Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

El Papiol s’acosta a l’escena

El Papiol s’acosta a l’escena 2016
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 11.03.16
Amb l’objectiu de potenciar que els papiolencs tinguin més relació amb les arts escèniques, la regidoria de Cultura posa en marxa la campanya ‘Aixequem el teló’, que ofereix als ciutadans la possibilitat d’anar a veure espectacles en grup. La primera proposta és per al 9 d’abril, per anar al teatre Goya de Barcelona a veure l’Avar, de Molière. A la llarga, també es vol que els aficionats al teatre del poble recuperin aquesta activitat.

“Podem fer moltes coses per fomentar aquesta relació —diu Jordi Bou, regidor de Cultura del Papiol—. Per exemple, promocionar l’existència de grups de teatre locals, contractar espectacles perquè vinguin al Papiol o facilitar que els veïns participin com a públic de l’oferta d’altres poblacions”.

“Ara per ara —continua Bou—, tenint en compte la nostra manca d’espais adequats per a espectacles, hem d’anar pas a pas i començar per proposar sortides organitzades, en grup, a sales o teatres de fora. És una manera de fer créixer el cuquet del teatre, ja que als “teatreros”, anar al teatre ens fa venir ganes de fer teatre. Més endavant, quan tinguem el centre cultural, podrem aixecar el teló de nou al Papiol. Estaria bé recuperar l’activitat teatral local que hi va haver fa anys”.

La campanya ‘Aixequem el teló’ funcionarà aquest 2016 de manera pilot. Proposarà fer dues sortides. La primera, el 9 d’abril. No es vol limitar a organitzar sortides per veure només espectacles teatrals. També vol tenir en compte altres disciplines, com el circ, la màgia, la dansa, entre d’altres modalitats escèniques. En aquest sentit, des de la regidoria de cultura s’està estudiant la possibilitat d’organitzar una sortida a l’òpera, al Liceu.
Les sortides, promogudes per l’Ajuntament, compten amb la col•laboració de la biblioteca municipal i l’entitat local Associació Setmana Cultural.

Pel fet d’anar al teatre en grup, el ciutadà gaudirà d’un avantatge en el cost de l’entrada. El preu de l’entrada, subvencionada en part per l’Ajuntament, inclourà el transport en autobús.

LA PRIMERA SORTIDA: L’ÀVAR DE MOLIÈR AL GOYA (9 D’ABRIL)

Pel que fa a la primera sortida, que tindrà lloc el proper dissabte 9 d’abril, la proposta és per anar al teatre Goya de Barcelona, a veure un clàssic, l’Avar, de Molière.

(Més informació sobre l’espectacle a http://www.teatregoya.cat/ex/1215/?lang=ca)

Les entrades estaran a la venda del 14 al 18 de març a la biblioteca Valentí Almirall.


Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: