Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

Comença la renovació del sistema de recollida de residus del Papiol amb l'aprovació del Porta a Porta

Porta a porta, l'opció més recuperadora
Ampliar en una finestra emergent Porta a porta, l'opció més recuperadora
Data de publicació: 30.11.12
El Ple de l'Ajuntament del Papiol ha aprovat el plec de despesa i contracte de la recollida de residus Porta a Porta al Papiol, pel qual es dóna el vistiplau a la renovació del sistema de recollida de residus del nostre poble, amb la implementació del Porta a Porta. Un camí que els ciutadans iniciaran a partir del segon trimestre de 2013. Fins a aquell dia s'aniran explicant a tots els papiolencs amb diferents campanyes informatives les claus d'aquesta renovació.Al llarg del Ple municipal d'aquest 29 de novembre, els regidors i regidores de Junts pel Papiol (5) i Convergència i Unió (2) han votat a favor d'impulsar aquest nou model de recollida de residus, consolidant una amplia majoria del Consistori. Un regidor de CiU s'ha abstingut i els regidors del Partit Socialista de Catalunya (1) i Esquerra Republicana de Catalunya (1) han decidit votar en contra.

L'alcalde, Albert Vilà, ha declarat que 'no analitzem només aquest important canvi a curt termini, segur que trobarem algunes dificultats però totes perfectament superables. Si fem una anàlisi de llarga distància, que crec que és el que hem de fer, veurem que la decisió que hem pres avui, ens parla d'un millor futur per al Papiol, per a tots nosaltres i per als nostres fills'.

Del Residu Mínim al Porta a Porta
La gestió dels residus municipals, que en aquests últims anys ha estat basada en els principis del Residu Mínim, ha donat uns resultats satisfactoris, amb unes xifres de recuperació de residus al 2011 del 54%, dels quals un 31% prové de la deixalleria i un 23% de la recollida selectiva en contenidors. Tot i així, les experiències d'altres municipis amb el Porta a Porta, on s'ha arribat a xifres del 80%, han impulsat l'Ajuntament a proposar aquest canvi de model, que implica un canvi conceptual en la gestió dels residus. És un important pas a favor del medi ambient i la sostenibilitat que requereix el compromís i la participació del ciutadà.

La recollida selectiva Porta a Porta consisteix a lliurar els residus al servei municipal de recollida davant de la porta de casa, en uns dies i hores determinats per a cada fracció. Aquest model canvia l'actual, en el qual la recollida es realitza mitjançant contenidors a la via pública. El Porta a Porta, doncs, millorarà també la qualitat dels carrers del poble, d'on desapareixeran els contenidors.

Al llarg de les properes setmanes, l'Ajuntament iniciarà una campanya informativa per explicar el funcionament del model de residu Porta a Porta a tots els ciutadans.

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: