Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

Monument a l’activitat d’extracció d’argiles al Papiol

Monument a l’activitat d’extracció d’argiles al Papiol
Ampliar en una finestra emergent Foto de la màquina abans de la restauració.
Data de publicació: 03.12.18
El Museu del Papiol ha restaurat una màquina excavadora d’una època en què l’argila i les bòbiles van ser una activitat econòmica molt productiva al municipi. La màquina s’instal·larà com a monument a l’accés de la població el diumenge 16 de desembre a les 11 h, dins del actes de la Festa de Sta. Eulàlia.

Recuperar i preservar el patrimoni i la memòria històrica del Papiol és l’objectiu d’aquesta acció. L’Ajuntament, conjuntament amb la Biblioteca Valentí Almirall i entitats locals com el Museu, treballen en aquest sentit.

La instal·lació de l’excavadora davant de la benzinera havia de coincidir amb l’exposició que estava organitzant el Museu: “La fi del pic i la pala”, relacionada amb l’activitat de la construcció al Papiol. Però l’exposició no es farà perquè el material documental i fotogràfic que l'havia d'il·lustrar es va perdre amb els aiguats pel passat 15 de novembre.

Pel que fa a la màquina, va ser la primera excavadora Menck de l’empresa papiolenca Suministros de Arcilla, que la va cedir a l’Ajuntament perquè el Museu la restaurés i la convertís en un monument. Quedarà instal·lada en un lloc que havia estat un terral d’extracció.


Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: