Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

La Generalitat finançarà el Servei de Control de Mosquits

La col·laboració ciutadana és essencial en la lluita contra el Mosquit Tigre
Ampliar en una finestra emergent La col·laboració ciutadana és essencial en la lluita contra el Mosquit Tigre
Data de publicació: 16.05.14
Després de la protesta dels alcaldes del Baix Llobregat, la Generalitat ha rectificat i ha confirmat el finançament per aquest any 2014 de les activitats del Servei de Control de Mosquits. La Generalitat destinarà una partida de 400.000 euros per aquest servei de salut bàsic de la comarca, especialment significatiu des de l'irrupció del Mosquit Tigre.

El Servei de Control de Mosquits
Des de l’any 1989, el Consell Comarcal del Baix Llobregat gestiona el organisme especialitzat en el control de plagues i la prevenció de malalties en relació específica als mosquits, insectes que per les característiques del territori del Baix Llobregat es desenvolupen amb molta facilitat i fa anys que presenten molèsties i riscos per a la població.

El Servei de Control de Mosquits ha desenvolupat un paper clau en la detecció, coneixement i tractament del problema plantejat pel mosquit tigre, i que també duu a terme tasques d’investigació i divulgació científica que contribueixen als avanços científics en matèria de prevenció de plagues d’insectes.

La tasca del servei té un component de control de plagues que és propi de les competències municipals i un altre molt important relatiu a la salut pública i prevenció que d’acord amb les actuals normatives europees i de competències administratives s’inclou dins de les responsabilitats de la Generalitat de Catalunya.

La gran importància de les activitats del Servei de Control de Mosquits del Baix Llobregat assegura la qualitat de vida de la població i els visitants del Baix Llobregat, vistos els problemes de salut pública relatius a malalties trameses per mosquits descrits en països de característiques similars, així la seva funció afavoridora dels factors de competitivitat i desenvolupament turístic i econòmic d’un territori estratègic pel conjunt de Catalunya.

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: