Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

Risc de fortes ventades al Baix Llobregat

Una gran ventada afectarà Catalunya
Ampliar en una finestra emergent Una gran ventada afectarà Catalunya
Data de publicació: 29.01.15
Protecció Civil de la Generalitat ha informat de la previsió d'una gran ventada que afectarà tot el territori català, i en especial el Baix LLobregat a partir de la propera matinada i fins divendres. Es prega a la població que extremi la prudència en la mobilitat en vehicle i a peu i en les activitats a l’aire lliure a partir del vespre d'aquest dijous.

El vent, que podrà arribar a ser violent i persistent amb cops de més de 90 km/h, afectarà les cotes altes del Pirineu Occidental i les comarques del litoral i prelitoral central i de Tarragona. Aquesta tarda s’intensificarà el fenomen en aquestes mateixes zones, afectant també però amb menor probabilitat gairebé tot Catalunya. A partir de les 19.00 hores, els valors de vent ja seran intensos, podent superar els 90 km/h en zones on habitualment no bufa vent intens i en zones metropolitanes, on es poden produir més incidències.

Les comarques on es preveu que puguin haver-hi més incidències són, segons la previsió: Anoia, Priorat, Conca de Barberà, Alt Camp, Alt Penedès, Baix Llobregat, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Maresme i Barcelonès. A cotes altes de les comarques de muntanya tindran els valors de vent més elevats, superiors a 125 km/h, i tot el territori es veurà afectat per vent intens i/o violent incrementant-se amb el pas de les hores.

Segons les previsions de l’SMC, l’episodi serà especialment greu durant la propera matinada, i fins el matí de divendres, moment de màxima intensitat del temporal de vent, amb cops de més de 125 km/hora sobretot als dos Pallars, Alta Ribagorça, Alt Penedès, Anoia, Alt Camp, Conca de Barberà i Priorat, i valors de més de 90 km/h en general a les comarques del litoral i prelitoral central, incloent Barcelona i la seva àrea metropolitana i de Tarragona.


CONSELLS A LA POBLACIÓ:
Protecció Civil remarca que d’acord a les previsions es tractaria d’un episodi especialment important amb possibilitat de danys i efectes greus en els períodes i zones abans indicats. Per tant, la població ha d’extremar la prudència en la mobilitat tant en vehicle com a peu, i limitar les activitats a l’aire lliure en les zones afectades davant la previsió d’incidències.

Durant la màxima intensitat del vent cal evitar realitzar activitats a l’aire lliure si no són segures, en especial a muntanya. Dins els nuclis urbans de les poblacions més afectades, cal recollir o lligar de forma segura tendals i retirar qualsevol element inestable situat a l’exterior a terrasses o similars, ja que poden precipitar-se i provocar un accident. Durant la màxima afectació del vent cal evitar situar-se a prop d'elements que puguin caure (murs, arbres, tancaments, bastides que es moguin, senyals, mobiliari urbà en alçada o altres similars). Aquestes mesures seran especialment necessàries a partir de la matinada del dijous a divendres i durant part del matí de divendres.

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: