Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

El Papiol tindrà un nou consultori local el 2020

El Papiol tindrà un nou consultori el 2020
Ampliar en una finestra emergent Des de l'esquerra: Bou, Comín i Borràs, la setmana passada al Parlament
Data de publicació: 25.05.17
El Departament de Salut de la Generalitat s’ha compromès a finançar la construcció del nou consultori local del Papiol, que comportarà una inversió d’1.200.000 € aproximadament. L’anunci es fa després de dos anys de reunions entre l’alcalde del Papiol, Joan Borràs, i els màxims responsables de Salut.

El nou equipament —que reemplaçarà al que actualment funciona al soterrani de l’edifici de l’Ajuntament—, és una necessitat des de fa temps per al municipi; tant de millorar les condicions dels treballadors del centre on es dóna atenció sanitària a la gent del poble, com d’atendre la falta d’espai a l’immoble consistorial.

És un dels projectes que l’actual govern es va comprometre a tirar endavant prioritàriament i que respon a l’objectiu de “millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes en els àmbits de la salut i el benestar”, com diu el regidor de Sanitat del Papiol, Salvador Auberni.

Està previst que el projecte del nou consultori del Papiol es redacti durant el que queda de 2017, perquè es pugui fer la licitació de l’obra el 2018 i s’inauguri al llarg de 2020.

El nou edifici tindrà uns 500 m2 i s’ubicarà en l’espai al qual el govern del Papiol es refereix com “l’illa sociosanitària”, on actualment es troben el centre de dia i el casal dels avis, al carrer del Dr. Trueta.

Concretament, el consultori es construirà on ara hi ha les antigues aules escolars que donen l’esquena a la Rambla de Catalunya, que ara acullen la seu de l’esplai Pa Amb Tomàquet i que van acollir l’emissora municipal de ràdio mentre va funcionar.

D’altra banda, l’Ajuntament del Papiol també està treballant amb la Diputació de Barcelona per poder remodelar les antigues aules escolars que queden just davant de les de l’esplai, les que donen l’esquena al carrer d’Àngel Guimerà —on quedarà reubicat l’esplai—així com les antigues casetes dels mestres, al carrer del Pare Remigi.

També s’arranjarà l’antic pati escolar (que ja fa anys que es va convertir en espai públic) i que queda al mig d’aquesta illa d’equipaments municipals, on també hi ha el museu del poble.

Peu de foto: L’alcalde del Papiol, Joan Borràs (a la dreta), i el primer tinent d’alcalde, Jordi Bou (a l'esquerra), amb el conseller de Salut, Antoni Comín (al mig), la setmana passada al Parlament de Catalunya

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: