Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

L’Ajuntament posa a disposició dels ciutadans l’app LíniaVerda del Papiol com a eina per gestionar conjuntament la millora de la via pública i altres serveis

LíniaVerda fot 1
Ampliar en una finestra emergent Una nova eina gratuïta a l’abast del ciutadà
LíniaVerda fot 2
Ampliar en una finestra emergent Els responsables municipals reben els avisos al moment
LíniaVerda fot 3
Ampliar en una finestra emergent L’aplicació és senzilla d’utilitzar
Data de publicació: 16.06.16
Mitjançant l’aplicació LíniaVerda per a dispositius intel•ligents, com telèfons o tauletes, els veïns i veïnes del Papiol poden avisar a l’Ajuntament de les incidències que detectin, tant a la via pública com als edificis municipals. Parlem d’una app gratuïta que ja es pot començar a utilitzar, un cop descarregada l’aplicació a l’aparell. El seu funcionament és ràpid i senzill, molt intuïtiu, així com la descàrrega. Són molts els municipis que ja la fan servir i que valoren positivament la seva implementació: es tracta d’una eina que promociona la participació ciutadana, millora la relació entre ciutadans i Ajuntament, i permet gestionar amb més agilitat les incidències.

Mitjançant aquesta aplicació, disponible per als dispositius Android i IOS, els ciutadans i ciutadanes poden comunicar-se amb els responsables municipals que correspongui a través d’aquests dispositius i fer un seguiment de la gestió de la incidència.

Evidentment, els ciutadans podran continuar donant aquests tipus d’avisos a l’Ajuntament per telèfon o en persona.

L’Ajuntament posa a disposició de tots els veïns i veïnes l’aplicació, després d’haver-la estat provant internament durant un temps. L’eina també comporta certes millores pel que fa a la gestió interna d’alguns serveis municipals, sobretot pel que fa a la coordinació entre el personal dels diferents departaments i la planificació de feines.

Les categories d’incidències de la LíniaVerda del Papiol són: Via pública, Enllumenat, Escombraries, Neteja via pública, Neteja edificis públics, Mobiliari urbà, Parcs i jardins, Plagues d'insectes i rosegadors, Recollida de mobles, Retirada de vehicles, Transport, Senyals via pública, Incidències edificis municipals i Animals.

INSTAL•LACIÓ DE L’APP EN DISPOSITIUS INTEL•LIGENTS: Descàrrega Android (a través de Play Store) i descàrrega IOS (a través de App Store).


UN EXEMPLE D’UNA TRAMESA D’AVÍS INCIDÈNCIA
  • En Pau, veí del Papiol, passeja el gos pel seu carrer al vespre i s’adona que un dels fanals de la via pública no funciona.
  • En Pau obre l’aplicació LíniaVerda, que va instal•lar prèviament al seu telèfon mòbil.
  • En Pau tria l’opció “Nova incidència” i, després, tria la tipologia de la incidència corresponent: “Enllumenat”.
  • El sistema geolocalitza automàticament on es troben el Pau i la incidència (ja que el dispostiu té activada l’opció “Ubicació”).
  • En Pau fa una foto del fanal amb el mòbil i l’acompanya d’un text per explicar la incidència.
  • En Pau dóna l’ordre “Enviar”.
  • La incidència ha quedat registrada. La persona o les persones de l’Ajuntament que s’ocupen del servei d’enllumenat públic l’han rebuda a l’instant.
  • En Pau pot fer el seguiment de la gestió de la seva incidència mitjançant LíniaVerda.


Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: