Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

L’Ajuntament aprova el pressupost municipal pel 2015

Vista del poble del Papiol
Ampliar en una finestra emergent Vista del poble del Papiol
Data de publicació: 18.12.14
L’Ajuntament ha aprovat, al Ple Municipal d’aquest 11 de desembre, el pressupost pel 2015. En paraules de l’alcalde del Papiol, Albert Vilà, “es tracta d’uns comptes ajustadíssims; encara ens trobem en un període econòmic crític i, per aquesta raó, treballem amb totes les idees possibles que ens ajudin a tocar el mínim possible la butxaca dels ciutadans i seguir mantenint uns serveis municipals de qualitat'.

El pressupost d’aquest any suma la quantitat de 5.107.867,67 euros, i ha estat aprovat al Ple Municipal amb els vots a favor de Junts pel Papiol (5 regidors) i ERC (1 regidor). CiU ha votat en contra (4 regidors) i el PSC s’ha abstingut (1 regidor).

L’alcalde, Albert Vilà, ha destacat que “gràcies a determinades mesures que s'han pres des de govern, com la negociació del conveni de recollida d'escombraries, la reestructuració de les plantilles o l’optimització dels subministres, entre d'altres, hem aconseguit un equilibri sostenible a nivell pressupostari sense necessitat de tocar ni una sola ordenança i amb la possibilitat de destinar recursos a polítiques socials. Ens trobem en una bona situació d’equilibri pressupostari –ha prosseguit l’alcalde Vilà- , en línia amb el que venim fent els darrers anys, i tot i la contundència de la crisi i les dificultats financeres públiques i privades, hem aconseguit enfortir el nivell i qualitat dels serveis municipals mantenint alhora una càrrega impositiva coherent”.

Cal destacar que el consistori municipal ha aturat, desde el darrer any 2014, l'augment que implicava la revisió cadastral dels bens immbobles del poble iniciada fa 8 anys. Amb l'aprovació d'aquesta mesura l'Ajuntament perd la possibilitat d'augmentar en 400.000 euros el pressupost municipal però, alhora, evita gravar impositivament encara més als papiolencs. 'L'equilibri entre els serveis municipals que dona l'Ajuntament del poble i els impostos i taxes amb els que, en part, es nodreix el pressupost municipal ha de seguir essent impecable' ha destacat l'alcalde.

1_Què és el pressupost municipal?
“Un pressupost per a qualsevol persona, empresa o govern, és un pla d'acció de despesa per a un període futur, generalment d'un any, a partir dels ingressos disponibles”. (Viquipèdia). Per tant, el pressupost municipal és la previsió de despeses i ingressos per a cada any que realitza l’equip de govern. Aquest pressupost, que especifica totes les partides d’ingressos i a què es dedicaran les despeses, es posa a votació al Ple municipal, ja que només pot fer-se efectiu amb el suport de la majoria del consistori.

El pressupost permet establir prioritats i permet treballar per fixar objectius. Tenint en compte que es tracta d’una previsió, però, sempre hi ha un marge per a imprevistos. Com a document polític també és el reflex de les prioritats del Govern municipal, per l’assignació al finançament de les diverses polítiques de despesa, i per com s’estructuren els ingressos.

2_Quin pressupost municipal té el Papiol?
L’equip de govern presenta un pressupost per al 2015 de 5.107.867,67 euros. Això vol dir que l’Ajuntament disposa d’aquests diners (1.273 euros per habitant aproximadament) per poder oferir els diferents serveis municipals de què s’encarrega i fomentar i potenciar les diferents polítiques que defensa.

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: