Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

L’Escola de Música, símbol de la cultura al Papiol

L’Escola Municipal de Música i Dansa Miquel Pongiluppi ha estat presa com a exemple per administracions de fora del poble
Ampliar en una finestra emergent L’Escola Municipal de Música Miquel Pongiluppi ha estat presa com a exemple a tot l'Estat
Data de publicació: 23.05.13
Aquest 31 de maig acaba el període de matriculació per al curs 2013-2014 a l’Escola Municipal de Música del Papiol Miquel Pongiluppi, un equipament clau de la xarxa cultural del nostre poble que està patint, també, els estralls de la crisi i que, alhora, se’n surt amb èxit gràcies al treball del seu equip educatiu i del gran suport que té dels alumnes i les seves famílies i del mateix Ajuntament.

El projecte d’educació musical, que se sustentava en el cofinançament entre l’Ajuntament, les famílies i la Generalitat (com a la resta de municipis de Catalunya) s’ha vist tocat per la disminució de l’aportació de la Generalitat, que ha trencat els convenis que hi havien establerts (una aportació de 600 €/per nen/per curs).

Aquest fet ha provocat que en aquests darrers cursos hagin anat augmentant tant les quotes per a les famílies com el percentatge de l’aportació que fa l’Ajuntament perquè l’Escola de Música Miquel Pongiluppi segueixi funcionant. A més a més, també s’ha millorat la gestió econòmica, rebaixant el cost del curs passat de 300.000 € a 240.000 €, gràcies a l’esforç d’organització fet pel nou equip directiu, als retocs laborals de tot el professorat, i a la implicació i responsabilitat assumida per part del Consell Escolar i de l’AMPA.

Marta Gimeno, regidora d’Educació de l’Ajuntament del Papiol, va destacar durant el passat Ple municipal del mes d’abril que “l’educació és una inversió de futur, una inversió no material, que permet donar oportunitats a les properes generacions i és per això que m’agrada més parlar d’inversió i no de despesa. L’Escola de Música ha d’arribar a tothom qui vulgui, sigui quin sigui el seu nivell social i econòmic, per aquesta raó no creiem convenient seguir apujant més les taxes per a aquest any i sempre que sigui possible defensarem aquest model d’Escola”.

Una Escola de Música de referència
El nostre model d’escola és un model educatiu d'èxit al qual avalen les dades. Així com la mitjana d'alumnes de música escolaritzats a Catalunya és de 9 alumnes per cada 1.000 habitants, al Papiol la xifra arriba als 49. De fet, l’Escola de Música té una de les ràtios d'alumnes de música per habitants més alta de tot l’Estat espanyol. L’Escola de Música no només té una repercussió als mateixos alumnes en la vesant educativa, sinó que també té una funció cultural i social en el poble, amb la seva implicació en molts dels actes culturals i festius del calendari anual.

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: