Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

Les caramelles, una tradició viva al Papiol gràcies a la Coral La Perdiu

Les caramelles, una tradició viva al Papiol gràcies a la Coral La Perdiu
Ampliar en una finestra emergent Un any més podrem escoltar caramelles a la plaça de l’Església
Data de publicació: 22.03.16

Amb motiu de la celebració de la Setmana Santa, la coral la Perdiu del Papiol farà el pròxim diumenge 27 de març la tradicional cantada de caramelles. Ho faran a la plaça de l'Església, cap a les 12 del migdia, després de missa. Aquests dies assagen disciplinadament per a l’ocasió. Aquesta formació vocal ja fa més d’un segle que canta aquestes cançons populars per celebrar el Diumenge de Pasqua. És una d’aquelles entitats que ajuden a conservar tradicions molt antigues. De fet, és l’entitat més antiga del Papiol. Fa 117 anys que es va fundar.


Les caramelles són unes cançons populars que es canten per Pasqua o Pasqua Florida. En el seu origen, els caramellaires recorrien els diversos masos anunciant la bona nova de la Resurrecció de Jesucrist.

A canvi de la notícia, se’ls obsequiava amb ous, botifarres i aliments greixosos, cosa que indicava que la quaresma havia acabat. Aquests donatius es deixaven en una cistella, lligada al capdamunt d'una vara llarga que arribava als balcons dels veïns.

La fotografia és del papiolenc Enric Macià, de la Setmana Santa de 2013, publicada el 4 d’abril d’aquell any a PAPIOLDIGITAL.

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: