Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

Joan Borràs assisteix al Parlament Europeu a una conferència sobre urbanisme

Joan Borràs assisteix al Parlament Europeu a una conferència sobre urbanisme
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 23.10.17
El regidor d’Urbanisme del Papiol, Joan Borràs, és un dels membres de la delegació catalana convidada setmana passada a l’inauguració de l’exposició “Polis. 7 lliçons del Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà” a la seu del Parlament Europeu, a Brussel•les. A Borràs, que també va assistir a una conferència sobre el futur de la ciutat europea, se’l va convidar per la seva trajectòria tant professional com política en el terreny de l’urbanisme.

Entre els membres de la delegació que dimarts i dimecres de la setmana passada van visitar el Parlament Europeu, a la capital belga, també hi havia, entre d’altres, Josep Ramon Mut, diputat d’Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona, així com representants de l’Ajuntament de Caldes de Montbui, guanyador del Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà 2016.

“Polis. 7 lliçons del Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà” és una exposició itinerant que, precisament, recull treballs presentats al certamen. L’exposició, que ja ha passat per Nova York, Sant Petesburg o Ciutat de Mèxic, va estar durant la setmana passada a una de les seus del govern europeu gràcies a la iniciativa de l’eurodiputat i alcalde de Caldes de Montbui, Jordi Solé Ferrando. L’objectiu era compartir amb els eurodiputats les lliçons més actuals d’urbanisme a partir de les intervencions que s’estan fent a diverses ciutats europees i en les quals es fixa el certamen.

Joan Borràs va comprovar que entre els treballs que han estat premiats o han estat finalistes, n’hi ha uns quants de catalans. Per a Borràs, un dels aspectes importants del premi és que dóna prioritat a projectes amb vocació social i que “en tots els casos va lligat a la imaginació i capacitat de trobar bones solucions, i no al cost de l’obra”. Borràs posa com a exemple un cas que ha trobat interessant, l’Skate Park d’Arbúcies: “una pista d’skate que va costar poc més de 40.000 euros, una demanda ciutadana que es va construir amb la participació i col•laboració de la ciutadania i amb materials reciclats”.

Joan Borràs i la resta d’integrants de la delegació van aprofitar l’estada a la capital europea per intercanviar opinions sobre l’actual situació política de Catalunya amb alguns eurodiputats.

El Premi Europeu de l’Espai Públic és un certamen biennal convocat per set institucions europees amb l’ànim de reconèixer i difondre tota mena d’obres de creació, recuperació o millora d’espais públics a les ciutats europees, agrupades en set temes: democràcia, memòria, fronts marítims, mercats, marges i mixtura. Es tracta d’una iniciativa del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), a la qual s’han anat sumant altres institucions europees coorganitzadors.


Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: