Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

Biblioteca municipal Valentí Almirall


La Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall és un centre local d’informació que facilita tot tipus de coneixement i informació als seus usuaris. Els serveis de la biblioteca pública es fonamenten en la igualtat d’accés per a tothom. La biblioteca pública garanteix als ciutadans el dret d’accés a la informació i al coneixement adequat a les seves necessitats; potencia el desenvolupament personal, fomenta la participació i construeix comunitat.

Els fons i serveis inclouen tot tipus de suports adients, tant en tecnologia moderna com en material tradicional.

La biblioteca desenvolupa quatre àmbits bàsics d’actuació:

La informació i el coneixement.

La formació: dóna suport al sistema educatiu municipal, a la formació permanent individualitzada de les persones i a la formació en noves tecnologies.

El desenvolupament personal: dóna accés a la cultura i al coneixement, i promou la lectura i el consum cultural.

La cohesió social i l’educació per la pau: compensadora de desigualtats socials, promociona l’esperit crític dels ciutadans per una societat lliure, democràtica i igualitària.

Qui pot utilitzar la Biblioteca Municipal?

La major part dels serveis de la Biblioteca són gratuïts, el préstec interbibliotecari, els suports magnètics per gravar, la impressió de documents i algunes de les activitats que s’hi fan. Per a aquests i altres serveis la Biblioteca té establerts preus públics i taxes que resten a la disposició dels usuaris.

La Biblioteca és oberta a tothom i el seu contingut i serveis estan pensats per a tots el grups de ciutadans, petits i grans, mestresses de casa, persones aturades, persones jubilades, professionals, institucions, empreses, persones nouvingudes… L’accés és totalment lliure i gratuït.

El carnet de la Biblioteca permet fer ús dels diferents serveis de la Biblioteca Municipal, com ara el préstec, l’accés a Internet i la inscripció en cursos i tallers, entre altres.

Com fer-se el carnet de préstec?

El carnet d’usuari és gratuït, personal i intransferible.

Per obtenir-lo cal que porteu el DNI o el passaport. Els menors de 14 anys hauran de presentar una autorització signada pels pares.


Préstec

El servei de préstec ofereix la possibilitat de treure documents de la Biblioteca per un període de temps determinat. Tots els usuaris de la Biblioteca poden utilitzar aquest servei de forma gratuïta. Les obres de referència i els fons d’història local estan, generalment, exclosos de préstec.

Cada usuari pot tenir en préstec simultàniament trenta documents entre llibres, revistes i audiovisuals, per un termini de trenta dies: 15 documents en suport paper (llibres o revistes), 6 documents en DVD i 9 documents en altres materials multimèdia (CD, CD-ROM…).


Els préstecs es poden renovar fins a tres vegades si els documents no han estat reservats per un altre usuari.

Una vegada fetes les tres renovacions, si el document us continua interessant i no ha estat reservat per un altre usuari, podeu tornar-lo a demanar en préstec.

Per al bon funcionament del servei de préstec, us recordem que heu de ser puntuals a l’hora de retornar els documents. El sistema informàtic aplicarà un punt de penalització per dia de retard i per document en préstec i bloquejarà el carnet automàticament durant 15 dies per cada bloc de 50 punts. Passat aquest temps, el carnet tornarà a estar operatiu.

En cas que perdeu els documents o els torneu malmesos, haureu de restituir-los per un altre exemplar de la mateixa edició.

Préstec interbibliotecari

El servei de préstec interbibliotecari facilitarà als usuaris els documents que no es troben a la mateixa Biblioteca i que estan disponibles a altres biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals.

Amb el servei de préstec interbibliotecari es pot accedir al fons de totes les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona per mitjà del catàleg col•lectiu.

Aquest servei està subjecte a un preu públic d’1,20 euros que l’usuari ha de pagar quan demani el llibre.

Documents de les biblioteques de la Xarxa

Si el llibre està disponible, en el termini aproximat d’uns vuit dies arribarà a la biblioteca que ho ha sol•licitat.

Els documents que es poden demanar en préstec interbibliotecari són llibres, revistes i fotocòpies (els audiovisuals estan exclosos d’aquest servei, tret d’algunes excepcions).


Fons d’història local

La col•lecció local aplega els documents que fan referència al Papiol, així com les obres dels nostres escriptors. També està formada per estudis sobre els papiolencs i papiolenques que, per una cosa o una altra, han destacat en la seva trajectòria.

La nostra voluntat és posar al vostre abast tota la informació sobre el poble i els seus entorns: de caràcter històric o d’actualitat, de contingut ampli o bé puntual; en definitiva, qualsevol tipus d’informació que necessiteu.

Per tal d’enriquir aquesta col•lecció, convidem a tots els autors locals a presentar els seus llibres a la Biblioteca.
Adreça
Ptge. de Parellada, 1
08754 - El Papiol
Telèfon
93 673 22 46
e-mail
b.papiol@diba.cat
Web
https://bibliotecavirtual.diba.cat
Horari
Horari d'hivern (de l'11 de setembre al 23 de juny)
de dilluns a divendres de 15.30 a 20.30 hores
dimecres, divendres i dissabtes de 10 a 13.30 hores

Horari d'estiu (del 23 de juny a l'11 de setembre)
de dilluns a dijous de 15.30 a 20.30 hores
dimecres, dijous i divendres de 10 a 13.30 hores
divendres a la tarda i dissabtes tancat
Tancat per vacances de l'1 al 31 d'agost
Observacions
Trobareu més informació sobre la biblioteca a:

ISSUU

Facebook

Twitter

Instagram

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: