Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

Un incendi fa malbé la seu de l’esplai

Un incendi fa malbé la seu de l’esplai
Ampliar en una finestra emergent L'incendi va passar en una de les tres sales del local de l'esplai
Data de publicació: 13.06.16
La seu de l’esplai Pa Amb Tomàquet del Papiol quedarà inservible durant un temps com a conseqüència de l’incendi que hi va tenir lloc ahir diumenge a l’hora de dinar, entre les dues i dos quarts de tres. La seu de l’entitat està ubicada a l’edifici municipal de les antigues escoles del carrer del Doctor Trueta. Els bombers descarten que el foc hagi estat culpa d'un curtcircuit elèctric i juntament amb la Policia Local i els Mossos investiguen quina pot haver estat la causa. Pel que sembla, es podria tractar d’un incendi intencionat, provocat en un acte de vandalisme.

Fonts de la Policia Local del Papiol expliquen que cap un quart de tres van ser els veïns de la zona els qui, alertats pel fum, van avisar a la Guàrdia Urbana que el local de l’esplai s’estava cremant. En un primer moment, van ser els veïns i la policia qui va començar a apaivagar les flames, amb aigua i extintors, fins que van arribar-hi tres dotacions dels bombers de Sant Feliu de Llobregat. A les tres de la tarda l’incendi ja s’havia apagat.

Quan la gent va començar a arribar als antics col•legis per intentar sufocar les flames, una de les papereres del pati també cremava, i hi havia vidres de les finestres del local trencats. Tot i que encara no s’ha confirmat oficialment l’origen de l’incendi, alguns dels indicis fan pensar que podria haver estat provocat intencionadament i també que es tracta d’un acte vandàlic.

L’incendi no va causar danys personals, ja que en el moment d’encendre’s no hi havia ningú a l’interior de l’edifici. S’està comprovant que les instal•lacions no hagin patit danys estructurals, tot i que d’entrada sembla que no. Amb tot, farà falta feina per poder condicionar de nou l’espai, ja que s’han cremat mobles, finestres, parets, sostre, cablejat i fluorescents.

Per sort, segons expliquen els monitors de l’esplai, s’ha salvat la majoria del material que hi tenien per a les activitats infantils i juvenils que fan, ja que estava guardat en les altres dues sales contigües a la sala on va començar el foc i que també són part del local de l’entitat. A aquestes altres dues sales no hi van arribar les flames, tot i així han quedat, com tot l’edifici, brutes, fumades i plenes d’aigua.

Als altres locals de l’edifici, també contigus al de l’esplai —on funcionava la ràdio i on hi ha un rocòdrom—, tampoc no va arribar l’incendi.

Tant la Policia Local del Papiol com els Mossos d’Esquadra demanen que si algú té informació que pugui ajudar a esclarir els fets que no dubti a posar-se en contacte amb la Guàrdia Urbana.


Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: