28. Enguany, l’entitat local Esport Base, que celebra el seu 25è aniversari, serà l’encarregada de fer el pregó des del balcó de l’Ajuntament. De l'esport, passarem a un ample ventall de suggeriments de tot tipus i per a tots els púbics.
 • Primera jornada d’empresaris del Papiol
  Data de publicació: 08.07.16
  La regidoria de Promoció Econòmica del Papiol va organitzar el passat 1 de juliol una jornada adreçada a empreses instal•lades al municipi. La finalitat: informar-les de tots els serveis gratuïts dels quals es poden beneficiar per millorar el desenvolupament de la seva activitat. Uns serveis que se’ls ofereix directament des de l’Ajuntament del Papiol o a través d’altres institucions i administracions que treballen conjuntament amb l’Ajuntament a favor de la promoció econòmica, com el Consell Comarcal del Baix Llobregat, Innobaix o el Centre d’Ocupació i Serveis a les Empreses Joan N. García Nieto de l’Ajuntament de Molins de Rei.
 • Què fer si teniu interferències a la televisió a causa del desplegament dels serveis 4G?
  Data de publicació: 07.07.16
  Ha començat ja el desplegament dels serveis de telefonia mòbil 4G. Amb aquest desplegament, s’espera connexions mòbils més ràpides i millor cobertura, però també possibles interferències en la recepció de la TDT (Televisió Digital Terrestre). L’Ajuntament del Papiol us facilita informació sobre què fer en aquest cas.
 • Surt el tercer número de la revista ‘Som Papiol’
  Data de publicació: 04.07.16
  Ha sortit ja el número 3 del butlletí d’informació municipal del Papiol, ‘Som Papiol’, una publicació amb una capçalera que fa referència a la identitat del poble. El primer número va sortir per Nadal. Anualment se’n faran 4, a principis de primavera, estiu, tardor i a finals d’any. La distribució és gratuïta i ja es pot accedir a les versions digitals dels 3 primers números al web de l’Ajuntament. En aquest número, trobareu el resum de les coses més rellevants que han passat al Papiol durant la primavera.
 • Les fotos de la gimcana fotogràfica de la Setmana Cultural i l’exposició que se’n va fer dins la Festa de la Cirera
  Data de publicació: 22.06.16
  Una de les novetats del programa de la Setmana Cultural del Papiol d’aquest any, que va tenir lloc a l’abril, va ser la gimcana fotogràfica que es va fer el diumenge 24. Una proposta organitzada pel Grup de Fotografia del Papiol, una colla d’aficionats a aquest art. Alguns són alumnes dels cursos de fotografia que fa uns anys es fan a la biblioteca municipal Valentí Almirall. Amb els treballs resultants de la gimcana, es va fer una exposició-concurs al castell durant el cap de setmana de la Festa de la Cirera, a principis de juny. Per votació popular, de les 24 fotos exposades, la guanyadora va ser la del papiolenc Lluís Riu.
 • Penúltim dia de curs al Pau Vila i comiat als de 6è
  Data de publicació: 20.06.16
  Dilluns 20 de juny. Penúltim dia de classe d’aquest curs escolar 2015-2016 que demà acabarà oficialment. Avui a l’hora del pati, els i les alumnes de l’escola Pau Vila del Papiol s’han acomiadat fins després de les vacances de l’estiu i han fet una petita festeta als seus companys i companyes de 6è curs, que després de 9 anys a l’escola del Papiol, el curs vinent començaran una nova etapa a l’institut. Aquest petit comiat s’ha fet avui perquè demà hi ha unes quantes classes que seran fora d’excursió. Cada nen i cada nena de 6è ha rebut un quadern amb els dibuixos que han fet especialment per a ells els companys dels altres cursos.
 • Els actors i actrius del taller de cinema que s’ha fet aquest any al casal dels avis ja han pogut veure la pel•lícula
  Data de publicació: 20.06.16
  Fa uns dies va tenir lloc al Casal de la Gent Gran del Papiol Alexandre Figueras la preestrena privada de la pel•lícula ‘L’espera’, el resultat del taller que per segon any consecutiu s’ha impulsat des de les regidories de Gent Gran i Serveis Socials del Papiol adreçat a la gent gran del poble. Han participat en el rodatge tots els avis i àvies que van voler apuntar-s’hi quan aquest any se’ls va tornar a fer la proposta. La projecció de l’altre dia es va fer només per a ells. La resta de la població haurà d’esperar fins a la Festa Major per poder veure la pel•liculeta. Serà durant la nit del cinema a la fresca que tindrà lloc l’estrena oficial per al públic en general.
 • Més de 3 mil papiolencs convocats el 26J a votar de nou a les generals
  Data de publicació: 20.06.16
  Uns 3.100 papiolencs i papiolenques amb dret a vot segons dades oficials estan convocats a les urnes aquest proper diumenge 26 de juny per participar de nou en les eleccions generals (congrés i senat de l’estat espanyol). La darrera convocatòria de les generals va tenir lloc el passat 20 de desembre de 2015.
 • Sant Joan 2016: El Papiol encén la flama de les festes de l’estiu
  Data de publicació: 17.06.16
  Les celebracions de la revetlla de Sant Joan marquen l’inici del nou solstici i encenen la flama de les festes de l’estiu. El programa d’aquesta celebració al Papiol el proper 23 de juny proposa l’encesa de la foguera amb la Flama del Canigó, música folk en directe per ballar i la segona Festa de la Bombeta. Una alternativa papiolenca per quedar-se a la localitat a celebrar la nit més curta de l’any i l’arribada de la nova estació. Un programa de festa obert a tothom i pensat per a tots els públics. I a l’abast de totes les butxaques.
 • Els dos casos d’enterovirus al Cucut són lleus i evolucionen favorablement; i no cal establir-hi cap protocol preventiu especial
  Data de publicació: 17.06.16
  Segons fonts de la llar municipal d’infants del Papiol El Cucut, els dos casos que hi ha hagut al centre d’afectació neurològica causada per l’enterovirus són lleus i evolucionen favorablement. Aquests dos casos són els únics confirmats. L’equip de la llar d’infants i el regidor de Sanitat de l’Ajuntament, després d’haver parlat amb les autoritats sanitàries corresponents, informen que no és necessari establir cap protocol especial de prevenció més enllà de les recomanacions habituals d’una bona higiene, sobretot de les mans.
 • L’Ajuntament posa a disposició dels ciutadans l’app LíniaVerda del Papiol com a eina per gestionar conjuntament la millora de la via pública i altres serveis
  Data de publicació: 16.06.16
  Mitjançant l’aplicació LíniaVerda per a dispositius intel•ligents, com telèfons o tauletes, els veïns i veïnes del Papiol poden avisar a l’Ajuntament de les incidències que detectin, tant a la via pública com als edificis municipals. Parlem d’una app gratuïta que ja es pot començar a utilitzar, un cop descarregada l’aplicació a l’aparell. El seu funcionament és ràpid i senzill, molt intuïtiu, així com la descàrrega. Són molts els municipis que ja la fan servir i que valoren positivament la seva implementació: es tracta d’una eina que promociona la participació ciutadana, millora la relació entre ciutadans i Ajuntament, i permet gestionar amb més agilitat les incidències.
 • Un incendi fa malbé la seu de l’esplai
  Data de publicació: 13.06.16
  La seu de l’esplai Pa Amb Tomàquet del Papiol quedarà inservible durant un temps com a conseqüència de l’incendi que hi va tenir lloc ahir diumenge a l’hora de dinar, entre les dues i dos quarts de tres. La seu de l’entitat està ubicada a l’edifici municipal de les antigues escoles del carrer del Doctor Trueta. Els bombers descarten que el foc hagi estat culpa d'un curtcircuit elèctric i juntament amb la Policia Local i els Mossos investiguen quina pot haver estat la causa. Pel que sembla, es podria tractar d’un incendi intencionat, provocat en un acte de vandalisme.
 • L’Esport Base del Papiol celebra aquest dissabte el seu 25è aniversari
  Data de publicació: 08.06.16
  L’entitat local Esport Base del Papiol fa 25 anys. Per celebrar-ho, aquest dissabte 11 de juny, convida a tota la població a una festa que durarà tot el dia. La festa coincideix amb la cloenda de la temporada. L’entitat, l’objectiu de la qual és formar els nens i nenes com a persones a través de la pràctica esportiva, convida a totes les persones que hi han format part al llarg d’aquests 25 anys a participar en els partits programats al llarg de la jornada.
 • Oferta de treball temporal d’educador o educadora social
  Data de publicació: 07.06.16
  L’Ajuntament del Papiol obre un procés de selecció per contractar temporalment un educador o una educadora Les sol•licituds per participar en el procés es poden presentar des d’avui dimarts 7 de juny i fins al dia 21 del mateix mes.
 • Promo 'TapaBars' de la 34a Festa de la Cirera del Papiol
  Data de publicació: 02.06.16
  Estructurar la Festa de la Cirera del Papiol al voltant de la gastronomia i promocionar els bars de la localitat són alguns dels objectius d’aquest esdeveniment que tindrà lloc aquest cap de setmana. Durant dissabte i diumenge, alguns dels bars del municipi, els del centre del nucli urbà i, per tant, els que queden a prop del recinte firal de la festa, ofereixen la promoció ‘TapaBars’. La proposta és que els visitants de la fira passin pels 7 bars que participen en la promoció a fer una consumició, que inclou una tapa i una beguda.
 • El Papiol a les Meses de concertació de la Diputació al Baix Llobregat
  Data de publicació: 02.06.16
  La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i el vicepresident primer, Dionís Guiteras, es van reunir ahir amb alcaldes de 13 municipis del Baix Llobregat, entre ells El Papiol, per determinar quines són les seves prioritats inversores per a aquest mandat municipal en el marc de les Meses de concertació. La Diputació de Barcelona, que té com a funció donar suport tècnic, econòmic i tecnològic als ajuntaments perquè puguin prestar serveis locals de qualitat, gestiona les seves línies de suport i assistència als governs locals (com ajuts o subvencions) a través de les Meses de concertació i dels Catàlegs de concertació.
 • Un grapat de cireres i molta imaginació: demostració culinària de la Festa de la Cirera
  Data de publicació: 30.05.16
  Aquests són els ingredients amb què treballarà el cuiner Paco Mora el proper dissabte 4 de juny: un grapadet de cireres i quilos d’imaginació, i productes de mercat de proximitat, assequibles i fàcils de trobar. L’objectiu que es proposa és mostrar al públic de la 34a Festa de la Cirera del Papiol les moltes possibilitats que ofereixen aquestes fruites petites, vermelles i dolces com a ingredient per elaborar, per exemple, un gaspatxo de cireres. Paco Mora serà l’encarregat de conduir la demostració culinària que proposa el programa d’activitats de la festa papiolenca, una de les activitats que més salivera fa venir.
 • El Museu del Papiol inaugurarà una altra exposició sobre les nostres arrels lligades a la terra
  Data de publicació: 26.05.16
  “L’argila i les bòbiles formen part de les arrels del nostre poble”. Aquesta és la frase que resa en el cartell de la pròxima exposició que està acabant de preparar l’equip del Museu del Papiol amb la col•laboració de la biblioteca municipal Valentí Almirall i l’Ajuntament. L’exposició que veurem és el resultat de tot un treball de recerca i recopilació de material, que explicarà part de la història del municipi lligada a l’activitat econòmica de les bòbiles i l’argila, una activitat molt relacionada amb la terra i amb el suc que hi traiem. Quedarà inaugurada el pròxim dissabte 4 de juny i es podrà visitar fins al dia 19 del mateix mes, a la sala d’exposicions de la biblioteca.
 • Aquest diumenge al Papiol, a peu pel bosc amb el GEP o en bici per la carretera amb GALVESPORT
  Data de publicació: 26.05.16
  Anunciem la matinal de ciclisme de carretera que tindrà lloc diumenge 29 de maig a la zona del polígon Industrial Sud del Papiol. Una carrera de 60 km organitzada per vuitè any consecutiu pel club ciclista GALVESPORT, amb la col•laboració del club Bicimuntanya del Papiol i de l’Ajuntament. L’esdeveniment coincideix amb la 30a edició de la Caminada Popular pels paratges boscosos del terme municipal i que organitza el Grup Excursionista del Papiol (GEP), també amb la col•laboració de l’Ajuntament.
 • La Festa de la Cirera del Papiol vol créixer i apostar per la creativitat
  Data de publicació: 24.05.16
  Els dies 4 i 5 de juny El Papiol tornarà a retre homenatge a la cirera, un cultiu que durant dècades ha estat molt important per a l’economia del municipi. Els organitzadors de l’esdeveniment estan convençuts que “amb inventiva, de la cirera, així com d’altres productes de la terra, encara se’n pot treure molt de suc”. Un dels objectius és que la celebració prengui cada cop més forma de fira comercial i mostra de productes, i que promocioni també altres activitats econòmiques locals, com la restauració o el comerç. S’ha treballat per ampliar el recinte, el nombre de paradistes i el programa d’activitats.
 • Obert un procés de selecció per contractar temporalment un operari o una operària per a la brigada d’obres i serveis municipal
  Data de publicació: 24.05.16
  Des d’avui 24 de maig i fins al 7 de juny les persones interessades poden sol•licitar participar en el procés de selecció de personal que acaba d’obrir l’Ajuntament del Papiol per contractar temporalment un operari o una operària per a la brigada d’obres i serveis municipals. Aquesta contractació serà possible gràcies a una subvenció atorgada per la Diputació de Barcelona a través d’un programa de foment de l’ocupació i de suport a la integració social. Aquesta oferta de treball s’adreça a persones que actualment estiguin a l’atur.
 • El Papiol, present a la 40a Exposició de Cireres de Sant Climent de Llobregat
  Data de publicació: 23.05.16
  Sant Climent de Llobregat ha donat aquest cap de setmana el tret de sortida de les festes que diversos municipis del Baix Llobregat fan a l'entorn de la cirera. La 40a edició de l'Exposició de Cireres d’aquesta població veïna ha comptat amb més de quaranta paneres exposades amb aquesta fruita com a protagonista. Una d’aquestes paneres era l’ofrena feta pel Papiol, amb productes de la pagesia papiolenca.
 • Pagesos i Ajuntament presenten el cartell de la 34a Festa de la Cirera del Papiol
  Data de publicació: 18.05.16
  Els dies 4 i 5 de juny El Papiol tornarà a retre homenatge a la cirera, una fruita que va arribar a ser molt important per a l’economia del municipi fa unes dècades. Ho farà com sempre, amb una festa, organitzada pels agricultors de la localitat i l’Ajuntament. Pagesos i Ajuntament ens presenten el cartell de l’edició de la festa de la cirera d’aquest any, un cartell inspirat en la capacitat per reinventar-se que van tenir el segle passat els pagesos davant la plaga de fil•loxera que va afectar les vinyes.
 • Resum del temps del primer trimestre de 2016 al Papiol (crònica d’Albert Martí)
  Data de publicació: 13.05.16
  “Hivern molt suau al Papiol, com a la majoria del continent europeu”. Aquest és el titular que resumeix el temps que hem tingut el primer trimestre de 2016 a la nostra localitat, segons el papiolenc Albert Martí, aficionat a la meteorologia, que analitza regularment les dades locals que recull amb l’estació meteorològica professional que té instal•lada a una vivenda del carrer de Les Escletxes, a la zona del Trull.
 • Dilluns 23 de maig: data de la propera visita de la unitat mòbil del DNI
  Data de publicació: 13.05.16
  Aquells ciutadans que necessitin renovar el seu DNI, modificar-lo, o que se'ls expedeixi per primer cop, poden fer-ho a l'Ajuntament del Papiol, a través de la unitat mòbil de documents d'identitat de la Policia Nacional de Sant Feliu de Llobregat. Aquesta unitat, que ens visita periòdicament, tornarà al Papiol el pròxim dilluns 23 de maig. Els interessats han de demanar hora obligatòriament, a l’OAC del Ajuntament del Papiol, en persona o bé trucant al 93 673 02 20.

 • Ja es pot consultar el cens electoral per a les eleccions generals del 26 de juny
  Data de publicació: 09.05.16
  Entre el 30 de maig i el 7 de juny, està previst que rebem per correu postal la targeta censal, que ens indicarà la secció i la mesa on ens tocarà votar. Des d’avui, però, ja es poden consultar als ajuntaments les llistes provisionals del cens electoral per als comicis generals del pròxim 26 de juny. Aquest cens es podrà consultar fins el 16 de maig. Al Papiol, els veïns que ho desitgin ho poden fer a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà. Podran votar al Papiol aquelles persones que, a banda de tenir dret a vot en aquesta convocatòria, constin empadronades en aquest municipi abans de l’1 de març de 2016. Les que s’hi van empadronar després, hauran de votar a la localitat on estaven residint anteriorment.
 • Avis i àvies del Papiol tornen a participar en un taller de cinema com el que ja es fa fer l’any passat
  Data de publicació: 06.05.16
  Per segon any consecutiu, un grup d’avis i àvies del Papiol han participat en un taller cinematogràfic impulsat per les regidories de Gent Gran i Serveis Socials del Papiol i adreçat a la gent gran del poble. El taller, un cop més, ha consistit a gravar una pel•lícula, un migmetratge que compta, entre el repartiment, amb alguns actors i actrius amb una certa experiència, perquè l’any passat ja van intervenir a la pel•lícula que es va estrenar per la Festa Major, durant la nit del cinema a la fresca.
 • L’Ajuntament contractarà temporalment un tècnic o una tècnica en turisme i comerç i un tècnic o una tècnica en esports i lleure
  Data de publicació: 03.05.16
  Gràcies a unes subvencions atorgades per la Diputació de Barcelona a través d’uns plans d’ocupació, l’Ajuntament del Papiol obre un procés de selecció de concurs-oposició per contractar temporalment un tècnic o una tècnica en turisme i comerç i un tècnic o una tècnica en esports i lleure. Aquestes ofertes de treball s’adrecen a persones que actualment estiguin a l’atur i tenen com a objectiu, a banda de promocionar l’ocupació i la inserció laboral, desenvolupar les diferents polítiques en matèria de turisme, comerç, esports i lleure plantejades pel govern del Papiol i recollides al Pla d’Actuació Municipal (PAM).
 • Els noms dels guanyadors locals de la 14a Cursa Popular Vila del Papiol
  Data de publicació: 02.05.16
  A la recta final de la 38a Setmana Cultural del Papiol vam trobar ahir tots els participants de la 14a Cursa Popular Vila del Papiol. Aquesta cursa és oberta a tothom i l’organitza l’entitat local Esport Base, amb el suport de l’Ajuntament i l’Associació Setmana Cultural del Papiol. Hi posen també el seu granet de sorra moltes altres entitats, així com voluntaris. El gran poder de convocatòria que té any rere any és prova del fet que l’Esport Base, a banda de desenvolupar una activitat marcadament esportiva, també contribueix activament a dinamitzar la vida social i cultural del municipi. Aquest any, la guanyadora del concurs del logotip de la cursa ha estat la nena Jimena Laguna. Destaca, entre els valors de la cursa, el de la participació, com a principal premi de la carrera.
 • 30 anys caminant amb el GEP pels indrets naturals del Papiol
  Data de publicació: 02.05.16
  Aquest diumenge 8 de maig els paratges boscosos del Papiol tornaran a ser escenari d’una altra activitat relacionada amb la natura i l’activitat esportiva. En aquesta ocasió, és el GEP, el Grup Excursionista del Papiol, qui fa la convocatòria, amb la col•laboració de l’Ajuntament. La proposta per diumenge és una caminada que arriba enguany a la trentena edició. Les inscripcions es poden fer durant tota aquesta setmana a la Farmàcia Vilà del Papiol, fins dissabte dia 7. El mateix diumenge 8 de maig també hi haurà temps d’apuntar-s’hi.
 • El foc dels Diables i la cursa de l’Esport Base tanquen la Setmana Cultural del Papiol 2016
  Data de publicació: 29.04.16
  La 38a Setmana Cultural del Papiol (7C) arriba al final. Per a aquest cap de setmana, tenim, aquest vespre, concert dels professors de l’escola municipal de música. Per demà, una sèrie d’activitat per a pares i mares titulades ‘Cuidem l’escola’ i dos correfocs amb sopar popular. Per diumenge, la cursa més popular del Papiol i un documental sobre muntanyisme.
 • AVÍS: Informació IMPORTANT sobre la MOBILITAT pel que fa la 14a Cursa Popular Vila del Papiol, diumenge 1 de maig (a partir de les 9 h)
  Data de publicació: 28.04.16
  La cursa que l’Esport Base del Papiol organitza per a aquest diumenge dins del programa de la Setmana Cultural de la localitat comportarà tota una sèrie d’alteracions pel que fa al trànsit rodat. L’Ajuntament del Papiol considera IMPORTANT que llegiu la informació següent sobre aquest tema. És interessant, també, que us fixeu en la senyalització per assegurar-vos de quan podreu tornar a circular pels carrers afectats pel recorregut de la cursa i de quan hi podreu tornar a estacionar els vostres vehicles.
 • Premiats del concurs de narrativa curta Elsa Garcia 2016
  Data de publicació: 27.04.16
  Maria Roser Ramon i Albert Grabulosa, tots dos de fora del Papiol, són els noms de la guanyadora i el guanyador de l’edició d’aquest any del concurs de narrativa breu del Papiol Elsa Garcia. El jurat del certamen, integrat per tres papiolenques, fa fer públic el veredicte divendres passsat en el marc de ‘La nit literària’ de la Setmana Cultural del Papiol d’enguany. Els títols de les obres premiades són: ‘No tingueu pressa’ i ‘Riu avall, molt a poc a poc’.
 • La biblioteca del Papiol proposa una sortida en grup a l’òpera de cara al juliol
  Data de publicació: 26.04.16
  La biblioteca municipal Valentí Almirall, amb la col•laboració de l’Ajuntament, l’Associació Setmana Cultural del Papiol i el Gran Teatre del Liceu, està organitzant una sortida en grup per anar al conegut teatre de les Rambles de Barcelona, el divendres 1 de juliol a la tarda, a veure l’òpera ‘La Bohème’, de Puccini. De moment, s’ha obert un període de preinscripcions que finalitzarà el 15 de maig, per tal que els interessats i les interessades puguin manifestar la seva voluntat de participar-hi i reservar plaça. Per a més informació sobre la proposta, podeu adreçar-vos directament a la biblioteca.
 • Dies de música i concerts dins la Setmana Cultural del Papiol (programació del 26 al 29 d’abril)
  Data de publicació: 26.04.16
  De cara a aquesta setmana, del 26 al 29 d’abril, la 7C proposa tot un seguit de propostes dedicades a la música, en què l’Escola Municipal de Musica i Dansa del Papiol Miquel Pongiluppi juga un paper molt important com a agent dinamitzador de la vida cultural de la localitat. Amb motiu de la celebració demà dimecres 27 d’abril del dia de la Mare de Déu de Montserrat, per a aquest vespre la parròquia del Papiol ha organitzat una excursió en grup per assistir a la tradicional Vetlla de Santa Maria, al monestir de Montserrat. Les activitats són obertes a tothom.
 • Aquesta nit coneixerem els guanyadors del concurs Elsa Garcia, en el marc de la ‘Nit literària’ al Castell
  Data de publicació: 22.04.16
  L’acte principal de la 38ena Setmana Cultural del Papiol (7C) és el que tindrà lloc aquesta nit al vespre a la sala d’actes del Castell: la ‘Nit literària’, un des actes més antics des que es va iniciar la Setmana Cultural, i l’entrega de premis del 8è concurs de narrativa curta del Papiol. La ‘Nit literària’ ha estat sempre un dels actes més destacats de la 7C, ja que és dels que més té a veure amb les lletres, la literatura i la celebració de la diada de Sant Jordi, dia del llibre a Catalunya. Durant l’acte, es llegiran textos de l’escriptor català Joaquim Carbó.
 • Fins dimarts 3 de maig no es poden deixar els trastos al carrer
  Data de publicació: 20.04.16
  Avui dimecres 20 d’abril no tocava recollida de voluminosos. Tot i així, la fotografia és d’aquest matí: es tracta d’una muntanya de trastos que s’han deixat al carrer quan no tocava. Aquests voluminosos s’haurien hagut de portar a la deixalleria. Una altra alternativa: qui els hi ha deixat, hauria pogut esperar fins dimarts vinent a la nit per treure’ls a la via pública. Dimecres 4 de maig sí que hi haurà servei de recollida gratuït de voluminosos. Els trastos es podran deixar al costat dels contenidors la nit abans.
 • Dies de lletres dins la Setmana cultural (programació del 18 al 21 d’abril)
  Data de publicació: 18.04.16
  Continuen les activitats programades dins l’edició d’enguany de la Setmana Cultural del Papiol. Del 18 al 21 d’abril les propostes estan pensades, sobretot, per a nens i joves, molt relacionades amb la literatura i les lletres, però també per als pares, sobre el seu paper com a educadors.
 • Comença avui divendres 15 d’abril la 38ena edició de la Setmana Cultural del Papiol, amb un munt d’activitats per a tots els públics
  Data de publicació: 15.04.16
  Cada any El Papiol, per primavera, pels volts de la diada de Sant Jordi, celebra la Setmana Cultural, que aquest any arriba a la 38ena edició. Comença divendres 15 d’abril i finalitzarà diumenge 1 de maig. Durant 15 dies, l’agenda cultural, social i esportiva el poble s’omplirà de tot tipus d’activitats proposades per les diverses associacions i entitats del municipi. Es tracta d’un dels esdeveniments anuals amb més participació ciutadana. Hi ha propostes per a tots els públics. Tant per als que viuen al Papiol com per als que viuen a prop i busquen propostes interessants per fer coses els caps de setmana d’aquest mes d’abril.
 • La visita al Papiol inaugura l’agenda del viatge d’una delegació colombiana a la zona metropolitana de Barcelona
  Data de publicació: 11.04.16
  Aquest matí El Papiol ha rebut una delegació de Colòmbia (el governador de del departament de Quindío i una dotzena d’alcaldes i alcaldesses de municipis d’aquesta zona), acompanyada d’autoritats de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i de la Cambra de Comerç i Serveis de Catalunya-Colòmbia. Es tracta d’una recepció institucional emmarcada en l’agenda de la visita que farà la comitiva colombiana a la zona metropolitana de la capital catalana fins al 14 d’abril. El Papiol és el primer municipi que han visitat, on els ha donat la benvinguda Joan Borràs, com a alcalde de la localitat i com a conseller del govern de l’AMB.
 • El Consell del Poble del Papiol ja s’ha reunit per primer cop després d’haver-se constituït
  Data de publicació: 11.04.16
  La setmana passada va tenir lloc a la sala de plens de l’Ajuntament la primera sessió de treball del Consell del Poble del Papiol, la segona des que es va constituir el passat 3 de març. Els membres d’aquest òrgan de participació ciutadana estan treballant ara en temes com l’elecció dels dos membres del Consell que encara falta per nomenar o el futur centre sociocultural del Papiol.
 • L’entorn natural del Papiol, un lloc per perdre-s’hi (o no)
  Data de publicació: 07.04.16
  Uns 250 aficionats a les curses d’orientació, alguns d’ells papiolencs, van decidir dissabte passat perdre’s per paratges i indrets del Papiol amb l’objectiu de no perdre-s’hi. Pot semblar contradictori, però no ho és. Dissabte 2 d’abril l’entorn muntanyenc de la nostra localitat va ser un dels escenaris de la 6ena edició de la cursa d’orientació Rogaine Barcelona – Parc natural de Collserola, organitzada per l’empresa La Nova Fita. Entre els participants, un grup d’Estònia amb molta experiència en aquest tipus de pràctica esportiva.
 • La Diputació recomana 'El Punt' del Papiol com a model
  Data de publicació: 06.04.16
  L’Espai Socioeducatiu Infantil i Juvenil del Papiol, ubicat a la biblioteca municipal i conegut pels infants i joves que el freqüenten com “El Punt”, va ser l’objecte de la trobada que els serveis socials de l’Ajuntament del Papiol (a petició de la Diputació de Barcelona) van organitzar amb tècnics dels serveis socials d’altres ajuntaments la setmana passada. La jornada tècnica va tenir lloc dimecres 31 de març a la mateixa biblioteca Valentí Almirall.
 • El CEM El Papiol se suma a la celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física
  Data de publicació: 05.04.16
  Amb aquest, farà 7 anys que el PAFES promou a Catalunya el Dia Mundial de l’Activitat Física, que se celebra aquest dimecres 6 d’abril. El PAFES és el Pla impulsat pel Govern de Catalunya (entre el Departament de Salut i la Secretaria General de l‘Esport) que te com a objectiu millorar la salut mitjançant l’activitat física. El PAFES anima als municipis catalans a organitzar propostes diverses destinades a difondre el missatge que l’activitat física és molt important per a la salut. Amb motiu d’aquesta celebració internacional, el CEM El Papiol ens proposa un programa d’activitats del 6 al 12 d’abril. Les activitats del CEM El Papiol són gratuïtes i adreçades a tota la població.
 • Maria Teresa Ahicart continua com a jutgessa de pau
  Data de publicació: 04.04.16
  El Ple de l’Ajuntament va escollir per unanimitat dijous passat, entre els candidats que ho van sol•licitar, la papiolenca Maria Teresa Ahicart com a jutgessa de pau del Papiol fins el 2020 i el papiolenc Santiago Clua com a substitut. Tots dos ocupen aquests càrrecs des de fa anys. A continuació, la Sala de Govern del Tribunal de Justícia de Catalunya és qui els ha de nomenar.
 • Surt el segon número de la revista ‘Som Papiol’
  Data de publicació: 31.03.16
  S’està repartint per les cases el número 2 del butlletí d’informació municipal del Papiol, Som Papiol, una publicació amb una capçalera que fa referència a la identitat del poble. El primer número va sortir per Nadal. Anualment se’n faran 4, a principis de primavera, estiu, tardor i a finals d’any. La distribució és gratuïta i ja es pot accedir a les versions digitals dels 2 primers números al web de l’Ajuntament.
 • Les policies del Papiol i Castellbisbal detenen un home que seccionava senyals de trànsit a la C-1413
  Data de publicació: 31.03.16
  La passada nit de dilluns a dimarts un veí de Rubí va ser enxampat per agents de policia del Papiol i Castellbisbal en plena acció de fer malbé alguns dels senyals de trànsit verticals de la carretera C-1413, a l’altura del cementiri comarcal de Roques Blanques, al terme municipal del Papiol i molt a prop del de Castellbisbal. L’home ha estat detingut i se l’acusarà de possibles delictes de danys i contra la seguretat de la circulació.
 • Reeditada i actualitzada la guia bàsica per moure’s pel Papiol
  Data de publicació: 29.03.16
  Comerços, botigues, bars, restaurants i empreses del Papiol, amb la col•laboració de l’Ajuntament, han reeditat la guia que conté informació pràctica i útil per als veïns i visitants sobre la població, com el plànol del nucli urbà, el plànol del terme municipal, el nomenclàtor dels carrers o telèfons d’interès. Aquest desplegable es va publicar fa uns anys i ara s’ha actualitzat.
 • El Papiol acollirà dissabte l’inici i el final d’una cursa d’orientació per Collserola
  Data de publicació: 29.03.16
  Aquest dissabte 2 d’abril El Papiol acollirà, per segon any consecutiu, la sortida i l’arribada d’una cursa de muntanya que posarà a prova la capacitat d’orientació dels participants. La cursa es diu Rogaine Barcelona – Parc natural de Collserola, i aquest any arriba a la sisena edició. Durant 6 hores, les parelles o equips que s’hi inscriguin practicaran un esport conegut com 'rogaining'. Els escenaris de la cursa de dissabte són, un cop més, com el seu nom indica, els indrets i paratges de Collserola. Avui dimarts 29 de març finalitza el termini per apuntar-s’hi.
 • La Perdiu anima els papiolencs a sumar-se a la coral
  Data de publicació: 23.03.16
  La coral La Perdiu és una d’aquelles entitats que ajuden a conservar tradicions molt antigues, com les caramelles. De fet, és l’entitat més antiga del Papiol. Fa 117 anys que es va fundar. Hi ha hagut èpoques, al llarg de tot aquest temps, que han sigut una bona colla. “Ara ens fan falta veus per garantir la continuïtat de l’entitat durant molts anys més”, explica Joan Pagès, president de la coral.
 • Les caramelles, una tradició viva al Papiol gràcies a la Coral La Perdiu
  Data de publicació: 22.03.16

  Amb motiu de la celebració de la Setmana Santa, la coral la Perdiu del Papiol farà el pròxim diumenge 27 de març la tradicional cantada de caramelles. Ho faran a la plaça de l'Església, cap a les 12 del migdia, després de missa. Aquests dies assagen disciplinadament per a l’ocasió. Aquesta formació vocal ja fa més d’un segle que canta aquestes cançons populars per celebrar el Diumenge de Pasqua. És una d’aquelles entitats que ajuden a conservar tradicions molt antigues. De fet, és l’entitat més antiga del Papiol. Fa 117 anys que es va fundar.
 • Augmenten les donacions de sang al Papiol
  Data de publicació: 21.03.16
  Una trentena de donants van acudir dissabte a la crida del Banc de Sang i Teixits de la Generalitat de Catalunya, que va fer venir una de les seves unitats mòbils fins a la biblioteca municipal. La convocatòria va coincidir amb l’inici de les vacances de Setmana Santa. Davant d’això, el banc va insistir en que li calen més de mil donacions al dia, inclosos els de festa.
 • L’Ajuntament reparteix mecanismes d’estalvi per a les aixetes i la dutxa amb motiu del Dia mundial de l’aigua
  Data de publicació: 21.03.16
  La regidoria de Medi Ambient del Papiol treballa perquè tots siguem conscients que cada gota compta. Dema dimarts 22 de març, Dia mundial de l’aigua, l’Ajuntament instal•larà una paradeta a la plaça Gaudí per recordar als veïns i veïnes que no malbaratin l’aigua. Tothom que vulgui podrà passar per aquesta paradeta (de 10 a 13 h) a recollir un joc de mecanismes per estalviar l’aigua de les aixetes i la dutxa (foto 3).
 • Dol al Papiol per les estudiants que han mort a Freginals aquest cap de setmana
  Data de publicació: 21.03.16
  L’Ajuntament del Papiol s’ha sumat a la iniciativa del govern de la Generalitat de decretar 2 dies de dol a tot el territori de Catalunya amb motiu de l’accident de trànsit en què 13 estudiants universitàries de diverses nacionalitats van perdre la vida en accidentar-se l’autobús en què viatjaven. L’accident va tenir lloc a les 6 del matí de diumenge, a l’autopista AP-7, a l’altura de Freginals, a la comarca del Montsià (Tarragona). Com a gest de condol, aquest dilluns al migdia, polítics i treballadors del consistori papiolenc s’han concentrat a l’entrada de l’edifici municipal per fer 5 minuts de silenci. Les banderes onejaran a mitja asta fins dimecres a causa del dol.
 • Primer Acte de Benvinguda als Infants d’aquest mandat
  Data de publicació: 21.03.16
  Dissabte 19 de març El Papiol va rebre públicament, amb una celebració, els nadons que han anat arribant al poble. Aquests tipus de celebracions s’anomenen Actes de Benvinguda a la Comunitat. Al Papiol, el primer es va fer el juny de 2009. Des de novembre de 2014, no se n’havia celebrat cap altre. El de dissabte va ser el primer d’aquest mandat.
 • L’Ajuntament del Papiol s’apagarà aquest dissabte durant ‘L’hora del planeta’
  Data de publicació: 17.03.16
  La branca espanyola de l’associació internacional per a la defensa de la natura World Wildlife Found (WWF) destaca que aquest any molts municipis petits d’arreu de l’estat Espanyol, com és el cas del Papiol, s’han adherit a la campanya que han organitzat per a aquest dissabte 19 de març al vespre: proposen que les ciutats de tot el món apaguin la llum dels edificis i monuments més importants durant 60 minuts com a gest simbòlic per cridar l’atenció contra el canvi climàtic. Durant aquesta hora, l’Ajuntament del Papiol quedarà completament a les fosques.
 • Aquest dissabte El Papiol podrà tornar a donar sang
  Data de publicació: 16.03.16
  El Banc de Sang i Teixits de la Generalitat de Catalunya anuncia que aquest dissabte 19 de març farà venir una de les seves unitats mòbils fins al Papiol. La convocatòria coincideix amb l’inici de la Setmana Santa. Davant d’això, el banc recorda que li calen més de mil donacions al dia, inclosos els de vacances, per tal de garantir que tots tinguem sang quan ho necessitem. I aprofita l’avinentesa per agrair, un cop més, la col•laboració dels papiolencs i papiolenques.
 • Semàfor vermell i semàfor verd a l’hora de llençar els residus al Papiol
  Data de publicació: 14.03.16

  SEMÀFOR VERMELL: El paper i el cartró que llencem als contenidors de color blau dels carrers del Papiol van a parar a una empresa que s’encarrega de reciclar aquest material. L’empresa ha detectat que darrerament s’hi llencen residus que haurien d’anar en altres contenidors. L’Ajuntament demana als veïns i veïnes que estiguin més atents a l’hora de llençar la brossa. En el cas del paper i el cartró, es fa molt difícil reciclar-los quan estan barrejats amb altres deixalles.
 • El Papiol s’acosta a l’escena
  Data de publicació: 11.03.16
  Amb l’objectiu de potenciar que els papiolencs tinguin més relació amb les arts escèniques, la regidoria de Cultura posa en marxa la campanya ‘Aixequem el teló’, que ofereix als ciutadans la possibilitat d’anar a veure espectacles en grup. La primera proposta és per al 9 d’abril, per anar al teatre Goya de Barcelona a veure l’Avar, de Molière. A la llarga, també es vol que els aficionats al teatre del poble recuperin aquesta activitat.
 • Constituït el Consell del Poble del Papiol
  Data de publicació: 04.03.16
  Ahir al vespre es va constituir l’òrgan consultiu local que ha de promoure la participació dels ciutadans en els afers d’importància per a la comunitat. Durant aquesta primera reunió del Consell del Poble, es van nomenar les persones que han estat designades membres d’aquest òrgan. La sessió d’ahir, pel fet de ser la constitutiva, va ser pública, oberta a tothom. Els consellers tornaran a reunir-se d’aquí a unes setmanes. De cara a la següent convocatòria, hauran de proposar les dues persones que falten per acabar de completar el Consell.
 • Qüestionari sobre el futur de la Fira de la Cirera
  Data de publicació: 01.03.16
  El govern del Papiol està treballant en un nou plantejament de l’actual Fira de la Cirera, que té lloc a començaments de juny, per convertir-la en un esdeveniment rellevant a la comarca. Amb aquest objectiu, es proposa una enquesta als diferents agents que hi estan vinculats, com pagesos, entitats locals o comerços. També es convida a respondre el qüestionari als ciutadans. Les preguntes tenen a veure, per exemple, amb la temàtica, la localització o què s’hi ha trobat a faltar fins ara.
 • El Papiol torna a agrair l’aportació que fan les dones amb el seu treball
  Data de publicació: 01.03.16
  El Papiol retrà homenatge a les seves dones treballadores a través d’una exposició biogràfica titulada ‘Grans dones del Papiol’. Serà el tercer any que es repetirà la iniciativa dedicada a les dones que s’han passat la vida treballant; en alguns casos fent feines visibles i, en molts altres, en l’anonimat. L’exposició, que se centra sobretot en la feina no remunerada i poc reconeguda, s’inaugurarà dissabte 5 de març, a la biblioteca municipal.

 • Vuit anys de concurs literari Elsa Garcia
  Data de publicació: 29.02.16
  Els membres del jurat del Premi Elsa Garcia de narrativa curta del Papiol ja poden començar a llegir. D’entre els 34 relats que s’hi han presentat, el jurat n’haurà d’escollir un primer i un segon premi. Coneixerem els noms dels guanyadors el proper 15 d’abril, en el marc dels actes de la 38ena edició de la Setmana Cultural del Papiol (que tindrà lloc del 15 d’abril a l’1 de maig). El passat 26 de febrer va quedar tancat el termini per presentar-hi els escrits.
 • Diumenge 28 de febrer els pagesos trien els seus representants a les organitzacions agràries catalanes
  Data de publicació: 25.02.16
  El proper 28 de febrer els pagesos catalans triaran qui els representarà els pròxims 5 anys a les organitzacions professionals agràries a Catalunya. En aquestes eleccions es presenten tres candidatures. Hi tenen dret a vot les persones físiques i jurídiques que s’acreditin com a professionals del sector agrari. Al Papiol, hi poden votar 20 persones. Una de les novetats d’aquests comicis és que desapareixen les cambres agràries territorials.
 • Activat el protocol per contaminació atmosfèrica a l'àrea de Barcelona davant la presència de pols africana
  Data de publicació: 24.02.16
  El Departament de Territori i Sostenibilitat va activar ahir dimarts 23 de febrer el protocol per contaminació atmosfèrica a 40 municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona. Els nivells de partícules són elevats a tot Catalunya i es recomana moderar l'activitat física a l'aire lliure, sobretot a persones amb malalties respiratòries i cardiovasculars. També es demana utilitzar el transport públic. La mesura s'ha pres a causa de la presència de pols africana.
 • A punt per a la XXXIII Festa de la Cirera
  Data de publicació: 03.06.15
  El proper cap de setmana del 6 i 7 de juny de 2015 el Papiol celebra la seva XXXIII Festa de la Cirera. Una festa especial i nostrada que vol recollir i celebrar tots els valors de la nostra pagesia i del seu producte històricament estrella, la cirera. Tots i totes hi esteu convidats!!!
 • Nou asfaltat a la via pública del Papiol
  Data de publicació: 27.05.15
  A partir del proper 1 de juny s’asfaltaran de nou set carrers del Papiol, un tram final de via pública de 4.742 metres quadrats. Aquesta actuació té un cost total de 75.000 euros, 46.800 dels quals van a càrrec de la Diputació de Barcelona amb qui l’Ajuntament del Papiol ha negociat una subvenció.
 • L'agenda del Papiol. Juny 2015
  Data de publicació: 27.05.15
  L'agenda del proper mes de juny ja és a disposició de tots els papiolencs. Un mes que comença amb la festa més nostrada, la Fira de la Cirera del Papiol, i que tindrà també actes culturals diversos per a totes i tots els papiolencs. L'agenda del Papiol, publicació mensual editada pel mateix Ajuntament recull les activitats culturals i esportives més destacades de cada mes. El projecte d'una agenda mensual (excepte el mes d'agost) vol ajudar a les entitats i associacions del poble a promocionar les seves activitats i alhora evitar omplir les parets del poble de cartells.
 • Resultats de les Eleccions Municipals del 24 de maig de 2015
  Data de publicació: 25.05.15
  Les eleccions municipals del Papiol d'aquest 24 de maig han tingut els següents resultats: Junts pel Papiol ha aconseguit quatre regidors a l'Ajuntament, seguit de Convergència i Unió que n'ha aconseguit tres i d'Esquerra Republicana que també n'ha aconseguit tres. Per la seva part, SUMEM per El Papiol n'ha aconseguit un. El Partit Popular que també ha concorregut a les eleccions no ha aconseguit representació al consistori.

 • El Papiol participa en el projecte “JOVES PER L’OCUPACIÓ 2015 – 2016”
  Data de publicació: 07.05.15
  L’Ajuntament del Papiol participa, conjuntament amb 19 ajuntaments de la comarca, del projecte “Joves per a l’ocupació 2015-2016”; un programa coordinat pel Consell Comarcal que té per objectiu la formació de joves entre 17 i 24 anys. Cada any, aproximadament, uns 70 joves del Baix Llobregat participen al projecte.
 • L'atur el mes d'abril
  Data de publicació: 07.05.15
  L'Observatori del Baix Llobregat ha informat de les dades d'atur a la comarca d'aquest passat mes d'abril de 2015. El Papiol té una taxa d'atur del 13,2% (la comarca del 14,2%). Actualment hi ha 48 persones menys registrades a l'atur que el mes d'abril de l’any passat.


 • Molt més que una cursa
  Data de publicació: 05.05.15
  La 13a edició de la cursa Vila del Papiol, celebrada aquest 1 de maig, ha tornat a transformar el nostre poble en el centre d’una gran jornada de participació popular. Una festa de l’esport i la bona convivència que ha reunit a corredors d’aquí i d’allà en el que és un clàssic de les dates esportives del poble.
 • L’Ajuntament participa del projecte “PROMOURE L’OCUPACIÓ A LA INDÚSTRIA DEL BAIX LLOBREGAT”
  Data de publicació: 30.04.15
  “Promoure l’ocupació a la indústria del Baix Llobregat” és un projecte coordinat pel Consell Comarcal del Baix Llobregat i on i participen un total de 25 municipis de la Comarca, entre ells El Papiol, així com la d’altres entitats com Universitat Politècnica de Catalunya, Innobaix o Pimec, que té com a objectiu principal generar nova ocupació dins del sector industrial.
 • El parc del Patufet ja és una realitat
  Data de publicació: 29.04.15
  El parc del Patufet ja és una realitat i les nenes i nenes del Papiol ja hi poden gaudir d’una estona de lleure amb les seves famílies. 850 m2 dissenyats pels més menuts del poble que han transformat l’antiga pista de tennis de la zona esportiva municipal en un nou espai públic de qualitat per al gaudi de totes i tots els papiolencs.
 • La Setmana Cultural més llarga de l'any
  Data de publicació: 24.04.15
  El Papiol segueix immers dins la Setmana Cultural més llarga de l'any. 16 dies plens de cultura per a totes i tots els papiolencs. Una setmana que aquest any compleix la seva 37a edició i que ja és un clàssic dels clàssics de l'agenda d'activitats del nostre poble. Encara queden moltes coses per fer i per gaudir. No us ho perdeu!!!
 • Trobaré feina.com
  Data de publicació: 24.04.15
  L’ Ajuntament del Papiol ha arribat a un acord amb l’empresa 'Trobaré feina' per a realitzar una formació als aturats del Papiol i per publicar una edició local al web municipal d’ofertes de feina de poblacions veïnes que poden interessar a tots els aturats del Papiol.
 • L'agenda del mes de maig
  Data de publicació: 22.04.15
  L'agenda del proper mes de maig ja és a disposició de tots els papiolencs. Un mes que comença amb la cursa Vila del Papiol i que tindrà també actes culturals diversos per a totes i tots els papiolencs. L'agenda del Papiol, publicació mensual editada pel mateix Ajuntament recull les activitats culturals i esportives més destacades de cada mes. El projecte d'una agenda mensual (excepte el mes d'agost) vol ajudar a les entitats i associacions del poble a promocionar les seves activitats i alhora evitar omplir les parets del poble de cartells.
 • Programa d’arranjaments d’habitatges per a les persones grans
  Data de publicació: 20.04.15
  Des de fa quatre anys, l’Ajuntament del Papiol participa al programa d’arranjaments d’habitatges per a les persones grans, conjuntament amb la Diputació de Barcelona. Aquest programa té l’objectiu de millorar les condicions d'accessibilitat, seguretat, higiene i habitabilitat mínimes de les persones grans del Papiol així com també les de les persones amb qui conviuen.
 • 37a Setmana Cultural del Papiol
  Data de publicació: 14.04.15
  La Setmana Cultural més llarga de l'any torna al Papiol, aquest divendres 17 d'abril, amb un programa d'activitats per gaudir de la cultura. Tots els papiolencs hi estan convidats, ja que hi ha activitats programades per a tots: fins al 2 de maig el nostre poble farcirà la seva agenda cultural amb xerrades, tertúlies, lectures, sortides, gastronomia, concursos, teatre, música... Una gran oportunitat per gaudir de la cultura al nostre poble.
 • L'atur al mes de març
  Data de publicació: 13.04.15
  L'Observatori del Baix Llobregat ha informat de les dades d'atur a la comarca d'aquest passat mes de març de 2015. El Papiol té una taxa d'atur del 13,1% (la comarca del 14,6%). Actualment hi ha 45 persones menys registrades a l'atur que el mes de març de l’any passat.
 • Reurbanització del carrer Migdia i del passatge de Martí Albanell
  Data de publicació: 07.04.15
  Les obres de reurbanització del carrer Migdia i del passatge Martí Albanell del Papiol, ja han acabat i ara només falta completar alguns arrenjaments en la jardinaria d’aquest tram viari del nostre poble, una zona d’ús principalment veïnal a la zona del nucli antic de la vila. El cost de l’actuació ha estat de 95.836,21 euros (+ IVA) i el termini d’execució, que era de 4 mesos, s’ha complert.
 • Un any més de jornada continuada a l’escola
  Data de publicació: 07.04.15
  El curs vinent 2015-2016, l’Escola Pau Vila del Papiol mantindrà l’horari de la jornada continuada. La Generalitat de Catalunya ha decidit prorrogar un any més aquest horari que es va implantar de forma pilot el curs 2012-2013, amb el beneplàcit del Consell Escolar de l’Escola Pau Vila, format per l’equip de professors, la Junta del’AMPA i l’Ajuntament.
 • 'No” a la crema de residus
  Data de publicació: 07.04.15
  L’Ajuntament del Papiol ha aprovat una moció per unanimitat del Ple Municipal en la que declara el seu rebuig a que a la planta de triatge de Molins de Rei s’hi generin residus per fer «combustibles derivats de residus (CDR)» i els portin a cremar en cimenteres.
 • De Bat a bat. Núm.70
  Data de publicació: 30.03.15
  Aquest cap de setmana de finals de març s'ha repartit per les cases del poble una nova edició de la revista “De Bat a bat”, el butlletí d’informació municipal (en paper), que explica la gestió de l’Ajuntament del Papiol als ciutadans. En aquest nou exemplar, el número 70, es recullen les notícies més significatives dels últims mesos al nostre poble.
 • Prova pilot de telemesura d'aigua al Papiol
  Data de publicació: 27.03.15
  L'Ajuntament del Papiol i Aigües de Barcelona han signat un conveni per a la realització d'una prova pilot de telemesura per comptadors d'aigua al nostre municipi. Aquesta prova vol ajudar a progressar en l'adaptació de les noves tecnologies que afavoreixin tant la sostenibilitat medieambiental (que inclou l'estalvi d'aigua) com el benestar dels ciutadans.
 • L'oferta del Centre de Dia
  Data de publicació: 26.03.15
  Aquest abril, el Centre de Dia Josep Tarradellas del Papiol, farà 17 anys que es dedica a assistir i millorar la qualitat de vida de la Gent Gran i amb dependències del Papiol i els nostres entorns.

 • L'agenda del mes d'abril al Papiol
  Data de publicació: 25.03.15
  L'agenda del proper mes d'abril ja és a disposició de tots els papiolencs. Un mes marcat per la Setmana Santa, l'inici de la Setmana Cultural i Sant Jordi. L'agenda del Papiol, publicació mensual editada pel mateix Ajuntament recull les activitats culturals i esportives més destacades de cada mes. El projecte d'una agenda mensual (excepte el mes d'agost) vol ajudar a les entitats i associacions del poble a promocionar les seves activitats i alhora evitar omplir les parets del poble de cartells.
 • Cap de setmana esportiu
  Data de publicació: 24.03.15
  Aquest cap de setmana del 20 i 21 de març ha estat un cap de setmana molt esportiu. Per una banda, dissabte ha tingut lloc la 5a edició del Rogaine Barcelona-Parc Natural de Collserola, organitzada per La Nova Fita i amb la col·laboració de l'Ajuntament del Papiol. Aquest sortia i finalitzava al Papiol i discorria pel Parc Natural de Collserola, i va comptar amb més de 150 participants vinguts d'arreu de l'estat.
  Per altra banda, el diumenge, la bicicleta ha estat la protagonista: el Club Bici Muntanya ha organitzat la seva 19a Cronoescalada al Puig Madrona i més de 160 ciclistes (rècord d'inscrits) han participat del 7è Gran Premi Ciclista Vila del Papiol, organitzat pel Club Galvesport amb la col·laboració de l'Ajuntament. Aquesta és una prova puntuable per a la Xallenge Catalana de Veterans.
 • El Papiol tindrà un nou parc: el parc del Patufet
  Data de publicació: 19.03.15
  A finals del mes d’abril, aproximadament, tindrem un nou parc al Papiol: el parc del Patufet. Una superfície de 850 m2, ubicada a l’antiga pista de tennis de la zona esportiva municipal, que incorporarà un nou espai públic de qualitat per al gaudi de totes i tots els papiolencs, i en especial dels més petits. Es tracta d’una actuació que té un cost de 105.000 euros, que s’ha sumat al pressupost municipal mitjançant un conveni amb l’empresa que gestiona el cementiri de Roques Blanques. Les obres han començat a principis del mes de març.
 • Participar en el Pla especial del Parc Natural de Collserola
  Data de publicació: 11.03.15
  L’Ajuntament del Papiol proposa als papiolencs i papiolenques que vulguin participar en l'elaboració del nou Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola (PEPnat) una jornada de treball on poder dir la seva. Aquesta jornada es desenvoluparà el proper 9 d’abril de 2015, de 19 a 21 hores, a la Sala de Plens de l’Ajuntament. Per apuntar-se a la jornada cal trucar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà del mateix Ajuntament del Papiol.
 • 'Dones grans, grans dones del Papiol'
  Data de publicació: 10.03.15
  L’Ajuntament del Papiol ha celebrat el dia de la dona treballadora d’enguany amb la inauguració a la Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall, de l’exposició 'Dones grans, grans dones del Papiol'. La segona part d’una mostra que va començar l’any passat i que vol ser un sincer reconeixement a les dones grans del poble i a la seva història.
 • Recollida d'oli vegetal residual al 2014
  Data de publicació: 06.03.15
  Des de finals de l'any 2013, el Papiol té repartits pel poble diferents contenidors per a la recollida d'olis vegetals domèstics residuals. Una nova oportunitat per a col·laborar en el medi ambient i, també, amb l'ajuda social al mateix Papiol. Al llarg de l'any 2014, el primer any complert amb dades, s'han recollit 1375 kg. doli vegetal residual.
 • L'atur el mes de febrer
  Data de publicació: 05.03.15
  L'Observatori del Baix Llobregat ha informat de les dades d'atur a la comarca d'aquest passat mes de febrer de 2015. El Papiol té una taxa d'atur del 13,6% (la comarca del 14,8%). Actualment hi ha 34 persones menys registrades a l'atur que el mes de febrer de l’any passat.
 • Inauguració dels nous carrer de la Diputació, passatge de la Pau i baixada de la Lluna
  Data de publicació: 03.03.15
  Aquest diumenge 1 de març l'alcalde del Papiol, Albert Vilà, el regidor de Territori, Òscar Alujas, i el President de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, han inaugurat de forma oficial les obres de reordenació dels nous carrer de la Diputació, passatge de la Pau i baixada de la Lluna. L'actuació que ha dut a terme l'Ajuntament ha comptat en un pressupost de 699.981 euros, 520.000 euros dels quals han anat a càrrec de les administracions. supramunicipals.
 • Explicar l'experiència del Papiol en la protecció de la qualitat acústica
  Data de publicació: 02.03.15
  La regidora de Medi Ambient, Sanitat i Recursos Humans de l’Ajuntament del Papiol, Olga Meca, ha participat com a ponent a la jornada “Zones de protecció de la qualitat acústica i lumínica” organitzades per la Direcció General de Qualitat Ambiental (DGQA) de la Generalitat de Catalunya, on ha explicat el cas de la zona de protecció acústica del Papiol a la zona ubicada al voltant de Roques Blanques.
 • L'agenda del mes de març al Papiol
  Data de publicació: 25.02.15
  L'agenda del proper mes de març ja és a disposició de tots els papiolencs. Aquesta publicació mensual editada pel mateix Ajuntament recull les activitats culturals i esportives més destacades de cada mes. El projecte d'una agenda mensual (excepte el mes d'agost) vol ajudar a les entitats i associacions del poble a promocionar les seves activitats i alhora evitar omplir les parets del poble de cartells.
 • Conveni amb Molins de Rei per a lluitar contra l'atur
  Data de publicació: 23.02.15
  L’Ajuntament del Papiol i el de Molins de Rei han signat un conveni per a dur a terme polítiques actives d’ocupació per als seus habitants de forma conjunta. Entre d’altres, cobriran els àmbits d’orientació, ocupació i formació amb els recursos humans i materials dels diferents ajuntaments i intercanviaran informació per al bon seguiment i la coordinació de les diferents activitats.
 • Neix Cria Papiol, un espai de trobada per a mares amb fills petits
  Data de publicació: 18.02.15
  El proper divendres 20 de febrer tindrà lloc al Papiol la primera trobada per a mares i futures mares (dones embarassades) amb nens entre 0 i 36 mesos que volen potenciar la criança respectuosa, aquella que reforça el vincle mare (pare)- fill, donant al nadó/nen la confiança i el suport per créixer amb seguretat, respectant els seus temps i les seves necessitats en el seu creixement i donant-li suport en el seu dia a dia.
 • Desfilades i disfresses del Carnestoltes del Papiol
  Data de publicació: 16.02.15
  Aquest cap de setmana del 14 i 15 de febrer ha estat el cap de setmana de les disfresses al Papiol. Els carrers del nostre poble han gaudit de la clàssica Rua de Carnestoltes i el Pavelló Municipal de la divertida desfilada de disfresses. Centenars de papiolencs i papiolenques s'han reunit pels carrers de la vila en una jornada d' auténtica festa grossa i el diumenge al matí, els ha tocat el torn als més petits, amb les activitats clàssiques del carnestoltes infantil.
 • Resum del mandat 2011-2015 (i V)
  Data de publicació: 10.02.15
  50 ACTUACIONS; MOMENTS I POLÍTIQUES QUE HAN MILLORAT LA QUALITAT DE VIDA DEL PAPIOL.

  Tal com exposa l’article 69 de la Llei reguladora de les bases de règim local 7/1985, “les corporacions locals facilitaran la més àmplia informació sobre la seva activitat” als ciutadans. Aquest sèrie d'entrades al web municipal, que continuem amb aquesta noticia, responen, doncs, a la idea de fer un resum de les activitats més destacades en les quals ha tingut un paper destacat la coorporació local al llarg d’aquest mandat 2011-2015 que és a punt d’acabar. L'article en el que es basen aquestes entrades ha estat publicat al butlletí municipal de l'Ajuntament del Papiol el passat mes de desembre.
 • La deixalleria del Papiol l’any 2014
  Data de publicació: 09.02.15
  L’any 2014, la deixalleria del Papiol ha comptabilitzat 4.054 entrades d’usuaris, més d’11 entrades al dia. La majoria dels usuaris d’aquest equipament municipal són particulars (82%) seguits dels petits industrials (10%), els petits comercials (4%) i la brigada (2%).
 • Resum del mandat 2011-2015 (IV)
  Data de publicació: 05.02.15
  50 ACTUACIONS; MOMENTS I POLÍTIQUES QUE HAN MILLORAT LA QUALITAT DE VIDA DEL PAPIOL.

  Tal com exposa l’article 69 de la Llei reguladora de les bases de règim local 7/1985, “les corporacions locals facilitaran la més àmplia informació sobre la seva activitat” als ciutadans. Aquest sèrie d'entrades al web municipal, que continuem amb aquesta noticia, responen, doncs, a la idea de fer un resum de les activitats més destacades en les quals ha tingut un paper destacat la coorporació local al llarg d’aquest mandat 2011-2015 que és a punt d’acabar. L'article en el que es basen aquestes entrades ha estat publicat al butlletí municipal de l'Ajuntament del Papiol aquest mes de desembre.
 • Neva al Papiol
  Data de publicació: 04.02.15
  La depressió que afecta el país ha portat les primeres volves de neu al Papiol. El Servei Metereològic de Catalunya va emetre ahir un avis de risc de neu que afecta gairebé totes les comarques al llarg de les properes hores. Un risc que fa baixar les cotes de precipitació fins quasi el nivell del mar. L'Ajuntament està seguint l'evolució d'aquesta nevada, conjuntament amb els efectius de la la Policia Local i la Brigada Municipal, de cara a prendre les mesures necessàries si aquesta guanya en intensitat. A primera hora del matí, des de l'Ajuntament, es destaca que dins de l'excepcionalitat que significa que nevi al Papiol, la situació està controlada.
 • Obertes les inscripcions per la Rua i Desfilada de Carnestoltes
  Data de publicació: 02.02.15
  Tots aquells papiolencs i papiolenques que vulguin participar a la Rua i Desfilada de Carnestoltes d'enguany ja es poden inscriure, fins el dia 10 de febrer, a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà del Papiol. Ja sigui per a una participació individual, en parella o en comparsa la inscripció és imprescindible per poder participar a la desfilada que tindrà lloc el proper dissabte 14 de febrer a la nit pels carrers del nostre poble.
 • L'atur el mes de gener
  Data de publicació: 02.02.15
  L'Observatori del Baix Llobregat ha informat de les dades d'atur a la comarca d'aquest passat mes de gener de 2015. El Papiol té una taxa d'atur del 13,4% (la comarca del 14,9%). Actualment hi ha 29 persones menys registrades a l'atur que el mes de gener de l’any passat.


 • Risc de fortes ventades al Baix Llobregat
  Data de publicació: 29.01.15
  Protecció Civil de la Generalitat ha informat de la previsió d'una gran ventada que afectarà tot el territori català, i en especial el Baix LLobregat a partir de la propera matinada i fins divendres. Es prega a la població que extremi la prudència en la mobilitat en vehicle i a peu i en les activitats a l’aire lliure a partir del vespre d'aquest dijous.
 • Resum del mandat 2011-2015 (III)
  Data de publicació: 28.01.15
  50 ACTUACIONS; MOMENTS I POLÍTIQUES QUE HAN MILLORAT LA QUALITAT DE VIDA DEL PAPIOL.

  Tal com exposa l’article 69 de la Llei reguladora de les bases de règim local 7/1985, “les corporacions locals facilitaran la més àmplia informació sobre la seva activitat” als ciutadans. Aquest sèrie d'entrades al web municipal, que continuem amb aquesta noticia, responen, doncs, a la idea de fer un resum de les activitats més destacades en les quals ha tingut un paper destacat la coorporació local al llarg d’aquest mandat 2011-2015 que és a punt d’acabar. L'article en el que es basen aquestes entrades ha estat publicat al butlletí municipal de l'Ajuntament del Papiol aquest mes de desembre.
 • Sortir de l'atur per treballar a l'Ajuntament
  Data de publicació: 27.01.15
  L'Ajuntament del Papiol ha donat la benvinguda a tres nous treballadors de la brigada que faran feines de manteniment arreu del poble al llarg dels propers mesos. Aquestes persones han estat contractades (dues per sis mesos aproximadament i una per 10 mesos aproximadament) mitjançant un programa de suport al foment de l’Ocupació Local de la Diputació de Barcelona aconseguit gràcies al projecte presentat pel mateix Ajuntament de “Manteniment, millora i adequació d’instal·lacions i equipaments municipals” .
 • L'agenda del febrer al Papiol
  Data de publicació: 26.01.15
  L'agenda del proper mes de febrer ja és a disposició de tots els papiolencs. Aquesta publicació mensual editada pel mateix Ajuntament recull les activitats culturals i esportives més destacades de cada mes. El projecte d'una agenda mensual (excepte el mes d'agost) vol ajudar a les entitats i associacions del poble a promocionar les seves activitats i alhora evitar omplir les parets del poble de cartells.
 • Més parades per a la deixalleria mòbil del Papiol
  Data de publicació: 20.01.15
  A partir del proper dissabte 24 de gener s'augmenten les parades que farà la deixalleria mòbil al Papiol el quart dissabte de cada mes. La deixalleria mòbil consisteix en un vehicle adaptat de recollida que visita diferents punts del Papiol, un día de cada mes, amb un calendari de parades preestablert. És un camió amb caixa adaptada amb diferents compartiments per a la recollida de residus ordinaris (tèxtil, envasos lleugers, etc.), voluminosos i especials. Aquest servei serveix per a reforçar la deixalleria del Papiol, una instal·lació fixa del nostre poble que es troba plenament operativa.
 • Resum del mandat 2011-2015 (II)
  Data de publicació: 20.01.15
  50 ACTUACIONS; MOMENTS I POLÍTIQUES QUE HAN MILLORAT LA QUALITAT DE VIDA DEL PAPIOL.

  Tal com exposa l’article 69 de la Llei reguladora de les bases de règim local 7/1985, “les corporacions locals facilitaran la més àmplia informació sobre la seva activitat” als ciutadans. Aquest sèrie d'entrades al web municipal, que continuem amb aquesta noticia, responen, doncs, a la idea de fer un resum de les activitats més destacades realitzades per la coorporació local al llarg d’aquest mandat 2011-2015 que és a punt d’acabar. L'article en el que es basen aquestes entrades ha estat publicat al butlletí municipal de l'Ajuntament del Papiol aquest mes de desembre.
 • Padró Municipal d’habitants 2014
  Data de publicació: 19.01.15
  L’Institut d’Estadística de Catalunya ha difós les xifres de població total declarades oficials pel govern de l’Estat a 1 de gener de 2014, fruit de la revisió del padró municipal. La tendència general és a la baixa. Catalunya compta oficialment amb 7.518.903 habitants, 34.747 menys que al 2013 (0,46% menys). La comarca del Baix Llobregat ha experimentat una baixada de població del 0,3% en relació amb l’any anterior, que es tradueix en una disminució de 2.395 persones, situant-se en un total de 806.249 habitants. Al Papiol la tendència també és a la baixa. La nostra població compta oficialment amb 4.023 habitants (2.000 homes i 2.023 dones), un 0,45% menys que l’any 2013.
 • Nou compost pels horts municipals
  Data de publicació: 16.01.15
  Els horts municipals del Papiol ja han rebut la seva part del compost que es va produir amb l’esporga i la brossa orgànica que es va generar a l’inici de la tardor a les seves mateixes parcel·les. El compost de bona qualitat prové de la planta de compostatge de Sant Cugat del Vallès, i serà molt útil per a abonar ecològicament els horts.
 • L'atur el mes de desembre
  Data de publicació: 15.01.15
  L'Observatori del Baix Llobregat ha informat de les dades d'atur a la comarca d'aquest passat mes de desembre de 2014. El Papiol té una taxa d'atur del 13,3% (la comarca del 14,6%). Actualment hi ha 39 persones menys registrades a l'atur que el mes de desembre de l’any 2013.
 • Resum deL mandat 2011-2015 (I)
  Data de publicació: 14.01.15
  50 ACTUACIONS; MOMENTS I POLÍTIQUES QUE HAN MILLORAT LA QUALITAT DE VIDA DEL PAPIOL.

  Tal com exposa l’article 69 de la Llei reguladora de les bases de règim local 7/1985, “les corporacions locals facilitaran la més àmplia informació sobre la seva activitat” als ciutadans. Aquest sèrie d'entrades al web municipal, que comencen amb aquesta noticia, responen, doncs, a la idea de fer un resum de les activitats més destacades realitzades per la coorporació local al llarg d’aquest mandat 2011-2015 que és a punt d’acabar. L'article en el que es basen aquestes entrades ha estat publicat al butlletí municipal de l'Ajuntament del Papiol aquest mes de desembre.
 • L'agenda del mes de gener
  Data de publicació: 08.01.15
  L'agenda del gener ja és a disposició de tots els papiolencs. Aquesta publicació mensual editada pel mateix Ajuntament recull les activitats culturals i esportives més destacades de cada mes. El projecte d'una agenda mensual (excepte el mes d'agost) vol ajudar a les entitats i associacions del poble a promocionar les seves activitats i alhora evitar omplir les parets del poble de cartells.
 • 2015. Carta de l'alcalde.
  Data de publicació: 01.01.15
  L'alcalde del Papiol, Albert Vilà, apunta les seves reflexions per aquest any 2015 en una carta dirigida a totes les papiolenques i a tots els papiolencs. Podeu llegir la carta completa a continuació.
 • Cavalcada dels Reis d'Orient 2015
  Data de publicació: 01.01.15
  Els reis d’Orient ja estan fent camí cap al Papiol i ens avisen d’uns petits canvis que afectaran la clàssica cavalcada que fan al nostre poble. Melcior, Gaspar i Baltasar, mags entre els mags, arribaran aquest pròxim 5 de gener amb regals per a totes les papiolenques i tots els papiolencs.
 • Bones festes i feliç 2015
  Data de publicació: 24.12.14
  L'Ajuntament del Papiol us desitja unes bones festes de Nadal i un feliç 2015.
 • Per festes, recollim bé el paper i el cartró
  Data de publicació: 24.12.14
  Per festes és important recordar que el cartró i el paper que es generen als entorns domèstics i comercials i que no volem o podem reutilitzar té un lloc dins els contenidors de tapa blava repartits pel nostre poble. Per mantenir un Papiol net tots hem de posar el nostre gra de sorra.
 • De Bat a bat. Núm. 69
  Data de publicació: 22.12.14
  Aquest cap de setmana s'ha començat a repartir per les famílies de tot el poble una nova edició de la revista municipal De Bat a bat, el butlletí que explica la gestió de l'Ajuntament a la ciutadania. En aquest número de desembre (núm. 69), presenta un balanç del mandat 2011-2015, una explicació de les actuacions, moments i polítiques més rellevants dels últims quatre anys.

 • Per Nadal, comprar al Papiol té premi
  Data de publicació: 22.12.14
  La Unió de Comerciants i Serveis del Papiol, amb la col·laboració de l’Ajuntament del Papiol, ha iniciat, com és ja un clàssic en temps de festes nadalenques, la campanya d’incentivació del comerç local “Per Nadal, comprar al Papiol té premi”.
 • L’Ajuntament aprova el pressupost municipal pel 2015
  Data de publicació: 18.12.14
  L’Ajuntament ha aprovat, al Ple Municipal d’aquest 11 de desembre, el pressupost pel 2015. En paraules de l’alcalde del Papiol, Albert Vilà, “es tracta d’uns comptes ajustadíssims; encara ens trobem en un període econòmic crític i, per aquesta raó, treballem amb totes les idees possibles que ens ajudin a tocar el mínim possible la butxaca dels ciutadans i seguir mantenint uns serveis municipals de qualitat'.
 • Per un Nadal més sostenible
  Data de publicació: 17.12.14
  Amb l'arribada del Nadal la sensibilització sobre el consum a les festes adquireix una dimensió més significativa. L'Ajuntament ofereix una conjunts de consells sobre consum que ens ajudaran a tots a fer d'aquest Nadal un temps de festa més sostenible.
 • El Papiol, un poble segur durant les festes
  Data de publicació: 15.12.14
  Un any més en aquestes dates nadalenques, els Mossos d’Esquadra i la Policia Local del Papiol, han posat en marxa el dispositiu 'Grèvol', amb l’objectiu de reforçar la presència policial en aquelles zones de més activitat comercial. L’estratègia policial té com a objectiu reforçar les patrulles de visualització, intercanviar informació de manera personalitzada amb els comerciants del Papiol i oferir consells de seguretat a través de l’ús de les noves tecnologies. La prevenció, el treball conjunt i la suma d’esforços són les millors eines per seguir amb els bons estàndards de seguretat del nostre poble.
 • Festa Major d'Hivern 2014
  Data de publicació: 09.12.14
  Ja és temps de Festa Major d’Hivern del Papiol. Durant els propers dies, del 10 al 14 de desembre, el nostre poble celebra la festivitat més tradicional, dedicada a la patrona del Papiol, Santa Eulàlia de Mèrida. El programa d’enguany inclou la clàssica missa de Festa Major i el concert de Santa Eulàlia organitzat per la Societat Coral La Perdiu, dos concerts dels alumnes de l'Escola Municipal de Música Miquel Pongiluppi, el Mercat del trasto i un Correfòc pels més petits amb els Diables del Papiol i els Grallers i Timbalers del Papiol que conclourà amb una botifarrada popular.
 • Moció a l'AMB contra el rebliment de la Pedrera Berta
  Data de publicació: 09.12.14
  L'Àrea Metropolitana de Barcelona ha adoptat els acords que proposa una moció impulsada pels ajuntaments del Papiol i Sant Cugat del Vallès on deixa clar que rebutja el projecte de reblir la Pedrera Berta amb residus que no siguin terres netes i residus de la construcció.
 • Nova benvinguda als infants del Papiol
  Data de publicació: 08.12.14
  Aquest 29 de novembre ha tingut lloc una nova edició de la Benvinguda als Infants del Papiol. La Martina, el Marc, l'Alejandro, el Martí, la Marina, la Queralt, el Kai, la Rita, el Leo, la Laura, el Jaume, el Lucas, el Jordi, la Valeria, el Barou, la Lola, el Luca i el Denis, conjuntament amb les seves famílies, han estat els protagonistes d’aquest acte pel qual el nostre municipi ha fet públic un reconeixement d’acolliment als nens i nenes i s’ha compromès, conjuntament amb les seves famílies, a vetllar per la seva educació i a defensar i garantir els seus drets.
 • Premis de la Deixalleria
  Data de publicació: 03.12.14
  Aquest cap de setmana ha arribat el moment de fer el lliurament dels premis als millors usuaris de la Deixalleria Municipal del Papiol: les persones particulars, els petits industrials i els petits comercials que han demostrat al llarg de l'any una major implicació en ajudar a fer un Papiol més responsable en la conservació del nostre medi ambient. A causa de la pluja, que també ha obligat a cancelar el Mercat del Trasto del poble, posposat finalment al 14 de desembre, l'acte ha canviat el seu emplaçament i s'ha desenvolupat a la sala d'actes de la Biblioteca Municipal Valentí Almirall.
 • L'atur el mes de novembre
  Data de publicació: 03.12.14
  L'Observatori del Baix Llobregat ha informat de les dades d'atur a la comarca d'aquest passat mes de novembre de 2014. El Papiol té una taxa d'atur del 13,7% (la comarca del 14,9%). Actualment hi ha 34 persones menys registrades a l'atur que el mes de novembre de l’any passat.

 • Reurbanització del carrer Migdia i del passatge de Martí Albanell
  Data de publicació: 02.12.14
  Les obres de reurbanització del carrer Migdia i del passatge Martí Albanell del Papiol, una zona d’ús principalment veïnal, ja que es tracta d’un carrer sense sortida, ja han començat. Aquesta zona es transformarà seguint les mateixes polítiques de pacificació del trànsit existents en altres carrers del centre històric.
 • Setmana Europea de la Prevenció de Residus
  Data de publicació: 28.11.14
  En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, al Papiol tenen i tindran lloc diferents activitats que volen donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política en aquest tema de l'Ajuntament del Papiol, que promouen les accions sostenibles per reduir els residus i que consciencien pel comportament quotidià de tots els ciutadans en favor del medi ambient.
 • L'agenda del mes de desembre
  Data de publicació: 28.11.14
  L'agenda del desembre ja és a disposició de tots els papiolencs. Aquesta publicació mensual editada pel mateix Ajuntament recull les activitats culturals i esportives més destacades de cada mes. El projecte d'una agenda mensual (excepte el mes d'agost) vol ajudar a les entitats i associacions del poble a promocionar les seves activitats i alhora evitar omplir les parets del poble de cartells.

 • Dia Internacional Contra la Violència de Gènere
  Data de publicació: 25.11.14
  En el marc del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, el 25 de novembre, al nostre poble es duen a terme diferents activitats que volen expressar, de forma clara i rotunda, el rebuig a la violència envers les dones.

 • Set nous hortolans als Horts Municipals del Papiol
  Data de publicació: 24.11.14
  L’Ajuntament del Papiol va obrir una nova convocatòria pública de places per a aquells papiolencs i papiolenques que volguessin convertir-se en hortolans i tenir un tros on cultivar les seves pròpies hortalisses al poble. Aquesta convocatòria, que va concloure el 14 de novembre, ha sumat 7 nous hortolans a aquest equipament municipal.
 • Els naixements al Papiol els últims 10 anys
  Data de publicació: 20.11.14
  En els últims 10 anys han nascut 466 nous papiolencs al nostre poble. Una mitja de 46 nadons a l’any. Aquestes dades, recollides per un informe sobre naixaments a la comarca el·laborat per l’Observatori del Baix Llobregat, expliquen també que els noms de nena més comuns al Baix Llobregat dels nens que van néixer l’any passat són Lucia, Martina i Noa i els de nen Marc, Hugo i Eric.
 • Tres preguntes a Xavi Clua, president de l’Esport Base
  Data de publicació: 19.11.14
  Li fem tres preguntes a Xavi Clua, president de l’Esport Base del Papiol, una entitat molt important al nostre poble, pal de paller de l’educació en l’esport del Papiol, que el proper mes de maig compleix 25 anys.
 • Nou Compost del Papiol
  Data de publicació: 18.11.14
  Els Horts Municipals del Papiol van generar molta esporga a l'inici de la tardor. De cara a millorar el canvi de cultius als horts municipals d’aquesta esporga se’n farà compost. Una part es produeix en els mateixos horts, a les caixes compostadores, i una altra part es portarà a la planta de compostatge de Sant Cugat del Vallès, on juntament amb la brossa orgànica recollida al nostre municipi (i a d'altres de veïns) es fa un compost de bona qualitat.
 • Les entitats locals, un treball que cal subvencionar
  Data de publicació: 13.11.14
  El passat mes d’octubre va acabar el període de sol·licitud de subvencions locals per a les entitats del Papiol. Aquestes sol·licituds seran valorades per una comissió tècnica que en determinarà la quantia i, finalment, s’incorporaran al pressupost de l'any 2015 que treballen l’equip de govern i els diferents grups municipals i que s’ha d’aprovar al ple municipal per majoria.
 • Les obres de reordenació del carrer Diputació superen el seu equador
  Data de publicació: 12.11.14
  Aquesta mes de novembre superem l'equador de les obres del projecte de reordenació dels carrers Diputació, la baixada de la Lluna i el passatge de la Pau. Una actuació que va començar el mes de juliol, té una durada estimada de 9 mesos i un pressupost de 699.981 euros, 520.000 del quals van a càrrec de les administracions supramunicipals.
 • Resultats de la Consulta del 9N al Papiol
  Data de publicació: 10.11.14
  La Consulta del 9 de Novembre a Catalunya sobre el futur polític del nostre país va tenir una participació de 2.305.290 persones. El 80.76% va optar per la opció Sí-Sí: Sí a 'Vol que Catalunya esdevingui un estat?' i Sí a 'En cas afirmatiu, vol que aquest estat sigui independent?'. El 10,7 dels participants van optar pel Sí-No i el 4,54% pel No.
 • L'atur al Papiol (Octubre de 2014)
  Data de publicació: 10.11.14
  L'Observatori del Baix Llobregat ha informat de les dades d'atur a la comarca d'aquest passat mes d'octubre de 2014. El Papiol té una taxa d'atur del 13,8% (la comarca del 15,1 %). Actualment hi ha 39 persones menys registrades a l'atur que el mes d'octubre de l’any passat.
 • Cessió a l’Ajuntament de dos cotxes elèctrics
  Data de publicació: 05.11.14
  Aquest migdia ha tingut lloc l’acte de cessió gratuïta de dos cotxes elèctrics a l’Ajuntament del Papiol pels propers tres mesos. Uns vehicles que utilitzaran la Policia Local i els serveis municipals en els seus desplaçaments pel poble. Impulsar la utilització de vehicles elèctrics és una de les estratègies de l'Àrea Metropolitana de Barcelona pels propers anys en matèria de transport i medi ambient. Per a potenciar aquestes polítiques, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i Renault faciliten aquesta cessió.
 • 25 anys d’educació en l’esport
  Data de publicació: 30.10.14
  A finals de la temporada que ara comença, el 7 de maig de 2015, farà 25 anys de la primera reunió que es va mantenir a la Sala d’Actes de l’Ajuntament per crear l’Entitat Esport Base del Papiol. Va ser una trobada organitzada per pares i mares del Papiol que va canviar la manera d’educar els papiolencs i les papiolenques més joves en l’esport. Amb els anys, els bons resultats i la confiança dels pares i mares (que són els qui formen la seva junta directiva) i de l’Ajuntament, han convertit aquesta entitat en l’autèntic pal de paller de les activitats extraescolars al nostre poble.
 • Nous contenidors per la recollida de piles
  Data de publicació: 29.10.14
  L'Ajuntament ha instal·lat nous contenidors a diferents punts del poble per la recollida de piles usades. Les piles i els acumuladors (fonts d'energia recarregables) són uns materials que quan esdevenen residus tenen un potencial contaminant molt elevat si no es gestionen correctament, perquè contenen metalls pesants i altres substàncies perilloses. Per això és molt important recollir-les de forma separada i portar-les a unes plantes específiques de tractament on es recuperen aquests metalls i els materials per poder fabricar-ne de noves.
 • Un bicicleta elèctrica per a l'Ajuntament
  Data de publicació: 21.10.14
  L'Ajuntament del Papiol té, des del passat divendres, una bicileta elèctrica que s'utilitzarà per a les necessitats de mobilitat dels serveis municipals del mateix Ajuntament. Aquesta bicileta l'ha lliurada la Diputació de Barcelona i és una mesura que es contempla en el Pacte d'alcaldes per a la reducció d'emissions de gasos contaminants. La bicicleta va ser lliurada en un acte institucional per la diputada de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Mercè Rius, al Tinent d'Alcalde del Papiol, Òscar Alujas.
 • 1a edició de la Mitja del Castell
  Data de publicació: 21.10.14
  El Papiol ja té una nova cursa dins del seu calendari esportiu. La Mitja del Castell que ha tingut lloc aquest diumenge, i en la que han participat 400 corredors, se suma als actes i esdeveniments que, com la cursa Vila del Papiol, enforteixen la relació del nostre poble amb l'esport. Emilio Fernández, amb un temps de 1:37:14, ha estat el guanyador i Raquel Velasco Peidró, amb un temps de 2:09:49, la guanyadora.
 • Panell d'informació pels usuaris del Bus de l'estació
  Data de publicació: 17.10.14
  Des d'aquest dia 16 d'octubre, els viatgers del Bus de l'estació tenen a la seva disposició un nou panell d’informació a l’usuari, situat a la parada de l'estació de la RENFE, que informarà del temps de pas del servei. Aquest panell s'ha col·locat amb l'objectiu d'augmentar la qualitat del servei pels usuaris del transport públic amb autobús del poble. El servei, en els primers dies de funcionament, es troba en proves.
 • Tot preparat per la mitja del Castell
  Data de publicació: 17.10.14
  Aquest diumenge 19 d'octubre tindrà lloc al nostre poble la primera edició de la cursa trail Mitja del castell, una cursa de mitja distancia amb contínues pujades i baixades per corriols, trialeres i pistes del terme municipal de El Papiol. Aquest cursa l'han pensat i ideat dos papiolencs que volen 'potenciar la imatge del Papiol com a vila i porta de Collserola des de la pràctica del trail, esport en auge en els últims anys, i en perfecta harmonia amb la nostra natura i medi ambient'.
 • Nou compromís de la Generalitat per solucionar el problema de les inundacions a l’entrada del poble
  Data de publicació: 16.10.14
  L’Ajuntament ha arrencat un nou compromís de la direcció general d’Infraestructures de Mobilitat Terrestre de la Generalitat de Catalunya respecte a la recerca de les solucions pertinents perquè quan arribi un proper aiguat al Papiol el mal manteniment dels col·lectors, els embornals i les canalitzacions que passen per sota de les seves infraestructures (antiga carretera, C-1413Z i la nova carretera, C-1413A) no tornin a provocar una nova inundació a l’entrada del poble i la zona del Papiol de Baix.
 • De Bat a bat. Núm.68
  Data de publicació: 14.10.14
  Aquesta setmana es repartirà per les cases del poble una nova edició de la revista “De Bat a bat”, el butlletí d’informació municipal (en paper), que explica la gestió de l’Ajuntament del Papiol als ciutadans. En aquest nou exemplar, el número 68, es recullen les notícies més significatives dels últims mesos al nostre poble.
 • El Consell del poble es presenta a les entitats
  Data de publicació: 10.10.14
  La Bilioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall ha estat l'espai on s'han trobat l'Ajuntament amb les entitats del poble per a presentar el Consell del Poble. Aquest dimecres ha començat, doncs, un procés de constitució del que serà el major òrgan de participació del poble. Aquest acabarà a primers de 2015 quan s'espera poder celebrar la seva sessió inaugural.
 • “Un dels millors moments com alcalde”
  Data de publicació: 07.10.14
  Albert Vilà, alcalde del Papiol, va participar en la trobada d’alcaldes organitzada aquest dissabte al Palau de la Generalitat, on els alcaldes de més de 800 ajuntaments de Catalunya van anar personalment a Palau a entregar la moció de recolzament de la consulta del 9 de novembre i del dret a decidir. Una jornada que va esdevenir per Albert Vilà “un dels millors moments com alcalde del Papiol d'aquests últims anys, doncs vaig poder representar amb molt d’orgull el nostre poble en un moment molt important de la nostra història”.
 • L’atur al Papiol (Setembre de 2014)
  Data de publicació: 06.10.14
  L'Observatori del Baix Llobregat ha informat de les dades d'atur a la comarca d'aquest passat mes de setembre de 2014. El Papiol té una taxa d'atur del 13,9% (la comarca del 15 %). Actualment hi ha 28 persones menys registrades a l'atur que el mes de setembre de l’any passat.
 • L'Ajuntament torna a queixar-se a la Generalitat per les inundacions a l’entrada del poble
  Data de publicació: 03.10.14
  L’Ajuntament ha tornat a queixar-se per enèsima vegada a la Generalitat de Catalunya pel mal manteniment dels col·lectors, els embornals i les canalitzacions que passen per sota de les seves infraestructures (antiga carretera, C-1413Z i la nova carretera, C-1413A). Aquest mal manteniment és la causa, segons els tècnics de l’Ajuntament, que s’hagi tornat a inundar l’entrada del poble i la zona del Papiol de Baix amb els aiguats de les últimes setmanes.
 • Nova adjudicació de parcel·les als horts municipals del Papiol
  Data de publicació: 01.10.14
  Els horts municipals del Papiol tornen a obrir convocatòria de places (fins el 14 de novembre) per aquelles papiolenques i papiolencs que vulguin convertir-se en hortolans i tenir un tros on cultivar les seves pròpies hortalisses.
 • L'Ajuntament aprova la moció en suport al 9-N
  Data de publicació: 26.09.14
  Aquest 25 de setembre, al llarg del Ple Municipal, l'Ajuntament del Papiol ha aprovat la moció en suport de la consulta del 9 de novembre. Ja són més de 850 els municipis catalans que donen suport explícit, a través d'una moció com la que ha aprovat El Papiol, a una consulta que permeti als catalans i catalanes decidir lliurement el seu futur.
 • L'agenda del mes d'octubre
  Data de publicació: 25.09.14
  L'agenda d'octubre ja és a disposició de tots els papiolencs. Aquesta nova publicació mensual editada pel mateix Ajuntament recull les activitats culturals i esportives més destacades de cada mes. El projecte d'una agenda mensual (excepte el mes d'agost) vol ajudar a les entitats i associacions del poble a promocionar les seves activitats i alhora evitar omplir les parets del poble de cartells.
 • Moció a l’Àrea Metropolitana de Barcelona en relació a la Pedrera Berta
  Data de publicació: 19.09.14
  L’Ajuntament del Papiol i el de Sant Cugat del Vallès, a través dels seus grups metropolitans Junts pel Papiol i Convergència i Unió, presentaran una moció al ple d’octubre de l’Àrea Metropolitana de Barcelona on “es rebutja el rebliment i restauració de la Pedrera Berta amb qualsevol residu que no sigui compatible amb el medi ambient”.
 • La Diada Nacional de Catalunya al Papiol
  Data de publicació: 08.09.14
  Aquest any, 300 anys desprès de la caiguda de Barcelona i de tot un país, el Papiol celebra la seva Diada Nacional de Catalunya el vespre del 10 de setembre amb un seguit d'actes institucionals i populars que volen reivindicar el dret a decidir de les catalanes i els catalans.
  T'hi esperem!!!
 • L’ex alcalde José Guerrero demana disculpes
  Data de publicació: 02.09.14
  L’ex alcalde José Guerrero ha demanat disculpes en una carta dirigida a l’Ajuntament del Papiol pel seu escrit on acusava de forma totalment infundada al mateix Ajuntament i als seus regidors de possible tràfic d’influències. Així mateix, es posa a disposició de la institució per a assistir a un Ple Municipal i demanar “disculpes públicament a tots els representants públics que componen l’Ajuntament i que se sentin ofesos pel meu comportament”.
 • Un compostador pels horts municipals
  Data de publicació: 01.09.14
  Aquest estiu els horts municipals del Papiol han fet una nova adquisició: un compostador de 1.200 litres que ajudarà als hortolans a obtenir compost de qualitat pels mateixos horts municipals.
 • Calendari festiu del 2015
  Data de publicació: 01.09.14
  L'Ajuntament del Papiol ha aprovat el calendari festiu per al proper any 2015. La normativa reguladora demana als ajuntaments que proposin dues dates senyalades dins del calendari per a les festes locals dels municipis. El Papiol ha decidit que el proper any tindran lloc el dilluns 16 de febrer i el divendres 24 de juliol.
 • La gestió municipal a Catalunya
  Data de publicació: 25.08.14
  Els governs municipals de Catalunya són valorats pels seus ciutadans amb una nota de 5,25 sobre 10 i el 69% dels catalans, segons una enquesta elaborada per l’Associació Catalana de Municipis, fa una valoració globalment positiva de les gestions que es duen a terme al seu ajuntament.
 • Millores a la via pública del Papiol
  Data de publicació: 25.08.14
  Del centre del poble al PuigMadrona, l’Ajuntament treballa per millorar la vida dels papiolencs, tant en obres de grans dimensions com en petits arranjaments o canvis a diferents punts de la vila. En els últims mesos han començat o estan a punt de començar diferents actuacions a la via pública del poble.
 • L’atur al Papiol (Juny 2014)
  Data de publicació: 25.08.14
  L'Observatori del Baix Llobregat ha informat de les dades d'atur a la comarca d'aquest passat mes de juny de 2014. El Papiol té una taxa d'atur del 13,5% (la comarca del 14,8%). 28 persones a l'atur el mes de maig d'aquest 2014 han trobat ocupació el mes de juny.
 • Participa a l’agenda d’actes del poble!!!
  Data de publicació: 22.08.14
  El Papiol té una nova agenda editada per l'Ajuntament per a fomentar el coneixement i la participació als diferents actes que el mateix Ajuntament i els seus equipaments i les entitats i associacions del poble celebren mensualment. Per a seguir parlant-ne volem transformar la contraportada de la revista De Bat a bat en un resum fotogràfic de tots aquests events que tenen lloc al poble. Per això necessitem l'ajuda de tots els papiolencs que hi vulguin participar.
 • Serveis Municipals en Perill
  Data de publicació: 20.08.14
  L'Ajuntament del Papiol, com la resta d'ajuntaments, queda afectat per la nova reforma local del govern de l’Estat. Una reforma recentralitzadora que allunya de tots els municipis competències tan importants com l’educació, la sanitat o l’atenció social, i en el cas dels municipis de menys de 20.000 habitants també afecta a la prestació dels serveis més bàsics (a Catalunya són 882 ajuntaments).
 • L’orgànica, al marró. Torna a la terra el que és seu!!!
  Data de publicació: 06.08.14
  La brossa orgànica es genera bàsicament a la cuina i és allà on hem de mirar de tenir un lloc habilitat per separar-la, sense que ens provoqui cap tipus de molèstia. És per això que l’Ajuntament del Papiol posa a disposició dels seus vilatans i vilatanes, un cubellet airejat i unes bosses compostables que recullen la brossa orgànica i que es degraden conjuntament amb les restes de menjar durant el procés d’elaboració del compost.
 • La nostra festa. Agraiments de l'Ajuntament.
  Data de publicació: 30.07.14
  Des de l’Ajuntament del Papiol volem felicitar a totes les papiolenques i papiolencs per la seva participació a la Festa Major d’enguany. La important implicació que heu tingut als actes programats, la vivesa que impregneu a la festa i el caliu que es respira durant tots aquests dies grans del poble són les claus de l’èxit de la nostra Festa Major.
 • De Bat a bat. Núm.67
  Data de publicació: 24.07.14
  Aquesta setmana es repartirà per les cases del poble una nova edició de la revista “De Bat a bat”, el butlletí d’informació municipal (en paper), que explica la gestió de l’Ajuntament del Papiol als ciutadans. En aquest nou exemplar, el número 67, es recullen les notícies més significatives d'aquestes últimes setmanes al nostre poble.
 • La Festa Major: una festa de tots
  Data de publicació: 22.07.14
  A la Festa Major d’enguany hi participen activament 39 entitats, penyes, equipaments, empreses i associacions del Papiol que juntament amb l’Ajuntament fan que aquesta festa sigui possible. Moltes gràcies a tots ells!!!
 • Viu la Festa Major de 2014!!!
  Data de publicació: 11.07.14
  Els últims dies de juliol, al Papiol, celebrem la nostra Festa Major. Dues setmanes amb activitats per a totes i tots els papiolencs organitzades per l'Ajuntament i les entitats i penyes del poble. Des del 16 de juliol i fins al 27 del mateix mes hi ha activitats programades; com sempre, primer viurem la vessant esportiva i després, la més cultural i festiva.
 • L'agenda del Papiol del mes de juliol
  Data de publicació: 07.07.14
  El Papiol te una nova agenda. Una nova publicació mensual editada pel mateix Ajuntament, amb les activitats culturals i esportives més destacades de cada mes. El projecte d'una agenda mensual (excepte el mes d'agost) vol ajudar a les entitats i associacions del poble a promocionar les seves activitats i alhora evitar omplir les parets del poble de cartells.

 • Comencen les obres al centre del poble
  Data de publicació: 02.07.14
  Aquesta setmana ha començat el projecte de reordenació dels carrers Diputació, la baixada de la Lluna i el passatge de la Pau. Una actuació total que té en la racionalitat pressupostària un valor afegit, i que millorarà la qualitat de vida dels veïns de la zona i crearà nou espai públic per a tots els papiolencs. Una obra amb una durada estimada de 9 mesos i un pressupost de 699.981 euros, 520.000 del quals van a càrrec de les administracions supramunicipals.
 • 25 anys amb els Diables del Papiol
  Data de publicació: 27.06.14
  Aquest cap de setmana del 27, 28 i 29 de juny, els protagonistes absoluts de la vida cultural del poble són els Diables del Papiol. L'entitat fa 25 anys i per a celebrar-ho organitzen tot un seguit d'activitats per a tots els públics. L'Ajuntament, que col·labora en aquesta celebració, en reconeixament a la seva dedicació a la cultura popular i a la vida social , festiva i cultural del poble els ha ofert el balcó de l'Ajuntament per a fer el pregó de Festa Major d'aquest any.
 • Serveis Municipals en Perill (VI). Treballadors Municipals
  Data de publicació: 27.06.14
  Davant l’atac a l’autonomia local que imposa el Gobierno Central de l'Estat espanyol amb la reforma municipalista expressada a la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, el món local diu prou. Entitats municipalistes, sindicats i els mateixos ajuntaments, volem fer saber als ciutadans els efectes de l’aplicació de la Llei als nostres pobles i ciutats.

  Entre molts d'altres es posen en perill serveis imprescindibles relacionats amb l'equip de treballadors municipals:
 • El Papiol comparteix més el cotxe
  Data de publicació: 25.06.14
  Ja fa un any que l'Ajuntament del Papiol va posar en marxa un servei per a tots els papiolencs i papiolenques que facilita el contacte entre els mateixos ciutadans que estan interessats a compartir el vehicle privat a l'hora de fer un viatge en cotxe. Actualment, el nostre poble té 72 usuaris d'aquest servei, el 68% dels quals tenen cotxe i la resta no. Aquest servei, que és gratuït, respon a la voluntat de l'Ajuntament del Papiol de seguir enfortint les polítiques i serveis que ajuden a preservar el nostre entorn i el medi ambient, alhora que promou l'estalvi en el cost dels desplaçaments habituals que fan els habitants del poble.
 • Més biblioteca el mes de juliol
  Data de publicació: 25.06.14
  La Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall presenta la seva programació del mes de juliol, amb concerts, cursos i diferents trobades per farcir el programa d'aquest mes de Festa Major. La Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall, que recentment ha complert els dos anys, té la missió d'ajudar en la tasca cultural, educativa i de gaudi del nostre poble. Durant el seu temps de vida s'ha transformat en un vertader motor cultural; un espai plantejat com a punt de trobada comunitari per afavorir l’impuls creatiu de les papiolenques i els papiolencs i alhora col·laborar en la cohesió social.
 • Nova campanya contra els excrements de gossos al carrer
  Data de publicació: 20.06.14
  L'Ajuntament del Papiol comença una campanya per recordar a tots els papiolencs i papiolenques que tenen gossos la importància que té que en recullin els excrements quan passegen pel carrer. I ho fa donant veu als alumnes de 4t de primaria de l'escola Pau Vila del Papiol. Un carrer net d'excrements beneficia a tot el poble i els alumnes s'han prestat a col·laborar en aquesta campanya elaborant una sèrie de més de 20 cartells que es penjaran durant les següents setmanes per tot el poble.
 • Noves zones d'aparcament de 15 minuts
  Data de publicació: 20.06.14
  L'Ajuntament ha implantat una nova zona d'aparcaments ràpids al centre del poble als espais de més alta densitat comercial. Aquest nou espai de pàrquing temporal completa les actuals zones blaves d'estacionament gratuït del poble inaugurades ara fa cinc anys (juny 2009).
 • Un resum fotográfic de les activitats del Papiol
  Data de publicació: 17.06.14
  El Papiol té una nova agenda editada per l'Ajuntament per a fomentar el coneixement i la participació als diferents actes que el mateix Ajuntament i els seus equipaments i les entitats i associacions del poble celebren mensualment. Per a seguir parlant-ne volem transformar la contraportada de la revista De Bat a bat en un resum fotográfic de tots aquests events que tenen lloc al poble. Per això necessitem l'ajuda de tots els papiolencs que hi vulguin participar.
 • De Bat a bat. Núm 66. Juny de 2014
  Data de publicació: 13.06.14
  Aquesta setmana que ve es repartirà per les cases del poble una nova edició de la revista “De Bat a bat”, el butlletí d’informació municipal (en paper), que explica la gestió de l’Ajuntament del Papiol als ciutadans. En aquest nou exemplar, el número 66, es recullen les notícies més significatives d'aquests últims mesos al nostre poble.
 • L’Ajuntament tanca, fins a nou avís, Papiol FM
  Data de publicació: 13.06.14
  L’Ajuntament ha decidit tancar finalment, fins a nou avís, Papiol FM, la ràdio municipal del poble que va emetre des de l’any 2006 fins al 2013 al 101.2 del dial. Després de la dimissió del seu coordinador, Pere Vives, la tardor passada, i la falta d’una partida per un substitut als pressupostos del 2014, les reunions d’aquests últims mesos amb els col·laboradors de la ràdio no han obtingut una solució consensuada per a la seva continuïtat.
 • Millora de les àrees de jocs infantils del Papiol
  Data de publicació: 12.06.14
  L’Ajuntament del Papiol ha acabat la millora de les principals àrees de jocs infantils del poble, al Bosc d’en Blanc, al carrer Brasil i a la confluència entre els carrers Anselm Clavé i Cardenal Casañas. Aquesta millora és fruit de la voluntat de mantenir els equipaments del poble en un estat òptim, i en especial aquells dedicats als infants.
 • Aquest dissabte hi ha manifestació
  Data de publicació: 10.06.14
  'Per un país de tots, decidim escola catalana'. Aquest és el lema que encapçalará la manifestació d'aquest dissabte 14 de juny a Barcelona (18h) amb la que la plataforma Somescola vol refermar el suport que té el model d'immersió lingüística català i, alhora, protestar contra la LOMQE i les sentències del Tribunal Suprem espanyol que qüestionen el paper del català com a llengua vehicular de l’ensenyament a Catalunya. L'Ajuntament assistirá a la manifestació amb el seu alcalde, Albert Vilà, i la regidora d'Educació, Marta Gimeno, i convida a tots els papiolencs a sumar-se a aquesta reivindicació tan important per a l'educació dels nostres fills i la cohesió social del país.
 • L'atur al Papiol (Maig 2014)
  Data de publicació: 09.06.14
  L'Observatori del Baix Llobregat ha informat de les dades d'atur a la comarca d'aquest passat mes de maig de 2014. El Papiol té una taxa d'atur del 14,8% (la comarca del 15,4%). 10 persones a l'atur el mes d'abril d'aquest 2014 han trobat feina el mes de maig.


 • Més Biblioteca pel mes de juny
  Data de publicació: 03.06.14
  La Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall presenta la seva programació del mes de juny, amb exposicions, tallers i diferents trobades per farcir el programa d'aquest mes estiuenc. La Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall, que recentment ha complert els dos anys, té la missió d'ajudar en la tasca cultural, educativa i de gaudi del nostre poble. Durant el seu temps de vida s'ha transformat en un vertader motor cultural; un espai plantejat com a punt de trobada comunitari per afavorir l’impuls creatiu de les papiolenques i els papiolencs i alhora col·laborar en la cohesió social
 • Serveis Municipals en Perill (V). Sanitat
  Data de publicació: 02.06.14
  Davant l’atac a l’autonomia local que imposa el Gobierno Central de l'Estat espanyol amb la reforma municipalista expressada a la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, el món local diu prou. Entitats municipalistes, sindicats i els mateixos ajuntaments, volem fer saber als ciutadans els efectes de l’aplicació de la Llei als nostres pobles i ciutats.

  Entre molts d'altres es posen en perill serveis imprescindibles relacionats amb la Sanitat:
 • Eleccions Europees 2014 (resultats al Papiol)
  Data de publicació: 27.05.14
  Aquest diumenge 25 de maig s'han celebrat les eleccions Europees 2014. Un 47,06% de les papiolenques i els papiolencs amb dret a vot l'han exercit (a les eleccions del 2009 van votar un 35,90%). Els resultats a tot Europa han donat la victòria al Partit Popular Europeu, a l'Estat espanyol al Partit Popular. A Catalunya, ha guanyat la coalició d'Esquerra pel Dret a Decidir (Esquerra Republicana de Catalunya, Nova Esquerra Catalana i Catalunya Sí). Els resultats al nostre poble han estat els següents:
 • Una nova agenda pel Papiol
  Data de publicació: 23.05.14
  El Papiol tindrà una nova agenda. Durant la Festa de la Cirera podreu recollir a l'estand de l'Ajuntament la primera edició d'aquesta nova publicació editada pel mateix Ajuntament, amb les activitats culturals i esportives més destacades del mes de juny. El projecte d'una agenda mensual (excepte el mes d'agost) vol ajudar a les entitats i associacions del poble a promocionar les seves activitats i alhora evitar omplir les parets del poble de cartells.
 • El Papiol, amb un deute de 229 euros per habitant
  Data de publicació: 22.05.14
  El Papiol és un dels municipis menys endeutats de la comarca, amb un deute de 229 euros per habitant. Els municipis veïns com Molins de Rei (784), Sant Climent de Llobregat (911), Corbera de Llobregat (918), Cornellà de Llobregat (1.064), Sant Cugat del Vallés (738), La Palma de Cervelló (695), Martorell (679) o Pallejà (554) es troben per sobre.
 • Sessió participativa pel Pla Mobilitat Urbana del municipi
  Data de publicació: 21.05.14
  El passat dijous 16 de maig l'Ajuntament va convocar una sessió participativa a la Biblioteca Municipal per acabar de recollir propostes ciutadanes i arrodonir, d'aquesta manera, el nou Pla de Mobilitat Urbana del municipi (PMU). El Pla, que vol configurar i definir les millors estrategies per a aconseguir una millor mobilitat al poble, es presentará al proper ple municipal per a la seva aprovació.


 • La Generalitat finançarà el Servei de Control de Mosquits
  Data de publicació: 16.05.14
  Després de la protesta dels alcaldes del Baix Llobregat, la Generalitat ha rectificat i ha confirmat el finançament per aquest any 2014 de les activitats del Servei de Control de Mosquits. La Generalitat destinarà una partida de 400.000 euros per aquest servei de salut bàsic de la comarca, especialment significatiu des de l'irrupció del Mosquit Tigre.
 • Serveis Municipals en Perill (IV). Serveis Socials
  Data de publicació: 16.05.14
  Davant l’atac a l’autonomia local que imposa el Gobierno Central de l'Estat espanyol amb la reforma municipalista expressada a la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, el món local diu prou. Entitats municipalistes, sindicats i els mateixos ajuntaments, volem fer saber als ciutadans els efectes de l’aplicació de la Llei als nostres pobles i ciutats.
 • 31 parcel·les als Horts Municipals adjudicades
  Data de publicació: 15.05.14
  L'Ajuntament del Papiol va obrir una segona convocatòria per a tots aquells papiolencs que desitgessin tenir un tros als horts municipals i no van poder participar en la primera convocatòria del mes de gener. Les noves sol·licituds es van fer efectives del 8 al 30 d'abril de 2014 i aquesta setmana s'han donat la benvinguda als nous papiolencs adjudicataris de les parcel·les. Actualment són 31 persones, moltes d'elles ajudades per amics i família les que són adjudicatàries de parcel·la.
 • L'atur al Papiol (abril 2014)
  Data de publicació: 15.05.14
  L'Observatori del Baix Llobregat ha informat de les dades d'atur a la comarca d'aquest passat mes d'abril de 2014. El Papiol té una taxa d'atur del 15,2% (la comarca del 15,8%). El nostre municipi ha disminuït en un 5,2% l'atur respecte el mateix mes d'abril de l'any 2013.
 • 12a cursa Vila del Papiol, un clàssic esportiu del poble
  Data de publicació: 06.05.14
  La 12a edició de la cursa Vila del Papiol ha tornat a transformar el matí de l’1 de maig al Papiol en una gran jornada de participació popular. La cursa d’enguany ha reunit a papiolencs i corredors d’altres poblacions en una nova festa de l’esport i la bona convivència, un clàssic de les dates assenyalades del poble.
 • Serveis Municipals en Perill (III). Medi Ambient
  Data de publicació: 05.05.14
  Davant l’atac a l’autonomia local que imposa el Gobierno Central de l'Estat espanyol amb la reforma municipalista expressada a la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, el món local diu prou. Entitats municipalistes, sindicats i els mateixos ajuntaments, volem fer saber als ciutadans els efectes de l’aplicació de la Llei als nostres pobles i ciutats.
 • V Jornades 'La Vinya i el vi a Collserola'
  Data de publicació: 30.04.14
  El Papiol s'ha incorporat als actes organitzats dins el programa de les 'V Jornades de la Vinya i el Vi a Collserola' que organitza el Consorci del Parc. Aquest dimarts s'ha presentat el programa amb la presencia de diferents representants dels nou municipis del parc. En representació del Papiol hi ha assistit la regidora de Medi Ambient Olga Meca.
 • Liquidació del Pressupost Municipal de 2013
  Data de publicació: 29.04.14
  En el Ple municipal de l’Ajuntament del Papiol s'ha donat compte de la liquidació del pressupost del municipi de 2013, un exercici que, en paraules de l’alcalde, Albert Vilà, 'ha estat presidit pel rigor i la transparència, amb voluntat de seguir oferint els millors serveis a totes i tots els papiolencs en un context de crisi econòmica'.

 • Més Biblioteca pel mes de maig
  Data de publicació: 28.04.14
  La Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall arrenca amb força la seva programació del mes de maig. Exposicions, xerrades, tallers i cursos farceixen el programa d'aquest mes primaveral. La Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall té la missió d'ajudar en la tasca cultural, educativa i de gaudi del nostre poble. Durant el seu temps de vida s'ha transformat en un vertader motor cultural; un espai plantejat com a punt de trobada comunitari per afavorir l’impuls creatiu de les papiolenques i els papiolencs i alhora col·laborar en la cohesió social.
 • Serveis Municipals en Perill (II). Educació.
  Data de publicació: 24.04.14
  Davant l’atac a l’autonomia local que imposa el Gobierno Central de l'Estat espanyol amb la reforma municipalista expressada a la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, el món local diu prou. Entitats municipalistes, sindicats i els mateixos ajuntaments, volem fer saber als ciutadans els efectes de l’aplicació de la Llei als nostres pobles i ciutats.
 • 36a Setmana Cultural al Papiol
  Data de publicació: 22.04.14
  La Setmana Cultural més llarga de l'any comença avui, dimarts 22 d'abril, disposada a oferir molta cultura per a tots els papiolencs. Fins el 4 de maig, farcirá l'agenda del poble amb tallers, teatre, lectures, sortides, exposicions, xerrades, cinema, música... Una gran oportunitat per gaudir de la cultura al nostre poble.
 • De Bat a bat. Núm. 65. Abril de 2014.
  Data de publicació: 14.04.14
  Aquesta setmana es repartirà per les cases del poble una nova edició de la revista “De Bat a bat”, el butlletí d’informació municipal (en paper), que explica la gestió de l’Ajuntament del Papiol als ciutadans. En aquest nou exemplar, el número 65, es recullen les notícies més significatives d'aquests últims mesos al nostre poble.
 • L'atur al Papiol (març 2014)
  Data de publicació: 11.04.14
  L'Observatori del Baix Llobregat ha informat de les dades d'atur a la comarca d'aquest passat mes de març de 2014. El Papiol té una taxa d'atur del 15,0% (la comarca del 16,0%). El nostre municipi ha disminuït en un 5,0% l'atur respecte el mateix mes de febrer de l'any 2013.
 • Serveis Municipals en Perill (I)
  Data de publicació: 09.04.14
  L'Ajuntament del Papiol, com la resta d'ajuntaments, ha quedat afectat per la nova reforma local del govern de l’Estat. Una reforma recentralitzadora que allunya de tots els municipis competències tan importants com l’educació, la sanitat o l’atenció social, i en el cas dels municipis de menys de 20.000 habitants també afecta a la prestació dels serveis més bàsics (a Catalunya són 882 ajuntaments).
 • Nova convocatòria d'adjudicació de parcel·les pels horts municipals
  Data de publicació: 08.04.14
  L'Ajuntament del Papiol ha obert una segona convocatòria per a tots aquells papiolencs que desitgin un tros als horts municipals i no hagin pogut participar en la primera convocatòria del mes de gener. Les noves sol·licituds es podran fer efectives del 8 al 30 d'abril de 2014.
 • Junta Local de Seguretat del Papiol
  Data de publicació: 08.04.14
  Aquest dilluns 7 d'abril s’ha celebrat, a la sala de plens de l’Ajuntament, una nova edició de la Junta Local de Seguretat del Papiol en la qual representants polítics i tècnics del poble i del país fan una anàlisi de la situació de la seguretat del mateix Papiol i determinen les prioritats, les accions especials, les campanyes de prevenció, l’acció policial i la seva coordinació en matèria de seguretat per els propers mesos.
 • El Papiol dona suport al president Mas i a la seva defensa del dret a decidir
  Data de publicació: 03.04.14
  Els alcaldes i alcaldesses dels ajuntaments del Papiol, Begues, Pallejà, Collbató, Sant Climent de Llobregat, Corbera i Torrelles de Llobregat, de la comarca del Baix Llobregat, han volgut fer evident i notori el seu suport total al compromís amb el procés a favor del dret a decidir dels catalans i catalanes que defensa Artur Mas des de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.
 • Nou punt informatiu per a la recollida de brossa orgànica
  Data de publicació: 03.04.14
  Per a rematar la campanya a favor de la recollida de brossa orgànica al Papiol, l'Ajuntament crearà un nou punt informatiu per a tots els ciutadans del poble que encara els falti el 'kit d'orgànica' (cubellet, bosses compostables i fulletons informatius).
 • Celebrem l’arranjament de Ca n’Amigonet
  Data de publicació: 02.04.14
  Aquest diumenge 6 d’abril l’Ajuntament del Papiol organitza una passejada pel camí de Ca n’Amigonet, per a celebrar el seu arranjament. La trobada comença a les 9.30h a les Escletxes i inclou també un esmorzar amb coca i xocolata.
 • Nou regidor a Junts pel Papiol
  Data de publicació: 28.03.14
  Junts pel Papiol ha fet un canvi en el seu equip de regidors: Carlos Dasilva ha deixat la seva acta de regidor i el seu lloc l’ha ocupat Víctor Pérez (es farà efectiu oficialment a partir del proper Ple). El mateix grup polític de Junts pel Papiol ha explicat que “Dasilva ha vist com paulatinament anàven augmentant les seves responsabilitats professionals i amb la seguretat que teníem un bon recanvi en Víctor Pérez, ha optat per concentrar-se a la seva feina”. Junts pel Papiol vol “agrair el treball de Carlos Dasilva com a regidor, així com el bon sentit que han presidit sempre les seves decisions i la seva honestadat i lleialtat al poble'.
 • Més Biblioteca al mes d'abril
  Data de publicació: 28.03.14
  La Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall comença el mes d'abril amb noves propostes culturals i lúdiques. Exposicions, tallers i d'altres activitats es despleguen per als ciutadans del Papiol amb la voluntat d'ajudar a enfortir la cultura, l'educació i el gaudi al nostre poble.
 • L'Hora del Planeta al Papiol
  Data de publicació: 26.03.14
  L'Ajuntament s'ha adherit a la campanya 'L'hora del planeta'. Aquesta iniciativa mundial consisteix en una apagada elèctrica de tots els equipaments municipals i d'alguna zona d'enllumenat públic del poble durant una hora aquest proper dissabte 29 de març al vespre, de 20.30h a 21.30h. 'L'Hora del Planeta' proposa un gest simbólic, al que es pot adherir tota la ciutadania, que vol conscienciar la societat sobre la necessitat de prendre mesures contra el canvi climàtic i les emissions contaminants i sobre la necessitat d’estalviar energia i reduir la contaminació lumínica.
 • Tots contra la possibilitat d'abocador a la Pedrera Berta
  Data de publicació: 21.03.14
  Aquest dijous 20 de març la Biblioteca Municipal del Papiol ha acollit una xerrada informativa relacionada amb la situació de la Pedrera Berta. Una trobada on els diferents grups polítics del Papiol amb representació al Consistori han mostrat una unitat total en contra de la possibilitat que l'antiga pedrera del Papiol s'acabi reblint amb bales d'ecoparc i transformant-se en un abocador.

 • Aigua i energia en el 'Dia de l'Aigua'
  Data de publicació: 20.03.14
  El 22 de març és el Dia Mundial de l'Aigua, data declarada per l'Assemblea General de les Nacions Unides. La celebració d'aquest dia té l'objectiu de fomentar la sensibilització ciutadana envers la gestió de l'aigua com a bé patrimonial que és vida i contribueix a la productivitat econòmica i al benestar social. Enguany el lema és 'Aigua i Energia'.

 • Grans Dones del Papiol
  Data de publicació: 18.03.14
  Aquest 15 de març ha acabat l’exposició “Dones grans, grans dones del Papiol” a la Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall. Una mostra que ha volgut ser un homenatge i reconeixement a totes les dones grans del poble i que ha rebut un suport especial dels papiolencs, que l’han convertida en una de les exposicions més visitades de l’equipament cultural.
 • L'atur al Papiol. Febrer de 2014
  Data de publicació: 12.03.14
  L'Observatori del Baix Llobregat ha informat de les dades d'atur a la comarca d'aquest passat mes de febrer de 2014. El Papiol té una taxa d'atur del 15,0% (la comarca del 16,2%). El nostre municipi ha disminuït en un 3,0% l'atur respecte el mateix mes de febrer de l'any 2013.


 • Inauguració dels Horts Municipals del Papiol
  Data de publicació: 10.03.14
  El passat divendres 7 de març es van inaugurar oficialment els Horts Municipals del Papiol amb la benvinguda als papiolencs adjudicataris de les parcel·les que ja es poden començar a conrear. La regidora de Medi Ambient, Olga Meca, va ser l'encarregada de repartir les claus als nous hortolans a qui l’Ajuntament ha atorgat una llicència d’ús temporal de la parcel·la d’hort.
 • Festa de Carnestoltes 2014
  Data de publicació: 04.03.14
  Aquest cap de setmana de l'1 i 2 de març el Papiol ha celebrat la seva gran festa de Carnestoltes. El bon humor ha pres el poble amb la gran rua de dissabte a la nit (per a totes les edats) i del diumenge al matí (per als més petits). La celebració ha portat reconeixements per a moltes de les comparses que s'havien inscrit per desfilar per la passarel·la. 'Sonrisas y Lágrimas' s'ha endut el primer premi.

 • Bonificacions, reduccions i exempcions de les Ordenances Fiscals de 2014
  Data de publicació: 28.02.14
  Les Ordenances Fiscals de 2014 ja estan en vigor. Per aquesta raó, és bo recordar que moltes d'aquestes ordenances, que recullen els impostos i taxes que han de pagar els ciutadans (IBI, Impost sobre vehicles...) tenen bonificacions, reduccions i/o exempcions i, per aquesta raó paga la pena revisar-les personalment.

 • Recollida d'olis residuals (primers dos mesos)
  Data de publicació: 28.02.14
  Des del passat 10 de desembre, el Papiol té repartits pel poble diferents contenidors per a la recollida d'olis vegetals domèstics residuals. Una nova oportunitat per a col·laborar en el medi ambient i, també, amb l'ajuda social al mateix Papiol. En els primers mesos de funcionament els contenidors eren plens en un 75%.

 • Més Biblioteca pel mes de març
  Data de publicació: 26.02.14
  La Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall comença el mes de març amb la mateixa il·lusió que el primer dia i ganes de seguir essent una dels grans motors culturals del Papiol. Exposicions, xerrades, tallers i cursos es despleguen per als ciutadans del Papiol amb la voluntat d'ajudar a enfortir la cultura, l'educació i el gaudi al nostre poble.

 • 23 papiolencs amb parcel·la als horts municipals
  Data de publicació: 20.02.14
  23 papiolencs i papiolenques serán els nous responsables de les seves pròpies parcel·les als horts municipals de l'Ajuntament del Papiol, ubicats a l'antiga vinya de Cal Pepus. Aquest mes de febrer ja ha començat la fase final d'adequació dels horts que consisteix en la instal·lació del sistema de reg i ja s'han col·locat els mòduls per poder guardar les eines dels hortelans i el mòdul per guardar els serveis comuns. L'Ajuntament està treballant per a fer efectiva l'entrega de parcel·les aquest proper mes de març.
 • Estudiar fora del Papiol
  Data de publicació: 20.02.14
  Segons un estudi presentat per l'Observatori Comarcal del Baix Llobregat el 19% dels escolars de la nostra comarca es desplacen fora del seu municipi per estudiar. Els estudis de Batxillerat i sobretot els cicles formatius són els ensenyaments que, juntament amb els estudis universitaris, generen una major mobilitat fora del propi municipi. Al Papiol, l'any 2011 (any de les dades de l'estudi), tenia 88 estudiants universitaris. Al 2012, en estudis no universitaris, 354 papiolencs estudiaven al poble i 356 a fora.
 • Campanya de reforç de la recollida selectiva de la brossa orgànica
  Data de publicació: 14.02.14
  L'Ajuntament ha començat aquesta setmana una campanya de reforç de la recollida selectiva de la brossa orgànica. Un campanya que vol recordar als papiolencs la mecànica de la separació de la brossa orgànica, transmetre la informació sobre el sistema de recollida al Papiol als nous veïns i veïnes que s’han establert al municipi en els darrers anys, repartir cubellets airejats i bosses compostables a totes les llars del poble, formar a l’OAC de l’Ajuntament per a poder resoldre els dubtes que plantegin els usuaris, a més de fer una visita de reforç als grans generadors del municipi i proporcionar-los cubells i bosses adequades a les seves necessitats.
 • Català per a adults
  Data de publicació: 14.02.14
  L'Ajuntament del Papiol organitza cursos de català per a adults al Casal de la Dona del Papiol. Cada divendres, de 10h a 12h, hi tenen lloc classes de llengua catalana gratuïtes per a diferents nivells. Les persones destinatàries són papiolenques i papiolencs majors de 18 anys amb ganes de millorar el seu català escrit i oral.
 • Bat a Bat 64. El butlletí informatiu de l'Ajuntament
  Data de publicació: 11.02.14
  El cap de setmana passat es va començar a repartir per les cases del poble una nova edició de la revista “De Bat a bat”, el butlletí d’informació municipal (en paper), que explica la gestió de l’Ajuntament del Papiol als ciutadans. En aquest nou exemplar, el número 64, es recullen les notícies més significatives d'aquests últims mesos al nostre poble.
 • El Baix Llobregat i El Papiol (Població 2013)
  Data de publicació: 06.02.14
  L’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT) ha difós les xifres de població total declarades oficials a 1 de gener de 2013, fruit de la revisió del padró municipal. Aquestes dades mostren com la comarca del Baix Llobregat ha experimentat un petit augment de població, de la mateixa manera que el nostre poble.
 • Temps de reforma al centre del poble
  Data de publicació: 31.01.14
  L’Ajuntament ha presentat el projecte de reordenació dels carrers Diputació, la baixada de la Lluna i el passatge de la Pau. Una actuació total que té en la racionalitat pressupostària un valor afegit, i que millorarà la qualitat de vida dels veïns de la zona i crearà nou espai públic per a tots els papiolencs. D’altra banda, la proposta també té com a objectiu mantenir la unitat i el caràcter de la zona del nucli antic i contribuir a dotar d’identitat el centre urbà. L’actuació es començarà aquesta primavera.
 • Aquest febrer, Biblioteca
  Data de publicació: 29.01.14
  La Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall presenta per aquest mes de febrer de 2014 diferents tallers, cursos i activitats pels més petits. L'equipament municipal té la missió d'ajudar en la tasca cultural, educativa i de gaudi del nostre poble. La Biblioteca és un espai plantejat com a punt de trobada comunitari per afavorir l’impuls creatiu de les papiolenques i els papiolencs i alhora col·laborar en la cohesió social.
 • El Papiol diu “no” al rebliment amb bales d’ecoparc a la pedrera Berta
  Data de publicació: 24.01.14
  Aquest divendres 24 de gener, l’Ajuntament del Papiol, el de Sant Cugat, Valldoreix i el Consell Comarcal del Baix Llobregat han presentat les més de 40 al·legacions per impedir que la pedrera Berta es converteixi en un abocador metropolità per a bales d’ecoparc. L’elevat risc mediambiental a causa de la permeabilitat del terreny i la possibilitat de contaminació dels aqüífers del subsòl en són la principal causa. La petició de convertir la pedrera Berta en un abocador metropolità no compta amb el permís dels propietaris, contravé el planejament urbanístic vigent i posa en risc l’àmbit de protecció del Pla Especial del Parc Natural de Collserola.
 • L'atur al Papiol (desembre de 2013)
  Data de publicació: 23.01.14
  L'Observatori del Baix Llobregat ha informat de les dades d'atur a la comarca aquest passat mes de desembre de 2013. El Papiol té una taxa d'atur del 15,3% (la comarca del 16,2%). El nostre municipi ha disminuït en un 0,9% l'atur respecte el mateix mes de desembre de l'any 2012.


 • La web de l'Ajuntament arriba a les 598.000 visites
  Data de publicació: 15.01.14
  Al llarg de 2013, la web de l’Ajuntament del Papiol ha arribat a la xifra de 598.301 visites, amb més de 700.000 pàgines vistes. Aquesta xifra quasi dobla les visites de l’any 2012 (310.587) i triplica les de 2011 (186.808).
 • Una nit màgica amb els Reis d'Orient
  Data de publicació: 08.01.14
  L'estrella d'Orient els va guiar fins al Papiol i diumenge 5 de gener els reis d’Orient Melcior, Gaspar i Baltasar van arribar al nostre poble plens de regals i alegria per a totes les papiolenques i els papiolencs. A l'Ajuntament van rebre la clau mestra del poble de mans de l'alcalde i tot seguit van fer una darrera parada al Pavelló Municipal per rebre les últimes cartes dels més petits del poble. • 2014. Carta de l'alcalde, Albert Vilà
  Data de publicació: 01.01.14
  L'alcalde del Papiol, Albert Vilà, apunta les seves reflexions per aquest any 2014 en una carta dirigida a totes les papiolenques i a tots els papiolencs. Podeu llegir la carta completa a continuació.

 • Obertes les sol·licituds pels horts municipals
  Data de publicació: 27.12.13
  Els papiolencs i papiolenques que ho desitgin ja poden fer efectiva la seva sol·licitud per a tenir una parcel·la dins de l'hort municipal de l'Ajuntament del Papiol, ubicat a l'antiga vinya de Cal Pepus. Les sol·licituds es podran fer efectives fins el 23 de gener de 2014.
 • Un matí més de Biblioteca
  Data de publicació: 19.12.13
  A partir del proper mes de gener de 2014 la Biblioteca Muncipal del Papiol Valentí Almirall sumarà un nou matí al seu horari. L'equipament municipal ampliarà el seu horari obrint els matins de dimecres de 10 a 13:30 hores. Així doncs, a partir de l'any 2014 (8 de gener), els papiolencs podran utilitzar els seus serveis cinc tardes a la setmana (dilluns, dimarts, dimecres, dijous i divendres) i tres matins (dimecres, divendres i dissabtes).
 • Un Nadal més sostenible
  Data de publicació: 18.12.13
  Amb l'arribada del Nadal la sensibilització sobre el consum a les festes adquireix una dimensió més significativa. L'Ajuntament ofereix una conjunts de consells sobre consum que ens ajudaran a tots a fer d'aquest Nadal un temps de festa més sostenible.

 • Bat a Bat 63. El butlletí informatiu de l'Ajuntament
  Data de publicació: 17.12.13
  A finals de la setmana passada es va començar a repartir per les cases del poble una nova edició de la revista “De Bat a bat”, el butlletí d’informació municipal (en paper), que explica la gestió de l’Ajuntament del Papiol als ciutadans. En aquest nou exemplar, el número 63, es recullen les notícies més significatives dels últims mesos al nostre poble.
 • APROVATS ELS PRESSUPOSTOS PEL 2014
  Data de publicació: 11.12.13
  El Ple de l’Ajuntament del Papiol ha aprovat de forma inicial els Pressupostos pel proper any 2014. El pressupost ha comptat amb els vots a favor dels regidors i regidores de Junts pel Papiol, Convergència i Unió i Esquerra Republicana de Catalunya. El Partit Socialista de Catalunya s’ha abstingut.

 • Temps de Festa Major d'Hivern
  Data de publicació: 10.12.13
  La Festa Major d’Hivern del Papiol ja ha arribat. Durant els propers dies, del 10 al 15 de desembre, el nostre poble celebra la festivitat més tradicional, dedicada a la patrona del Papiol, Santa Eulàlia de Mèrida. La programació d’enguany inclou la clàssica missa de Festa Major i el concert de cant coral organitzat per la Societat Coral La Perdiu, tallers de Nadal, un concert dels alumnes de l'Escola Municipal de Música Miquel Pongiluppi, el Mercat del trasto i un Correfòc amb els Diables del Papiol, el Cavall Armat i els Grallers i Timbalers del Papiol que conclourà amb una botifarrada popular.
 • Nou sistema de recollida d'olis domèstics residuals
  Data de publicació: 05.12.13
  A partir del proper dimarts 10 de desembre, l'Ajuntament del Papiol instal·larà al poble diferents contenidors per a la recollida d'olis vegetals domèstics residuals. Una nova oportunitat per a col·laborar en el medi ambient i, també, amb l'ajuda social al mateix Papiol. La instal·lació d'aquests contenidors anirà acompañada del repartiment d'un díptic informatiu a totes les cases del poble.
 • La política és pedagogia
  Data de publicació: 27.11.13
  La setmana passada els alumnes de 5è i 6è de primària de l’escola CEIP Pau Vila van visitar les dependències de l’Ajuntament. Amb el convenciment que 'la política és, primer de tot, pedagogia', l’alcalde, Albert Vilà, i diferents regidors van ensenyar el consistori als alumnes i van explicar-los les feines principals dels tècnics i polítics que hi treballen. Els nois i noies de l’escola Pau Vila també van tenir l’oportunitat de preguntar a l’equip de govern diverses qüestions del seu interès.
 • Una Setmana amb 'Divendres' i 'Els Optimistes'
  Data de publicació: 26.11.13
  La setmana passada els programes 'Divendres' de TV3 i 'Els Optimistes' de Catalunya Ràdio van fer parada al Papiol. Durant 5 dies, el nostre poble ha estat un protagonista principal dels seus programes. Cultura, gastronomia, turisme, i, sobretot, la gent del Papiol han estat els protagonistes.
 • 'Els Optimistes al Papiol'
  Data de publicació: 21.11.13
  El programa 'Divendres' de TV3 deixa pas al programa 'Els Optimistes' de Catalunya Ràdio. Demà divendres dia 22 de novembre es farà en directe el programa de Catalunya Ràdio “Els Optimistes”, de 13 h a 14 h a la sala d’actes de la Biblioteca Municipal Valentí Almirall. L'espai està presentat per Àngel Llàcer, l’home més optimista de Catalunya, i Manu Guix, el pianista que també canta. Si teniu més de 14 anys, esteu convidats a venir com a públic, segur que ho passarem molt bé. Us esperem a les 12.45 h.

 • Dimarts també és 'Divendres'
  Data de publicació: 19.11.13
  Avui dimarts, el programa “Divendres” de TV3 torna a conectar en directe des del Papiol. Espartac Peran i els col·laboradors del programa presentaran diferents temes relacionats amb el nostre poble. La pagesia del Papiol tindrà avui un paper destacat.

 • Premis de la Deixalleria del Papiol
  Data de publicació: 18.11.13
  Aquest cap de setmana ha tingut lloc el lliurament dels premis als millors usuaris de la Deixalleria Municipal del Papiol. La regidora de l'Àrea de Sanitat i Medi Ambient, Olga Meca, ha entregat una diploma i una capsa de productes ecològics frescos als premiats, alhora que ha agraït la seva implicació en ajudar a fer un Papiol més responsable en la conservació del nostre medi ambient. A causa de la pluja, que també ha obligat a cancelar el Mercat del Trasto del poble, l'acte ha canviat el seu emplaçament i s'ha desenvolupat finalment a la sala d'actes de la Biblioteca Municipal Valentí Almirall.
 • 'Divendres' arriba al Papiol (Dilluns tarda, primer programa en directe)
  Data de publicació: 18.11.13
  El programa “Divendres” de TV3 arriba avui al Papiol. Al llarg d'aquesta setmana, l’equip d’aquest emblemàtic espai de la televisió catalana, emetrà part del seu directe des del nostre poble. Espartac Peran i els col·laboradors del programa presentaran a l’audiència catalana el Papiol, explicant diversos temes relacionats amb la cultura, la història, la gastronomia i el seu dia a dia.

 • Actes de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus
  Data de publicació: 14.11.13
  El Papiol s'ha adherit, novament, a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (16 al 24 de novembre), una iniciativa que té com a objectiu sensibilitzar sobre la importància de la prevenció de residus als ciutadans. Dins d'aquesta setmana, el dissabte 16 de novembre se celebra el dia temàtic de la reutilització. L'Ajuntament del Papiol és un ferm defensor de les polítiques que impulsen la idea que el millor residu és aquell que no es genera.
 • Els papiolencs, protagonistes del programa Divendres (dilluns 18 amb Màrius Serra)
  Data de publicació: 13.11.13
  El programa “Divendres” de TV3 serà al Papiol els propers dies 18,19 i 20 de novembre per fer-hi les tardes en directe. El dilluns començarà amb la presència al nostre poble de l'escriptor Màrius Serra, que presentarà la seva secció “Paraules en Ruta”, on repassa la forma de parlar i les dites més populars del poble visitat, en aquest cas: El Papiol.
 • L’Informatiu de TVE es fa ressò de la mesura pionera sobre la plusvàlua
  Data de publicació: 07.11.13
  L’Informatiu de TVE-Catalunya s'ha fet ressò de la mesura pionera sobre la plusvàlua que va impulsar l’Ajuntament del Papiol. Ara, diversos ajuntaments catalans s’hi estan sumant i el fet que els desnonaments tornin a ser noticia ha posat el nostre poble, el primer de Catalunya que va adoptar aquesta mesura, d’actualitat. TVE-Catalunya va entrevistar l’alcalde del Papiol i va emetre un tall on Albert Vilà afirmava el següent: “Una plusvàlua és en el fons un increment del valor del terreny, per tant és absurd que una persona que no té cap increment, sinó a l’inrevés, que li prenen allò pel que ella ha apostat, hagi de pagar. El que vam fer va era de justícia”.
 • El taller Grenzing presenta el nou orgue per a la sala Maison de Radio France de París
  Data de publicació: 04.11.13
  El nou instrument del taller de Gerhard Grenzing és el més gran i innovador que ha construït el taller de l’orguener, també l’òrgue mecànic més gran construït mai a Catalunya. Té 12 metres d’altura i 30 tones de pes; 4 teclats, 86 registres i 5.055 tubs. La seva ubicació final serà a la sala de concerts Maison de France de París, seu de notables formacions com l’Orchestre National de France, l’Orchestre Philharmonique, Choeur i la Maîtrise de Radio France. Una taula rodona (7 de novembre) i tres concerts gratuïts (9 i 10 de novembre) acompanyen la presentació de l’instrument.
 • Si utilitzes la deixalleria tens descompte
  Data de publicació: 09.10.13
  Els papiolencs i papiolenques que utilitzen la deixalleria municipal tenen dos tipus de descomptes als que es poden acollir, fins el 31 d’octubre d’enguany. Per a sol·licitar els descomptes només s’han de dirigir a la Deixalleria, demanar un certificat i presentar la petició a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament.
 • Més i més activitats a la Biblioteca aquest octubre
  Data de publicació: 02.10.13
  La Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall comença l'octubre amb més i més activitats programades. Exposicions, xerrades, tallers i cursos es despleguen per als ciutadans del Papiol amb la voluntat d'ajudar a enfortir la cultura, l'educació i el gaudi al nostre poble. La Biblioteca s'ha transformat en un vertader motor cultural del poble; un espai plantejat com a punt de trobada comunitari per afavorir l’impuls creatiu de les papiolenques i els papiolencs i alhora col·laborar en la cohesió social.
 • Resultats de l’Enquesta de Mobilitat Interurbana
  Data de publicació: 30.09.13
  L’Agrupació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU) ha presentat els resultats de l’Enquesta de Mobilitat Interurbana que es va dur a terme durant els mesos de maig i juny de 2013. Aquesta enquesta, que es realitza cada dos anys, té l’objectiu de conèixer a fons la mobilitat interurbana dels ciutadans de la 2a Corona Metropolitana (CM), i com a conseqüència, poder articular una política de mobilitat i foment del transport públic adient a les necessitats i mancances detectades.
 • Festes locals per al 2014
  Data de publicació: 30.09.13
  L'Ajuntament del Papiol ha aprovat el calendari festiu per al proper any 2014. La normativa reguladora demana als ajuntaments que proposin dues dates senyalades dins del calendari per a les festes locals dels municipis. El Papiol ha decidit que el proper any tindran lloc el dilluns 9 de juny i el divendres 25 de juliol.
 • Activitats de setembre de la Biblioteca Municipal del Papiol
  Data de publicació: 09.09.13
  La Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall comença amb força la seva programació. Exposicions, xerrades, tallers i cursos obren el programa d'un setembre dissenyat amb la voluntat d'ajudar en la tasca cultural, educativa i de gaudi del Papiol. La Biblioteca s'ha transformat en un vertader motor cultural del poble; un espai plantejat com a punt de trobada comunitari per afavorir l’impuls creatiu de les papiolenques i els papiolencs i alhora col·laborar en la cohesió social.
 • Més vida pel centre del poble
  Data de publicació: 26.08.13
  En els últims anys, actuació rere actuació, l’àrea del voltant de la plaça de Gaudí (La Florida) ha viscut una de les transformacions urbanístiques més importants en els últims anys. Aquesta zona del Papiol, distribuïdora del trànsit i punt d’accés a les diferents àrees del poble, reneix amb més vida gràcies a l’augment de l’espai públic per a la ciutadania i la seva utilització com a una de les places centrals del poble..

 • Arranjament del camí de Ca n’Amigonet
  Data de publicació: 20.08.13
  Aquest mes de juliol l’Ajuntament del Papiol i el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola van iniciar l’actuació d’arranjament del camí de Ca n'Amigonet del Papiol, una de les portes d’entrada del nostre poble al Parc Natural de Collserola. Aquestes es troben, actualment, al seu equador. L'actuació arranjarà un total de 1,6 km del camí que uneix la font de les Escletxes i Ca n'Amigonet i transformarà tot el camí en un millor espai per a l’esport i el lleure.
 • De Bat a bat Núm.62
  Data de publicació: 05.08.13
  La setmana passada es va repartir per les cases del poble una nova edició de la revista “De Bat a bat”, el butlletí d’informació municipal (en paper), que explica la gestió de l’Ajuntament del Papiol als ciutadans. En aquest nou exemplar, el número 62, es recullen les notícies més significatives d'aquests últims mesos al nostre poble.
 • Festa Major 2013. Agraïments de l'Ajuntament
  Data de publicació: 29.07.13
  Després dels dies de Festa Major, el regidor de Cultura del Papiol, Carlos Dasilva, presenta una carta d'agraïment a tots els implicats en la festa gran del Papiol. Podeu llegir les seves reflexions en els paràgrafs següents:
 • Comença la Festa Major!!!
  Data de publicació: 18.07.13
  Aquest vespre, al Pavelló Municipal, a les 20 h, tindrà lloc el partit d'Handbol Sènior amb el que comencen els actes programats de la Festa Major del Papiol 2013. 10 dies de festa gran que s'acabaran amb l'espectacle de cloenda de castells de llums i música del proper diumenge 28 de juliol. El Papiol està de festa, la festa de totes i tots els papiolencs.
 • 3 de juliol. “5è Dia Internacional lliure de bosses”
  Data de publicació: 28.06.13
  L’Ajuntament del Papiol ja fa cinc anys que es va adherir com a municipi a la campanya Catalunya Lliure de Bosses, junt amb altres ajuntaments, gremis, entitats i empreses de tot Catalunya. Dins del marc d’aquesta campanya es volen continuar desenvolupant actuacions per disminuir la generació de residus, especialment d’envasos, i per difondre la cultura del consum responsable. La propera data senyalada és el 3 de juliol.
 • Més dansa a l'Escola de Música
  Data de publicació: 27.06.13
  El proper curs de l’Escola Municipal de Música Miquel Pongiluppi començarà amb una nova oferta d'assignatures de dansa per a totes les edats. El projecte de crear, a mitjà termini, una escola de dansa que vagi més enllà del pla integrat de música i dansa que s’ofereix actualment preveu tallers per a alumnes dels 7 anys a l’edat adulta, tant a nivells bàsics com a modern jazz.


 • A l'estiu vigila amb el foc
  Data de publicació: 25.06.13
  Des de l’Ajuntament del Papiol es vol recordar als ciutadans la necessitat d’extremar les precaucions davant el risc d’incendis que comporten les altes temperatures en èpoques d’estiu. Es demana als ciutadans que siguin molt conscients del perill que suposen, en el cas d’un poble com el Papiol, amb una gran part de territori forestal, les conductes que posin en risc el nostre espai natural. Alhora, també es vol recordar les pautes més recomanables per si de cas ens trobem amb un incendi.
 • El Mercat de Pagès, una realitat
  Data de publicació: 12.06.13
  Aquest dissabte 15 de juny començarà al Papiol el Mercat de Pagès. Una parada que els pagesos del Papiol posaran a la plaça de Gaudí, de 8 del matí fins a les 14 h, aproximadament, i on totes les papiolenques i tots els papiolencs podran adquirir productes de l’horta del nostre poble. Aquest Mercat de Pagès es farà amb una periodicitat quinzenal.
 • Horts Urbans: un projecte participatiu
  Data de publicació: 11.06.13
  El passat 31 de maig, en el marc de la Festa de la Cirera, l’Ajuntament va presentar en una xerrada de la regidora de Medi Ambient, Olga Meca, el projecte d’Horts Urbans del Papiol. Un projecte que destaca per la seva voluntat de ser participatiu i comptar, des del seu inici, amb la col·laboració dels papiolencs.
 • Els alcaldes del Baix Llobregat reivindiquen la unitat territorial de la comarca
  Data de publicació: 07.06.13
  Els alcaldes dels municipis del Baix Llobregat han firmat aquest 5 de juny una declaració conjunta en què defensen el manteniment de la unitat d’aquest territori i reivindiquen que en el procés de negociació obert es consulti a la comarca. A la declaració, els alcaldes es manifesten a favor que es mantingui la integritat territorial de la comarca davant dels projectes de reforma que promouen els governs de la Generalitat i de l’Estat.
 • Festa de la Cirera. Una festa per a tot el poble.
  Data de publicació: 04.06.13
  El cap de setmana de l' 1 i el 2 de juny el Papiol ha acollit la XXXI edició de la Festa de la Cirera, una de les celebracions més emblemàtiques del calendari festiu del poble. Enguany, tot i que el pressupost s'ha reduït en un 50% i no hi ha hagut tanta activitat com en anys anteriors, el poble ha seguit participant d'una de les festes més seves.
 • Liquidació del Pressupost Municipal de 2012
  Data de publicació: 24.05.13
  En el Ple municipal de l’Ajuntament del Papiol s'ha donat compte de la liquidació del pressupost del municipi de 2012, un exercici que, en paraules de l’alcalde, Albert Vilà, 'demostra el rigor i la transparència d’uns comptes que sempre s’articulen en benefici de tots i totes els papiolencs'. • El món local, en perill
  Data de publicació: 23.05.13
  El 15 de febrer de 2013 el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques va presentar l’informe de l’Avantprojecte de Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (ARSAL). El text, presentat amb l’objectiu de racionalitzar i aconseguir un suposat estalvi econòmic, preveu mesures que afecten greument l’autonomia local i atempten contra l’equilibri territorial, alhora que envaeixen competències de la Generalitat de Catalunya.
 • L’Escola de Música, símbol de la cultura al Papiol
  Data de publicació: 23.05.13
  Aquest 31 de maig acaba el període de matriculació per al curs 2013-2014 a l’Escola Municipal de Música del Papiol Miquel Pongiluppi, un equipament clau de la xarxa cultural del nostre poble que està patint, també, els estralls de la crisi i que, alhora, se’n surt amb èxit gràcies al treball del seu equip educatiu i del gran suport que té dels alumnes i les seves famílies i del mateix Ajuntament.
 • Dia Mundial del Reciclatge
  Data de publicació: 17.05.13
  El 17 de maig és el Dia Mundial del Reciclatge, una bona oportunitat per recordar la tasca que fa l'Ajuntament del Papiol, des de la Regidoria de Medi Ambient, en favor del reciclatge i de la preservació del nostre entorn natural.
 • 27a caminada popular del Grup Excursionista del Papiol
  Data de publicació: 09.05.13
  Començarà amb una xocolatada de benvinguda a les vuit del matí i a les nou s’iniciarà la caminada. Una trobada que arriba a la 27ª edició, un clàssic dels actes populars del Papiol.
 • 11a edició de la Cursa Vila del Papiol amb nou rècord de participació
  Data de publicació: 02.05.13
  L'11a edició de la cursa Vila del Papiol ha tornat a convertir el matí de l’1 de maig en una gran jornada de participació popular al voltant de l’esport. La trobada d’enguany ha batut un nou rècord de participació amb més de 650 inscrits. El bon temps i la gran afluència de públic han reforçat una jornada que ja és un clàssic de les dates assenyalades del poble.
 • Primer aniversari de la Biblioteca Municipal del Papiol
  Data de publicació: 28.04.13
  Aquest cap de setmana la Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall ha fet un any. Al llarg d'aquests primers 365 dies s'ha transformat en un vertader motor cultural del poble i ha acomplert amb escreix els objectius pels quals va ser construïda: transformar-se en un punt de trobada comunitari per afavorir l’impuls creatiu de les papiolenques i els papiolencs i alhora col·laborar en la cohesió social i l'accés a la cultura. Actualment compta amb 1.101 inscrits; un de cada quatre papiolencs.
 • El Papiol, la primera zona d’especial protecció acústica de Catalunya
  Data de publicació: 25.04.13
  La Generalitat de Catalunya treballa per declarar la zona ubicada al voltant del cementiri de Roques Blanques del Papiol com la primera Zona d’Especial Protecció Acústica (ZEPQA) de Catalunya, una nova categoria que vol preservar diferents zones del país que són potencialment generadores de soroll.
 • De Bat a bat núm. 61
  Data de publicació: 24.04.13
  La setmana passada es va repartir per les cases del poble una nova edició de la revista “De Bat a bat”, el butlletí d’informació municipal (en paper), que explica la gestió de l’Ajuntament del Papiol als ciutadans. En aquest nou exemplar, el número 61, es recullen les notícies més significatives d'aquests últims mesos al nostre poble.
 • Tot preparat per a la Setmana Cultural
  Data de publicació: 18.04.13
  La Setmana Cultural més llarga de l'any comença aquest divendres 19 i ja està preparada per oferir un ventall d'activitats per a tots els papiolencs fins al dia 3 de maig. La 35a edició de la Setmana Cultural del Papiol ens portarà tallers, teatre, lectures, passejades, exposicions, xerrades, cinema, concursos, música, dansa... Una gran oportunitat per gaudir de la cultura al nostre poble.
 • Cinquè any de Voluntariat per la llengua al Papiol
  Data de publicació: 16.04.13
  Dimecres 10 d’abril es va donar el tret de sortida a la 5a edició del Voluntariat per la llengua al Papiol, un programa que vol fomentar l’ús social de la llengua a tot el territori català.
  Enguany, s’han constituït 12 parelles lingüístiques, gairebé el doble que l’any passat. Un total de 23 participants comencen a trobar-se aquest abril i ho faran fins al juliol, moment en què es clourà aquesta edició.

 • Un any de butlletí digital
  Data de publicació: 05.04.13
  El butlletí digital de l'Ajuntament del Papiol supera aquesta setmana els 52 números. Més d'un any informant setmanalment a tots aquells que ho desitgen de les últimes novetats de la gestió municipal, alhora que se'ls informa de l'agenda d'activitats dels equipaments municipals i de les novetats del seu tauler d'anuncis.
 • El Papiol tindrà horts urbans
  Data de publicació: 02.04.13
  L’ Ajuntament ha iniciat el projecte per convertir l’antiga vinya de Cal Pepus en horts urbans municipals. L’objectiu és donar possibilitats als papiolencs de conrear les seves pròpies parcel·les en uns terrenys municipals que actualment es troben en desús. Les primeres estimacions permeten albirar un nombre aproximat de 50 parcel·les, algunes de les quals, un nombre encara per determinar, es reservarien per a families amb pocs recusos econòmics.
 • Acaba l’obra d'estabilització de la vorera i la calçada de l’avinguda de la Generalitat
  Data de publicació: 02.04.13
  La vorera de l’avinguda de la Generalitat a l’alçada del Parc del Centre ja està estabilitzada, gràcies a les obres que s’han realitzat en aquest punt del nostre poble al llarg dels darrers mesos. El projecte d’estabilització que tenia per objectiu col·locar uns ancoratges per ajudar a què els moviments de terra propis de la nostra població no afectin la zona, ha conclòs amb èxit. Ara, només cal esperar a què les obres s’assentin sobre el subsòl per tornar a asfaltar l’avinguda de la Generalitat i deixar arranjada definitivament la via i la zona de vianants.
 • El Papiol, un poble en moviment
  Data de publicació: 02.04.13
  Els moviments de terra a l'avinguda de la Generalitat a l'alçada del Parc del Centre i el seu posterior arranjament han tornat a posar sobre la taula els problemes de l'urbanisme del nostre poble a causa dels moviments de terra especials que hi ha al nostre terme municipal. Els técnics han resumit una llista dels elements que motiven que el nostre sigui un poble en moviment.
 • La dona de l'any al Papiol
  Data de publicació: 13.03.13
  La passada nit del 8 de març se celebrava el Dia Internacional de les Dones a tot el món, i també al nostre poble. El Casal de la Dona va celebrar el seu clàssic sopar, on l'entitat va escollir, per primera vegada, 'la dona de l'any' del Papiol. L'escollida va ser la papiolenca Vicenta Devesa Berenguer, de 87 anys, que va recollir els aplaudiments de les més de 30 dones del poble que es van reunir pel sopar.
 • El Bus de l'Estació s'acosta als 100.000 passatgers durant el 2012
  Data de publicació: 06.03.13
  Aquest passat 2012, el Bus de l'estació del Papiol ha arribat als 92.000 viatgers, ha fet més de 21.000 viatges i ha recorregut 73.000 quilòmetres voltant pel poble i transportant els veïns i veïnes de l'estació i el Trull al centre de la nostra vila.
 • L'Ajuntament fracciona en quatre rebuts el cobrament de l'Impost de béns immobles del 2013
  Data de publicació: 27.02.13
  L'Ajuntament del Papiol ha decidit fraccionar en quatre rebuts el cobrament de l'Impost de béns immobles que actualment es realitzava en dues fraccions. La situació derivada de la crisi econòmica, que ha col·locat moltes famílies catalanes en un marc de dificultats de liquidesa, ha impulsat aquest canvi, que té per objectiu facilitar a les famílies i empreses el compliment de les seves obligacions tributàries.
 • L'Ajuntament surt al carrer per explicar el Porta a Porta
  Data de publicació: 12.02.13
  Aquesta primavera començarà a implantar-se el nou sistema de recollida de residus Porta a Porta al Papiol, i l'Ajuntament, encapçalat per l'alcalde i els regidors de l'equip de govern, i acompanyats de voluntaris i voluntàries papiolencs, ha iniciat una campanya de visites informatives per explicar-ho. Ja han visitat les zones del Trull, Puigmadrona i Peu de la Costa i en les properes setmanes acabaran d'explicar-ho a la resta del poble.
 • L'Ajuntament explica el Porta a Porta a les entitats del poble
  Data de publicació: 25.01.13
  L'Ajuntament del Papiol, encapçalat per l'alcalde, Albert Vilà, i la regidora de Medi ambient, Olga Meca, s'ha reunit aquest dijous amb els representants d'una vintena d'entitats del poble per explicar-los tot el procés que acompanyarà el canvi del model de gestió de residus al Papiol. La implementació del Porta a Porta al Papiol, a partir de la propera primavera, s'anirà explicant a la població en reunions com la que s'ha celebrat a la Biblioteca Municipal Valentí Almirall. També s'instal·laran punts informatius al poble i s'organitzaran diverses activitats perquè tothom conegui com anirà aquest procés de canvi i les seves implicacions.
 • 2013. Carta de l'alcalde, Albert Vilà
  Data de publicació: 31.12.12
  L'alcalde del Papiol, Albert Vilà, apunta les seves reflexions per al proper any 2013 en una carta dirigida a totes les papiolenques i a tots els papiolencs. Podeu llegir la carta completa en els paràgrafs següents.
 • Arranjament de la vorera de l’Av.Generalitat a l’alçada del Parc del Centre
  Data de publicació: 05.12.12
  Tal com va informar l’Ajuntament el passat mes d’octubre, les obres d’arranjament de la vorera de l’avinguda de la Generalitat a l’alçada del Parc del Centre han començat durant la segona quinzena de novembre. Entre el 12 de desembre i final del mes de gener tindran lloc el gruix principal de les obres.
 • Comença la renovació del sistema de recollida de residus del Papiol amb l'aprovació del Porta a Porta
  Data de publicació: 30.11.12
  El Ple de l'Ajuntament del Papiol ha aprovat el plec de despesa i contracte de la recollida de residus Porta a Porta al Papiol, pel qual es dóna el vistiplau a la renovació del sistema de recollida de residus del nostre poble, amb la implementació del Porta a Porta. Un camí que els ciutadans iniciaran a partir del segon trimestre de 2013. Fins a aquell dia s'aniran explicant a tots els papiolencs amb diferents campanyes informatives les claus d'aquesta renovació.
 • II Torneig Vila del Papiol de Futbol 7 per a alevins
  Data de publicació: 28.11.12
  Aquest dissabte 24 s'ha celebrat al nostre poble el II Torneig Vila del Papiol de Futbol 7, una competició en què han participat els dos equips alevins de l'Esport Base del Papiol i vuit equips més d'arreu del territori. Un espectacle futbolístic amb les promeses del futur futbolístic del nostre poble que ha omplert d'ambient esportiu i familiar el cap de setmana. La competició, l'ha guanyada l'equip del Ciutat Cooperativa.


 • La pista ludicoesportiva incorpora una font pública d'aigua
  Data de publicació: 09.11.12
  La pista ludicoesportiva del davant de la Biblioteca Municipal del Papiol ha acabat el seu condicionament amb la col·locació d’una font pública d'aigua. En els últims temps també s’han col·locat uns bancs. La pista ludicoesportiva ha tingut una gran acceptació per part dels papiolencs, especialment dels més joves, que ja des dels primers dies del seu funcionament, abans de l’estiu, se l’han feta seva.
 • Medi ambient al Papiol. Memòria de 2011
  Data de publicació: 02.11.12
  L'Ajuntament del Papiol ha elaborat la memòria de la gestió en medi ambient del 2011, on es recull tot el treball que s'ha fet durant l'any a favor del medi ambient. Destaquen, des de la coordinació del funcionament de la deixalleria mòbil i de la recollida selectiva al municipi, fins als primers passos i estudis per a la implementació del Porta a Porta o el seguiment de la redacció i elaboració del mapa de qualitat acústica del Papiol.
 • LA NOSTRA GENT. Pedro López Camacho, president de la UE El Papiol
  Data de publicació: 02.11.12
  La seva simpatia s’encomana, és senzill i amb alguns cops de geni, diu, però se li passa tot ben ràpid. Nascut al Papiol fa 51 anys, inspector de qualitat en una empresa d’envoltants, casat, pare d’un fill..., i president de la Unió Esportiva El Papiol. Ara, després de sis anys al capdavant de l’entitat, espera un suplent amb ganes que ocupi el seu lloc, però mentre no se’n presenta cap, segueix al capdavant de l’entitat deixant-se tota la pell al camp.
 • Inici d’un curs escolar marcat per la Jornada Continuada
  Data de publicació: 17.09.12
  Aquesta setmana passada ha començat el curs 2012-2013 per a tots els 360 alumnes de l’Escola Pau Vila del Papiol. Un curs marcat per l’elecció del centre com a escola pilot per implementar la Jornada Continuada, una decisió del Departament d’Ensenyament que té el beneplàcit del Consell Escolar de l’Escola, format per l’equip de professors, la Junta de l’AMPA i l’Ajuntament.
 • Aplec de la Salut: una trobada tradicional
  Data de publicació: 12.09.12
  Aquest cap de setmana del 8 i 9 de setembre ha tingut lloc a l’ermita de la Salut del Papiol el tradicional aplec que reuneix els papiolencs i papiolenques a principi del mes de setembre. Vetlla, missa, sardanes, dinar popular, havaneres i diferents activitats organitzades per diverses entitats del Papiol han omplert l’esplanada de l’ermita de la Salut del clàssic ambient distès i festiu que caracteritza aquesta festa tan nostrada.
 • La Policia Local incorpora un desfibril·lador al cotxe patrulla
  Data de publicació: 12.09.12
  Des del passat mes de juliol, la Policia Local del Papiol ha incorporat una nova eina de treball molt important: un desfibril·lador extern automàtic (DEA). Aquest aparell és vital per atendre les urgències mèdiques d’aturades cardiorespiratòries, en què l’atenció durant els primers minuts és essencial. Els membres del cos de la Policia Local van realitzar a principi d’estiu el corresponent curs de capacitació per al seu ús i el desfibril·lador ja es troba plenament operatiu al cotxe patrulla.
 • Inauguració de la Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall
  Data de publicació: 23.04.12
  El divendres 27 d’abril a les 18.30 h, la inauguració; el dia 28 d’abril, jornada de portes obertes, i a partir del dia 3 de maig la Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall, a ple funcionament. Així seran els primers dies de vida de la nova Biblioteca Municipal del Papiol i Espai per a entitats, el nou equipament per a la cultura del Papiol.
 • Els mitjans de comunicació parlen de la iniciativa sobre la plusvàlua de l’Ajuntament
  Data de publicació: 24.02.12
  Els mitjans de comunicació de Catalunya i del nostre entorn més proper s’han fet ressò, aquesta setmana, de la iniciativa pionera de l’Ajuntament del Papiol de perdonar la plusvàlua als propietaris de pisos embargats. Aquesta decisió, en paraules de l’alcalde, Albert Vilà, “és una de les coses que pot fer un Ajuntament per ajudar les persones que es troben en greus dificultats a causa de la crisi. Per això l’hem impulsada”.
 • 10è Consell General del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona
  Data de publicació: 23.02.12
  L’alcalde, Albert Vilà, ha assistit, en qualitat de vicepresident, al 10è Consell General del Pla Estratègic Metropolità que ha tingut lloc a Barcelona aquest dilluns 20 de febrer al Saló de Cent de l’Ajuntament de la capital catalana. Xavier Trias, president del Consell General del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona, ha assegurat en el seu parlament que 'davant la crisi, la solució és Barcelona i la seva àrea metropolitana'. Durant la reunió, s'han presentat els 20 projectes estratègics d’aquesta nova etapa.
 • La gran festa de Carnestoltes
  Data de publicació: 20.02.12
  Aquest cap de setmana del 18 i 19 de febrer la gran festa de Carnestoltes ha pres el poble. Alegria i xerinola per a tots, amb la Gran rua de dissabte a la nit (per a totes les edats) i del diumenge al matí (per als més petits). Quinze comparses s’han inscrit per desfilar per la passarel·la dels premis, on finalment s'ha reconegut la comparsa 'Les centaures se'n van de festa' com la més destacada.
 • S’avança la prohibició de fer foc en zones forestals
  Data de publicació: 15.02.12
  El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha decidit avançar la prohibició de fer foc al bosc, que normalment va del 15 de març al 15 d’octubre, i començar-la a partir del dia d’avui, 15 de febrer.

 • Els Reis arriben al Papiol en una altra nit màgica
  Data de publicació: 06.01.12
  Tenen màgia, carisma i s’han guanyat la nostra eterna confiança a força de no fallar mai. Tant en els bons com en els mals moments, cada 5 de gener arriben al nostre poble per obsequiar-nos amb els seus millors regals, a tots. Aquesta Nit de Reis no ha estat una excepció.
 • Resultats de les eleccions municipals del 22 de maig de 2011
  Data de publicació: 23.05.11
  Les eleccions municipals del Papiol d'aquest 22 de maig han tingut els següents resultats: Junts pel Papiol ha aconseguit cinc regidors a l'Ajuntament, seguit de Convergència i Unió que n'ha aconseguit quatre. El Partit Socialista de Catalunya i Esquerra Republicana han aconseguit un regidor cadascú. Les altres formacions que han concorregut a les eleccions no han aconseguit representació al consistori.

 • Carnestoltes 2011. Comparses premiades
  Data de publicació: 07.03.11
  Aquest cap de setmana del 5 i 6 de març ha tingut lloc al Papiol la Rua de Carnestoltes. El dissabte a la nit, la dels grans i el diumenge al matí, la dels petits. Gresca, xerinola, bon humor i una magnífica participació dels papiolencs han estat les notes destacades.
 • L’alcalde, Albert Vilà, protagonista d'un nou programa a Papiol FM
  Data de publicació: 02.06.10
  Aquest dimecres 2 de juny Papiol FM ha inaugurat un nou programa de ràdio, L’alcalde respon, en el qual es convida l’alcalde de la població una vegada al trimestre per respondre les preguntes que li formulin els papiolencs i papiolenques.
 • Festa Major de Santa Eulàlia al Papiol
  Data de publicació: 14.12.09
  La nostra Festa Major d’Hivern ha tingut lloc aquests dies 10, 11,12 i 13 de desembre, al Papiol, amb una programació dels actes més tradicionals així com d’activitats per als infants i joves. Entre totes elles ha destacat la inauguració de Cal Xico, la placeta del centre del poble amb un mirador a tota la comarca del Baix Llobregat que tot i la pluja va congregar a una cinquantena de persones.

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: