Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

L’Ajuntament augmentarà el servei de retirada de voluminosos i instaurarà una recollida d’esporga

Ajuntament augmentarà el servei de retirada de voluminosos i instaurarà una recollida d’esporga
Ampliar en una finestra emergent Els voluminosos es recolliran 2 cops al mes i als domicilis per tal d'evitar imatges com aquesta
Data de publicació: 13.02.17
El Ple municipal del Papiol ha aprovat un nou plec de condicions per a la recollida de residus urbans, deixalleria i neteja viària. Segons aquest plec de clàusules, l’empresa que guanyi el concurs públic per prestar els serveis farà la recollida dels trastos i voluminosos dos cops al més, enlloc d’un, com fins ara. D’altra banda, aquesta recollida es farà a domicili, amb l’avís previ dels veïns. El plec inclou altres millores i novetats.

Entre les diferents millores que comportarà el nou plec, destaca també un servei de recollida d’esporga, fins ara inexistent. Aquesta recollida es farà també a domicili i també amb l’avís previ per part del ciutadans.

Una altra novetat serà la del servei de recollida selectiva dels residus orgànics, cartró i vidre dels establiments comercials. Aquests residus es passaran a recollir per l’establiment.

EL PERQUÈ DE LES NOVETATS I LES MILLORES DEL NOU PLEC


L’objectiu final de totes les millores i novetats que planteja el nou contracte és el d’incrementar la recollida selectiva de residus i facilitar la participació de tothom per aconseguir que El Papiol faci un pas endavant pel que fa a la recuperació de residus. Al darrere no hi ha sols una voluntat i una sensibilitat mediambiental. També l’obligació de complir les lleis.

La gestió de residus a mig termini està marcada pels objectius establerts per les directives europees, que obliguen els estats membres a reciclar com a mínim el 50% dels residus municipals l’any 2020.

Per la seva banda, El Programa general de prevenció i gestió de residus i recursos a Catalunya (PRECAT20) va una mica més lluny i estableix que el 2020 els municipis de Catalunya hem d’arribar, com a mínim, a un 60% de recollida selectiva.

Al Papiol estem estancats des de l’any 2000. Durant aquest temps, no hem baixat del 42% però tampoc no hem passat del 54%.

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: