Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

Resum del temps al Papiol el 2016, per Albert Martí

Resum del temps al Papiol el 2016, per Albert Martí
Ampliar en una finestra emergent Aquesta mimosa del Papiol floreix cada any entre gener i març
Data de publicació: 15.02.17
El papiolenc Albert Martí, aficionat a la meteorologia, ens resumeix com va ser el temps al Papiol l’any passat. A partir de les dades locals que recull amb l’estació meteorològica professional que té instal•lada a la zona del Trull, Martí diu que vam tenir, com a tot arreu, un 2016 càlid, sense cap temperatura sota zero, i molt sec. Pel que fa al que ja hem passat de 2017, Martí explica que aquest gener ha estat més “normal”, amb més fred i més pluja que l’anterior. El passat 18 de gener la seva estació va registrar una mínima de 2,6 sota zero.

CRÒNICA DEL TEMPS AL PAPIOL EL 2016, PER ALBERT MARTÍ PÉREZ

L'any 2016 al Papiol va ser, a grans trets i igual que a escala global, un any càlid, amb una temperatura mitjana anual de 16,5Cº. Quant a precipitacions, podem dir que l 2016 al Papiol va ser molt sec, amb només 367 litres. Això representa un dèficit pluviomètric superior al 40% respecte de la mitjana habitual.

Continuem, per tant, immersos en una situació que sembla ja irreversible pels efectes del canvi climàtic, que provoca temperatures més elevades i pluges cada vegada més irregulars.

HIVERN 2015-2016
No hi va haver cap dia de temperatura negativa en tot l'any! Els primers 3 mesos es van caracteritzar per temperatures força suaus, a excepció del març, que va estar dintre dels paràmetres habituals. Quant a pluges cal destacar el gener, amb precipitacions inapreciables.

PRIMAVERA 2016
Els mesos de primavera no van ajudar a canviar gaire la tònica quant a pluges. Malgrat les pluges d’abril van estar entorn a la mitjana, les precipitacions al maig i sobretot al juny van disminuir considerablement. La mitjana de les temperatures es va mantenir estable. El maig va ser una mica més fresc de l'habitual i el juny una mica més càlid del normal.

ESTIU 2016

Els mesos d'estiu es van caracteritzar per unes temperatures mitjanes una mica per sobre de la mitjana: malgrat no hi va haver valors de temperatures extremadament altes, les temperatures es van mantenir força elevades de forma constant. Quant a pluges, no ens van visitar les tempestes habituals de la segona part de l'estiu i aquesta estació, per tant, va esdevenir molt seca.

TARDOR 2016
La tardor tampoc no va fer gala de ser l'època de l'any amb més precipitacions a casa nostra, malgrat tenir alguns registres de precipitació més destacables. Pel que fa a temperatures, octubre i novembre van ser força càlids, sobretot quant a les mínimes, que no van baixar gaire, i això que cada cop les s’anaven fent més llargues. El desembre si que es pot catalogar de normal degut a la situació anticiclònica que varem tenir.

HIVERN 2016-2017
Referent a aquest 2017, hem començat amb un mes de gener amb unes precipitacions normals, que han rondat els 40 l/m2 , i que està sent força fred, amb una temperatura mitjana de tant sols 7,5Cº. El passat 18 de gener vam tenir una mínima de -2,6Cº.Informació relacionada:

Resum del temps del primer trimestre de 2016 al Papiol (crònica d’Albert Martí) 13.05.16 http://www.elpapiol.cat/papiol/noticies/detall.php?apartat¬icia=771


Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: