Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

El Papiol torna a agrair amb una exposició l’aportació que fan les dones amb el seu treball

El Papiol torna a agrair amb una exposició l’aportació que fan les dones amb el seu treball
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 09.03.17
El Papiol retrà homenatge a les seves dones treballadores a través d’una exposició biogràfica titulada ‘Grans dones del Papiol’. Serà el quart any que es repetirà la iniciativa dedicada a les dones que s’han passat la vida treballant; en alguns casos fent feines visibles i, en molts altres, en l’anonimat. L’exposició, que se centra sobretot en la feina no remunerada i poc reconeguda, s’inaugurarà dissabte 11 de març (11 h), a la biblioteca municipal. Enguany les protagonistes són Maria Eulàlia Parera, Ana López, Cèlia Climent, Paquita Maranges, Carmen Brox i Carmen Arcos.

La idea de fer un reconeixement a l’aportació que fan les dones amb la seva feina a través d’una exposició al voltant de les seves vides va néixer el 2014 com a proposta conjunta de la regidoria de Dona i la Biblioteca Valentí Almirall —que treballa en la preservació de la memòria històrica local—. Es va triar el col•lectiu de dones grans com a fil conductor de la celebració al Papiol del 8 de març com a dia internacional de la dona treballadora. L’objectiu no és sols reconèixer la feina de la dona, també la de la dona gran.

RECONEIXEMENT I AGRAÏMENT

La voluntat és agrair públicament i de part de tots l’aportació que aquestes dones ens han fet al llarg de la seva vida amb la seva feina, que s’han ocupat de la casa, dels fills, dels avis, dels malalts, entre d’altres tasques. Totes elles, fins i tot les que han tingut una feina remunerada i una professió, han fet i continuen fent una feina molt invisible i, per tant, no reconeguda.

PARLAR DE TOTES A TRAVÉS D’UNES QUANTES

Un dels objectius d’aquesta exposició per a totes les persones que hi ha al darrere és aconseguir parlar de totes a través d’unes quantes. Aquestes dones, que parlen de les seves vivències, fan referència també a coses i a persones rellevants per a la vida del poble en el seu moment i de les quals no hi ha hagut documentació fins que no s’han recollit els seus testimonis.

Per exemple, gràcies aquests testimonis, podrem conèixer o recordar que moltes dones del Papiol van treballar al laboratori farmacèutic que hi havia a l’entrada del polígon industrial, on les treballadores, fa anys, havien arribat a gaudir de permisos especials durant les èpoques de vacances escolars per cuidar dels seus fills i poder conciliar la vida laboral amb la familiar.

A través d’aquest projecte, la biblioteca i la regidoria que tracta els temes relacionats amb les dones estan recuperant un relat força costumista de la vida al Papiol.

Aquest any, les protagonistes de l’exposició són les papiolenques Maria Eulàlia Parera Barba, Ana López Hernández, Cèlia Climent Segura, Paquita Maranges Granja, Carmen Borx Calvo i Carmen López Arcos.

L’exposició ‘Grans dones del Papiol’ es podrà visitar a la biblioteca Valentí Almirall de l'11 de març al 25 de març del 2017 dins l’horari de la biblioteca: de dilluns a divendres, de 15.30 a 20.30 h; dimecres, divendres i dissabtes, de 10.00 a 13.30 h.

L'exposició s'emmarca en la commemoració del 8 de març, dia internacional de les dones treballadores.

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: