Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

Inauguració dels nous carrer de la Diputació, passatge de la Pau i baixada de la Lluna

Discurs Inaugural de la inauguració
Ampliar en una finestra emergent Discurs Inaugural de la inauguració
Data de publicació: 03.03.15
Aquest diumenge 1 de març l'alcalde del Papiol, Albert Vilà, el regidor de Territori, Òscar Alujas, i el President de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, han inaugurat de forma oficial les obres de reordenació dels nous carrer de la Diputació, passatge de la Pau i baixada de la Lluna. L'actuació que ha dut a terme l'Ajuntament ha comptat en un pressupost de 699.981 euros, 520.000 euros dels quals han anat a càrrec de les administracions. supramunicipals.

L'alcalde del Papiol, Albert Vilà, va assenyalar que 'avui es un dia per sentir-nos orgullosos com a poble perquè aquesta actuació l’hem feta tots... tots els papiolencs hem posat la nostra part perquè això fos possible'. Alhora, va destacar que la actuació és fruit d'un pla per al Papiol que es va gestar ja fa 16 anys' que tenia i té com a fi principal, 'fer tot el què puguem per a sentir-nos orgullosos del nostre poble i de ser papiolenques i papiolencs' cercant la millora de la qualitat de vida dels habitants del poble. 'Des de l'Ajuntament -va prosseguir l'alcalde- ens dediquem incansablement a realitzar actuacions per a que els papiolencs visquin millor i aquesta n'és una d'elles'.

Per la seva part, el regidor de Territori, Òscar Alujas, va agraïr de forma especial la paciència de les veïnes i veïns que viuen a la zona per a la paciència demostrada al llarg de la durada de les obres i va afegir que 'espero que estigueu tan contents i il·lusionats amb l'obra com ho estem tots els membres de l’equip de govern'.

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, va destacar en la seva intervenció la importància de millorar els centres històrics urbans per reforçar la seva identitat i la cohesió, com a espai públic de qualitat que consolida els vincles comunitaris. En aquest sentit, Esteve va assenyalar que 'obres com aquesta valen l'esforç conjunt de diverses administracions treballant plegades per servir la ciutadania»', recordant que la Diputació és una eina de suport a les polítiques locals.

Una reordenació que deixa una zona nova
La reordenació del carrer de la Diputació, del Passatge de la Pau i de la Baixada de la Lluna , que ha tingut en la racionalitat pressupostària un valor afegit, millora la qualitat de vida dels veïns de la zona. Amb aquesta actuació es crea també un nou espai públic per a tots els papiolencs, que alhora connecta el nou paisatge urbà fruit de la transformació del nucli antic i els entorns de la plaça Gaudí amb la nova Biblioteca Municipal i la pista poliesportiva. D'aquesta manera es manté la unitat i el caràcter de la zona del nucli antic i es contribueix a dotar d’identitat el centre del poble.

Es tracta d’un espai que afavoreix el vianant, però que és compatible amb el trànsit dels veïns. De fet, dins l’àmbit de la intervenció no s'han previst zones d’aparcament per minimitzar la presència de vehicles. L’espai urbà queda dividit en dos àmbits: una zona de llambordes de gra petit, adequada per al trànsit rodat, i un àmbit de llosa gran per al vianant, que s'ha tractat de forma especial perquè tingui una forma més llisa i còmoda per al trànsit de vianants.

La trobada entre els dos àmbits es produeix a través d’un espai de transició, que dóna l’oportunitat de crear un nou espai públic de caràcter semblant a una plaça, que és l'espai des d'on es van fer els parlaments al llarg de la inauguració i on van tocar el Combo de l'Escola de Música i el Cor Gospel. En aquest espai es concentrarà el mobiliari urbà: una gran jardinera organitzarà al seu voltant la circulació i el pas de vehicles. Per evitar qualsevol filtració d’aigua al terreny s'ha col·locat un sistema de sanejament de tub flexible que davant de qualsevol moviment de terra (propis del nostre territori) eviti fugues i filtracions. De la mateixa manera, l’arbrat i la vegetació no poden filtrar directament al terreny.

El projecte també ha renovat la instal·lació d’enllumenat públic en l’àmbit del carrer Diputació, la baixada de la Lluna i el passatge de la Pau. Totes les làmpades són de màxim rendiment, LED, mantenint els criteris de qualitat, material i tipus d’instal·lació que s’estan utilitzant en altres actuacions al poble.

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: