Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

Celebració de la Diada de l’11 de setembre al Papiol

Celebració de la Diada de l’11 de setembre al Papiol
Ampliar en una finestra emergent Flors de l’ofrena a Casanova l’any passat
Data de publicació: 02.09.16
Amb motiu de la tradicional ofrena floral que marca l'inici de les celebracions de la Diada de l'Onze de Setembre, ciutadans i ciutadanes del Papiol, un any més, es retrobaran dissabte 10 de setembre al vespre davant del monument de Rafael de Casanova de la localitat. La trobada està programada per a les 19 h. L’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) enguany també organitza una marxa de torxes per reivindicar la república catalana. La Diada 2016 coincideix amb l’Aplec de la Salut.

La marxa s’iniciarà després que institucions, partits polítics i entitats de la societat civil del Papiol hagin fet l’ofrena, després dels parlaments de l’alcalde del Papiol, Joan Borràs, i del regidor de Cultura, Jordi Bou, i després que una representació dels alumnes de l’escola municipal de música interpretin l’himne dels Segadors.

Les torxes sortiran cap a les 19.45 h de la plaça de Rafael de Casanova, fins a la plaça del Castell, on l’ANC llegirà un manifest. A continuació, hi haurà una xerrada organitzada també per l’ANC, amb l’escriptor i periodista Víctor Alexandre. I per acabar, coca i vi bo per a tothom.

40 anys de diada

L’11 de setembre de 1976, a Sant Boi de Llobregat es va fer la primera celebració tolerada de la Diada Nacional després de 40 anys de règim franquista. Aquest any, aquesta ciutat veïna, on està sepultat Rafael Casanova, commemorarà l’aniversari d’aquest fet històric amb una gran festa popular. Joan Borràs com a alcalde del Papiol i Jordi Bou com a primer tinent d’alcalde, participaran diumenge al matí en l’ofrena floral a la tomba de Casanova en representació oficial del nostre municipi.

L’Onze de Setembre coincideix amb l’Aplec de la Salut

Des de fa més de 100 anys, El Papiol celebra cada segon diumenge de setembre un aplec a l’esplanada de l’ermita de la Salut del Papiol, al voltant d’un dels edificis més emblemàtics i antics de la localitat (finals de segle IX), protegida com a bé cultural d’interès local. L’any passat, els papiolencs i papiolenques van rememorar un segle d’aplecs i gràcies a una col•lecta ciutadana l’ermita va estrenar campana.


Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: