Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

La Trail Mitja del Castell posiciona El Papiol com a referent entre els corredors i corredores de muntanya

La Trail Mitja del Castell posiciona El Papiol com a referent entre els corredors i corredores de m
Ampliar en una finestra emergent Maite Urrutia Alonsa, tres vegades guanyadora absoluta
Data de publicació: 25.10.17
Un any més, la cursa de muntanya papiolenca Mitja del Castell, que el passat diumenge 22 d’octubre va arribar a la quarta edició, ha tornat a cridar l’atenció de corredors de renom en les curses de muntanya, així com de veïns del poble aficionats a l’esport del trail, que també aconsegueixen molt bons resultats. Però sobretot de corredores, ja que edició rere edició ha anat creixent la participació femenina. Maite Urrutia Alonso va ser proclamada guanyadora absoluta de la carrera per tercera vegada consecutiva.

El circuit de la cursa, una “trencacames” per alguns paratges del Parc Natural de Collserola, dins del terme municipal del Papiol, és de 25 km i 1.200 m de desnivell positiu; i el temps màxim per completar-lo: 4 h i 30 min. El sistema de cronometratge és Championchip................................................
CREIX LA PARTICIPACIÓ FEMENINA
...............................................

Maite Urrutia va tornar a ser la guanyadora absoluta de la carrera per tercer any consecutiu, amb un temps de 2 hores, 34 minuts i 16 segons (02:34:16). De mica en mica, la participació femenina en aquesta competició va guanyant terreny. Enguany, hi han participat un centenar de corredores, el doble de l’anterior edició. El total de participants és d’uns 500. Amb tot, aquest any no hi ha hagut guanyadora de la categoria local.

Per la seva banda, Sergi Massip, va ser el guanyador absolut de la carrera, amb un temps de 01:59:36. I el millor temps papiolenc va ser el de Manu Moreno, 02:33:03.

...............................................
MITJA EXPERIENCE, UNA OPCIÓ PER ALS QUI VOLEN ANAR MÉS SUAU
...............................................

La novetat d’aquest any ha estat una segona distància, de 14 km i 600 m de desnivell positiu, batejada amb el nom de Mitja Experience. La incorporació d’aquest segon circuit s’ha fet pensant en aquells que volen iniciar-se en la pràctica del ‘trail’.

El guanyadors absoluts de la primera edició de la Mitja Experience van ser: Xavier Freixinet, amb un temps de 1:05:44, i Bàrbara Rubio (1:18:23). Pau Rodrigo (1:22:02) i Núria Ferré (1:49:11) van ser els guanyadors locals.

...............................................
VALORACIÓ POSITIVA
...............................................

Segons els promotors, es tracta d’«una carrera organitzada per corredors per a corredors» i «molt ben valorada pels participants». Aquest any, tenint en compte tant el recorregut com els serveis als participants o les activitats paral•leles que converteixen la cursa en un dia de festa al Papiol, els corredors i corredores han dit de la carrera que ha estat «de 10» i «autèntica».

...............................................
PROJECTE DE FUTUR
...............................................

Totes les passes que donen els organitzadors, l’entitat local Mitja del Castell (amb la col•laboració de l’Ajuntament de la localitat), tenen com a meta engrescar a tothom a fer trial (córrer per la muntanya però fora pistes). En aquest sentit, de cara al gener de 2018, tenen previst començar a fer proves per posar en marxa la primera escola de Trail del Baix Llobregat. I de cara a l’1 de maig de 2018, organitzaran la tercera edició infantil de la Mitja del Castell, la Mitja Kids, la primera trail infantil de la comarca.

...............................................
VOLUNTAT SOLIDÀRIA
...............................................

Un any més, part dels diners de les inscripcions es donen a causes solidàries: 250 euros a Càritas del Papiol i 250 euros a l’associació local contra el càncer. Durant els entrenaments dirigits previs, s’han recollit uns 400 kg de menjar, que s’han destinat al banc d’aliments de Barcelona, amb la col•laboració la Creu Roja.


Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: