Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

Cinquè any de Voluntariat per la llengua al Papiol

Els participants de la 5a edició dels voluntariat
Ampliar en una finestra emergent Els participants de la 5a edició dels voluntariat
Data de publicació: 16.04.13
Dimecres 10 d’abril es va donar el tret de sortida a la 5a edició del Voluntariat per la llengua al Papiol, un programa que vol fomentar l’ús social de la llengua a tot el territori català.
Enguany, s’han constituït 12 parelles lingüístiques, gairebé el doble que l’any passat. Un total de 23 participants comencen a trobar-se aquest abril i ho faran fins al juliol, moment en què es clourà aquesta edició.


Mitjançant les parelles lingüístiques, les persones que estan aprenent català poden conversar i practicar-lo, amb l’objectiu que agafin seguretat i el puguin utilitzar en qualsevol àmbit; a més, poden conèixer de la mà del voluntari la cultura, els costums i les tradicions catalanes. Els voluntaris, per la seva banda, comparteixen converses i cultures amb els aprenents i, per tant, l’enriquiment és mutu. El fet que voluntaris i aprenents repeteixin l’experiència és una mostra de l’èxit del programa.

El programa Voluntariat per la llengua al Papiol també compta amb la col·laboració de 18 establiments comercials, que asseguren l’atenció a la clientela en català. Així, els aprenents poden llançar-se a parlar-lo, encara que ho facin amb dificultats.

L’acte, que es va fer a la sala d’actes de la Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall, va comptar amb l’assistència de la regidora d’Educació, Marta Gimeno, qui va agrair la participació dels aprenents i els voluntaris, sense els quals no seria possible endegar una iniciativa com aquesta.

La 5a edició del Voluntariat per la llengua es tancarà a final de juliol, en el marc de la Festa Major del Papiol, juntament amb la Quarta Trobada Gastronòmica, en què alumnes, voluntaris i aprenents comparteixen un menjar del seu lloc d’origen.

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: