Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

Nova benvinguda als infants del Papiol

Un moment de l'acte de Benvinguda
Ampliar en una finestra emergent Un moment de l'acte de Benvinguda
Data de publicació: 08.12.14
Aquest 29 de novembre ha tingut lloc una nova edició de la Benvinguda als Infants del Papiol. La Martina, el Marc, l'Alejandro, el Martí, la Marina, la Queralt, el Kai, la Rita, el Leo, la Laura, el Jaume, el Lucas, el Jordi, la Valeria, el Barou, la Lola, el Luca i el Denis, conjuntament amb les seves famílies, han estat els protagonistes d’aquest acte pel qual el nostre municipi ha fet públic un reconeixement d’acolliment als nens i nenes i s’ha compromès, conjuntament amb les seves famílies, a vetllar per la seva educació i a defensar i garantir els seus drets.

L’acte de Benvinguda als infants no té efectes legals ni pressuposa cap privilegi o preferència del nen o nena acollit en l’accés als serveis municipals, però sí que és una celebració que vol enfortir el lligam entre els ciutadans de tot el poble, integrants, d’alguna manera, d’una gran família.

L’alcalde del Papiol, Albert Vilà, ha afirmat durant la celebració de benvinguda que 'aquest és un acte senzill i emotiu, en el qual volem proclamar la garantia dels drets dels infants com a símbol del progrés de la humanitat. Volem també, refermar la nostra voluntat de treballar plegats per avançar cap a una societat més lliure, justa i democràtica. Avui en dia, tots ho sabem prou, hi ha dificultats; el món, aquest món globalitzat, que tantes coses bones ens ha donat i ara té tants motius de preocupació! No obstant això, els infants d’ara tenen totes les possibilitats de veure meravelles, no solament en el terreny de la ciència i de la tècnica, sinó també canvis que afectaran les condicions de vida social. L’afany de justícia, llibertat, solidaritat i bondat que tantes generacions han anhelat, mai quedarà satisfet del tot, però, si som molts els qui ajuntem esforços per canviar, estarem en el bon camí perquè les noves generacions gaudeixin d’un món on definitivament el seny s’imposi i hi hagi aliments, educació, sanitat i una vellesa feliç per a tothom”.

Textos legals
La Declaració Universal dels Drets de l’Infant, aprovada per les Nacions Unides l’any 1959, proclama: “L’infant gaudirà d’una protecció especial i disposarà d’oportunitats i de serveis, dispensat, tot això, per la llei i altres mitjans, a fi que pugui desenvolupar-se de manera física, mental, moral, espiritual i social, sana i normal així com en condicions de llibertat i dignitat”.

I la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans compromet els ajuntaments, quan diu: “Les autoritats municipals han de fomentar amb tots els mitjans de què disposin, la dignitat de tots i totes i, la qualitat de vida dels ciutadans de les seves localitats”.

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: