Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

La visita al Papiol inaugura l’agenda del viatge d’una delegació colombiana a la zona metropolitana de Barcelona

Visita delegació colombiana
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 11.04.16
Aquest matí El Papiol ha rebut una delegació de Colòmbia (el governador de del departament de Quindío i una dotzena d’alcaldes i alcaldesses de municipis d’aquesta zona), acompanyada d’autoritats de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i de la Cambra de Comerç i Serveis de Catalunya-Colòmbia. Es tracta d’una recepció institucional emmarcada en l’agenda de la visita que farà la comitiva colombiana a la zona metropolitana de la capital catalana fins al 14 d’abril. El Papiol és el primer municipi que han visitat, on els ha donat la benvinguda Joan Borràs, com a alcalde de la localitat i com a conseller del govern de l’AMB.

El viatge ha estat organitzat per la Cambra de Comerç i Serveis de Catalunya-Colòmbia —una plataforma per promocionar i incentivar relacions comercials, turístiques i d’altres tipus entre Catalunya i Colòmbia— i l’Àrea d’Internacional i Cooperació de l’AMB.

La comitiva ha arribat al Papiol a les 8.30 del matí, a l’Ajuntament, on ha estat rebuda tal com marca el protocol. A continuació, hi ha hagut una sessió de treball, en què Joan Borràs ha fet una conferència per als seus homònims colombians en la qual s’han tractat temes com l’estructura política i administrativa de Catalunya, les avantatges de mancomunar serveis o què significa per a un municipi com El Papiol formar part de l’AMB. La sessió s’ha convertit en un col•loqui i els visitants han pogut fer preguntes relacionades amb la gestió mediambiental i dels residus, temes en què estan molt interessats.

El governador i els alcaldes i alcaldesses de Quindío han vingut acompanyats de Xavier Tiana i Carles Garcia, de l’AMB; i del president de la Cambra de Comerç i Serveis de Catalunya-Colòmbia, l’exconseller de Governació Xavier Vendrell, i del representant d’aquesta cambra a Colòmbia, l’exalcalde de Corbera Josep Canals.

Aquest migdia, la delegació colombiana dinarà al Parlament de Catalunya, on seran rebuts per la presidenta d’aquesta cambra, Carme Forcadell. Durant els 4 dies que durarà el viatge, s’han previst visites i reunions de treball amb els responsables d’ajuntaments, empreses i serveis de la zona metropolitana de Barcelona.

L’AGENDA DE LA DELEGACIÓ COLOMBIANA

Visites: Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Sant Feliu de Llobregat; Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) de Sant Joan Despí; Parc Agrari del Baix Llobregat; Instal•lacions del Trambaix de Sant Joan Despí; Planta de selecció de runes de la Zona Franca; Planta de selecció i tractament de residus domèstics Ecoparc del Vallès; i Consorci del Besòs.

Reunions de treball: amb el director de Barcelona Turisme, amb responsables de l’AMB; el president de la Gestora de Runes de la Construcció; amb membres de la Cambra de Comerç i Serveis de Catalunya-Colòmbia; amb responsable de l’empresa Deister; amb responsables de l’Agència de Residus de Catalunya; amb el gerent del Consorci del Besòs; amb responsables l’empresa de serveis energètics Enertika; i amb responsables de la cooperativa Som Energia.

ANTECEDENTS DE LA VISITA AL PAPIOL

Joan Borràs va rebre a finals de 2015 una delegació d’El Salvador: L’AMB fa 7 anys que té un conveni de col•laboració amb l’Àrea Metropolitana de San Salvador (El Salvador). A finals de novembre de l’any passat, una delegació d’alcaldes de municipis integrats en l’Àrea Metropolitana de San Salvador van fer una visita a Barcelona amb l’objectiu de conèixer la realitat dels municipis de l’AMB. Joan Borràs, com a alcalde del Papiol i conseller metropolità, va ser l’encarregat de rebre la delegació, molt interessada a conèixer la seva experiència com a alcalde d’un dels pobles més petits de l’AMB.

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: