Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

Els serveis extra que ens toca pagar per retirar els trastos que s’han deixat al carrer el dia que no tocava

 Els serveis extra que ens toca pagar per retirar els trastos que s’han deixat al carrer el dia que no tocava
Ampliar en una finestra emergent La setmana passada l'Ajuntament va programar un servei extra per retirar trastos del carrer
Data de publicació: 30.01.17
Al Papiol, el primer dimecres de cada mes un camió passa a recollir els trastos que hem deixat la nit abans (dimarts) al costat dels contenidors d’escombreries. És només aleshores quan es poden llençar: aquesta és la norma. La presència de trastos i voluminosos varis a la via pública pot comportar riscos i, per tant, s’hi han de retirar com més aviat millor. Que els veïns no respectin la norma fa que l’Ajuntament hagi de pagar serveis extra de recollida, com va passar la setmana passada, tal com es pot veure a la fotografia.

Les recollides extraordinàries tenen un cost econòmic i, a més, fan que els operaris de la brigada municipal deixin de fer la feina que tenen assignada per ocupar-se’n d’aquesta. I tot i que els trastos i voluminosos s’han de retirar com més aviat millor per motius de seguretat, no sempre és possible fer-ho amb rapidesa.

D’altra banda, hi ha vegades que, si la presència d’aquests trastos al carrer no és perillosa, la decisió que es pren des de l’Ajuntament és no retirar-los (no és el cas de la setmana passada). Els motius tenen a veure amb una qüestió pedagògica, explica Judit Solana, tècnica municipal de Medi Ambient: “Si cada vegada que algú no respecta la norma retirem els trastos immediatament, estem donant el missatge que no passa res per fer-ho, ja que l’Ajuntament solucionarà el problema de seguida”. “La gent ha de ser conscient que no s’ha de fer”, afegeix Solana que, perquè s’acabi d’entendre el que diu, posa l’exemple següent: “Si volem que els nostres fills endrecin la seva habitació, però la recollim nosaltres quan ells no ho fan, les criatures no n’aprendran mai”.

L’AJUNTAMENT TÉ PREVIST AUGMENTAR A DOS COPS AL MES EL SERVEI DE RETIRADA DE VOLUMINOSOS

En relació amb aquest assumpte, dijous passat el ple municipal va aprovar un nou plec de condicions de per a la recollida de residus urbans, deixalleria i neteja viària. Segons aquest plec de clàusules, l’empresa que guanyi el concurs públic per prestar aquest servei farà la recollida dels trastos i voluminosos dos cops al més, enlloc d’un. D’altra banda, aquesta recollida es farà porta a porta, amb l’avís previ dels veïns.

DIMECRES 1 DE FEBRER: PROPER SERVEI PROGRAMAT DE RECOLLIDA DE TRASTOS


La nit de demà dimarts, aquells veïns que ho necessitin, estan autoritzats a deixar els trastos, mobles vells o altres voluminosos al costat dels contenidors del carrer. L’endemà, dimecres 1 de febrer, un camió de l’empresa que s’encarrega actualment d’aquest servei els passarà a recollir.

Informació relacionada:

Els veïns es queixen indignats: “Per què hi ha algú que llença els trastos quan no toca?” (25.01.2017)
http://www.elpapiol.cat/papiol/noticies/detall.php?apartat=¬icia=883

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: