Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

L'Ajuntament explica el Porta a Porta a les entitats del poble

Assistents a la reunió informativa sobre el Porta a Porta
Ampliar en una finestra emergent Assistents a la reunió informativa sobre el Porta a Porta
Data de publicació: 25.01.13
L'Ajuntament del Papiol, encapçalat per l'alcalde, Albert Vilà, i la regidora de Medi ambient, Olga Meca, s'ha reunit aquest dijous amb els representants d'una vintena d'entitats del poble per explicar-los tot el procés que acompanyarà el canvi del model de gestió de residus al Papiol. La implementació del Porta a Porta al Papiol, a partir de la propera primavera, s'anirà explicant a la població en reunions com la que s'ha celebrat a la Biblioteca Municipal Valentí Almirall. També s'instal·laran punts informatius al poble i s'organitzaran diverses activitats perquè tothom conegui com anirà aquest procés de canvi i les seves implicacions.

La gestió dels residus municipals, que en aquests últims anys ha estat basada en els principis del Residu Mínim, ha donat uns resultats satisfactoris, amb unes xifres de recuperació de residus al 2011 del 54%, dels quals un 31% prové de la deixalleria i un 23% de la recollida selectiva en contenidors. Tot i així, les experiències d'altres municipis amb el Porta a Porta, on s'ha arribat a xifres del 80%, han impulsat l'Ajuntament a proposar aquest canvi de model, que implica un canvi conceptual en la gestió dels residus. És un important pas a favor del medi ambient i la sostenibilitat que requereix el compromís i la participació del ciutadà.

La recollida selectiva Porta a Porta consisteix a lliurar els residus al servei municipal de recollida davant de la porta de casa, en uns dies i hores determinats per a cada fracció. Aquest model canvia l'actual, en el qual la recollida es realitza mitjançant contenidors a la via pública. El Porta a Porta, doncs, millorarà també la qualitat dels carrers del poble, d'on desapareixeran els contenidors.

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: