Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

Tot a punt per a la 35a Festa de la Cirera del Papiol

Tot a punt per la 35a Festa de la Cirera del Papiol
Ampliar en una finestra emergent Cartell de la Festa de la Cirera del Papiol 2017
Data de publicació: 01.06.17
La inauguració de la 35a edició de la Festa de la Cirera del Papiol tindrà lloc dissabte 3 de juny a les 12h, i comptarà amb la presència de l’alcalde del Papiol, Joan Borràs, la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, el regidor d'Agricultura i Festes del Papiol, Adrià Rius, el president de l’Associació de Pagesos del Papiol, Pere Figueras, i altres autoritats locals i comarcals.

El Papiol és un poble en què l’agricultura ha tingut durant una pila d’anys molt de pes en l’economia local. Tot i els canvis en el sector agrícola, els papiolencs i papiolenques encara continuen traient suc de la terra i agraint-li els fruits que encara els dóna. Cada any, en aquest sentit, el primer cap de setmana de juny, celebren la Festa de la Cirera, un esdeveniment arrelat al cultiu de la terra (3 i 4 de juny de 2017).

Els plans per al futur són que la festa vagi prenent més caire de fira, sense renunciar als orígens festius; que a banda de la cirera, també es promocionin altres productes de la terra, sobretot gastronòmics, de qualitat, autòctons, de quilòmetre zero i d’elaboració pròpia; i impulsar altres activitats econòmiques locals com la restauració i el comerç.

....................................
Suc de cirera papiolenc, elaborat en exclusiva amb motiu de la 35a edició de la festa
....................................

Enguany, gràcies a l’empresa Eladiet, instal•lada al municipi, el públic de la festa podrà tastar el suc de cirera elaborat en exclusiva per l’empresa. D’altra banda, al Papiol estan convençuts que amb inventiva, de la cirera, una fruita escassa, encara es pot treure molt de suc. Aquest any, gràcies a el públic de la festa podrà tastar el suc de cirera elaborat en exclusiva per l’empresa Eladiet, amb seu a la localitat.

És tracta d’un producte exclusiu, elaborat al Papiol i de producció limitada. L’elaboració especial del producte ha comportat tot un procés complet de creació, des de la investigació per a la fabricació del suc fins a l’envasat. Es podrà tastar durant la festa fins que s’acabin les existències.

....................................
Gelat de cireres del Papiol, un altre producte exclusiu per a aquest cap de setmana
....................................

La inventiva papiolenca farà possible que durant la 35ª Festa de la Cirera del Papiol pugem tastar, a banda cireres i altres productes de la terra, productes gastronòmics que tenen la cirera com a ingredient principal, com el suc elaborat per l’empresa local Eladiet o els plats del xef Paco Mora. Una altra de les novetats serà un gelat artesanal fet amb cireres del Papiol, idea dels papiolencs que regenten la creperia i gelateria Mongetes, un producte exclusiu elaborat amb motiu de la festa.

Aquest gelat de cireres està elaborat artesanalment amb ingredient de quilòmetre zero i fresc: cireres del Papiol, de la família Figueras. De la polpa, un gelater artesà italià amb obrador a Barcelona, ha fet uns quants litres de gelat amb una recepta de fa tres generacions de la regió italiana de la Cerdenya.

....................................
Més fira i activitats per a tots els públics; i l’oportunitat per visitar el castell
....................................

Pel que fa al plantejament de la festa, manté el rumb iniciat l’anterior edició: ampliar el recinte firal (emplaçat al centre urbà), augmentar el nombre de parades i oferir un programa d’activitats divers i atractiu per al públic familiar local i d’altres indrets de la comarca i la zona metropolitana. Algunes de les activitats programades giraran al voltant de la cuina amb cirera (2n taller gastronòmic de la Festa de la Cirera); del tast de vins ecològics (el vi és un producte que també forma part del passat econòmic del municipi); o de la cultura popular catalana (castellers i sardanes). Està prevista la visita de la mascota turística del Baix Llobregat, la puput Punxetes, i altres activitats infantils. També hi haurà exhibició de cotxes antics.

D’entre les festes dedicades a la cirera, aquesta té la singularitat que amb motiu de la celebració, el castell mil•lenari del Papiol —al voltant del qual es va construir la població—, obre les portes al públic i acull a la planta baixa una exposició de cireres i productes de la terra.

....................................
Promoció local
....................................

L’objectiu de la reimpulsar la Festa de la Cirera i que esdevingui un referent a la comarca no és un projecte aïllat, sinó que és una de les moltes iniciatives en què està treballant el govern de la localitat per posicionar el Papiol en el mapa i promocionar-lo en tot el seu conjunt.

Programa de la festa: http://www.elpapiol.cat/perfil/papiol/recursos/recursos/programacirera2017.pdf

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: