Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

L’Ajuntament estudia accions legals davant l’afirmació d’un ex alcalde de possible tràfic d’influències

L'Ajuntament diu no a Eurovegas
Ampliar en una finestra emergent Ajuntament del Papiol
Data de publicació: 17.07.14
L’Ajuntament ha tingut coneixement d’un escrit de l’ex alcalde del Papiol, José Guerrero, enviat a la Generalitat de Catalunya i relatiu a la delimitació de l’entorn de protecció del Castell del Papiol, on s’acusa a diferents càrrecs polítics del consistori del Papiol de possible tráfic d’influències.

L'argument en el que es basa l’escrit del Sr. Guerrero és des del principi erroni, ja que acusa l’Ajuntament de delimitar una zona de protecció del Castell que és competència exclusiva de la Generalitat, ja que el Castell és un Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). L’escrit afirma que aquesta delimitació s'ha fet basant-se en interessos comercials, professionals o patrimonials malgrat que la delimitació de la zona no la fa l’Ajuntament sinó l’Institut d’Estudis Catalans i el Consell Assessor del Patrimoni Cultural Català de la Generalitat de Catalunya.

L’Ajuntament entén que tergiversar d’aquesta manera la realitat, ja sigui per desconeixement o negligència, és clarament difamant e injuriòs i estudia accions legals per a protegir la honorabilitat de la institució.

Albert Vilà, alcalde del Papiol, ha declarat que “atacar d’aquesta manera tan gratuïta i temerària la nostra honorabilitat és una línea vermella que no es pot deixar passar. Hi ha gent que diu mentides, difama i a veure què queda dins la opinió pública, però hi han línies vermelles que no es poden traspassar. És inconcebible i molt trist que es pugui acusar alegrement tot un consistori d’una forma tant desinformada i negligent. Crec que és una falta de respecte a tot el poble'.

El Consell Assessor del Patrimoni Cultural Català, que és qui pren la decisió de la delimitació de la zona de protecció de l’entorn del castell, té la següent composició:

President: el conseller de Cultura.
Vice-president: el director general del Patrimoni Cultural.
Vocals:
El subdirector general del Patrimoni Cultural.
Deu tècnics de reconeguda competència en les àrees
següents: tres d'arquitectura, dos de patrimoni cultural
moble, un d'arqueologia, un de patrimoni bibliogràfic, un
de patrimoni documental, un d'art contemporani i un
d'etnologia.
Secretari: un funcionari de la Direcció General del
Patrimoni Cultural, designat pel conseller.

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: