Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

Resum del temps del primer trimestre de 2016 al Papiol (crònica d’Albert Martí)

Resum del temps del primer trimestre de 2016 al Papiol (crònica d’Albert Martí)
Ampliar en una finestra emergent Aquesta és l’estació amb què Albert Martí recull les dades meteorològiques
Data de publicació: 13.05.16
“Hivern molt suau al Papiol, com a la majoria del continent europeu”. Aquest és el titular que resumeix el temps que hem tingut el primer trimestre de 2016 a la nostra localitat, segons el papiolenc Albert Martí, aficionat a la meteorologia, que analitza regularment les dades locals que recull amb l’estació meteorològica professional que té instal•lada a una vivenda del carrer de Les Escletxes, a la zona del Trull.
HIVERN MOLT SUAU AL PAPIOL, COM A LA MAJORIA DEL CONTINENT EUROPEU (crònica d’Albert Martí)

Temperatures

Aquests primers mesos de l'any han estat molt més càlids del que seria habitual. Hem tingut un hivern suau. Les temperatures mitjanes han estat 3 graus per sobre de les que es consideren normals per als mesos de gener i gener. La temperatura mitjana de gener va ser de 10,9 ºC i la de febrer de 11,1 ºC. Pel que fa al mes de març, podríem dir que aquest mes ha estat més normal, amb 11,3 ºC de mitjana.

No hem tingut cap dia de glaçada amb temperatura sota zero. Els dies més freds del que portem d'any van ser: el 17 de gener (+0,5 ºC) i el 20 de febrer (1 ºC de mínimes).

Sobretot cal destacar les temperatures màximes. Hem tingut molts dies amb sol i sense irrupcions d'aire fred perllongades en el temps, i això ha fet que les temperatures hagin presentat valors elevats i més propis de primavera. El dia 9 de març va ser l'únic en què la temperatura màxima va quedar per sota dels 10 graus.

Pluges i vent

Pel que fa a les pluges, la situació ha vingut marcada per pertorbacions atlàntiques. Aquestes pertorbacions van deixar les pluges més destacables a la zona Nord Oest de la Península, unes pluges que van arribar molt desgastades a casa nostra. El mes de gener va ser extremadament sec, donat que no hi va caure ni un sol litre d'aigua. Al febrer hi van caure 40 litres (en línia amb la mitjana que es considera normal). I al març, van caure 37,7 litres en total, en 7 dies de pluja (la meitat de pluja que tocaria).

Quant al vent, no hem tingut cap situació de ventada forta, donat que les ratxes de vent no han superat els 70 km/h.


Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: