Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

L’Aplec de la Salut del Papiol: diumenge 11 de setembre

L’Aplec de la Salut del Papiol 2016
Ampliar en una finestra emergent L'Aplec de la Salut del Papiol fa més de 100 anys que es fa al voltant de l'ermita
Data de publicació: 05.09.16
Des de fa més de 100 anys, El Papiol celebra cada segon diumenge de setembre un aplec a l’esplanada de l’ermita de la Salut, un dels edificis més emblemàtics i antics de la localitat (finals de segle IX), envoltat pels boscos del Parc de Collserola i protegit com a bé cultural d’interès local. L’ermita està oberta cada diumenge, però s’hi ha de pujar a peu. Amb motiu de l’aplec, aquest cap de setmana es podrà anar fins a la Salut en vehicle particular o autobús: es retirarà la cadena de la pista forestal dissabte al vespre i durant tot el dia de diumenge.

L’Aplec de la Salut és una festa molt papiolenca, que organitza la Parròquia de Santa Eulàlia del Papiol amb el suport de l’Ajuntament de la localitat i diverses entitats i associacions locals. L’any passat, els papiolencs i papiolenques van rememorar un segle d’aplecs i gràcies a una col•lecta ciutadana l’ermita va estrenar campana.

La celebració començarà dissabte. Fa molts anys, el que feien els papiolencs i papiolenques era acampar-hi per passar la nit de dissabte, amb una guitarra al voltant d’un foc, per exemple. Ara, però, ja no es pot acampar, ja que amb l’objectiu de preservar l’entorn natural, el Parc de Collserola no ho permet. Fer-hi foc tampoc no és pot.

PROGRAMA

Amb tot, l’actual programa continua sent molt atractiu. L’organització proposa anar-hi en grup caminant dissabte al vespre, amb una llanterna i el sopar a la motxilla. El recorregut és d’uns 3 km. El lloc de sortida, la plaça Gaudí, a les 19.45 h. Un cop a la Salut, hi haurà un sopar de germanor. A les 21.45 h, e l’ermita, es farà una vetlla de pregària i, a continuació, hi actuarà el cor Gospel del Papiol. La tornada a peu del grup està prevista a la mitja nit.

La cadena de la pista forestal que normalment impedeix el pas als vehicles s’obrirà dissabte al vespre i durant tot el dia de diumenge. És important està al cas dissabte, ja que la cadena es tornarà a col•locar un cop hi hagi passat el grup que torna a peu.

Diumenge, un autobús farà viatges gratuïts des del centre del Papiol a l’esplanada de la Salut fins a l’hora de dinar. El primer viatge d’anada serà el de les 9 del matí. Ja a la Salut, a les 10 h, la penya papiolenca l’Embolic oferirà una xocolatada i per a les 10.30 h, el Grup Excursionista del Papiol (GEP) ha preparat una tirolina perquè tothom que vulgui s’hi llenci. Després hi haurà missa, sardanes i una rifa. A les 14 h, abans que els qui s’hi quedin dinin, l’autobús farà l’últim viatge de tornada cap al nucli urbà.

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: