Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

Exposició sobre l’obra de l’escultor Joan Mayné

Exposició sobre l’obra de l’escultor Joan Mayné
Ampliar en una finestra emergent Dani Mayné, fill de l'escultor, amb el motlle d'una obra que es troba al Vaticà
Data de publicació: 30.03.17
Fins el 22 d’abril es podrà visitar a la biblioteca municipal Valentí Almirall del Papiol una exposició pòstuma que ret homenatge al l’escultor Joan Mayné, veí del Papiol i conegut internacionalment com escultor català especialitzat en obra religiosa. L’exposició està organitzada pel Museu del Papiol i s’inaugurarà dissabte 1 d’abril a les 12 h.

Joan Mayné va néixer a Sant Boi de Llobregat el 1928, però feia dècades que havia fixat la seva residència al Papiol, amb la seva dona Ana i algun dels seus fills, a la casa del carrer Jaume I que tothom coneix com “la casa de l’escultor”. En aquesta casa hi tenia el taller, on treballava principalment per encàrrec.

Mayné va ser catedràtic d’Escultura a la Facultat de Belles Arts de Barcelona i director d’aquesta mateixa facultat. Va morir a finals de 2016.

Una de les seves obres més conegudes és el retaule en alabastre policromat del santuari de Torreciutat (Osca), una localitat que, com El Papiol, ha quedat vinculada per sempre amb l’artista. Precisament, el dia 9 d’abril, a la biblioteca Valentí Almirall, l’escultor Miguel García, qui va col•laborar amb Mayné en la talla del retaule de Torreciutat, oferirà una xerrada sobre aquest tema.

Ahir a la tarda, mentre s’acabava de muntar la mostra a la sala d’exposicions de la biblioteca, un dels fills de l’escultor, en Dani Mayné, que també viu al Papiol i està vinculat al museu, identificava en una fotografia del retaule de Torreciutat cares conegudes per a ell, ja que el seu pare va posar a les figures d’aquesta obra els rostres de la seva dona Ana, la seva mare, el seu col•lega Eduard Serra o el mateix Dani Mayné quan era petit.

L’exposició arreplega dibuixos, relleus i escultures corpòries de mida natural cedides per la família per a aquesta ocasió. També obres de l'artista que són propietat de l’escultor Eduard Serra, també veí del Papiol i amb qui Mayné tenia una bona amistat.

Serra, que és a més president del Museu del Papiol, explica que la voluntat és recordar “una persona important en el món de l’art”, que va fer part de la seva obra al seu taller del carrer de Jaume I. Per a en Dani Mayné, aquests tipus d’homenatges són importants “perquè no es perdi la seva obra”. Es tracta d'una col·laboració més entre la biblioteca i el museu.

Un dels treballs fets per encàrrec per Joan Mayné que s’hi podrà veure és el model a partir del qual l’escultor va fer dues còpies en bronze d’una obra que representa Sant Pau i Sant Pere. L’encàrrec el va fer expressament per a la visita del Papa Joan Pau II a Barcelona el 1982. L’Església li va demanar una còpia per a la Catedral de Barcelona i una altra per al Museu del Vaticà.

-----------------------------------------------------------------
Biblioteca Valentí Almirall
Passatge de Parellada, 1
Dilluns a divendres: 15.30 a 20.30 h
Dimecres, divendres i dissabtes: 11 a 13.30 hAjuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: