Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

3ª edició de la cursa de muntanya Mitja del Castell

3ª edició de la cursa de muntanya Mitja del Castell
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 06.10.16
“De curses de muntanya, n’hi ha moltes, però aquesta és especial, perquè tot el poble s’hi entrega”: En això va coincidir l’any passat tothom: corredors, guanyadors, organitzadors, voluntaris, col•laboradors i públic. El Papiol compta amb alguns dels indrets més desconeguts del Parc Natural de Collserola. La Trail Mitja del Castell és una cursa de muntanya que proposa un recorregut “trencacames” d’uns 23 km per alguns d’aquests paratges. La carrera tindrà lloc el pròxim diumenge 16 d’octubre. Els seus impulsors es plantegen crear l’escola infantil de trail del Baix Llobregat.

Els seus promotors, membres de l’associació esportiva CorreCATagafo, la defineixen com “una carrera organitzada per corredors per a corredors”, amb la col•laboració de l’Ajuntament del Papiol. Voldrien que la competició esdevingués una activitat de referència al Baix Llobregat i a la zona metropolitana de Barcelona entre els amants i les amants del trail, un esport que els últims anys ha guanyat molts adeptes i que consisteix a córrer per muntanya, però fora de pistes. Un dels projectes paral•lels al de la cursa és crear una escola de trail per a nens i nenes del Baix Llobregat.

El recorregut que proposa la Mitja del Castell, una “trencacames”, segons els entesos, és de 23,6 km, amb uns 1.100 m de desnivell positiu (7,5% asfalt, 30% pista i 62’5% corriols). Segons els organitzadors, es tracta d’un itinerari valorat molt positivament pels participants.

La cursa començarà a les 9 del matí i el temps màxim per completar-la és de 3 hores i 45 minuts. Championchip tornarà a ser el sistema de cronometratge d’aquesta carrera.

L’any passat s’hi van inscriure en les diferents categories uns 500 corredors i corredores (el màxim que permet el Consorci del Parc Natural de Collserola) i hi van col•laborar uns 150 voluntaris. Les mateixes xifres que s’esperen aquest any. La meta s’establirà a la plaça del Castell de la localitat, l’edifici més emblemàtic del poble, una fortalesa medieval mil•lenària.

La Mitja del Castell ha cridat l’atenció des del primer any de corredors i corredores de renom en el món de les curses de muntanya, com Andreu Simón i Maite Urrutia, campions absoluts el 2015. O Dani Nafría, el primer català i segon a l’estat Espanyol i a Europa que participa en carreres de muntanya amb una pròtesi de cama; o Nani López de Sagredo, primer corredor a participar en aquest tipus de competicions amb un fetge transplantat.

MÉS QUE UNA CURSA

En una cursa com aquesta, tothom hi guanya, encara que no hi corris, perquè hi ha moltes maneres de guanyar. Aquesta és la conclusió a la qual es pot arribar en tornar a llegir els comentaris sobre l’esdeveniment l’any passat a les xarxes socials. Un exemple: Dani Nafría va superar el temps màxim per fer el recorregut: 3 hores i 45 minuts. Va trigar 5 hores, 2 minuts i 23 segons en arribar a la plaça del Castell, on moltíssima gent va voler esperar i no marxar a dinar fins que arribés. Va ser un dels corredors més aplaudits del matí i que més emocions va provocar. Nafría va córrer com a membre del club Where is the limit? (on és el límit?).

La carrera té una voluntat solidària. Part dels diners de les inscripcions es destinen a Càritas. Durant els entrenaments aquests dies, s’estan recollint aliments per al banc de la Creu Roja, i l’any passat els organitzadors van col•laborar amb la Marató de TV3.

Més informació a www.mitjadelcastell.com

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: