Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

S’avança la prohibició de fer foc en zones forestals

Imatge de la campanya institucional contra el foc a l'estiu
Ampliar en una finestra emergent A l'estiu, no facis foc
Data de publicació: 15.02.12
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha decidit avançar la prohibició de fer foc al bosc, que normalment va del 15 de març al 15 d’octubre, i començar-la a partir del dia d’avui, 15 de febrer.


Per tant, a partir d’avui, segons comunica la Generalitat de Catalunya, “queda prohibit encendre cap tipus de foc, inclosa la utilització de fogons de gas, barbacoes de qualsevol mena o similar, en els terrenys forestals, siguin o no poblats d’espècies arbòries i a la franja de 500 metres que els envolta de les comarques amb més risc d'incendi. També queda prohibit cremar rostolls, fer focs d’esbarjo, fer foc per a activitats relacionades amb l’apicultura, llençar coets, globus, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc, i la utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals”.

La manca de pluges abundants està propiciant que durant aquests mesos de gener i febrer a la majoria de comarques de Catalunya hi hagi un elevat perill d’incendis. Mentre no millorin les condicions de la vegetació es preveu que el nivell de perill d’incendi continuï assolint sovint valors alts i molts alts en els dies més desfavorables. En funció de la meteorologia, i si el risc d'incendi forestal disminueix, es podrien derogar aquestes mesures excepcionals.

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: