Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

Dia Mundial del Reciclatge

Vista del poble del Papiol
Ampliar en una finestra emergent Vista del poble del Papiol
Data de publicació: 17.05.13
El 17 de maig és el Dia Mundial del Reciclatge, una bona oportunitat per recordar la tasca que fa l'Ajuntament del Papiol, des de la Regidoria de Medi Ambient, en favor del reciclatge i de la preservació del nostre entorn natural.

Accions a favor del Medi Ambient, el reciclatge i la protecció del nostre entorn natural al Papiol d'aquest curs:

MERCAT DEL TRASTO. El proper diumenge 2 de juny se celebrarà (des de les 8 del matí fins a les 14 h) el primer Mercat del Trasto de Papiol, en el marc de la Festa de la Cirera. Aquest mercat d'objectes de segona mà i d'intercanvi, que organitza la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament del Papiol, està obert a tots els veïns i veïnes del municipi particulars, representants d'associacions o entitats o comerços del Papiol.

HORTS URBANS. L’ Ajuntament ha iniciat el projecte per convertir l’antiga vinya de Cal Pepus en horts urbans municipals. L’objectiu és donar possibilitats als papiolencs de conrear les seves pròpies parcel·les en uns terrenys municipals que actualment es troben en desús. Les primeres estimacions permeten albirar un nombre aproximat de 50 parcel·les, algunes de les quals, un nombre encara per determinar, es reservarien per a families amb pocs recusos econòmics.

CA N'AMIGONET. L’Ajuntament del Papiol i el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola han treballat en un projecte per arranjar el camí de Ca n'Amigonet, una de les portes d’entrada del nostre poble al Parc Natural de Collserola, i transformar-lo en un espai millor condicionat per fer-hi passejades, pícnics, gaudir de la natura i fer-hi esport.

PROTECCIÓ ACÚSTICA. La Generalitat de Catalunya treballa per declarar la zona ubicada al voltant del cementiri de Roques Blanques del Papiol com la primera Zona d’Especial Protecció Acústica (ZEPQA) de Catalunya, una nova categoria que vol preservar diferents zones del país que són potencialment generadores de soroll.

KITS D'ESTALVI D'AIGUA. L'Ajuntament ha tornat a posar a disposició de tots el papiolencs que encara no el tinguin, el 'kit' d'estalvi d'aigua. Poden passar a recollir-lo per l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de manera gratuïta.

FUTURES ACCIONS. En un futur breu, s'iniciarà també una campanya per informar sobre els avantatges de l'autocompostatge domèstic i una campanya per millorar la selecció de la brossa orgànica.

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: