Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

Deixar trastos al carrer quan no toca fa que 2 treballadors de la brigada perdin 1 mes i mig de feina

Deixar trastos al carrer quan no toca fa que 2 treballadors de la brigada perdin 1 mes i mig de feina
Ampliar en una finestra emergent Hi ha electrodomèstics amb substàncies contaminants i nocivesque s’han de retirar de seguida
Data de publicació: 26.08.16
L’Ajuntament del Papiol programa a l’any uns 12 serveis per retirar els voluminosos que podem deixar al carrer quan sí toca, un cada mes, dels quals se n’encarrega una empresa. Les retirades no previstes comporten un desviament dels recursos humans municipals: cada vegada que s’ha de fer un servei extraordinari de recollida, una parella de treballadors de la brigada ha de deixar de fer la feina que tenia programada per ocupar-se d’aquesta altra tasca.

Això té un cost econòmic, ja que hi ha treballs assignats a la brigada que es deixen de fer o que s’han de fer en hores extres. Tècnics municipals han calculat que si de mitjana anual es fan unes 5 retirades extraordinàries al mes—segons els registres de feines de la brigada—, això representa a l’any 60 mitges jornades de treball d’1 operari (en fan falta 2). O el que és el mateix: 30 jornades laborables senceres per cap, equivalents a 1 mes i mig de feina (sense comptar caps de setmana).

Tot això no passaria si tots respectéssim les normes pel que fa al servei de retirada dels trastos.

LA PROPERA RECOLLIDA ESTÀ PROGRAMADA PER AL 7 DE SETEMBRE

Llençar mobles vells i altres trastos a la via pública qualsevol dia no es pot. Encara que es deixin al costat dels contenidors de les escombraries. Només està permès el dia que hi ha programat el servei de recollida municipal.

El primer dimecres de cada mes (durant el matí), un camió recull els trastos que els veïns han de deixar la nit abans (la de dimarts) al costat dels contenidors. El servei és gratuït per als ciutadans. I si el dimecres que toca és festa, la recollida es farà el dimecres de la setmana següent.

Hi ha veïns, però, que es desfan de sofàs, matalassos, cadires, neveres, televisors i altres mobles vells i voluminosos quan els convé, encara que no coincideixi amb el dia que s’ha de fer. I hi ha vegades que sembla que algú hagi buidat un pis sencer.

ELS TRASTOS S’HAN DE TREURE DE LA VIA PÚBLICA PER EVITAR PERILLS


Els residus voluminosos a la via pública fan lleig i poden provocar accidents de trànsit si envaeixen el carrer, i els vianants hi poden ensopegar o tallar-se. Per aquests motius, els trastos han d’estar al carrer el menys temps possible, per evitar molèsties i riscos. Per això, s’estableix que es deixin la nit abans del dia que toca.

Hi ha electrodomèstics, a més, que contenen substàncies nocives i contaminants, com neveres o calderes, que convé retirar-hi ràpidament, encara més si s’hi han deixat el dia que no s’havia de fer: s’haurà d’ordenar un servei de recollida extraordinari; tot i que no sempre es pot fer amb immediatesa. La nevera de la foto, van deixar-la la setmana passada a la carretera de Caldes.

++++++++++++++++++++++

QUANT POT COSTAR CONTRACTAR UN SERVEI PARTICULAR A DOMICILI DE RECOLLIDA DE TRASTOS I MOBLES VELLS?

Si no podem o no volem aprofitar el servei que ens ofereix l’Ajuntament, sempre tenim l’alternativa de portar nosaltres mateixos els trastos a la deixalleria municipal, que és un lloc de gestió de residus autoritzat (gratuït per als particulars). És clar que no és tan còmode.

I la cosa es complica quan hem de llençar molts trastos, sobretot si es tracta de voluminosos que pesen i ocupen molt —posem que volem canviar el mobiliari de casa i ens volem desfer del vell—. Però llavors, també ens queda l’opció de contractar un servei particular, que inclogui recollir els trastos i dur-los a la deixalleria.

Contractar una empresa perquè s’emporti els mobles vells de tot un pis pot costar a un veí uns 400 €

Tècnics municipals han calculat que si els trastos són molts i pesats, ens caldrà llogar un vehicle adequat per carregar-los i transportar-los, amb un parell d’operaris durant 4 o 5 hores. Aquest servei podria arribar a costar uns 400 €. A més, també hem de comptar que si encarreguem la feina a una empresa, les empreses paguen per poder deixar residus a la deixalleria municipal.

++++++++++++++++++++++

La conclusió que en podem extreure és que pel bé de tots, el millor és que aprofitem els serveis municipals de retirada de voluminosos programats mensualment.


Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: