Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

El Museu del Papiol inaugurarà una altra exposició sobre les nostres arrels lligades a la terra

El Museu del Papiol inaugurarà una altra exposició sobre les nostres arrels lligades a la terra
Ampliar en una finestra emergent Cartell de l’exposició ‘El Papiol, argila i bòbiles’, dissenyat per Teresa Ros
Data de publicació: 26.05.16
“L’argila i les bòbiles formen part de les arrels del nostre poble”. Aquesta és la frase que resa en el cartell de la pròxima exposició que està acabant de preparar l’equip del Museu del Papiol amb la col•laboració de la biblioteca municipal Valentí Almirall i l’Ajuntament. L’exposició que veurem és el resultat de tot un treball de recerca i recopilació de material, que explicarà part de la història del municipi lligada a l’activitat econòmica de les bòbiles i l’argila, una activitat molt relacionada amb la terra i amb el suc que hi traiem. Quedarà inaugurada el pròxim dissabte 4 de juny i es podrà visitar fins al dia 19 del mateix mes, a la sala d’exposicions de la biblioteca.

Es tracta d’una de les propostes més destacables del programa d’actes i activitats de la 34a Festa de la Cirera del Papiol. Paral•lelament a l’exposició, titulada ‘El Papiol, argila i bòbiles’, el museu també ha programat una sèrie de xerrades i taules rodones sobre la geologia del Papiol, la ceràmica arquitectònica o les bòbiles i els seus protagonistes. Diumenge 5 de juny, el ceramista Toni Majó, s’estarà tot el matí a la biblioteca fent peces de ceràmica amb el seu torn.

Aquesta exposició segueix la línia de treball iniciada per l’Associació Museu del Papiol: investigar, preservar i difondre el patrimoni material i immaterial del municipi.

El juny de 2012, l’associació va organitzar, a la biblioteca municipal Valentí Almirall, la primera exposició, sota el títol ‘Mostra del futur Museu del Papiol’. Des d’aleshores, la biblioteca ha acollit altres exposicions temporals i monogràfiques del Museu: ‘La fusta: de l’arbre a l’artesà’ (2012), ‘Pa, vi, oli. La pagesia al Papiol’ (2013), ‘El vidre al Papiol. No tot es bufar i fer ampolles’ (2014) i ‘Fet amb els mans, artesans del Papiol’ (2015).

El Museu del Papiol, que des de la primavera passada ja té un espai propi als antics menjadors escolars del carrer del Doctor Trueta, custodia part del patrimoni històric del poble, relacionat, sobretot, amb la pagesia i els oficis menestrals.


PROGRAMA DE L’EXPOSICIÓ ‘EL PAPIOL, ARGILA I BÒBILES’
(totes les activitats es faran a la biblioteca Valentí Almirall)

DISSABTE 4

13 h - Inauguració

DIUMENGE 5

12 h – Xerrada ‘La geologia del Papiol’
Amb el geòleg Eugeni Navas

Durant tot el matí el ceramista Toni Majó, farà peces amb el seu torn

DIUMENGE 9

20.30 h – Xerrada ‘La ceràmica arquitectònica (Hospital de Sant Pau)’
Amb l’arquitecte Pep Brazo

DIUMENGE 12

12 h – Taula rodona ‘Les bòbiles i els seus protagonistes’
Amb Ramon Guasch, Jaume Pagès i Jaume Ros, papiolencs relacionats amb les bòbiles


Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: