Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

Espectacle sobre el Cavall Armat del Papiol aquesta Festa Major

Espectacle sobre el Cavall Armat del Papiol aquesta Festa Major
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 27.07.17
Una de les novetats que presenta la Festa Major del Papiol d’aquest any serà l’escenificació de la llegenda medieval del Cavall Armat del Papiol, la bèstia de foc papiolenca. L’espectacle, inspirat en uns fets que van passar a finals del segle XII, es farà divendres 28 de juliol, davant l’Ajuntament. Començarà a dos quarts de deu, després del correfoc infantil.

El Papiol és una de les poblacions catalanes amb bèsties de foc, un cavall armat. Cada cop més present en les festes que se celebren al Papiol al llarg de l’any, acompanyat de diables, timbalers i grallers i en el context de correfocs. Com a bèstia de foc, va néixer el 1998.

Els fets històrics en que està inspirada, però, son medievals, de finals del segle XII, de quan al senyor del Castell del Papiol d’aquell moment, Raimon Despapiol, com a vassall del rei Pere I, se’l va encarregar contribuir a la defensa militar del regne amb un cavall preparat per a la guerra i acompanyat de soldats, una mena de tanc de l’època.

L’espectacle explicarà la història de com el Cavall i els soldats, veïns del poble, es van negar a anar a la guerra.

La Festa Major del Papiol quedarà inaugurada oficialment aquest vespre, amb el pregó. Enguany els pregoners seran els de l'esplai Pa Amb Tomàquet, amb motiu del seu desè aniversari. La festa papiolenca, però, ja va començar la setmana passada, amb tot un seguit d'activitats sobretot esportives.

Si accediu a aquest enllaç podreu consultar el programa: http://www.elpapiol.cat/papiol/noticies/detall.php?apartat=¬icia=962

Foto: Enric Macià

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: