Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

L’entorn natural del Papiol, un lloc per perdre-s’hi (o no)

foto rogaine 1
Ampliar en una finestra emergent Les parelles o equips que s’hi van inscriure van practicar un esport conegut com ‘rogaining’
foto rogaine 2
Ampliar en una finestra emergent Els participants van a peu i s’ajuden d’un mapa específic per orientar-se per la muntanya
foto rogaine 3
Ampliar en una finestra emergent El mapa no s’entrega fins 30 a 15 minuts abans de començar
foto rogaine 4
Ampliar en una finestra emergent Se’ls van prohibir els GPS, altímetres o podòmetres
foto rogaine 5
Ampliar en una finestra emergent Els papiolencs s’impliquen molt en esdeveniments relacionats amb la muntanya
foto rogaine 6
Ampliar en una finestra emergent Ajuntament, veïns i veïnes van col•laborar en l’organització de la cursa
foto rogaine 7
Ampliar en una finestra emergent Entre els participants, un grup d’estonians
Data de publicació: 07.04.16
Uns 250 aficionats a les curses d’orientació, alguns d’ells papiolencs, van decidir dissabte passat perdre’s per paratges i indrets del Papiol amb l’objectiu de no perdre-s’hi. Pot semblar contradictori, però no ho és. Dissabte 2 d’abril l’entorn muntanyenc de la nostra localitat va ser un dels escenaris de la 6ena edició de la cursa d’orientació Rogaine Barcelona – Parc natural de Collserola, organitzada per l’empresa La Nova Fita. Entre els participants, un grup d’Estònia amb molta experiència en aquest tipus de pràctica esportiva.

Ajuntament, veïns i veïnes voluntaris i voluntàries van col•laborar en l’organització de l’esdeveniment. Pel que fa als resultats els podeu consultar a http://www.lanovafita.com/rc-16-resultats/. Les fotos són del papiolenc Joan Casanovas Vidal i han estat publicades per La Nova Fita.

EL PAPIOL I LA ROGAINE BARCELONA – PARC NATURAL DE COLLSEROLA

Dissabte 2 d’abril El Papiol va acollir, per segon any consecutiu, la sortida i l’arribada d’una cursa de muntanya que va posar a prova la capacitat d’orientació dels participants. La cursa es diu Rogaine Barcelona – Parc natural de Collserola, i aquest any va arribar a la sisena edició. Durant 6 hores, les parelles o equips que s’hi van inscriure van practicar un esport conegut com ‘rogaining’. Els escenaris de la cursa van ser, un cop més, com el seu nom indica, els indrets i paratges de Collserola.

Les proves de ‘rogaining’ consisteixen a passar pels diferents els controls del recorregut, cosa que dóna punts, i a fer-ho en un temps màxim. Els participants van a peu i s’ajuden d’un mapa específic, per orientar-se per la muntanya. El mapa és el mateix per a totes les categories, hi té indicats tots els controls i la puntuació que representa passar per cada control. No es va entregar als participants fins 30 a 15 minuts abans de començar. Se’ls van prohibir els GPS, altímetres o podòmetres.

A banda de la prova de 6 hores, la Rogaine Barcelona va incloure una modalitat popular de 3 hores. L’organització de la cursa, La Nova Fita, la considera ideal per a famílies o grups d’amics que es volen iniciar en l’esport de l’orientació. En la cursa de 3 hores es pot participar en solitari.

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: