Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

Presentació del Protocol local per a l’abordatge integral de la violència masclista

Presentació del Protocol local per a l’abordatge integral de la violència masclista
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 20.02.18
El proper dimecres 28 de febrer es presentarà al Papiol un protocol local d’actuació davant els casos de violència de gènere i d’atenció a les dones que en són víctimes. Les professionals i els professionals que hi han treballat consideren que es tracta d’un pas endavant per al nostre municipi pel que fa a la problemàtica, ja que el document estableix les pautes d’actuació perquè puguin abordar-la d’una manera integral, conjuntament, coordinadament, en xarxa.

Els ajuntaments, com a administracions més properes a la ciutadania, tenen una gran responsabilitat pel que fa a la violència de gènere i poden tenir-hi un paper clau. Aquest nou protocol de què disposa el Papiol s’ha impulsat des de l’Ajuntament i ha comptat amb el suport tècnic i l’assessorament de la Diputació de Barcelona per a la seva redacció, així com amb aportacions de diferents àmbits: policial, sanitari, social, educatiu, escolar i polític.

L’elaboració del protocol ha requerit també una fase formativa. Hi ha participat per consensuar aquesta nova eina aquelles i aquells professionals que més a prop estan de les víctimes, així com qui pot detectar les agressions.

La comissió tècnica d’aquest protocol ha estat integrada per la regidora de Serveis Socials, una agent d’Atenció a la Víctima dels Mossos d’Esquadra, membres de la Policia Local del Papiol, treballadores socials del CatSalut i de l’Hospital M. Broggi, tot l’equip de treballadores i educadores socials dels Serveis Socials locals i la direcció de l’Escola Pau Vila del Papiol. No es tracta només de detectar i atendre; també de prevenir. Per això s’ha integrat en tota aquesta feina l’àmbit educatiu.

La redacció del protocol va finalitzar l’estiu passat i funciona des d’aleshores. Dimecres 28 de febrer es presentarà oficialment. A l’acte, assistirà, en representació de la Diputació de Barcelona, el diputat delegat d’Igualtat i Ciutadania Antoni García Acero.

En un futur al Papiol es podrien treballar protocols relacionats amb altres tipus de violències, com ja tenen altres municipis amb més recursos.

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: