Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

La Mitja del Castell relleva l’Esport Base en l’organització de la cursa de l’1 de maig

La Mitja del Castell relleva l’Esport Base en l’organització de la cursa de l’1 de maig
Ampliar en una finestra emergent La cursa de l’1 de maig es presenta enguany com la 2a Mitja Kids del Papiol
Data de publicació: 28.03.17
Fa més d’una dècada que l’1 de maig a les agendes dels papiolencs hi ha anotada la paraula “cursa”. Això continuarà igual. Des d’aquest any, però, amb alguns canvis. Principalment, pel que fa al nom de la cursa, l’entitat que encapçalarà l’organització de l’esdeveniment i l’edat dels participants. Després de 14 edicions, la Cursa Popular Vila del Papiol, organitzada per l’Esport Base, dóna pas a la Mitja Kids, organitzada per l’entitat Mitja del Castell, especialitzada en curses. Esport Base col•laborarà amb Mitja del Castell, com fins ara ho havia fet Mitja de Castell amb Esport Base. La nova versió de la cursa de l’1 de maig comptarà també amb el suport de l’Ajuntament.

L’1 de maig de 2003 va néixer la Cursa Popular Vila del Papiol, una cursa oberta a tothom i organitzada per l’entitat local Esport Base. Amb el suport de l’Ajuntament i l’Associació Setmana Cultural del Papiol, i la implicació d’altres entitats locals i empreses, que continuaran col•laborant perquè l’1 de maig continuï havent-hi una cursa popular.

ESPORT BASE I MITJA DEL CASTELL CONTINUARAN COL•LABORANT L’1 DE MAIG

El gran poder de convocatòria que la Cursa Popular Vila del Papiol ha tingut any rere any prova que l’Esport Base, a banda de desenvolupar una activitat marcadament esportiva, també contribueix activament a dinamitzar la vida social i cultural del municipi. Ho continuarà fent, i Esport Base i Mitja del Castell continuaran treballant de la mà.

Conjuntament, les dues entitats han decidit que a partir d’ara sigui Mitja del Castell qui agafi el timó de l’esdeveniment de l’1 de maig, ja que en només tres anys s’ha consolidat com l’entitat local especialitzada en curses. Comptaran, també, amb la col•laboració del Centre Esportiu Municipal (CEM) El Papiol.

UN NOU FORMAT DE CURSA

L’entitat Mitja del Castell va crear el 2014 una cursa de muntanya (trail) de referència entre els aficionats a córrer per la muntanya de Collserola: la Trail Mitja del Castell del Papiol, que el passat mes d’octubre va arribar a la tercera edició, amb un nivell altíssim de participació.

Amb l’objectiu d’encomanar la passió per les trails als més petits, Mitja del Castell va organitzar el novembre de 2016 la 1a edició de la Mitja Kids, una versió de la Trail Mitja del Castell per a participants menors d’edat, la primera d’aquest tipus a la comarca. Hi van participar uns 200 infants i joves. Molts d’ells veïns i veïnes del Papiol, però també d’altres poblacions dels voltants.

Vist el bon resultat de la 1a Mitja Kids, la cursa de l’1 de maig aquest any es presenta com la 2a Mitja Kids del Papiol i tindrà pràcticament el mateix format que la del passat novembre. Com a novetat, s’hi afegeix un quart circuit de 5.000 metres, per a participants d'entre 15 i 17 anys.

4 CIRCUITS PER LA MUNTANYA (1 A 17 ANYS)


Així, per al proper 1 de maig, la 2a Mitja Kids del Papiol proposa quatre circuits. Tots quatre pel Parc Natural de Collserola i dins el terme municipal del Papiol. En els quatre casos, el punt de sortida i de meta se situarà a Les Escletxes. Els corredors participaran en les diferents categories que s’han establert per franges d’edat: Mitja Mini (1.000 metres), Mitja Kids (1.500 metres), Mitja Joves (3.000 metres) i Mitja Junior (5.000 metres).

D’altra banda, s’ha pensat a fer un recorregut especial de 12 quilòmetres dins la Mitja del Castell (octubre) perquè els adults que fins ara participaven a la cursa de l’1 de maig continuïn amb la tradició, encara que sigui un altre dia.

LA INSCRIPCIÓ S’HA DE FER PER INTERNET

Les inscripcions estan obertes des del 20 de març al web www.mitjadelcastell.com i tenen un preu de 5 euros. En aquest enllaç web trobareu tota la informació sobre la cursa: http://mitjadelcastell.com/mitjakids.html

EL MATEIX ESPERIT

El que importa és participar: aquest és l’esperit dels esdeveniments organitzats sota la marca Mitja del Castell del Papiol. El mateix amb què Esport Base ha organitzat la Cursa Popular Vila del Papiol durant 14 anys.


Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: