Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

Sant Joan 2016: El Papiol encén la flama de les festes de l’estiu

Sant Joan 2016: El Papiol encén la flama de les festes de l’estiu
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 17.06.16
Les celebracions de la revetlla de Sant Joan marquen l’inici del nou solstici i encenen la flama de les festes de l’estiu. El programa d’aquesta celebració al Papiol el proper 23 de juny proposa l’encesa de la foguera amb la Flama del Canigó, música folk en directe per ballar i la segona Festa de la Bombeta. Una alternativa papiolenca per quedar-se a la localitat a celebrar la nit més curta de l’any i l’arribada de la nova estació. Un programa de festa obert a tothom i pensat per a tots els públics. I a l’abast de totes les butxaques.

Serà la nit més curta de l’any, però ben intensa, amb una festa que organitzen, conjuntament, l’Ajuntament, entitats locals i penyes del poble: Tradicions i Costums, Diables del Papiol, Esplai Pa Amb Tomàquet, Associació Excursionista Les Escletxes, Esport Base i penya Los Mitos.


Encesa de la foguera amb la Flama del Canigó

Al vespre, cap a les 19.30 h, la Flama del Canigó arribarà al lloc on s’encendrà la foguera, al solar que hi ha al costat de la pista ludicoesportiva, davant de l’antiga bòbila del Cast. Un cop encesa la foguera, es llegirà la proclama de la Flama del Canigó i es repartirà als assistents, com s’ha fet des de fa molts anys, alfàbrega, coca i vi bo. A continuació, cap a les 20 h, hi haurà un concert de música tradicional amb el grup terrassenc Muscat, que convidarà a ballar a tothom amb els seus temes folk. Aquesta activitat és gratuïta.

Arribada de la Flama al Papiol

L’entitat Tradicions i Costums del Papiol, amb col•laboració amb l’Ajuntament, s’ha encarregat de mantenir la tradició de la Flama del Canigó al nostre municipi des que la Flama va arribar per primer cop al Papiol. Actualment, compten amb la col•laboració de l’Associació Excursionista Les Escletxes, un grup de papiolencs i papiolenques aficionats a la muntanya que des de fa uns anys, el dia 22, van fins al Canigó a buscar la Flama i la duen fins a l’entrada del poble, on la recullen els nens i nenes de l’Esport Base del Papiol i l’esplai, que l’acaben de portar fent relleus fins al lloc de l’encesa de la foguera.

Festa de la Bombeta

Després de sopar, a partir de les 23 h, la pista ludicoesportiva acollir la segona edició de la Festa de la Bombeta, una iniciativa que va néixer l’any passat com a festa de revetlla de Sant Joan popular i que després de l’èxit que va tenir es repeteix per segon cop. La Bombeta, que és una festa gratuïta, va ser idea dels Diables del Papiol i de la penya Los Mitos. Hi haurà un disc jockey que amenitzarà la vetllada amb música per ballar i bar per poder-hi comprar begudes i no passar-hi set. Els organitzadors han avançat que tenen previstes algunes sorpreses. I com que la festa de Sant Joan és la festa dels petards, no faltaran a la Bombeta els inofensius petards anomenats “bombeta”. D’aquí ve, precisament, el nom de l’esdeveniment.


Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: